حیدر محمدی در گفتوگو با ایرنا افزود: علاوه بر رمدیسویر، داروی اکتمرا هم از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا برای کمک به بهبود نسبی بیماران کرونا و کوتاه شدن دوره بیماری تایید شده است.
وی گفت: این دارو هنوز در بازار دارویی ایران وارد نشده و فقط یک مقدار محدود از این دارو را قبلا چین به ایران اهدا کرده بود که هنوز هم در بیمارستانها از آن استفاده می شود.
مدیر کل نظارت بر دارو وزارت بهداشت افزود: نوع تزریق زیرپوستی داروی اکتمرا یا توسیلیزومب را که برای درمان روماتیسم کاربرد دارد، اکنون یکی از شرکت های دارویی ایران تولید می کند اما نوع تزریق وریدی آن برای بیماران کرونا کاربرد دارد که هنوز مجوز سازمان غذا و دارو برای ورود این دارو به بازار صادر نشده است، البته نمونه آزمایشگاهی این دارو تولید شده و حتی هفته پیش این دارو با نام توسیلیزومب وارد فهرست دارویی کشور شد.
وی ادامه داد: احتمالا هفته آینده آزمایش ها و تست های بالینی این دارو در سازمان غذا و دارو تایید می شود و به احتمال زیاد دو هفته آینده روانه بازار و توزیع بیمارستانی می شود.
محمدی گفت: داروی اکتمرا یا توسیلیزومب نیز مانند رمدسیویر برای بیماران حاد کرونا استفاده می شود و توزیع داروخانه ای نخواهد داشت بلکه این دارو نیز برای بیماران حاد و بدحال کرونا در اختیار بیمارستانها قرار می گیرد.
محمدی در پاسخ به پرسش درباره کمبود داروی پلاویکس برای بیماران قلبی - عروقی و پیشگیری از سکته گفت: برند پلاویکس که یک داروی فرانسوی است در کشور کمبود داشت، علت آن هم این بود که منتظر قیمت گذاری جدید بود. قیمت گذاری این دارو انجام و قیمت هر بسته ۳۰ تایی این دارو ۱۵۰ هزار تومان تعیین و به این ترتیب از هفته پیش در داروخانه ها توزیع شد، البته خود داروی ژنریک کلوپیدوگرل در داروخانه ها به وفور وجود دارد.