در پاسخ به پرسش الف عنوان شد میرکاظمی: کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی نخواهیم داشت

گروه اقتصادی الف،   4000922057 ۶۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به پرسش الف درباره احتمال کاهش درآمدهای نفتی که در بودجه به آن اشاره شده تاکید کرد: دولت منابع بودجه‌ سال آینده را به‌گونه‌ای دیده است که دچار کسری نشود و دست به استقراض از بانک مرکزی نزند. دولت محاسباتی را انجام داده است تا ظرفیت‌های اقتصادی بیشتر استفاده شود و فرار مالیاتی کاهش پیدا کند. 

میرکاظمی: کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی نخواهیم داشت

به گزارش الف، نشست خبری مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد و وی به سوالات خبرنگاران درباره لایحه پیشنهادی بودجه سال 1401 پاسخ داد. 

وی در ابتدا با بیان اینکه ایران کشوری غنی از نظر منابع است به طرح چند سوال پرداخت. اینکه چرا برنامه‌ٰریزی‌های رشد کشور در دامنه 5 تا 8 درصد در سالیان اخیر  محقق نمی‌شود. چرا نرخ بیکاری کشور اغلب دو رقمی است و نرخ بهره‌وری پایین است. 

میرکاظمی:‌ به دنبال رصد منابع و هزینه‌ها هستیم

میرکاظمی با اشاره به لزوم تدوین یک برنامه‌ریزی 4 تا 5 ساله [اشاره به برنامه توسعه هفتم] به موضوع لایحه بودجه سال 1401 پرداخت که در آن سازمان برنامه و بودجه کل کشور دنبال رصد منابع و هزینه‌ها شده است. همچنین وی گفت: در بودجه سال آینده به مسئولان اجرایی اختیار داده می‌شود و برای هزینه‌ها به موضوع لزوم پاسخگویی توجه می‌شود. 

وی گفت: سازمان برنامه و بودجه کل کشور در مورد لایحه بودجه 1401 به دنبال رصد و تضمین شاخص‌های کلان اقتصادی است که مدنظر اهداف برنامه‌های کل کشور هستند. به دنبال این هستیم که ثبات در کشور ایجاد شود. 

1210 دستگاه و 9 هزار ردیف بودجه زیاد است!

میرکاظمی با انتقاد از اینکه در کشور 1210 دستگاه و 9 هزار ردیف بودجه‌ای وجود دارد، لایحه بودجه کل کشور را با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه ندانست و این تراکم ردیف‌ها و دستگاه‌ها را عاملی برای کندی پیشرفت پروژه‌های عمرانی کشور دانست و اینکه منابع کشور به حدی خرد می‌شوند که قابلیت پیشرفت کارها کند می‌شود. 

بودجه را بدون کسری تدوین کردیم

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوال خبرنگار الف مبنی بر اینکه در بخشی از لایحه بودجه امسال پیش‌بینی شده است در صورت حذف درآمدهای نفتی یا کاهش آن دولت با اصلاحات و الحاقاتی تامین منابع ارزی را دنبال کند و همچنین در همین لایحه آمده است در صورت کاهش درآمدهای ارزی نفتی دولت می‌تواند برای پرداخت حقوق کارکنان خود روی منابع سازمان هدفمندی یارانه‌ها حساب کند بنابراین آیا دولت لایحه بودجه سال آینده را با لحاظ کسری تدوین کرده است، این‌طور پاسخ داد:‌ دولت منابع بودجه‌ سال آینده را به‌گونه‌ای دیده است که دچار کسری نشود و دست به استقراض از بانک مرکزی نزند. 

وی افزود: دولت محاسباتی را انجام داده است تا ظرفیت‌های اقتصادی بیشتر استفاده شود و فرار مالیاتی کاهش پیدا کند. 

مالیات در لایحه بودجه 40 تا 44 درصد رشد می‌کند

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد:‌ در سال جاری ظرفیت مالیاتی که دیده شده است بین 300 تا 320 همت (هزار میلیارد تومان است) و این ظرفیت عدد واقعی نبوده که درلایحه بودجه سال گذشته دیده شد. امسال در لایحه بودجه رشد 40 تا 44 درصدی داریم و عدد به 440 همت می‌رسد. البته در این لایحه بودجه بخشودگی واحدهای صنفی از کرونا هم دیده شده است. قصد داریم جلوی فرارهای مالیاتی را بگیریم. 

سقف قانونی تخصیص ارز 4200 تومانی

میرکاظمی در موضوع حذف ارز ترجیحی (4200 تومانی در لایحه بودجه سال آینده) که در برخی خبرگزاری‌ها مطرح شده بود، این‌طور گفت:‌ دولت مکلف به اجرای قانون است و در همین سال جاری هم در نیمه دوم سال اجازه ندارد ارز ترجیحی تخصیص دهد. این درحالی است که به دلیل خشکسال و کاهش تولیدات نیاز به واردات کشور افزایش پیدا کرده است. وقتی دولت سیزدهم کارها را تحویل گرفت ذخایر استراتژیک کشور کاهش داشت. 

