الجزیره بررسی می کند؛ چرا حکم دیوان بین المللی دادگستری علیه اسرائیل مهم است؟

گروه جهان الف،   4021107086 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

وبگاه شبکه الجزیره در گزارشی می نویسد: «نسل های آینده، روز ۲۶ ژانویه سال ۲۰۲۴ را به عنوان روزی به یاد خواهند آورد که جهان بالاخره یک رژیم خونخوار که دست به نسل کشی می زند را به همراه تمامی حامیان غربی آن به پای میز محاکمه کشاند. بله، یک نظمِ جدید جهانی در حال آشکار شدن است.»

چرا حکم دیوان بین المللی دادگستری علیه اسرائیل مهم است؟

به گزارش الف؛ وبگاه "شبکه الجزیره" در گزارشی با اشاره به صدور حکم موقت اخیر دیوان بین المللی دادگستری علیه رژیم اشغالگر قدس و شناسایی ضمنی رخدادِ نسل‌کشی توسط آن در نوار غزه، به طور خاص سعی کرده به این سوال مهم و محوری پاسخ دهد که چرا این حکم و اساسا اقدام آفریقای جنوبی علیه صهیونیست ها در دیوان‌بین‌المللی دادگستری از اهمیت برخوردار است؟ 

الجزیره در گزارش خود می نویسد: «اکنون که حکم موقت دیوان بین المللی دادگستری در پرونده شکایت دولت آفریقای جنوبی از رژیم اسرائیل به دلیل ارتکاب این رژیم به نسل کشی در نوار غزه صادر شده است، ما می توانیم با قطعیت و اطمینان بیشتری از آشکار شدن جلوه های جدیدی از یک نظم نوظهور بین المللی سخن بگوییم. دیوان بین المللی دادگستری به تازگی تایید کرده که شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل به دلیل نقض مفاد کنوانسیون منع نسل‌کشی سازمان ملل متحد در جریان جنگ غزه و کشتار مردم این منطقه، از بنیان های منطقی برخوردار است و برخی اقدامات اسرائیل در جریان جنگ غزه از احتمالِ بالای وقوع نسل‌کشی توسط کنشگر مذکور علیه ملت فلسطین خبر می دهند. 

دیوان بین المللی دادگستری به اسرائیل اعلام کرده که از انجام اقداماتی که منجر به نسل کشی در غزه می شوند بایستی خودداری کند. در این راستا، بسیاری از چشم اندازهایی که در شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل مورد اشاره قرار گرفته بودند نیز توسط دیوان بین المللی دادگستری تایید شده اند. باید دید که اسرائیل چگونه علی‌رغم خودداری از برقراری آتش‌بس در نوار غزه، می خواهد به الزامات تعیین شده از سوی دیوان بین المللی دادگستری عمل کند. با این حال، هیچ نشانه روشن و صریحی از اینکه اسرائیل بخواهد به آنچه دیوان بین المللی دادگستری از آن خواسته عمل کند، وجود ندارد. 

در واقع، از زمانی که دیوان بین المللی دادگستری در دو هفته قبل اقدام به بحث در مورد شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اسرائیل کرده، صهیونیست ها بر شدت نسل کشی و جنایات خود علیه مردم غزه افزوده اند. تنها ظرف 24 ساعت گذشته، اسرائیل به 21 مورد قتل و عام دست جمعی مردم غزه دست زده و موجب کشته شدن 200 نفر و زخمی شدن 370 غیرنظامی دیگر شده است. 

در این چهارچوب، پیام اسرائیل به واسطه این قبیل اقداماتش به دیوان بین المللی دادگستری و همچنین دیگر کشورها و ملت های جهان روشن است: اسرائیل به دیدگاه ها، درخواست ها و اقدامات هیچ نهاد بین المللی اهمیتی نمی دهد(چه حقوقی و چه سیاسی). این رژیم هرکار و جنایتی که دلش بخواهد را انجام می دهد. در مجموع و تاکنون، بیش از یک درصد از کل جمعیت نوار غزه به شهادت رسیده اند و 2.2 درصد دیگر نیز مجروح شده اند. البه که تقریبا تمامی مردم نوار غزه نیز از خانه و کاشانه خود آواره شده اند. 

