علی خدایی: مطالبه‌ «اصلاح دستمزد» را با جدیت و از کانال‌های مختلف پیگیری می‌کنیم

  4030215029 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو اسبق کارگری شورایعالی کار گفت: واگذاری اختیار تعیین دستمزد به مجلس شورا، فرار از مسئولیت است و به هیچ عنوان کارایی ندارد؛ این اتفاق نباید بیفتد.

مطالبه‌ «اصلاح دستمزد» را با جدیت و از کانال‌های مختلف پیگیری می‌کنیم

به گزارش ایلنا، در روزهای میانه فروردین، زمزمه‌هایی در مورد احتمال اصلاح مصوبه مزدی ۱۴۰۳ شنیده شد اما هیچ ابلاغیه‌ای و بخشنامه‌ای از سوی وزارت کار یا هیات دولت منتشر نشد در عوض مقامات وزارت کار ازجمله شخص وزیر و معاون روابط کار ایشان، در تریبون‌های مختلف از لزوم تعطیل کردن شورایعالی کار و سپردن اختیار تعیین دستمزد کارگران به مجلس خبر دادند. علی خدایی (عضو اسبق کارگری شورایعالی کار و نایب رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) معتقد است «این رویکرد وزارت کار مصداق بارز فرافکنی و فرار از مسئولیت است».

این فعال کارگری در گفتگو با ایلنا تصریح کرد: واگذاری اختیار تعیین دستمزد به مجلس شورا، فرار از مسئولیت است و به هیچ عنوان کارایی ندارد؛ این اتفاق نباید بیفتد. این چه مدل استدلالی‌ست که وزیر کار ادعا می‌کند «با واگذاری اختیار دستمزد به مجلس می‌خواهیم نگرانی‌ها را کاهش دهیم»! این حرف چه منطقی دارد؟ یا جای تعحب دارد که رعیتی‌فرد، معاون وزیر در صحبت‌هایش می‌گوید «با واگذاری اختیار مزد به مجلس، شورایعالی کار از اتهامات تبرئه می‌شود»!

دولت به دنبال فرافکنی و پوشاندن ضعف‌های خود است

خدایی با بیان اینکه «مبنای این کار و دلایلی که برای آن می آورند، نه تنها قابل قبول نیست بلکه مضحک است» اضافه کرد: اگر قرار باشد هر نهاد اجرایی برای فرار از اتهامات و رفع مسئولیت، کار خود را به مجلس شورا واگذار کند، باید قوه اجرا را تعطیل کنیم و همه تصمیمات را به مجلس واگذار کنیم چراکه در حوزه اجرا هر تصمیمی که بگیریم ممکن است منجر به چالش شود، یک عده‌ای نگران شوند، عده‌ای اتهام بزنند یا گروهی متهم شوند....

به گفته عضو اسبق کارگری شورایعالی کار، این رویکرد وزارت کار دقیقاً به معنای فرار از مسئولیت و مغایر با روح سه‌جانبه‌گرایی حاکم بر حوزه روابط کار است.

او در توضیح بیشتر افزود: عرف بین‌المللی در حوزه دستمزد، برقراری سه‌جانبه‌گرایی میان کارگر، کارفرما و دولت است. اینکه آقایان تفسیر می‌کنند افرادی که در مجلس نشسته‌اند نماینده همه اقشار مردم هستند و می‌توانند برای مزد کارگران تصمیم بگیرند، تفسیر غلطی‌ست؛ باید گفت نمایندگان اقشار مردم، به شما به عنوان وزیر رای اعتماد داده‌اند که بنشینید و کار کنید ولی کارگران یک قشر خاص هستند و نمایندگان خاص خودشان را دارند. اساساً اصلاً صلاح نیست که «نمایندگان همه اقشار مردم» در مورد مزد منِ کارگر تصمیم بگیرند!

خدایی در ارتباط با دلیل پافشاری وزارت کار بر واگذاری اختیار تعیین دستمزد به مجلس گفت: این پافشاری دو علت می‌تواند داشته باشد، یا آقایان درک درستی از سه‌جانبه‌گرایی ندارند یا می‌خواهند ضعف خودشان در ایجاد اجماع میان سه‌ گروه کارگری، کارفرمایی و دولت را با انداختن مسئولیت تعیین دستمزد بر گردن مجلس، بپوشانند. این احتمال دوم، به واقعیت بسیار نزدیک‌تر است.

