جنگ غزه و افشای تعریف وارونه غرب از "صلح"

گروه جهان الف،   4020929083 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

«"صلح اسلامی" بر اخلاق و عدالت استوار است و سعی ندارد واقعیت های تصنعی را در عرصه بین المللی برقرار و چون درگیری و جنگ ظاهری وجود ندارد، آن را به مثابه صلح مورد شناسایی قرار دهد. از این رو، مفهوم صلح در اندیشه سیاسی اسلام، یک مفهوم فعال است این در حالی است که اندیشه غربی، صلح را پدیده ای منفعل می داند که یک بازیگر و کنشگر در محیط بین المللی، می تواند آن را به ناحق، خلق کند.»

جنگ غزه و افشای تعریف وارونه غرب از "صلح"

به گزارش الف؛ بیش از 70 روز از آغاز جنگ غزه و حملات همه جانبه صهیونیست ها به نوار غزه می گذرد. جنگی که عینی ترین جلوه های نسل کشی و پاکسازی قومیتی را در دوران معاصر پیش چشم جهانیان قرار داده و همانطور که به تازگی، رئیس صلیب سرخ جهانی تاکید کرده، به یک "شکست اخلاقی" برای جامعه بین المللی به دلیل ناتوانی آن در متوقف کردن یک تراژدی بزرگ انسانی در نوار غزه تبدیل شده است. 

البته که مقاومت جانانه مردم و مقاومت فلسطین در برابر تجاوزات صهیونیست ها سبب شده تا رژیم اشغالگر قدس، میدانی باز و فراخ از جنایت و کنشگری تجاوزکارانه را پیش روی خود نبیند و این رژیم نیز متحمل آسیب‌ها و خسارت ها قابل توجهی شود. در این میان، حمایت محور مقاومت در منطقه از ملت فلسطین و مقاومت آن ها در برابر تجاوزات صهیونیست ها، صورت های حساب های سنگینی را روی دست رژیم صهیونیستی و حامیان غربی و منطقه ای آن قرار داده است. 

با این همه، یکی از نکاتی که در بحبوحه جنگ غزه، بسیاری از ناظران و تحلیلگران در اقصی نقاط جهان به نحوی ویژه به آن پرداخته اند این بوده که از چه طرقی می توان صلح و آرامش را بار دیگر برقرار ساخت؟ در این رابطه، برخی تحلیلگران و کارشناسان که به جریان های غربی نزدیک هستند، همسو با رژیم اشغالگر قدس معتقدند که تا حماس و جریان مقاومت اسلامی فلسطین نابود نشود، زمینه جهت ایجاد صلح و آرامش در منطقه برقرار نمی‌شود. 

برخی دیگر از تحلیلگران، سراغ کلیشه راهکار تشکیل دو دولت صهیونیستی و فلسطینی رفته و بر این مساله تاکید دارند که تنها در صورتی تنش و درگیری میان فلسطینی ها و اسرائیل کاهش می یابد که یک دولت فلسطینی نیز مستقر شود و بتواند همچون دیگر دولت های جهان، در محیط بین المللی فعالیت داشته باشد. سناریویی که قرار بود در نتیجه توافقات صلح اسلو در دهه 1990 میلادی رنگ واقعیت به خود گیرد با این حال، رژیم اشغالگر قدس فعالانه در برابر آن ایستاده و حتی اخیرا نتانیاهو به صراحت اعلام کرده که با افتخار می گوید که از محقق‌شدن این سناریو جلوگیری کرده و خواهد کرد. 

 عده ای نیز بر این باورند که صلح و آرامش تنها در صورتی محقیق می شود که رژیم نژادپرست، نامشروع و آپارتایدی اسرائیل، هر چه سریعتر نابود شود و زمینه برای تحویل سرزمین فلسطین به صاحبان اصلی آن، فراهم شود. با این همه، شاید یکی از نکاتی که بیش از هر زمان دیگری در بحبوحه طرح مباحثی از این دست، خودنمایی می کند، تفاوت در تعریف مفهوم "صلح" از سوی جریان های فکری مختلف و به طور خاص، جریان های سیاسی و اندیشه ای غربی، و اندیشه سیاسی اسلام است. از نگاه غربی ها و متحدان آن ها، صلح، برآیند و خروجیِ تحمیل اجبار و قوه قهریه از سوی صهیونیست ها به مردم فلسطین است. 

یعنی اگر رژیم اشغالگر قدس بتواند معادله قدرت و زور خود را بر ملت فلسطین تحمیل کند و اشغالگری و ستم و تجاوز خود را به یک واقعیت مسلم برای آن ها تبدیل کند و زمینه های مقاومت از سوی آن ها را از بین ببرد، این بدان معناست که صلح برقرار شده است. نشانه آن نیز این است که هیچ تنش و درگیری ظاهری وجود ندارد. در واقع، مفهوم صلح از نگاه غرب، ماهیتی جبری و غیرعادلانه دارد. 