بمباران های سنگین اسرائیل علیه مراکز درمانی و بیمارستان های غزه نیز عملا نظام بهداشت و سلامت این منطقه را دچار فروپاشی کرده است. اکنون مردم غزه از قحطی و بیماری جان می دهند.حتی جراحت ها و مشکلات سلامتی محدود و کوچک افراد نیز می تواند به مرگ آن ها در نوار غزه ختم شود. تاکنون صدها زن فلسطینی سقط جنین داشته اند و البته که صدها تن دیگر نیز به دلیل عدم دریافتِ مناسب مراقبت های بهداشتی جان خود را از دست داده اند. 

از این رو، با توجه به این جنایات، هیچ عجیب نیست که شاهدیم دیوان بین المللی دادگستری به تازگی در حکم خود از شانس بالای اتکاب به نسل کشی از سوی صهیونیست ها در نوار غزه خبر داده است. با این همه، به دلیل عدم علاقه و نفع اسرائیل در حمایت از اصول حقوق بین الملل و همچنین با توجه به حمایت های سنگینِ قدرت‌های غربی از این رژیم، بعید است که اسرائیل تغییری در رفتار خود در پی حکم موقتِ اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری ایجاد کند. در این نقطه، این سوال مهم و محوری ایجاد می شود که پس چرا دولت آفریقای جنوبی اقدام به طرح شکایت از رژیم اشغالگر قدس در دیوان بین المللی دادگستری کرد و اساسا حکم اخیر این نهاد به چه دلیل از اهمیت برخوردار است؟ 

همانطور که آفریقای جنوبی گفته است، اقدامات نسل کشی اسرائیل علیه ملت فلسطین باید در چهارچوب آپارتایدِ 75 ساله این رژیم ادراک شود. اسرائیل از سال 1948 میلادی تاکنون جنایات زیادی را علیه ملت فلسطین مرتکب شده است. نظام آپارتایدی اسرائیل مردم فلسطین را از بسیاری از حقوق ساده و ابتدایی آن ها برای بیش از نیم قرن محروم کرده است. اسرائیل قوانین نژاپرستانه زیادی را نیز در طی تمامی سال های اخیر وضع و اجرا کرده است. 

جالب اینکه برخی چهره های اسرائیلی نظیر "ایلان پاپه"، تاریخدان نیز به صراحت اسرائیل را رژیمی توصیف کرده اند که علیه مردم فلسطین دست به پاکسازی قومیتی و نسل کشی زده و می زند. اسرائیل سال ها به نحوی پنهان دست به نسل کشی ملت فلسطین زده و اکنون در بحبوحه جنگ غزه علنا و به آشکارترین شیوه ممکن چنین می کند. حال در چنین وضعیتی، آفریقای جنوبی که خود سال ها تحت تاثیر یک رژیم آپارتایدی و نژادپرست در این کشور بوده، با مردم فلسطین همزادپنداری دارد و نمی تواند نسبت به آنچه در غزه می گذرد بی‌اعتنا باشد. 

آفریقای جنوبی این حس را داشته که اگر در برابر نسل کشی اسرائیل در نوار غزه کاری انجام نشود، این به معنای این است که هیچ درس تاریخی از گذشته فراگرفته نشده است. در چنین شرایطی صدور بیانیه های صِرف راه به جایی نمی برد. هر ثانیه انفعال در این وضعیت به معنای کشته شدن بیشترِ انسان های بیگناه است. 

اساسا به همین دلیل هم است که آفریقای جنوبی شکایتش را به دیوان بین المللی دادگستری برد و اسرائیل را به نسل کشی متهم کرد. جنایتی که در نوع خود بدترینِ جنایت ها است. آفریقای جنوبی در پی صدور حکم موقت اخیر دیوان بین المللی دادگستری علیه اسرائیل، این نکته را مورد اشاره قرار داده که اکنون طرف های ثالث به خوبی از خطرات و تهدیدات جدی نسل‌کشی علیه مردم فلسطین آگاه شده اند. 

در این شرایط تمامی طرف های بین المللی باید هرکاری که می توانند انجام دهند تا نسل کشی در غزه متوقف شود. در این راستا، کنشگران مختلف با این پالسِ معنادار رو به رو شده اند که هرگونه همدستی آن ها با اسرائیل در جریان نسل کشی این رژیم در نوار غزه، عاری از هزینه برایشان نخواهد بود. 

در جریان شکایت اخیر آفریقای جنوبی از اسرائیل، برای نخستین بار شاهد بودیم که یک کشور از میانِ کشورهای در حال توسعه جهان، خط قرمزِ قدرت های غربی که حمایت بی چون و چرا از اسرائیل است را نقض کرد و برای به پاسخگویی واداشتنِ این رژیم اقداماتی را در دستورکار قرار داده است. 