این فعال کارگری با تاکید بر اینکه «به هیچ عنوان حق ندارند دست به چنین اقدامی بزنند» ادامه داد: سالیان سال است که شورایعالی کار چه موفق و چه ناموفق، دستمزد کارگران را تعیین کرده است؛ اشکالات فعلی این شورا از زمان دولت احمدی‌نژاد آغاز شده است؛ آن زمان با تغییر آیین‌نامه، نمایندگان کارگری شورایعالی کار را از قدرت انداختند و بعد نظامِ تصمیم‌گیری شورایعالی کار را با اضافه کردن اعضای دولتی و برداشتن الزام به تایید تصمیمات توسط حداقل یکی از نمایندگان کارگری، به نفع دولت مصادره کردند. در واقع آن زمان شورایعالی کار را ناکارآمد و ابتر کردند و حالا می‌خواهند این نهاد را کامل حذف کنند.

خدایی بیان کرد: اگر واقعاً دل‌شان برای سه‌جانبه‌گرایی و دستمزد کارگران می‌سوزد و می‌خواهند اوضاع را اصلاح کنند، بهتر است آن تغییرات تخریبیِ زمان احمدی‌نژاد را کان‌لم‌یکن اعلام کنند و آیین‌نامه شورایعالی کار را به حالت اول برگردانند تا این نهاد به کارکرد ذاتی و اصیل خود بازگرد. من کماکان معتقدم قانون کارِ ما، یکی از مترقی‌ترین و پیشروترین قوانین کار موجود است، مشکل از حوزه اجراست که با تغییرات و اصلاحات و آیین‌نامه‌ها آن را تخریب کرده‌اند؛ یکی از دردسرترین این تغییرات هم اصلاحات تخریبی اواخر دهه ۸۰ در آیین‌نامه شورایعالی کار است.

مزد باید اصلاح شود

یکی از مسائل مطرح این روزها، ناکافی بودن افزایش ۳۵.۳ درصدی حداقل دستمزد است که بدون امضای نمایندگان کارگری به تصویب شورایعالی کار رسیده است؛ اما علیرغم مطالبه‌گری‌های فراوان کارگران، تا امروز «اصلاح بخشنامه مزدی» هیچ خروجی روشن و مشخصی نداشته است. عضو اسبق کارگری شورایعالی کار در این رابطه می‌گوید: در بحث معیشت و دستمزد، دولت نه سال گذشته و نه امسال، به هیچ عنوان به نظرات گروه کارگری شورایعالی کار اهمیت نداده است. سال گذشته امضای نمایندگان کارگری را در بوق و کرنا کردند و مدعی شدند که خود کارگران این مزد را امضا کرده‌اند! امسال که نمایندگان کارگری اصلاً مصوبه مزدی را امضا نکرده‌اند و به اعتقاد من با اتفاقاتی که امسال در شورایعالی کار افتاد، کامل مشخص شد که سال قبل هم امضای کارگران بر چه اساسی بوده.

خدایی افزود: مزدی که بدون امضا و توافق نمایندگان کارگری به تصویب رسیده، با توجه به این تورم کمرشکن و صعود بی‌سابقه‌ی نرخ سبد معیشت خانوارهای کارگری، بدون تردید نیازمند اصلاحات جدی و اساسی و البته فوری‌ست و بارها هم اعلام کرده‌ایم که با شعار و وعده نمی‌شود جامعه را سرگرم کرد و شکم مردم را سیر کرد. اینکه ما یکسره گزارش مثبت بسازیم و آمار ارائه دهیم که همه چیز در کشور گل و بلبل است، مشکل معیشت مردم را حل نمی‌کند.

به اعتقاد این فعال کارگری، تورم، هزینه‌های ماهانه خانوارهای کارگری را به شدت افزایش داده و تاثیر افزایش دستمزد عملا به هیچ رسیده، این مشکلات با شعار قابل درمان نیست و در این شرایط، دولت موظف است، هم مزد را اصلاح کند و هم به شیوه‌ها و طرق مختلفِ دیگر به معیشت کارگران کمک کند.

