به گزارش ایرنا، سکینه سادات پاد روز دوشنبه در جلسهای با عنوان تریبون دانشجویی همراه با بررسی حقوق شهروندی و آزادیهای اجتماعی زنان در قانون اساسی که در دانشکده پزشکی شیراز برگزار شد، با اشاره به قانون جوانی جمعیت رصد این قانون را امر مهم و ارزشمندی دانست و افزود: قانون جوانی جمعیت به تنهایی نمیتواند مسأله استراتژیک جمعیت را حل کند اما از نگاهی دیگر این قانون تقریبا اقتضائات اجرایی را درک کرده با اصلاحاتی میتواند کارایی بهتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه مشوق های این قانون اکنون نمی تواند چندان جامعه را به فرزندآوری ترغیب کند،اظهار کرد: ایرادات این قانون باید رصد و شناسایی شود و توسط توسط قانونگزاران در آینده نزدیک اصلاح شود.
دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی در ادامه گفت: شیراز شهر علم و ادب و هنر، شهر ملاصدرا که مهد ادب و فرهنگ و تمدن ایران است و این انرژی در بدو ورود به شیراز قابل لمس است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه متولی امور زنان در کشور ما کیست؟ گفت: ششم اسفند ۱۴۰۱ رییس جمهور ماموریتی به من واگذار کردند که در این راستا جایگاه حقوقی دستیار از چند جنبه قابل بررسی است.
پاد در ادامه عنوان کرد: دستیار رییس جمهور زیرمجموعه جایگاه و ساختاری نیست و با شخص رییس جمهور مستقیم مرتبط است و به خواست شخص رییس جمهور مسایل مردم را پیگیری میکند.
وی اضافه کرد: چند نکته برای رییس جمهور در این حوزه مهم و قابل پیگیری است که اول حقوق شهروندی است، لذا دولت سیزدهم با ابتکاری نو نسبت به پیگیری حقوق ملت در قانون اساسی که ۲۲ اصل فصل سوم قانون اساسی را شامل می شود اقدام خواهد کرد.
دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی گفت: پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان، حق برپایی اجتماعات و پیگیری و دفاع حقوق ملت ایران در مجامع بینالمللی حقوق بشری برای ریاست جمهوری مهم و اولویتدار است.
وی در بخش دیگر سخنان خود بیان کرد: در سفر اخیر به سردشت، پیگیری صد پرونده حقوق بشری مصدومان شیمیایی سردشت که اولین شهر شیمیایی شده دنیاست کلید خورد.
پاد با بیان اینکه دهها شرکت آلمانی، انگلیسی، آلمانی و... در رخداد تلخ سردشت مواد شیمایی فروختهاند که جای پیگیری دارد در ادامه گفت: پیگیری اجرای بخشی از حقوق ملت در قانون اساسی به بنده واگذار شده که در جلسات با وزرا و مسولان موضوع پیگیری می شود.
وی تصریح کرد: دفاع از حقوق ملت ایران در مجامع بین المللی حقوقی بشری امر مهمی است که مورد تاکید رییس جمهور است که خلا های قانونی در این زمینه شناسایی و برای اصلاح آن اقدام خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص سفر رییس جمهوری به همراه همسرش به نیویورک گفت: همسر رییس جمهور در حوزه تخصصی خود پیشینه علمی زیادی دارد.
دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی گفت: شاید به دلیل مقایسه همسر رییس جمهور فعلی با همسر سایر روسای جمهوری قبلی این مسأله باعث حساسیت در بین برخی شده است در حالی که همسر روسای جمهور در جهان هم دارای چنین جایگاهی هستند.
وی تاکید کرد: این سفر از جنس دیپلماسی عمومی جهان بوده و همسر رییس جمهور کشور ما نیز بعنوان بانوی اول به این سفر نرفته است.
وی به طرح افزایش سن بازنشستگی مجلس شورای اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع هنوز مصوبه مجلس نیست و باید بررسی شود و مهمتر از آن اینکه به این مهم باید توجه شود که نباید با اذهان عمومی جامعه به راحتی بازی کرد و این مسأله نیازمند آسیب شناسی و بررسی توسط مسولان و خصوصا نمایندگان مجلس دارد.
پاد در بخش دیگر سخنان خود ضمن اشاره به تلاشهای صورت گرفته و قوانین موجود در حوزه اشتغال بر رعایت شاخص های عدالت جنسیتی تاکید کرد و افزود: باید اشتغال را براساس اقتضائات جنسیتی با تعریف کرد و الگوی شغلی برای زنان تعریف و این الگو را به دنیا معرفی کرد.
وی ادامه داد: می بایست اقتضائات زنان در مشاغل نادیده گرفته نشود، امنیت شغلی برای زنان در مرخصی زایمان و دورکاری براساس قانون دقیق اجرا شود.
دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی در ادامه گفت: در حوزه حجاب و عفاف بسته سیاستی درباره زیست عفیفانه در میان نوجوانان ایرانی تدوین شده که متناسب با مقتضیات زمان و مکان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خیلیها باید درباره شرایط کنونی حجاب در جامعه پاسخگو باشند،نهادهای فرهنگی، مراکز دینی و پژوهشی ما باید با بازبینی در اقدامات خود شرایط را پیش بینی می کردند.