وی افزود: میزان کاهش بین 30 تا 70 درصد بود، مقداری از ذخایر در دولت قبل خریداری شده بود و در این دولت ادامه ذخایر تا سقف 8 میلیارد دلار با ارز ترجیحی تکمیل شد. ولی قانون اجازه نمی‌دهد که بیش از سقف 8 میلیارد دلار ارز ترجیحی تخصیص داده شود. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور ادامه داد:‌ با احتساب نهادها‌ی دامی، گندم و دارو کشور نیاز به 18 میلیارد دلار دارد که اختلاف 8 میلیارد دلار تا 18 میلیارد دلار با ارزهای نیمایی تامین می‌شود. این 10 میلیارد دلار یک کسری ارزی برای کشور است که مجلس پیشنهاد می‌دهد از تخصیص یارانه استفاده کنیم تا افزایش قیمت جبران شود. 

ارز ترجیحی کشور را دچار مشکل می‌کند

میرکاظمی تاکید کرد:‌ پرداخت ارز 4200 تومانی کشور را دچار کسری می‌کند. امسال هم مجلس و دولت باید برای پرداخت آن تصمیم بگیرند. 

وی در بخش دیگری گفت:‌ ماهانه 1.200 میلیون دلار تا 1.500 میلیون دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی داده می‌شود اما تاثیری بر زندگی مردم ندارد. گزارش مرکز آمار هم نشان می‌دهد قیمت برخی از این کالاها 160 درصد افزایش داشته است. دراین وسط برای ورود کالاهای اساسی «یک مشت دلال» مشغول سوء استفاده هستند. بنابراین لازم است شکل حمایت تغییر کند و اما اینکه بگوییم ارز 4200 تومانی حذف می‌شود قطعی نیست. 

ارز 4200 تومانی یک نامعادله بود

وی ضمن اینکه تخصیص ارز 4200 تومانی را یک «نامعادله» در اقتصاد کشور دانست، به تاکید این موضوع پرداخت که امروز ارز 4200 تومانی در بازار نداریم و تنها ما به تفاوت این نرخ ارز حساب می‌شود و به افراد داده می‌شود. 

میرکاظمی تاکید کرد: در لایحه بودجه سال 1401 مبلغ 100 هزار میلیارد تومان در یک ردیف بودجه و همچنین 75 هزار میلیارد تومان در بخش دیگری برای حمایت‌های یارانه‌ای در نظر گفته شده است. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد سرک کشی به حساب‌های بانکی مردم گفت: برخی افراد هستند که یارانه دریافت می‌کنند اما درآمد بالایی دارند. دولت در لایحه بودجه سال آینده مکلف به شناسایی افراد مشمول شده است. افراد برخورداری وجود دارند که سهم بالایی از یارانه‌های پنهان دارند که لازم است شناسایی شوند. یکی از منابع درآمدی دولت از محل همین شناسایی افراد برخوردار است. این درآمدهای قرار است با کاهش پرداخت از دهک‌های بالا به سمت دهک‌های پایین برود. 

وی افزود: در کشور قریب به 60 میلیون نفر یارانه نقدی می‌گیرند اما بنابرگزارشی 23 میلیون نفر آنها در سال عددی بیش از 1 میلیارد تومان به حساب‌شان وارد شده است. البته بخشی از آنها ممکن است خانه یا دارایی سرمایه‌ای را فروخته باشند و این پول وارد حساب‌شان شده است اما بخشی از آنها درآمدهای بالایی دارند که باید شناسایی شوند. 

یارانه‌ها باید عادلانه شود 

وی در مورد تخصیص ارز 4200 تومانی به عنوان حمایت یارانه‌ای تصریح کرد: عدالت در پرداخت یارانه‌ها باید دیده شود. اینکه حذف آن تورم‌زاست موضوع درستی است. نهادهایی مانند مرکز پژوهش‌های مجلس، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد محاسباتی انجام داده‌اند که اگر یارانه مستقیم پرداخت شود یک تورم 7.6 درصدی ایجاد می‌شود اما چون پایه پولی کشور از محل حذف ارز 4200 تومانی اصلاح می‌شود اعداد نشان می‌دهد بالغ بر 9 درصد تاثیر مثبت در کاهش تورم خواهد داشت. 

میرکاظمی وعده داد:‌ تا کار کارشناسی دقیق انجام نشود دولت اقدام به حذف تخصیص ارز 4200 تومانی نخواهد کرد. دولت نمی‌خواهد با منابع خود اقدام به پول‌پاشی کند. امسال محدودیت ارز 4200 تومانی داریم. اما این موضوع به این معنی نیست که دولت می‌خواهد آن را حذف کند. 

وی در پاسخ به سوالی درخصوص رقم یارانه نقدی در سال آینده با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود، گفت: پیش‌بینی شده است که با این اتفاق 5 دهک درآمدی مجبور باشند برای خرید مایحتاج خود پول بیشتری بدهند. در مقابل 4 تا 5 دهک قدرت خریدشان بهبود پیدا می‌کند. دولت برنامه دارد تا حمایت ریالی کند. البته رقم آن دقیقا معلوم نیست بین نفری 90 هزار تومان تا 110 هزار تومان و حتی برای برخی تا 120 هزار تومان پیش‌بینی شده است. می‌خواهیم به‌گونه‌ای حمایت کنیم تا ضریب جینی بهبود پیدا کند. 