خدایی در پایان اضافه کرد: با توجه به اینکه در شورایعالی کار حضور ندارم، در مورد راهکارها و جزئیات اصلاحات دستمزد نظر نمی‌دهم اما به عنوان یک فعال کارگری باید بگویم امروز مهم‌ترین مطالبه‌ی ما، مطالبه‌ی «اصلاح دستمزد» است و این مطالبه را با جدیت و از کانال‌های مختلف و موازی پیگیری می‌کنیم. 

دیدگاه کاربران

علی۳۴۷۶۲۹۳۱۴:۱۱:۵۵ ۱۴۰۳/۲/۱۵
ما کارگران انتظار داریم که مزد ۱۴۰۳ هرچه زودتر اصلاح بشه.
مجید زندی۳۴۷۶۳۲۵۱۴:۴۳:۲۹ ۱۴۰۳/۲/۱۵
همه‌ی مشکلات جامعه بزرگ کارگران و بازنشستگان از هجمهٔ چند جانبه شروع شد ؛ ابتدا با خصوصی سازی و برون سپاریِ و بنام کوچک کردن دولت و باز کردن پای شرکتهای تامین نیروی انسانی آسیب اصلی را وارد کردند و عامل از بین رفتن بسیاری از حقوق و مزایای کارگران شده و سود کلان باد آورده را نصیب کارفرمایان و کوچک شدن سفره کارگران را به ارمغان آوردند و امید به آینده را از بین بردند و به نوعی برده داری نوین را پایه گذاری کردند دولتی که شعارش پیشرفت و خودکفایی و غیره و غیره است با کارگرانی که ریشه شان زده اند چگونه می‌خواهد به آن برسد ؛ امنیت شغلی که صفر است درآمد هم که طبق قوانین برآورد و پرداخت نمی‌شود نمایندگان کارگری را که متلاشی کرده اند حالا هم که نظر دارند کلا وزارت کار و هر ارگانی که یاری کننده کارگران بوده را به مجلس سپرده و از معرکه فرار کنند پس دیگر این وزارتخانهٔ بی یال کوپال به چه کار می‌آید ؟ یکمرتبه جمعش کنید و خیال خود را راحتتر کنید نه خانی آمده و نه خانی رفته ..
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

    2. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

    3. افشاگری صمصامی از پشت پرده گرانی ارز/چطور۱۰۰همت عاید دولت شد

    4. زن؛ از مسیحیت تحریف شده تا اسلام انقلابی

    5. بازار مسکن؛ آرامش یا آتشِ زیر خاکستر؟!

    6. واکنش‌ها به گامِ اول در رفع فلیترینگ

    7. دردسر این حرکات موزون برای دانش آموزان بابلی !

    8. فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه به ۲۵ سال زندان محکوم شدند

    9. اسحاق جهانگیری: همه اطلاعات اداره کشور را دارم/ آقای خاتمی اصرار می کرد که کاندیدا شوم/ به پزشکیان گفتم خودت باش و به حرف های دیگران گوش نده

    10. زمان ۱۴ ماهه برای مذاکرات رفع فیلترینگ کامل

    11. رتبه کشورهای جهان براساس بیشترین فیلترینگ

    12. شلیک پدافند، عامل سقوط هواپیمای آذربایجانی بوده؟/ تصاویری که احتمال شلیک به هواپیما را تقویت می‌کند

    13. قطر: به روابط خود با جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم

    14. رفع محدودیت دسترسی کاربران تلفن همراه به گوگل پلی و واتس اپ

    15. سیدحسن خمینی: دشمنان امید مردم را هدف قرار گرفته‌اند/در شرایط سخت، کار جمعی لازم است

    16. موبایل قاپ در این صحنه عجیب گرفتار مردم شد | کتک خوردن سارق از مردم را ببینید

    17. میزان افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد/ جزییات

    پربحث‌های هفته

    1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

    2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

    3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

    4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

    5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

    6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

    7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

    8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

    9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

    10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

    11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

    12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

    13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

    14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

    15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

    16. نکنید آقایان، نکنید!

    17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

    18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

    19. امان از این یاغی!..

    20. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

    21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

    22.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

    23. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

    24. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

    25. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

    آخرین عناوین