در شرایط کنونی، به لطف شکایت آفریقای جنوبی، کل استعمار غربی با سابقه دیرینه دزدی ها و بی عدالتی های خود در معرض محاکمه جهانی قرار گرفته است. نسل های آینده روز 26 ژانویه سال 2024 را به عنوان روزی به یاد خواهند آورد که جهان بالاخره یک رژیم خونخوار که دست به نسل کشی می زند را به همراهِ تمامی حامیان غربی آن به پای میز محاکمه کشاند. بله، یک نظم جدیدِ جهانی در حال آشکار شدن است.»

لینک: 

https://www.aljazeera.com/opinions/2024/1/26/icj-israel-decision-a-new-world-order-in-the-making

دیدگاه کاربران

حسام۳۳۷۱۰۷۷۰۳:۰۲:۱۲ ۱۴۰۲/۱۱/۸
هیچ حکمی علیه اسرائیل صادر نشده.
صمصام۳۳۷۱۱۲۲۰۷:۳۴:۵۵ ۱۴۰۲/۱۱/۸
هر وقت اجرا شد آنوقت مهم است
ناشناس۳۳۷۱۱۳۶۰۷:۵۷:۰۹ ۱۴۰۲/۱۱/۸
وسوال اینجاست : چرا وزارت خارجه ایران تیم حقوقی خود را برای طرح دعوی به کمک آفریقای جنوبی نمی فرستد؟
ناشناس۳۳۷۱۱۴۲۰۸:۰۶:۴۴ ۱۴۰۲/۱۱/۸
راه حل دو کشور مستقل در کنار هم بهترین گزینه است که اسرائیل در نهایت به آن تن خواهد داد
ناشناس۳۳۷۱۲۰۹۰۹:۲۲:۰۷ ۱۴۰۲/۱۱/۸
باید واقع بین بود. اگر هم قرار بود این اتفاق بیفته تا قبل حمله 7 اکتبر احتمال داشت.
ناشناس۳۳۷۱۲۵۷۱۰:۲۵:۲۷ ۱۴۰۲/۱۱/۸
اسرائیل محو می شود
ناشناس۳۳۷۱۲۹۰۱۰:۴۷:۳۷ ۱۴۰۲/۱۱/۸
اگه تن بده که بد نیست ولی اسرائیل قبل از طوفان الاقصی هم داشت مزارع فلسطینی ها را با هواپیما سم می پاشید و جاهایی که طبق قراردادهای بین المللی نباید شهرک می ساخت شهرک می ساخت. اسرائیل زیاده خواه هست و می خواهد کم کم کل فلسطین را بگیرد
ناشناس۳۳۷۱۱۵۱۰۸:۲۴:۲۳ ۱۴۰۲/۱۱/۸
حکم دادگاه لاهه فقط جایی که ما می پسندیم مهمه. وگرنه حکم همین دادگاه برای کشته شدن صد هزار اکراینی اهمیتی نداره
ناشناس۳۳۷۱۲۵۹۱۰:۲۶:۲۴ ۱۴۰۲/۱۱/۸
جنایت جنگی اسرائیل در نسل کشی عمدی کجا و جنگ روسیه با اوکراین کجا
ناشناس۳۳۷۱۴۱۰۱۲:۲۱:۲۷ ۱۴۰۲/۱۱/۸
کشتار صد هزار اکراینی شامل زن و کودک و بمباران شهرها توسط روسیه میشه بگید چه فرقی با غزه داره؟ آمار کشته های غیر نظامی اکراین چهار برابر غزه هم هست. تنها فرقش اینه که تو اکراین روسیه داره آدم میکشه .
ناشناس۳۳۷۱۲۲۷۰۹:۴۵:۵۳ ۱۴۰۲/۱۱/۸
چرا حکم دیوان بین المللی علیه روسیه و پوتین مهم نیست ؟؟؟
حکم۳۳۷۱۴۰۵۱۲:۱۴:۵۴ ۱۴۰۲/۱۱/۸
دز حکم دیوان لاحه گروگانگیری و حمله حماس هم محکوم شده و خواستار ازادی اسرا بدون قید و شرط شده.
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. درد بیمار و ناز طبیبان !

    14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21. یارانه‌ها واریز شد

    22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    آخرین عناوین