رویای زندگی در کشوری دیگر، برای ایرانیان، همیشه جذاب و وسوسهانگیز بوده است، بسیاری از افراد با دلایل و انگیزههای متفاوت در زندگی، تصمیم به مهاجرت گرفتهاند، خواه شرایط سیاسی، اقتصادی یا سرمایهگذاری و خواه فقط تمایل به تجربه زندگی در جای دیگر! به هر حال مهاجرت به یک کشور دیگر، دارای یک چالش هیجانانگیز است، که میتواند درسهای بی شماری را در رابطه با زندگی و رشد شخصی به ما ارائه بدهد. مهاجرت به خارج از کشور یکی از مهمترین نقلمکانهایی است که ممکن است در زندگی هر کس اتفاق بیفتد. در صورتیکه با آمادگی کامل کارهای مربوط به مهاجرت را انجام دهید، این امر برایتان سادهتر، لذتبخشتر و بی دغدغهتر خواهد شد. یکی از بزرگترین مشکلات کسانی که قصد مهاجرت دارند، عدم برنامهریزی دقیق برای سفرشان است، خیلی از آنها حتی نمیدانند که قبل از رفتن، ضروریترین وسایلی که باید با خود ببرند کدامند، و همیشه در حال دست و پنجه نرم کردن با این معضل بزرگ هستند. در این مطلب ما قصد داریم تمام نکات لازم قبل و بعد از مهاجرت را با شما درمیان بگذاریم، تا با نگاهی دقیقتر تصمیم خود را عملی کنید!
تمامی اقدامات لازم قبل از مهاجرت
طبیعی است که قرار گرفتن در محیطی کاملا جدید و تازه، قدری سخت و استرس آور است، بنابراین قطعا پیش از سفر باید برنامه ریزی کرده باشید و بدانید که در بدو ورود به کشوری که شاید قبلا اصلا بودن در آن محل را تجربه نکرده اید چه اتفاقاتی پیش روی شماست! به همین دلیل باید قبل از مهاجرت تمامی جوانب را بسنجید و کارهایتان را دقیق انجام بدهید!
۱- برای تمامی کارهای قبل از مهاجرتتان برنامهریزی کنید
وضعیت بدهی و اقساط خود را مشخص کنید: اگر وام یا بدهی دارید پیش از سفر تسویه کنید!
وسایل مورد نیاز و ضروری خود را انتخاب کنید: قرار نیست تمامی وسایلتان را با خود به کشوری دیگر ببرید! لیستی از وسایل مورد نیازتان تهیه کنید و آنهایی که نیاز ندارید را به فروش برسانید.
وضعیت تحصیل فرزندان را مشخص کنید: برای انتقال وضعیت تحصیلی فرزندتان، به مدارک فعلی آنها در مدرسه نیاز خواهید داشت. از مشاوران مهاجرتی درباره مسائل مربوط به مهاجرت به خارج برای فرزندتان راهنمایی بخواهید، ممکن است برایتان مفید باشد. آیا تحصیل در ترکیه بهترین انتخاب برای فرزند شماست؟
۲- محل اقامت در کشور جدیدتان را انتخاب کنید
بعد از مهاجرت در ابتدا قصد دارید در کجا زندگی کنید؟ هتل، هاستل، اقامتگاههای موقت یا اجارهی خانه؟
ما به شما پیشنهاد میکنیم اگر کسی را در کشور جدیدتان میشناسید که به او اعتماد دارید، میتوانید از او بخواهید تا خانهای برای شما انتخاب کند و برای شما اطلاعات آن (اجاره خانه، محل قرارگیری و …) را بفرستد. بهتر است بصورت شخصی و آنلاین این کار را انجام ندهید. حتی اگر استطاعت خریداری خانه یا آپارتمانی را در کشور جدید دارید، پیشنهاد میکنیم با اجاره شروع کنید. دراینصورت اگر محل نامناسبی را انتخاب کرده باشید یا به هر دلیلی دیگر نخواهید در کشور جدیدتان بمانید، ترک آن سادهتر خواهد بود. پس از گذشت حداقل شش ماه، مسلما راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید که آنجا بمانید یا نه.
۳- حسابهای بانکیتان را طوری تنظیم کنید که از خارج از کشور هم بتوانید با آنها کار کنید
امروزه کار انتقال پول بین کشورهای مختلف آسانتر شده و حتی نیازمند پرداخت کارمزدهای سنگین نیست. با بانکتان درباره گزینههای انتقال پول صحبت کنید. خیلی از بانکها حتی امکان انتقال پول با تلفنهمراه را در کشورهای دیگر هم فراهم میکنند. بنابراین همه گزینههای ممکن را بررسی کنید.
۴- از الزامات مالیاتی کشور مقصد خود آگاهی کامل پیدا کنید
برای مهاجرت به کشورهای دیگر قبل از هر چیز باید دربارهی قوانین مالیاتی کشور مورد نظر خود اطلاعات کسب کنید، چنانچه از قوانین اینچنینی اطلاع نداشته باشید ممکن است مجبور به پرداخت بهای سنگینی شوید.
۵- درباره گواهینامه رانندگیتان در کشور مقصدتان اطلاعات کافی را کسب کنید
اگر تصمیم دارید که در کشور جدید رانندگی کنید، مطمئنا باید از قوانین راهنمائی و رانندگی آن کشور کاملا اطلاع داشت باشید، همچنین باید دقت کنید که در سمتی از خیابان رانندگی کنید که حرکت در آن سمت مجاز است و بدانید که علاوه بر گواهینامه ی رانندگی بسیاری از قوانین و مقررات هستند که باید آن ها را بدانید.