وی در مورد افزایش سهم درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه گفت: این موضوع مربوط به بهبود پایه مالیاتی و تحول در سازمان امور مالیاتی است که بخشی از برنامه‌های ساختاری تحول در دولت است. 

اوراق مالی را به عنوان «سوپاپ» دیدیم

میرکاظمی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص امید دولت به مذاکرات هسته‌ای و انعکاس آن در لایحه بودجه 1401 گفت: در 8 سال گذشته تحریم‌های کشور زیاد شده است. این موضوع در کتاب رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم هم تصریح شده است. ما لایحه بودجه را مبتنی بر ادامه وضع موجود کشور در برنامه‌ هسته‌ای دیده‌ایم. البته اگر در مذاکرات وین گشایشی صورت گیرد می‌توانیم از دستاوردها به نفع بودجه کل کشور [سمت منابع] استفاده کنیم. 

وی در مورد حجم پایین انتشار اوراق مالی در لایحه برنامه و بودجه سال آینده گفت: تلاش می‌کنیم پایه پولی در کشور بالا نرود. استقراضی هم از منابع بانک مرکزی نشود. به عبارتی می‌خواهیم هزینه تراشی نکنیم. در حال حاضر حجم اوراق مالی که از سال قبل باید تسویه شود بین 172 تا 175 همت است. مبلغ 25 همت هم بدهی‌های دولت است. 200 همت هم سهم پرداخت‌ها و تعهدات صندوق‌های بازنشستگی لشکری و کشوری است. مجموع اینها 400 همت می‌شوند. ما در لایحه بودجه 1401 رقم 1372 همت مدنظر گرفته‌ایم. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور گفت: حجم اوراق مالی را پایین درنظر گرفتیم تا به عنوان یک «سوپاپ» باشد و اگر درآمد نفتی کشور کاهش داشت یا سایر درآمدهای کشور محقق نشد از این ابراز استفاده کنیم. به عبارتی هرجا دچار کسری شدیم می‌خواهیم ازاین ابزار استفاده کنیم. 

میرکاظمی همچنین ابراز امیدواری کرد که در تصویب لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی حجم اوراق مالی در لایحه بودجه افزایش پیدا نکند. 

وی افزود: قیمت پیش‌بینی شده نفت در لایحه بودجه سال آینده برای هر بشکه 60 دلار است. قیمت نفت الان بالاتر از این میزان است اما می‌خواهیم اگر سقوط قیمت رخ داد دچار مشکل نشویم و اگر چنین اتفاقی افتاد با اوراق جبران کنیم. 

چرا بودجه نهاد ریاست جمهوری بالا رفت؟‌!

میرکاظمی در پاسخ به سوالی درباره افزایش سهم نهاد ریاست جمهوری در لایحه بودجه سال آینده گفت: رئيس جمهور قبل به سفرهای استانی نمی‌رفت. در دولت سیزدهم هر جمعه رئیس جمهور یک سفر می‌کند. دراین سفرها دستوراتی برای پرداخت‌های فوری دولت صورت می‌گیرد که منابع آن در بودجه نهاد ریاست جمهوری دیده شده است. ضمن اینکه برخی از ردیف‌های بودجه‌ای از سازمان‌های مختلف با نهاد ریاست جمهوری ادغام شده‌اند و موجب افزایش سهم منابع بودجه‌ای آن شده‌اند. 

نیروهای مسلح مانند گذشته نفت می‌فروشند

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: در لایحه بودجه امسال همانند سنوات قبل به نیروهای مسلح اجازه داده شده تا بخشی از نفت را بفروشند و به این طریق درآمدهای ارزی داشته باشند. این موضوع برای تقویت بنیه دفاعی کشور است، ضمن اینکه این نیروها مشتریانی دارند که امکان فروش نفت به آنها را دارند. ما هم نمی‌توانیم حمایت ریالی زیادی برای آنها انجام دهیم و به این طریق به آنها کمک می‌شود. 

رشد اقتصادی 8 درصد قابل تحقق است

در بخش دیگری از این برنامه میرکاظمی توضیحاتی درباره رشد اقتصادی 8 درصدی درلایحه برنامه و بودجه کل کشور در سال آینده داد و گفت: در بخش‌های مختلف سهم رشد اقتصادی را حساب کردیم. سهم استان‌ها را لحاظ کردیم و عدد ارزش افزوده را برای سال آینده محاسبه کردیم. به کمک صندوق پیشرفت و عدالت می‌خواهیم 175 همت منابع بدهیم. 

وی تصریح کرد:‌ دستگاه‌ها تمایلی به فروش اموال مازاد ندارند. در استان‌ها هم این وضع هست اما برای سال بعد می‌خواهیم درآمد حاصل از فروش اموال مازاد به صندوق مذکور برود و در همان استان هزینه شود. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: ردیف بودجه مرتبط با یارانه معیشتی در سال آینده هم مشابه تکرار شده است. 

