«بلانچ» سبزیجات قبل از فریز برای حفظ کیفیت آن‌ها

  4030123062

یکی از بهترین راه‌ حل‌ها برای حفاظت از موادغذایی، فریز کردن آن است؛ اما وقتی نوبت به منجمد کردن محصولات تازه می‌رسد، راه‌حل‌های کامل‌تری غیر از مستقیم قرار دادن مواد غذایی در فریزر نیاز است.

«بلانچ» سبزیجات قبل از فریز برای حفظ کیفیت آن‌ها

به گزارش ایسنا، یکی از راه حل‌های مناسب برای نگهداری از مواد غذایی، فریز کردن آن‌ها است؛ اما برای محصولات تازه نیاز است که قبل از مستقیم قرار دادن آن‌ها در فریزر، سبزیجات تازه را بلانچ کنید. این شیوه موجب کاهش عملکرد آنزیم در غذا می‌شود که به سبزیجات کمک می‌کند رنگ و طعم خود را حفظ کنند. نکته بسیار مهم و کاربردی در این کار این است که بسیاری از سبزیجات همچون اسفناج و قارچ و.. و برخی میوه‌های سفت مانند سیب و گلابی برای بلانچ کردن عالی هستند، اما بسیاری از مواد غذایی همچون گوشت، قبل از انجماد نیازی به بلانچ شدن ندارند.

بلانچینگ چیست؟

بلانچینگ فرآیندی است که در آن غذا برای مدت کوتاهی در معرض آب یا بخار در حال جوش و سپس به سرعت در آب یخ قرار می‌گیرد تا از پختن کامل آن جلوگیری شود. زمان برای بلانچ سبزیجات بسیار مهم است، زیرا بلانچ کردن بیش از حد منجر به از دست دادن طعم، رنگ و مواد مغذی می‌شود، در حالی که بلانچ کردن کم می‌تواند فعالیت آنزیم را افزایش دهد.

چرا بلانچ کنیم؟

بلانچینگ به حفظ طعم، رنگ و بافت محصولات تازه یخ زده و همچنین حفظ ویتامین‌های موجود در آن کمک می‌کند و در پاکسازی سطح از آلودگی و برخی باکتری‌ها نقش موثری دارد. دو مرحله اصلی در بلانچ کردن مواد غذایی وجود دارد که در اولین مرحله باید سبزیجات را در آب جوش و سپس در آب یخ قرار دهید. نکته بسیار مهم این است که سبزیجات سبز برگ دو برابر آب بیشتری نیاز دارند.

قبل از بلانچ کردن حتما توجه داشته باشید که سبزیجات را خوب بشویید. اگر قصد دارید سبزیجات خود را به صورت ورقه‌ای، خرد شده یا برش‌شده منجمد کنید، این کار را قبل از بلانچ کردن انجام دهید سپس وقتی آب در حال جوش آمدن است، کافی است سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید و درب آن را محکم ببندید. آب باید طی یک دقیقه پس از افزودن سبزیجات به جوش آید. به محض اینکه آب به جوش آمد، شمارش معکوس بلانچینگ شروع می‌شود. برای کمک به برداشتن سریع و آسان سبزیجات پس از آماده شدن، سبزیجات را در یک سبد سیمی قرار دهید.

استفاده از یخ نکته کلیدی بلانچ سبزیجات

سبزیجات باید به سرعت و به طور کامل خنک شوند تا فرآیند پخت بلافاصله پس از بلانچ متوقف شود. برای انجام این کار، سبزیجات را در یک کاسه بزرگ آب سرد، ۶۰ درجه فارنهایت یا کمتر قرار دهید. آب را مرتباً عوض کنید یا برای هر کیلو سبزیجات از یک کیلو یخ استفاده کنید تا آب سرد بماند. خنک شدن سبزیجات تقریباً به همان اندازه‌ای که برای بلانچ کردن آن‌ها انجام شد، طول می‌کشد. سبزیجات را بعد از سرد شدن در آبکش بریزید و روی یک حوله تمیز یا حوله کاغذی بگذارید تا کاملا خشک شوند. هنگامی که سبزیجات منجمد می‌شوند، رطوبت اضافی می‌تواند کیفیت را کاهش دهد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، سبزیجات بلانچ شده خود را قبل از نگهداری در فریزر در کیسه‌های پلاستیکی فریزر یا ظروف سفت و محکم بسته‌بندی کنید. قبل از آب بندی، مقداری فضای اضافی در ظرف بگذارید، زیرا ممکن است برخی از اقلام در هنگام یخ زدن منبسط شوند.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. توضیح درباره همسر عراقچی

  2. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  3. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  4. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  5. سلامی: اراده حزب‌الله به اسرائیل تحمیل شد/ داستان ادامه دارد

  6. محسن ‌هاشمی دولت روحانی را هم افراطی خواند!

  7. جنگل قوانین !

  8. اعترافات تکان دهنده دختر طماع افغانستانی

  9. سارقان مسلح تهران تنها ۱۲ساعت پس از آزادی دست‌به‌کار خلاف زدند/ سردسته باند: غیر از خلاف، کاری بلد نیستم؛ ماشین سرقت می‌کنم به‌سرعت پلک‌زدن

  10. توصیه به قالیباف برای مدیریت فضای بین دولت و مجلس / لاریجانی با چه کسانی مرزبندی می‌کند؟/ پشت پرده فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چیست؟

  11. حاشیه‌های خواندن مهران مدیری با علی زندوکیلی؛ وقتی خوانندگی «دست‌گرمی» سلبریتی‌ها می‌شود!

  12. گلایه توئیتری ظریف از تشکیل پرونده برای محسن رنانی/ او از دلسوزترین اندیشمندان این مرز و بوم است

  13. جلالی: سفر پزشکیان به مسکو، تاریخی خواهد بود

  14. ۳۵ درصد کارگران فقط حقوق پایه می‌گیرند، بدون مزایا

  15. پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد

  16. خانه‌دار شدن یک رویا شده است

  17. کولاک زیباکلام در آنتن زنده تلویزیون وزارت خارجه آمریکا

  18. با این روش، همسان سازی حقوق بازنشستگی را پیگیری کنید!

  19. آماری ترسناک از میزان ابتلا به سرطان در کشور!

  20. استیضاح وزیر نفت متوقف شد

  21. تهدید به قتل استاد دانشگاه توسط حامیان سگ‌های ولگرد/ پخش تماس تلفنی فرد تهدید‌کننده در تلویزیون

  22. تدابیر امنیتی نیروهای الجولانی برای حفاظت از سفارت ایران در دمشق

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  6. بهشت زمان شاه !

  7. توضیح درباره همسر عراقچی

  8. «بن بست» فرزین؟!

  9. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  10. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  11. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  12. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  13. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  14. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  19. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  20. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  21. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  22. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  23. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  24. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  25. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

آخرین عناوین