تحریم انتخابات عملا به ضعیف‌تر شدن جامعه ایران منجر می‌شود /نباید از «حق رأی» گذشت

  4021123036 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

۱۱۰ فعال مدنی و سیاسی و چهره‌های روشنفکری و اصحاب رسانه که در میان آنان تعدادی از اصلاح‌طلبان حضور دارند در بیانیه‌ای تحلیلی خواستار روزنه‌گشایی احزاب و نیروهای سیاسی و مدنی در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ از طریق حمایت از ائتلافی از نامزدهای میانه‌رو، توسعه‌گرا و اصلاح‌گر شدند

تحریم انتخابات عملا به ضعیف‌تر شدن جامعه ایران منجر می‌شود /نباید از «حق رأی» گذشت

به گزارش ایسنا، در بخش هایی از این بیانیه تفصیلی با انتقاد از روند برگزاری انتخابات تاکید شده است که معنای رأی دادن می‌تواند راهی باشد برای اعتراضی رسا و مصادره ناپذیر به برخی رویه‌ها و نیز کنشی ایجابی یا مقاومتی سلبی برای تغییر تدریجی شان.

نویسندگان این بیانیه هم چنین خاطرنشان کرده‌اند که «حق رأی» ظرفیت‌های زیادی برای کنش خلاق و موثر دارد و برای استفاده از آن صرفا با دو گزینه «رأی ایجابی به لیست کامل دلخواه یا «تحریم / عدم مشارکت مواجه نیستیم رأی روزنه گشا با اهداف و انتظارات حداقلی و رأی اعتراضی مثبت یا منفی در انتخابات میتواند در جعبه ابزار سیاسی ما مصداق های حضور با پرنسیب اصلاح گرانه باشد.

صادر کنندگان این بیانیه با اشاره به نتایج بررسی صلاحیت‌ها نوشته‌اند که هنوز در رقابت برای ده‌ها کرسی مجلس دوازدهم نامزدهای میانه رو اصلاح جو و سالم حضور دارند که راه یابی تعداد هر چه بیشتری از آنها به مجلس می‌تواند بر امکانات توسعه گرایان و زندگی دوستان ایران بیفزاید و تفاوتی معنادار در مصوبات مجلس آینده ایجاد کند.

در این بیانیه ابراز عقیده شده است:  انتخابات در شرایط ساختاری کنونی ایران میدانی است برای دو کار اول مقاومت در برابر پیشروی نیروهای خالص ساز و واپس گرا و دوم - برداشتن گامی حتی کوچک رو به جلو در مسیر ساختن تدریجی زمینه ها و شرایط تحقق انتخابات توسعه فراگیر و پایدار عدالت و آزادی. باید از سطح توصیف مسائل و بحران ها، صدور بیانیه و آرزواندیشی سیاسی فهرست کردن آرمانهای جذاب و سودای ناممکن تحقق دفعی شان فراتر رفت با ایجاد ائتلافهای گسترده ملی مانع عقب روی‌های کنونی شد برای تحقق عملی و تدریجی اهداف زمینه‌سازی کرد و در انتخاب راهبردها علاوه بر هدف اندیشی مسیر اندیش هم بود.

نویسندگان این بیانیه هم‌چنین یادآور شده‌اند: کناره گیری مصلحان به کاهش بیشتر تاثیر نهادهای برآمده از انتخابات خواهد انجامید میدان را برای تاخت و تاز افراطیون خالی می‌کند و لطماتی به منافع ملی و مصلحت عمومی ایرانیان در شرایط پرمخاطره پیش رو خواهد زد.

صادر کنندگان این بیانیه با انتقاد از عملکرد مجلس کنونی در برخی مصوباتی که داشته است، تاکید کرده‌اند که مجلس هنوز هم می‌تواند یک نهاد تاثیرگذار باشد و فعالیت انتخاباتی و جامعه محور یک دوگانه رهزن است؛ چرا که این دو لازم و ملزوم و هم افزا هستند.

در این بیانیه با ابراز تاسف از این‌که «از ۱۳۹۸ تا به امروز احزاب، سمنها، رسانه‌ها، سندیکاها، نهادهای نمایندگی و مدنی، انجمن‌های علمی و حرفه‌ای، شبکه‌های آنلاین و انواع قدرت متشکل جامعه ضعیف‌تر از قبل شده‌اند» تاکید شده‌است: تحریم انتخابات هم مشابه تحریم‌های اقتصادی عملا به ضعیف‌تر شدن جامعه ایران و لطمه به توسعه ملی و تقویت اقتدارگرایی منجر شده است.