افراد می‌توانند بعد 30 سال هم بازنشسته شوند

میرکاظمی درباره افزایش سن بازنشستگی در لایحه بودجه 1401 تصریح کرد: افراد می‌توانند با توافق خودشان با بیمه‌ها این دو سال را به سن بازنشستگی‌شان اضافه نکنند. اما بر این باور هستیم که این موضوع می‌تواند یک فرصت تنفسی برای صندوق‌های بازنشستگی ایجاد کند و منابع آنها بازیابی شود. حتی اگر به افراد بر مبنای 32 روز حقوق بعد از بازنشستگی بدهند بازهم برای صندوق‌های بازنشستگی اتفاق خوبی است. 

امکان مهار تورم هست!

وی در پاسخ به سوالی درباره امکان مهار تورم در لایحه بودجه سال آینده گفت: ریشه تورم در کسری بودجه است. این باعث استقراض از بانک مرکزی می‌شود و تورم‌زاست. در لایحه بودجه سال بعد 15 درصد هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند. ضمن اینکه حقوق کارکنان دولت هم 10 درصد افزایش دارد. در مورد تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نگاه افزایشی داریم. حمایت از صادرات هم دیده شده است. قرار است سفرای ایران در کشورهای مختلف هم مسئولیت‌هایی را برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی بپذیرند. 

میرکاظمی ادامه داد: در گذشته دولت‌ها تکالیفی بر دوش بانک‌ها می‌گذاشتند و بعد از آن بانک‌ها مرتکب بی‌انضباطی می‌شدند. امسال شورای پول و اعتبار به‌گونه‌ای عمل می‌کند که باعث بی‌انضباطی نشود و ریشه‌های تورم‌زا در کشور حل شود. 

در بخش دیگری میرکاظمی گفت: قرار است جلوی ورود پول پر قدرت به کشور گرفته شود. همچنین اگر درآمدهای نفتی پیش‌بینی شده محقق نشد می‌خواهیم بر گزینه انتشار اوراق مالی به عنوان یک جایگزین کار کنیم. فروش دارایی‌های دولتی را هم در سقف مدنظر ندیده‌ایم تا باز در تامین منابع در صورت کسری سراغ استقراض و راه‌حل‌های تورم‌زا نرویم. 

وام ازدواج برقرار است

میرکاظمی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از حذف وام ازدواج در لایحه بودجه سال 1401 پرسید این‌طور گفت: وام ازدواج با یک‌سری وام‌های قرض‌الحسنه تجمیع شده است و آیین‌نامه مربوط به پرداخت آن قرار است در اختیار دولت باشد. 

نقد میرکاظمی به رسانه‌ها 

وی اظهار داشت: در کشور 4 هزار همت نقدینگی خلق شده است که این به دلیل پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان دولت بوده است. نگاهی به روند افزایش حقوق کارکنان دولت و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نشان می‌دهد با افزایش حقوق‌ها روند تملک دارایی‌های سرمایه‌ای کاهشی بوده است. ما در سنوات گذشته یک مبلغی را به عنوان حقوق به یک قشر خاص از جامعه می‌دهیم اما تورم آن به کل کشور تحمیل می‌شود. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: اگر این چرخه معیوب ادامه پیدا کند، به نفع همه مردم نیست. 1 الی 2 سال باید تحمل شود تا اقتصاد کشور قابل اعتماد شود. 