اگر قصد مهاجرت به اروپا را دارید، باید برای مجوز گواهینامه ی رانندگی بین المللی درخواست دهید. با در دست داشتن این گواهینامه شما می توانید با استفاده از کلیه ی وسایل نقلیه ی مجاز در آن کشور رانندگی کنید. توصیه می شود که حتما قبل از سفر به کشور مورد نظر در مورد قوانین راهنمائی رانندگی آن جا تحقیق کنید و اطاعات لازم را کسب کنید.
۶- اموال و داراییهای بلااستفاده خود را بفروشید و به پول تبدیل کنید
در فروش وسایل خود احساسات به خرج ندهید. هر وسیله اضافی به معنای هزینه اضافی در حملونقل است. از آگهی آنلاین استفاده کنید و اموالتان را در فهرست وبسایتهای مخصوص این کار قرار دهید تا به فروش بروند. حتی اگر زمانتان کم است میتوانید بهشکل یکجا آنها را برای فروش بگذارید، چون در این صورت سریعتر به فروش میرسند.
با خودتان وسایل اضافه نبرید، این بزرگترین اشتباه ممکن است، مثلا ممکن است کانتینرهای حملونقل در دریا غرق شوند یا وسایل باارزشتان بهدلیل برخورد خشن خدمه یا حوادث ناگوار دیگر آسیب ببینند. اگر این وسایل شکستنی باشند یا مانند کلکسیون اشیای عتیقه ارزشمند باشند، جز ضرر چیزی نصیبتان نخواهد شد.
۷- قبل از مهاجرت به زبان کشور مقصدتان مسلط شوید
شما قرار است برای همیشه در کشوری جدید با زبان جدید زندگی کنید، پس باید بتوانید با جامعهای در آن قرار خواهید گرفت ارتباط برقرار کنید، از برطرف کردن نیازهای اولیه خرید خوراک و پوشاک گرفته تا تحصیل و کار لازم است برای آن ها زبان کشور مقصدتان را بیاموزید.
امروزه یادگیری زبان انگلیسی از ابتداییترین مراحل برای مهاجرت است اما برای مهاجرت به بسیاری از کشورهای دنیا تنها دانستن این زبان کافی نیست مثلا برای مهاجرت به آلمان حتما باید علاوه بر زبان انگلیسی زبان آلمانی را هم بدانید.
۸- برای انجام کارهای مهاجرتتان حتما از مشاوران خوب کمک بگیرید
این روزها وکلا و مشاوران زیادی در حوزهی مهاجرت فعالیت میکنند، اگر با روند و مراحل خارج شدن از کشور و اخذ اقامت آشنایی ندارید باید امور خود را به موسسات مهاجرتی مطمئن بسپارید. توصیه میکنیم که از همان ابتدا با وکیلان مهاجرت یا موسسات معتبر مهاجرتی مشورت نمایید، تا روند سریع تر و آسان تری را در پیش داشته باشید. انتخاب موسسه خوب و مطمئن نقش بسیار مهمی در موفقیت مهاجرت شما دارد.
اگر تا به امروز نام موسسه حقوقی مهاجرتی گوتوتیآر به گوشتتان نخورده پیشنهاد میکنیم حتما از وبسایت ما دیدن کنید و با مشاوران ما در تماس باشید.
چطور فقط با یک ساک مهاجرت کنیم؟
همانطور که در بالای مطلب اشاره کردیم، برای مهاجرت نیاز نیست تمامی وسایلتان را با خود ببرید، شما باید تا جای امکان سبک سفرکنید و از بردن وسایل اضافه با خود پرهیز کنید، با بردن وسیله اضافه، متحمل خسارات مالی زیادی خواهید شد. بهتر از تا جای امکان فقط و فقط وسایل مورد نیاز خود را ببرید. در ادامه ما ترفندهای ساده برای جمع کردن ساک و چیدمان درست وسایل در چمدان را آموزش خواهیم داد.
۱- پیش از شروع هر چیز یک لیست از لوازم مورد نیاز خود تهیه کنید
قبل از جمع کردن، لیست تمامی وسایلی که نیاز دارید را در دفتری تهیه کنید تا با دقت بیشتر وسایلتان را جمع کنید.
من یک لیست از لوازمی که همیشه مورد نیازم خواهد بود در گوشی ذخیره کردهام، به عنوان مثال شارژر، تمیز کننده، وسایل حمام، کرم های ضد آفتاب و چیزهای ضروری که همواره به آنها نیاز خواهیم داشت در این لیست وجود دارند. با این کار جمع کردن وسایل در لحظات آخر کمتر استرس آمیز خواهد بود زیرا همیشه یک لیست مرجع وجود دارد که در آن چیزی از قلم نیوفتاده است.
به نقل از کتی فیش، ویراستار حوزه مد و زیبایی
۲- از چیدمانی استفاده کنید که حداقل فضا را اشغال کند
اگر عبارات “چیدن چمدان” یا “چمدان بستن” را در گوگل سرچ کنید، به تعداد زیادی مقاله و ویدئو برای روشهای این کار می رسید. بعضی از مفیدترین آنها عبارتند از:
روش دسته کردن: بجای تاکردن یا لوله کردن لباسها، آنها را دور اشیای بزرگ یا حساس (مثل لوازم الکترونیک، کفش، …) بپیچید. لباسهای زیر و جورابها را برای صرفه جویی در فضا و جلوگیری از فشرده شدن کفشها، داخل کفشها جا بدهید. این روش، فضا بیشتری برایتان باقی می گذارد و از چروک شدن لباسها را هم کاهش می دهد.
روش لوله کردن: هر تکه لباس را بصورت یک استوانه فشرده لوله کنید. این روش هم برای صرفه جویی در فضای ساک و پیشگیری از چروک شدن، مفید است.
منبع مقاله : مجله گوتوتی آر