در بخش دیگری از این بیانیه هم‌چنین خاطرنشان شده است که اقلیتهای خوب هم در تاریخ پارلمان ایران و هم در تجربه سایر جوامع توانسته‌اند نخست از شدت آسیب‌های تصمیم‌های نامطلوب در مجلس و میزان سیاست‌های بد بکاهند و نقش تعیین کننده در برخی مصوبات کارساز و تمهید سیاست‌ها و زمینه‌سازی اصلاحات ریشه ای ایفا کنند. هم‌چنین صدای عقلانیت و کارآمدی و شهروندان شوند و راهی باز کنند و زمینه‌ساز گشایشهای پسا انتخاباتی و تشکیل اکثریتهای موثر در انتخابات های بعدی شوند.

نویسندگان این بیانیه هشدار داده‌اند: در حالی که می‌دانیم و تجربه کرده‌ایم کاهش مشارکت انتخاباتی از جمله به تشدید تهدیدها علیه ایران و تحریمها علیه ایرانیان میانجامد، دغدغه مندان ایران نمی‌توانند به وضعیت منطقه و شرایط بین المللی بی‌تفاوت باشند.

 

***  اسامی زیر در ادامه به عنوان امضا کنندگان این بیانیه آمده است:

بهاره آروین،  مرضیه آذرافزا،  پوریا آستارکی،  ابوالفضل آسیابی،  فریبا  ابتهاج،   سجاد احمدوند، محسن احمدوند،  سیدعباس احمدی،  مهرداد احمدی شیخانی،  امیر اقتناعی‌فر،  علی باقری،  مازیار بالایی،  محمدرضا بزمشاهی،  میثم بصیرت،  مجتبی بیات،  محمدحسین پوررشیدی،  محمد ترکمان،  امیر تنها،  سیدامیرحسین حسینی،  سیدحسن حسینی،  الیاس حضرتی،  محمد حضرتی،  حمیدرضا جلایی‌پور،   محمدرضا جلایی‌پور، میترا جلوداری،  سمیه جلیلی،  محدثه جلیلی،  محمدهادی جلیلی،  مهدی جمارانی،  حسین جمشیدی گوهری،  شهرام جواهریان،  علیرضا خامسیان، جهانبخش خانجانی،  محمدنوید خدامی،  کوروش دست‌پاک، داود دشتبانی، عسگر دشتی،  حامد ذاکر،  بهنام ذوقی،  جمال رشیدی، سینا رحیم‌پور،  محمدجواد روح، متین رمضان‌خواه،  حنیف رهبری،   اصغر زارع کهنمویی،  مسعود سالاری،  محسن سرخو،  حسین سپهوند،  محمدهاشم سمتی، منیر شجاعی،  علی‌اصغر شفیعیان، ابراهیم شیخ،  سیدعلی شیخ‌الاسلامی، احمد شیرزاد،  محمدامین شیرزاد، مهدی شیرزاد، سروش صفایی، صفی‌الله صفایی، عارف صفوی، امیر ضرابی، شهاب‌الدین طباطبایی، کامران طباطبایی، وحید عابدینی، محسن عربی، عقیل عزتی گرگری، رحیم علیشاهی، ناعمه علی‌نژاد، حمزه غالبی، مهدی غنی، محمد فاضلی، حسن فایضی، مقصود فراستخواه، مجید فراهانی، محمد فکری، علی قاسمی ماژین، فرهاد قدوسی، علی‌ قلی‌زاده، امین کاوه‌ای، غلامحسین کرباسچی، داود کرمی،  الهه کولایی، هما کوهی، اسماعیل گرامی‌مقدم، بامداد لاجوردی، احمد مازنی، محمدمهدی مجاهدی، احسان مجتهدی، محمدرضا محمدی، محمد مرادحاصلی، فرید مرجایی، عرفان مردانی، علی مرعشی، ابوذر معتمدی، ضحی معتمدی، اکبر منتجبی، احسان منصوری، مصطفی موسوی‌لاری،  حجت‌الله میرزایی،  مهدی نایدر، محمدحسین نعیمی‌پور، سعید نورمحمدی، فریبرز نجفی‌مهر، حجت نظری، محمد نوروزی، الهه نوری،  محمدامین نیکجو،  حسین نیکخواه‌ابیانه، علی وفقی، علی هنری، مجید یونسیان.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۸۶۲۲۶۱۰:۳۰:۳۳ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
بنده رای خواهم داد به هر کسی صرف داشتن وطن پرستی و تخصص . والسلام.
ناشناس۳۳۸۶۲۳۴۱۰:۴۳:۵۸ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
در انتخابات شرکت خواهم کرد
ناشناس۳۳۸۶۲۳۹۱۰:۴۹:۱۹ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
تمام این حرفها مال بیست روز قبل انتخاباته. تموم میشه و می‌ره تا انتخابات بعد. مثل بچه هایی که شب امتحان یادشون میاد چقدر خوب بود اگه بیشتر می خوندن. مثل همه کسایی که وقتی مهلتشون تموم میشه میگن کاش یک فرصت دیگه بهمون داده میشد.
ناشناس۳۳۸۶۲۴۰۱۰:۴۹:۵۸ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
تحریم انتخابات به ضرر و زیان خود ملت است.
رای۳۳۸۶۴۲۰۱۳:۲۰:۱۰ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