وی با انتقاد از رسانه‌ها که از یک‌سو می‌خواهند قدرت اقتصادی مردم بالا برود و تورم مهار شود از سوی دیگر خواهان افزایش حقوق کارمندان و کارکنان دولت هستند خواستار همراهی آنها با طرح‌ و برنامه دولت شد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۳۳۴۸۷۴۱۳:۳۴:۰۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
انقباض اين بودجه براي مردم است انبساط آن كجا رفته است؟ رشد هشت درصدي چگونه بدست خواهد آمد ؟
ناشناس۲۳۳۴۹۴۵۱۴:۰۴:۰۰ ۱۴۰۰/۹/۲۲
شما که خادم مردم هستید تفاوت حقوقتان با هم مدرکی خودتان کف جامعه چقدره لطفاً بفرمائید !
ناشناس۲۳۳۵۰۲۲۱۴:۴۳:۳۴ ۱۴۰۰/۹/۲۲
مجلس باید لایحه بودجه را چکش کاری سنگین انجام دهد.
ناشناس۲۳۳۵۱۳۴۱۵:۳۲:۵۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
از دیروز که لایحه بودجه اعلام شد، بورس دیروز و امروز در مجموع 63 هزار واحد فرو ریخت. تو خود بخوان حدیث مجمل از این لایحه بودجه!!!!
ناشناس۲۳۳۵۷۸۶۰۰:۴۵:۴۵ ۱۴۰۰/۹/۲۳
مسعود میرکاظمی: عوارض خروج از کشور 5 میلیونی صحت ندارد.
ناشناس۲۳۳۴۹۴۶۱۴:۰۴:۰۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
میانگین رشد اقتصادی کشور در دولت روحانی صفر بود اگر 6 سال رشد اقتصادی 8 درصدی داشته باشیم تازه به شرایط اقتصادی سال 90 خواهیم رسید.
ناشناس۲۳۳۵۰۴۳۱۴:۵۲:۰۶ ۱۴۰۰/۹/۲۲
میزان صادرات نفت مهم نیست. پولش باید برگرده - نه به صورت برنج از هند یا پشم از مغولستان!!
ناشناس۲۳۳۵۲۰۴۱۶:۲۵:۱۳ ۱۴۰۰/۹/۲۲
هم پول می آید و هم کالا
ناشناس۲۳۳۵۰۵۳۱۴:۵۵:۵۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
اجرای سیاست های ریاضت اقتصادی نیاز به همراهی مردم دارد .
ناشناس۲۳۳۵۱۲۵۱۵:۲۶:۲۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
بر پایه آنچه پیش از این دیدیم، باید چشم به راه گوشت کیلویی 500 هزار تومان مرغ کیلویی 300 هزار و ... باشیم
ناشناس۲۳۳۵۰۵۰۱۴:۵۴:۴۴ ۱۴۰۰/۹/۲۲
عجب کشوری داریم، رییس جمهور، نمایندگان، مسئولین ، همه و همه مخالف افزایش قیمت خودرو هستند ولی قیمت خودرو هر سه ماه یکبار سی چهل درصد افزایش داره طوریکه الان با قیمت فعلی پراید میشه در خارج هیوندا خرید.
ناشناس۲۳۳۵۲۱۳۱۶:۳۳:۱۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
هوندا خرید! البته موتور سیکلت!
ناشناس۲۳۳۵۴۲۷۱۹:۱۳:۰۴ ۱۴۰۰/۹/۲۲
اخوی با دلار 27 هزار تومانی پراید میشه 8000 دلار. موتور 8000 دلاری خیلی خاصه ولی ماشین هیوندای با دو مدل سال پایین تر میشود خرید
ناشناس۲۳۳۵۰۶۳۱۴:۵۹:۲۴ ۱۴۰۰/۹/۲۲
دولت شمشیر رو از رو بسته برای کارمندان تا کمبود بودجه اش رو با درصد کمی افزایش حقوق و افزایش سن بازنشستگی جبران کند. یک عمر کار کردیم و به موقع کسورات و مالیات دادیم حالا نه پاداش دارند بدهند و نه قدرت کنترل تورم را دارند و جواب ناکارامدی مسیولان در حفظ صندوق های بیمه و اختلاس رو هم باید قشر کارمند جوابگو باشه.
ناشناس۲۳۳۴۸۷۵۱۳:۳۴:۲۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
وایسا ! مهر ماه ۱۴۰۱ بهت میگم
ناشناس۲۳۳۴۹۵۷۱۴:۰۸:۲۰ ۱۴۰۰/۹/۲۲
ان شاءالله مهرماه 1401 تورم و رکود نداریم.
ناشناس۲۳۳۵۰۱۷۱۴:۴۰:۴۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
خواهیم دید شاهنامه آخرش خوش است
ناشناس۲۳۳۵۰۶۷۱۵:۰۰:۵۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
چرا در بودجه تهیه شده ، هیچ اثری از تسویه بدهی ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق تامین اجتماعی نیست !؟
مهران۲۳۳۵۰۸۸۱۵:۰۷:۲۰ ۱۴۰۰/۹/۲۲
حتی اگر با دولت هم مشکل داشته باشید بایستی از اینکه شرایط بهتر شود خوشحال بشی نه اینکه از همین ابتدا طوری رفتار کنی انگار خوشحال میشید که مشکلات کشور حل نشه
ناشناس۲۳۳۵۴۱۲۱۸:۵۳:۵۳ ۱۴۰۰/۹/۲۲
همه با هر دولتی که باعث ارتقا کیفیت زندگی مردم بشود کاملا موافقند.
ناشناس۲۳۳۶۹۸۲۲۰:۴۷:۵۰ ۱۴۰۰/۹/۲۳
انشاالله مهر 1401 را نبینند
ناشناس۲۳۳۴۸۷۷۱۳:۳۵:۰۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
بودجه بدون کسری و بدون استقراض از بانک مرکزی سبب مهار تورم می شود و سال اینده ان شاءالله سال خوبی برای ایران و ایرانیان خواهد بود.
ناشناس۲۳۳۴۹۵۰۱۴:۰۶:۰۸ ۱۴۰۰/۹/۲۲
مالیات برآورده نشده امثال (که 70 درصد سال در اختیار همین دولت بوده) 44 درصد هم افزایش داشته، و از این درآمد خیالی هزینه ها تامین شده، چجوری کسر بودجه نخواهد داشت؟!! همین الان فرموده اند که عوارض خروجی 12 برابر نمی شود یک پیشنهاد بود که درصدی از ارزش بلیط باشد ولی هنوز بررسی و تائید نشده، به عبارتی گفتن اینقدر درآمد داریم فقط نمی دانند چجوری!!! اما می دانند کجا خرجش کنند! خوب همه این موارد اگر کسر بودجه نیست پس چیست!