این در حالی است که در اندیشه اسلامی، یکچنین گزاره ای به کل رد می شود. اسلام تاکید می کند که حقوق مشروع انسان ها و ملت ها باید به رسمیت شناخته شود و عدالت، اصول انسانی و قانون، در مراودات آن ها حاکم باشد. نکته مهم اینکه دین اسلام بیش از همه، به خودِ مسلمانان در این رابطه توصیه می کند و تاکید دارد که آنها بایستی در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی و سیاسی و اقتصادی خود، اصول انسانی و اخلاقی را به بهترین نحو ممکن رعایت کنند و البته که این دین(دینِ اسلام)، در مواجهه مسلمانان با جوامع دیگر نیز بر مفاهیمی مشابه تاکید دارد. 

از این رو، صلح اسلامی بر اخلاق و عدالت استوار است و سعی ندارد واقعیت های تصنعی را در عرصه بین المللی برقرار و چون درگیری و جنگ ظاهری وجود ندارد، آن را به مثابه صلح مورد شناسایی قرار دهد. در این چهارچوب، مفهوم صلح در اندیشه سیاسی اسلام، یک مفهوم فعال است این در حالی است که اندیشه غربی، صلح را پدیده‌ای منفعل می داند که یک بازیگر و کنشگر در محیط بین المللی، می تواند آن را به ناحق، خلق کند و به مثابه واقعیت مسلم، به دیگران بفروشد. معادله ای که نه درست و نه منطقی است. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۲۸۵۸۸۰۰:۲۰:۰۰ ۱۴۰۲/۹/۳۰
طبق نظر سنجی موسسه هریس که در دانشگاه هاروارد صورت گرفت 51 درصد از جوانان امریکا موافق پایان دادن به موجودیت اسرائیل و تشکیل دولت فلسطین با محوریت حماس هستن این نظر سنجی نشان می دهد که مردم دنیا و غرب بیدار شدند.
ناشناس۳۳۲۹۷۳۲۱۷:۰۳:۱۴ ۱۴۰۲/۱۰/۱
این مطلب کمی مشکوک است و باید منابع و لینک معتبر ارائه شود و شخصا باید بررسی کنم تا باور نمایم....
ناشناس۳۳۲۸۶۸۲۰۸:۳۷:۲۵ ۱۴۰۲/۹/۳۰
تعریف همه ابرقدرتها از صلح بنفع خودشان است.
ناشناس۳۳۲۸۷۵۵۱۰:۲۷:۳۷ ۱۴۰۲/۹/۳۰
به نظر شما اسرائیل چه کار باید میکرد؟
ناشناس۳۳۲۸۷۷۱۱۰:۴۸:۰۵ ۱۴۰۲/۹/۳۰
اسرائیل غده سرطانی منطقه است و باید از صفحه روزگار محو بشود.
ناشناس۳۳۲۸۷۸۲۱۰:۵۴:۱۷ ۱۴۰۲/۹/۳۰
با آن همه ادعای اطلاعاتی و نظامی باید اولا فقط با حماس می‌جنگید نه اینکه بر سر مردم بمب بریزد و دوما اگر واقعا قدرتمند بود باید می‌توانست در مدت کوتاهی به هدفش برسد و حماس را نابود کند اما کاملا روشن شد که در مقابل یک گروه مقاومت کوچک که تحت محاصره خودش هم هست کاملا ناتوان است و جز اینکه زن و کودک بکشد کاری ازش بر نمی‌آید
ناشناس۳۳۲۸۷۶۰۱۰:۳۱:۰۵ ۱۴۰۲/۹/۳۰
هر روز ادامه جنگ یعنی کشتار بیشتر مردم و تخریب بیشتر غزه
ناشناس۳۳۲۸۷۷۳۱۰:۵۰:۰۸ ۱۴۰۲/۹/۳۰
کشورهای غربی که قطعنامه های سازمان ملل برای اتش بس در جنگ غزه را وتو می کنند در جنایات ضد بشری اسرائیل سهیم هستن.
ناشناس۳۳۲۸۷۸۵۱۰:۵۷:۰۸ ۱۴۰۲/۹/۳۰
غزه چه با جنگ و چه بدون جنگ در حال پاکسازی قومیتی از سوی اسراییل بود اما بدون اینکه مردم جهان متوجه شوند اما الان همه مردم جهان متوجه ماهیت پلید رژیم جنایتکار صهیونیستی شدند در حقیقت مردم غزه آینده‌ی فلسطین و نسل و فرزندان خود را تضمین کردند و این دستاورد فوق العاده بزرگ است
ناشناس۳۳۲۸۷۸۳۱۰:۵۵:۰۸ ۱۴۰۲/۹/۳۰
نتانیابو باید بعنوان جنایتکار جنگی محاکمه و اعدام بشود.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. درد بیمار و ناز طبیبان !

    14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    16. یارانه‌ها واریز شد

    17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    آخرین عناوین