مجلس چهارساله هنوز شفافیت ارا را تصویب نکرده و دهها مورد دیگه هنوز خبری نیست ازش دولت هم هیچ چیز رو کنترل نتونسته بکنه یک قیمت مرغ هم‌تعیین میکنه هیچ کس به اون قیمت نمیفروشه چه برسه بقیه کالاها و دولت هیچ تلاشی هم برای کنترل نکرده اون از چهار میلیون مسکن و هر چیزی میشه گردن دولت قبلی میندازه .
عمران۳۳۸۶۲۵۲۱۱:۱۱:۴۱ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
والا از این اسامی من حتی یک نفرشان را هم نمیشناسم
ناشناس۳۳۸۶۲۸۳۱۱:۴۶:۳۸ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
فعلا با آمدن افراد نامحرم و ناکارآمد کشور ضعیف شده
ناشناس۳۳۸۶۲۹۴۱۱:۵۱:۰۸ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
حضور در انتخابات یعنی مشارکت در تعیین سرنوشت.
ناشناس۳۳۸۶۳۰۰۱۱:۵۹:۳۵ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
خداوند همه را به وظایفشان آگاه فرماید
ناشناس۳۳۸۶۳۰۳۱۲:۰۱:۲۶ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
مردم بروند و رای بدهند
ناشناس۳۳۸۶۳۱۴۱۲:۰۶:۰۸ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
ما همگی رای میدهیم، هر رای در انتخابات یعنی آری به جمهوری اسلامی
ناشناس۳۳۸۶۳۱۸۱۲:۰۷:۵۶ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
البته دیروز آقای مطیعی در مراسم 22 بهمن با شعری که خواند خلاف نظر شما را بیان فرمود .
ناشناس۳۳۸۶۳۳۶۱۲:۲۶:۲۰ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
همه گوش به فرمان رهبری رای میدهیم
ناشناس۳۳۸۶۳۳۸۱۲:۲۸:۱۵ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
همه آنچه مردم می خواهند انتخابات است!
ناشناس۳۳۸۶۳۵۶۱۲:۳۸:۰۰ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
من رای می دهم.
ناشناس۳۳۸۶۳۵۸۱۲:۳۹:۱۱ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
احتمالا این لیست ناشناس منافعی در حمایت از این ساختار دارند!
مردم۳۳۸۶۳۶۶۱۲:۴۷:۵۱ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
انتخابات در کشورهایی که به افکار مردم اهمیت میدهند بدرد میخورد.
ناشناس۳۳۸۶۳۸۷۱۲:۵۹:۴۰ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
دموکراسی ابزاری دارد به نام حزب که در ایران اساسا به رسمیت شناخته نمی شود، حزب مسئولیت رفتار مجلس را برعهده می گیرد چون تمایل به تداوم دارد .
ناشناس۳۳۸۶۴۵۷۱۴:۰۷:۱۶ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
انتخابات راه واقعی دموکراسی برای بیان نظرات مردم است.
ناشناس۳۳۸۶۴۸۶۱۴:۳۳:۴۴ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
رای مردم زینتی نیست.البته مشروعیت را خدا میدهد ولی مقبولیت با رای مردم است.
ناشناس۳۳۸۶۴۸۹۱۴:۳۶:۳۵ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
نه اینکه جریان اصلاحات وقتی در قدرت بود کاری انجام داد !!!!!!!! بسه این کارها
ناشناس۳۳۸۶۵۰۹۱۴:۵۱:۵۵ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
ما رای می‌دهیم .
ناشناس۳۳۸۶۵۱۴۱۴:۵۹:۳۴ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
تحریم انتخابات کار درستی نیست
ناشناس۳۳۸۶۵۲۲۱۵:۰۳:۴۳ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
اینها دنبال اصلاح نیستند.
ناشناس۳۳۸۶۵۵۰۱۵:۴۸:۱۴ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
از بعضی اسامی که اغلب ازحزب کارگزاران هم هستند مشخص است سالیان زیادی مصدر امور بوده و خدمت کرده اند و جزو خواص هستند !
امیر۳۳۸۶۵۷۴۱۶:۱۹:۵۱ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳
انتخاب افرادی که بعد از انتخابات جوابگوی کسی نیستند گره ای از مشکلات کشور باز نمی کند .باید در انتخاب افراد دقت کرد.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

آخرین عناوین