ناشناس۲۳۳۵۰۱۵۱۴:۳۹:۵۴ ۱۴۰۰/۹/۲۲
کسری بودجه همیشه خواهد بود منظور راه تامین آن است که مانند دولت قبل عمل نمی شود که تورم های بالا را دامن بزند
ناشناس۲۳۳۵۲۳۶۱۶:۵۳:۴۳ ۱۴۰۰/۹/۲۲
امیدوارم راه تامین کسر بودجه به روش کاملا ساده یعنی توزیع فقر در طبقات متوسط و ضعیف نباشد
ناشناس۲۳۳۵۰۳۶۱۴:۵۰:۲۸ ۱۴۰۰/۹/۲۲
دولت روحانی چرا مالیات ها و عوارض خروج از کشور را 30 برابر افزایش داد و بازهم کسری بودجه داشت ؟!
ناشناس۲۳۳۴۸۸۱۱۳:۳۶:۱۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
یارانه نقدی ۱۱۰ تومنی نمیخواهیم به قیمت ها دست نزنید
ناشناس۲۳۳۴۹۴۸۱۴:۰۵:۳۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
تورم افسارگسیخته که روحانی ایجاد کرده در کمتر از یکسال قابل مهار و کنترل نیست بدون پرداخت یارانه مردم فقیرتر می شوند.
ناشناس۲۳۳۵۰۷۳۱۵:۰۲:۳۶ ۱۴۰۰/۹/۲۲
بودجه ای که در آن یارانه مستمندان حذف شده و بدون دلار ۴۲۰۰ تومانی باید همه چیز رو به ۸ برابر قیمت بخرند
ناشناس۲۳۳۵۱۲۴۱۵:۲۵:۴۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت مرغ و تخم مرغ و گوشت و روغن نباتی و به طور کلی کالاهای موجود در سفره های مردم را چند برابر خواهد کرد و این یارانه ۹۰ هزار تومانی کفاف این تورم شدید را نخواهد کرد و این کار باعث کوچکتر شدن و شاید هم نابودی سفره مردم فقیر خواهد شد مگر آقای رئیسی قول نداده بود که گرانی ها را مهار و نخواهد گذاشت سفره مردم کوچکتر شود پس چه شد خدا به مردم ایران رحم کند
ناشناس۲۳۳۵۲۰۷۱۶:۳۰:۰۱ ۱۴۰۰/۹/۲۲
عزیزم الان فقط 3 الی 4 قلم کالا از این ارز داده می شود که اگر باز بروی ببینی خیلی از آن با نرخ آزاد هم برابری می کند خودت را گول نزن
ناشناس۲۳۳۵۳۴۸۱۸:۰۵:۵۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
سال دیگه هم شما رو میبینیم
ناشناس۲۳۳۴۹۶۲۱۴:۰۹:۲۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
هنگامیکه ارز 4200 از روی کره برداشته شد، قیمتش 9 برابر شد! هنگامیکه از روی غذای مرغ برداشته شد، قیمتش 4 برابر شد! از روی اقلام دارو برداشته شد قیمتش 8 تا 12 برابر شد، از روی خودرو برداشته شد قیمتش 12 برابر شد .... حالا یک فرمول ریاضی کشف کرده اند که تورمی که ایجاد می کند 7.6 درصد است، آن یارانه ای هم که بیش از نیمی از ملت دریافتش نمی کنند می خواهند 2 برابر کنند!
ناشناس۲۳۳۵۲۰۶۱۶:۲۸:۲۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
هنگامی که ارز 4200 اعلام شد که همه باید با آن وارد کنند و بیشتر از آن را قاچاق اعلام کردن دلار را 10 برابر کرد وگرنه اگر این ارز نبود کمتر از 15 هزار تومان می شد
ناشناس۲۳۳۵۲۱۰۱۶:۳۱:۵۴ ۱۴۰۰/۹/۲۲
خخخه می خواهید تورم و رانت نباشد و علم اقتصاد اجرا شود ولی می‌گویید ارز 4200 باشد؟ چند چندین با خودتان؟
مهران۲۳۳۵۰۹۳۱۵:۰۸:۴۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
اره دقیقا مثل زمان روحانی که یارانه رو حتی هزار تومان افزایش ندادو قیمت ها ثابت موند و تورم صفر درصد رو هشت سال مردم تجربه کردن
مسئولین روشن کنند۲۳۳۵۴۲۱۱۹:۰۲:۲۱ ۱۴۰۰/۹/۲۲
واقعاً الان میزان پولی که از حذف سوبسیدها حاصل شده معادل این مقدار به اصطلاح یارانه پرداختی است؟
ناشناس۲۳۳۴۸۸۲۱۳:۳۶:۴۱ ۱۴۰۰/۹/۲۲
فقط هزین ها را بسمت ملت میبرید بعد کسری ندارید
ناشناس۲۳۳۴۹۵۲۱۴:۰۶:۵۳ ۱۴۰۰/۹/۲۲
روحانی عوارض خروج از کشور و مالیات ها را 30 برابر افزایش داد و هزینه ها را به سمت مردم بُرد.
ناشناس۲۳۳۵۰۴۴۱۴:۵۲:۱۶ ۱۴۰۰/۹/۲۲
وحی نازل نشده که زیر همه کامنتها هی بیای بگی روحانی فلان کرد روحانی بیسار کرد . جواب منتقدها رو منطقی بده
ناشناس۲۳۳۵۶۸۷۲۳:۱۵:۰۲ ۱۴۰۰/۹/۲۲
روحانی اقتصاد کشور را ته دره بُرد و مردمو ذله کرد.
ناشناس۲۳۳۵۷۶۴۰۰:۱۶:۱۵ ۱۴۰۰/۹/۲۳
روحانی چرا در مورد عملکرد فاجعه بار دولتش پاسخگو نیست ؟!
الف ر۲۳۳۴۹۱۷۱۳:۵۲:۵۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
حداقل این را میدانم مبالغ مالیاتی عیر قابل دسترس است با توجه بااینکه بخش بزرگی از اقتصاد زیرزمینی و از رانت استفاده میکنندودر سال گذشته و جاری اگر تا حدودی محقق شد بواسطه بخشودگی جرائم بود که مودیان بدهی ها را پرداخت کردند
علی۲۳۳۴۹۷۰۱۴:۱۵:۱۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
