به گزارش الف، غلامرضا منصوري قاضي بازنشسته اجراییات بخش لواسانات، بازپرس شعبه ۹ دادسرای کارکنان دولت و قاضی دادسرای فرهنگ و رسانه بود كه در روزهاي نخست برگزاري دادگاه طبري نامش به عنوان متواري مطرح شد. او هر چند متهم رديف نهم اين پرونده بود اما به دليل سوابق آشنايي اهالي رسانه با وي و البته ماهيت اتهامي كه به يك قاضي ملبس به لباس روحانيت وارد شده بود بيش از ساير متهمان و شايد همسنگ متهم رديف اول نظر افكار عمومي را به خود جلب كرد.
اتهام او اخذ رشوه ٥٠٠ هزاريورويي اعلام شد كه البته واكنش وي را در خارج از كشور به دنبال داشت. او با انتشار ويديويي كه گفته شد در آلمان ضبط شده تاكيد كرد به كشور بازخواهدگشت و در دادگاه پاسخگوي اتهاماتش خواهد بود. وعده اي كه باترديدهاي زيادي مواجه شد و اعلام بي خبري سفارت ايران از مراجعه وي به سفارت براي فراهم شدن مقدمات بازگشتش ( عليرغم ادعاي او) بر اين ترديد ها صحه گذاشت.
هر چند اين ويديو به پرسش هاي مهم دبگري درباره او دامن زد از جمله اينكه وي در چه زماني و به چه دليلي از كشور خارج شده و چرا عليرغم تحقيقات قضايي درباره اتهامش به راحتي كشور را ترك كرده اما پس از استقبال مقامات قضايي از وعده او و اعلام مراجع انتظامي مبني بر پيگيري اقدامات لازم براي بازگشت وي از طريق پليس اينترپل انتظار زيادي براي حضور وي در دادگاه پديد آمد.
شوك بزرگ
عصر روز گذشته ابتدا حساب کاربری رسمی «رادیو فردا» در توئیتري به نقل از خبرنگار خود در بخارست مدعی شد که جسد «غلامرضا منصوری» قاضی ایرانی که قرار بود بهمنظور پاسخگویی به اتهامات خود به ایران بازگردد، در رومانی پیدا شده و هویت جسد نیز به تأیید رسمی رسیده است. سپس سخنگوی وزارت امور خارجه درگذشت قاضی منصوری در رومانی را تأیید کرد و گفت: ایران منتظر دریافت گزارش رسمی رومانی درباره این موضوع است.
موسوی خاطرنشان کرد: ایشان مدتی قبل به سفارت ایران مراجعه و درباره نحوه بازگشت خود به ایران رایزنی کرده بود و از آنجا که تحت تعقیب قوه قضاییه ایران از طریق پلیس بینالملل بود، توسط پلیس اینترپل رومانی دستگیر شد. بر این اساس ما از مقامات و پلیس رومانی میخواهیم به وظایف قانونی خود عمل کرده و در خصوص نحوه و علت دقیق این حادثه گزارش رسمی ارائه کند.
سردار شیرزاد، رئیس پلیس بینالملل نیروی انتظامی نيز كفت كه اینترپل بخارست، خودکشی و مرگ غلامرضا منصوری را تائید کرده است.
وي اعلام کرد پیامی از اینترپل بخارست (کشور رومانی) دریافت کردیم مبنی بر اینکه برای فرد تحت تعقیب اعلان قرمز «غلامرضا منصوری» یک حادثه غیرمترقبه رخ داده و وی خود را از پنجره هتل محل اقامتش در بخارست به پایین پرت کرده است.
وی تصریح کرد كه پلیس بخارست با تاکید بر خودکشی آقای منصوری، فوت وی را تائید کرده است.
رئیس پلیس بینالملل ناجا تاكيد كرد كه تحقیقات در این رابطه از سوی پلیس بینالملل جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد و اخبار تکمیلی آن متعاقباً اطلاع رسانی میشود.
قتل يا خودكشي؟
هر چند بنابر اعلام رييس پليس ناجا مرگ وي از سوي پليس بخارست خودكشي اعلام شده اما اين موضوع نيز حتي اگر واقعيت داشته باشد با توجه به پيچيدگي هاي پرونده طبري در افكار عمومي همانند اعلام بازگشت داوطلبانه وي به كشور در اولين فرصت، با ترديد هايي همراه است. به ويژه آنكه پيچيدگي هاي اين پرونده طي روزهاي گذشته از سوي خود مقامات قضايي مورد تاييد قرار گرفته بود تا حدي كه معاون اول قوه قضاييه به همين دليل احراز قطعيت در اقدامات مجرمانه طبري را امري دشوار براي خود و رييس پيشين دستگاه قضا خوانده بود.
شوك خبر مرگ قاضي منصوري سه روز پس از انتشار نقل قولي از سوي دادستان كل كشور به افكار عمومي وارد شد. بر اساس اين نقل قول نماينده دادستان در پرونده طبري كه قرايت كيفرخواست را نيز در اين دادگاه عهده دار است خود داراي اتهاماتي است كه بايد از آن دفاع كند!
هر چند اين اظهارات منتظري از همان ابتدا نيز عجيب مي نمود اما به سرعت معلوم شد كه صحت ندارد و از سوي وي تكذيب و اعلام شد كه در حال بررسي اين موضوع هستند كه انتشار چنين نقل قولي از سوي وي يك اشتباه رسانه اي بوده يا عمدي در كاربوده است.
كنار هم قرار دادن اين اتفاقات با توجه به اظهارات خود مقامات قضايي، پذيرش موضوع خودكشي قاضي منصوري را - حتي در صورت واقعيت داشتن- براي افكار عمومي با دشواري مواجه كرده است. نكته اي كه قاعدتا بايد با انجام تحقيقات بيشتر پليس ايران و با سرعت به آن پاسخ داد.