ظاهرا این دولت هر بلایی را که روحانی نتوانست سر ملت بیاورد در حال اجرایی کردن آن است افزایش سنوات بازنشستگی و متوسط سه سال آخر به جای دو سال افزایش 10 درصد حقوق علیرغم تورم 50 درصدی موجود و.... فشار روی اقشار ضعیف بیشتر و بیشتر می شود آهای آهای آقای دولت کجای می روی ؟!!!!
ناشناس۲۳۳۵۲۱۶۱۶:۳۴:۵۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
هیچ جا دارد شما از بلای روحانی خلاص می‌دهد که گرانی ها را دامن می زد آن هم از عمد
ناشناس۲۳۳۵۰۵۵۱۴:۵۶:۳۶ ۱۴۰۰/۹/۲۲
این لایحه بودجه خلاف تمام قوانین مصوب موجود است.
ناشناس۲۳۳۵۰۶۰۱۴:۵۹:۰۰ ۱۴۰۰/۹/۲۲
بورس را آقایان نمی توانند جمع کنند و نقدینگی فروان بعد رشد ۸ درصدی؟! رییس سازمان برنامه این دولت خیلی ایده ال گرایانه بودجه را در نظر گرفته درصورتی که او هم مانند نوبخت در دولت قبل با واقعیتهای موجود اقتصاد کف بازار آشنا نیست.
ناشناس۲۳۳۵۰۶۵۱۵:۰۰:۱۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
بودجه نهادها و سازمان ها که هیچ کاری جز حرف زدن نمی کنند، مخصوصا صدا و سیما، باید صرف مدرسه سازی و بیمارستان و دانشگاه شود.
ناشناس۲۳۳۵۲۱۸۱۶:۳۵:۲۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
برو بابا یک چیزی شنیدی می آیی می گویی
شهروند۲۳۳۵۲۶۲۱۷:۱۵:۵۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
تو برو مردم داغون شدن اونوقت تو از عملکرد بی عرضه ها دفاع می کنی
ناشناس۲۳۳۵۵۳۳۲۰:۵۲:۱۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
شنیده های شما که دیگه شنیدن نداره کمی هم سکوت کنید ما بگیم
ناشناس۲۳۳۵۰۷۲۱۵:۰۲:۲۴ ۱۴۰۰/۹/۲۲
کمر مردم در سال ۱۴۰۱ زیر بار ابر تورم به کلی خرد خواهد شد
جلال۲۳۳۵۰۷۵۱۵:۰۳:۵۲ ۱۴۰۰/۹/۲۲
با این بودجه دیگه سفره ای باقی نمی ماند که کوچک تر بشود
ناشناس۲۳۳۵۱۱۲۱۵:۱۸:۲۵ ۱۴۰۰/۹/۲۲
من بازنشسته که هیچ درآمدی جز مستمری ندارم و هفت سال است ریالی یارانه دریافت نکرده‌ام و در سال آینده نیز علیرغم تورم واقعی بالای 100 در صد و تورم اقلام خوراکی 60 در صد کمتر از ده درصد افزایش حقوق دارم، با حذف ارز ترجیحی و عدم شمول یارانه و تورم کمرشکن ناشی از این سیاست «که فقط نا آگاهان آنرا حدود هفت در صد اعلام می‌کنند و رقم واقعی و روانی آن بالای هفتاد در صد خواهد بود» چه خاکی بر سر بریزم.
ناشناس۲۳۳۵۱۳۹۱۵:۳۸:۵۶ ۱۴۰۰/۹/۲۲
"در صورت کاهش درآمدهای ارزی نفتی دولت می‌تواند برای پرداخت حقوق کارکنان خود روی منابع سازمان هدفمندی یارانه‌ها حساب کند" - یعنی از جیب بقیه بردارند حقوق بدهند؟ چرا حقوقها کم نشود؟ خصوصا حقوقهای بالای متوسط.
ناشناس۲۳۳۵۱۴۶۱۵:۴۳:۴۹ ۱۴۰۰/۹/۲۲
انگار مشکل فقط نداشتن کسری بودجه هست ! شما بودجه رو بکن صفر . و بگو به هیچکس هیچی نمیدم . عوضش کسری بودجه ندارم !
ناشناس۲۳۳۵۳۵۵۱۸:۰۷:۵۶ ۱۴۰۰/۹/۲۲
من موندم کسی که در آمد ماهانه 100 مبلبونی و بیشتر دارد چرا باید : یارانه نقدی بگیرد بنزین سه هزار تومانی بالای 50 لیتر در روز مصرف کند استخر خود را با آب آشامیدنی پر کند
ناشناس۲۳۳۵۵۸۱۲۱:۴۱:۱۶ ۱۴۰۰/۹/۲۲
اسقراض از سیستم بانکی کلاه دورزدن استقراض از بانک مرکزی
ناشناس۲۳۳۵۵۸۴۲۱:۴۵:۴۷ ۱۴۰۰/۹/۲۲
راحتترین راه جبران کسری بودجه که همان دست کردن در جیب ملت وافزایش فشار بر مردم است در بودجه انجام شده است
ناشناس۲۳۳۵۹۱۸۰۸:۰۴:۲۶ ۱۴۰۰/۹/۲۳
حذف دلار 4200 تبعاتش را باچشم و دندان احساس خواهیم کرد می خوان حقوق ها را 10 درصد اونم میانگین افزایش بدن با تورم 50 درصدی که بیشتر هم خواهد شد
ناشناس۲۳۳۹۳۴۶۱۶:۲۳:۵۳ ۱۴۰۰/۹/۲۶
نرخ تسعیر ارز در لایحه بودجه سال 1401 .... که در آن عدد 23 هزار تومان برای هر دلار مورد تاکید است. روز گذشته مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در جمع خبرنگاران این قیمت را در لایحه بودجه سال آینده تایید کرد. https://www.alef.ir/news/4000923091.html
ناشناس۲۳۳۵۹۷۰۰۸:۴۴:۳۵ ۱۴۰۰/۹/۲۳
از یک طرف سن بازنشستگی را بالا میبرید و از یک طرف هم میگویید میخواهید مشکل اشتغال را حل کنید. شما کاری نکنید مشکل حل میشود
ناشناس۲۳۳۶۰۰۰۰۹:۰۱:۳۵ ۱۴۰۰/۹/۲۳
تورم بالای 40 درصد ، آن وقت حقوق ها 10 درصد، دیوار کوتاه تر از دیوار کارکنان و کارگران در کشور برای مسئولین وجود ندارد؟
منصوری۲۳۳۹۳۳۵۱۶:۰۶:۳۳ ۱۴۰۰/۹/۲۶
علت اصلی درک نکردن وضعیت وحشتناک و روبه فروپاشی مردم، همانا مرفه بودن و بی دغدغه بودن مسئولین است. سواره از پیاده خبر ندارد.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  2. راه نجات

  3. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  4. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  5. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  6. مشاجره خانوادگی دلیل اصلی تنش در فرودگاه مهرآباد

  7. نقشه جامع علمی کشور؛ متناسب با پیشرفت‌های جهانی ، دور از ذهنیت‌های سنتی

  8. یوتیوب برای این افراد در مسیر رفع فیلتر قرار گرفت

  9. مکران کجاست؟/ با پایتخت جدید ایران آشنا شوید + تصاویر

  10. پیشنهاد جالب یک منبری معروف به کسانی که فکر می‌کنند «لوله نفت در جیب آخوندهاست»!

  11. چند نکته درباره رفتار غیراخلاقی با عباس عراقچی/ دادستان کجاست؟

  12. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  13. ماجرای اهانت به یک روحانی در فرودگاه مهرآباد چه بود؟

  14. بلندپروازی‌های اردوغان/ ترکیه موشک ۲ هزار کیلومتری می‌خواهد!

  15. اقدام عجیب راننده تیبا حین خروج از پارکینگ با درب بسته!

  16. علیرضا دبیر و فوتبال؛ این خبر را خیلی جدی بگیرید

  17. یک واکنش به ادعای داوری در خصوص قیمت خانه شهید رئیسی

  18. خبرهای خوش برای داوطلبان کنکور در راه است

  19. مگه ایران چشه؟

  20. قیمت دارو سرسام‌آور شد/ اعلام نرخ‌های جدید توسط شرکت‌های داروسازی + عکس

  21. نشست خبری سخنگوی دولت؛ از پشت‌پرده افزایش قیمت دلار تا قانون حجاب و مسئله FATF

  22. واکنش مهاجرانی درباره به تعویق افتادن قانون حجاب و عفاف

  23. چطور می‌توان افغانستان را وادار به تامین حقابه ایران از هیرمند و هریرود کرد؟

  24. انهدام بمب سنگرشکن توسط سامانه ۹ دی/ سپاه تمام ۳۰ هدف رادارگریز را منهدم کرد

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  4. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  5. بهشت زمان شاه !

  6. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  7. توضیح درباره همسر عراقچی

  8. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  14. راه نجات

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  22. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  23. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  24. گلوریا هاردی: ایران به کشور خودم تبدیل شده است

  25. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

آخرین عناوین