افزایش ۳۰۰۰ درصدی آنتی‌اکسیدان پرتقال خونی با یک ترفند ساده

  4030403004

دانشمندان راهی ساده و در عین حال موثر برای افزایش چشمگیر ارزش غذایی پرتقال خونی پس از برداشت کشف کرده‌اند و آن نگهداری این میوه در دماهای سرد مخصوص است.

افزایش ۳۰۰۰ درصدی آنتی‌اکسیدان پرتقال خونی با یک ترفند ساده

به گزارش ایسنا، محققان در فلوریدا توانستند سطح ترکیبات تقویت کننده سلامتی به نام آنتوسیانین را در مقایسه با پرتقال تازه چیده شده به میزان خیره کننده ۳۰۰۰ درصد افزایش دهند.

به نقل از اس‌اف، این پیشرفت که در مجله Food Chemistry Advances منتشر شده است، می‌تواند به پرتقال‌های خونی که در آب‌وهوای گرم‌تر رشد می‌کنند اجازه دهد تا با کیفیت غذایی آنهایی که در مناطق سنتی رشد می‌کنند مطابقت داشته باشد یا حتی از آن فراتر روند و به طور بالقوه تولید و در دسترس بودن این مرکبات ارزشمند را افزایش دهد.

راز آن در سرما است

پرتقال خونی رنگ متمایز و فواید سلامتی‌اش را از آنتوسیانین‌ها که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در زغال اخته و سایر میوه‌هایی با چنین رنگی هستند، دریافت می‌کند. با این حال، پرتقال خونی معمولا تنها زمانی که در معرض دمای سرد قرار می‌گیرد، سطوح بالایی از این رنگدانه‌های مفید را تولید می‌کند و این موضوع تولید تجاری آن را به چند منطقه با آب و هوای مناسب محدود می‌کند.

اکنون، گروهی از محققان به سرپرستی دکتر فریبرز حبیبی در دانشگاه فلوریدا دریافته‌اند که نگهداری این میوه در سردخانه با کنترل دقیق پس از برداشت می‌تواند باعث افزایش عظیم تولید آنتوسیانین شود و به طور بالقوه امکان رشد گسترده‌تر پرتقال خونی را فراهم کند. محققان از مشاهده چنین افزایش چشمگیری در سطوح آنتوسیانین در طول ذخیره‌سازی شگفت زده شد. این روش ساده می‌تواند برای تولیدکنندگان پرتقال خونی در مناطق گرم‌تر که برای دستیابی به کیفیتی مشابه مناطق کشت سنتی تلاش کرده‌اند، متحول کننده باشد.

اگرچه پرتقال‌های خونی معمولا قیمت‌های بالاتری نسبت به سایر گونه‌های معمولی دارند اما مشخص نیست که آیا کشاورزان می‌توانند درآمد هر هکتار خود را با افزودن آنها به محصولات انتخابی خود و سپس ذخیره آن‌ها برای توسعه رنگ به میزان قابل توجهی افزایش دهند یا خیر. دکتر حبیبی می‌گوید: بهبود کیفیت میوه با روش ذخیره‌سازی فرصتی امیدوارکننده برای صنعت مرکبات است. با این حال، قبل از توصیه هر چیزی به تولیدکنندگان، مطالعه بیشتری باید انجام شود.

قرار دادن پرتقال روی یخ

برای تعیین شرایط بهینه برای افزایش تولید آنتوسیانین، محققان پرتقال خونی را در چهار دمای خنک مختلف ۶ درجه سانتی گراد، هشت درجه سانتی گراد، ۱۰ درجه سانتی گراد و ۱۲ درجه سانتی گراد تا ۶۰ روز ذخیره کردند.

آن‌ها پرتقال‌ها را در فواصل منظم از نظر فاکتورهای کیفی مختلف از جمله محتوای آنتوسیانین، سایر ترکیبات مفید، سطوح قند، اسیدیته و ویژگی‌های فیزیکی مانند سفتی و رنگ بررسی کردند.

افزایش شگفت‌انگیز آنتی اکسیدان‌ها

نتایج قابل توجه بود. در حالی که تمام دماهای ذخیره‌سازی سرد منجر به افزایش آنتوسیانین‌ها شد، تاثیرات چشمگیری در دمای ۱۰ درجه سانتی گراد و ۱۲ درجه سانتی گراد مشاهده شد. تنها پس از ۲۰ روز، سطح آنتوسیانین ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ درصد در مقایسه با میوه تازه برداشت شده افزایش یافته بود. در پایان دوره ذخیره‌سازی ۶۰ روزه، این افزایش به ۲۹۵۰ تا ۳۰۰۰ درصد رسید.

محققان انتظار داشتند که افزایش اندکی در آنتوسیانین‌ها مشاهده کنند، اما میزان آن بسیار فراتر از انتظار آنها بود. این سطوح با آنچه که معمولا در پرتقال‌های خونی متعلق به مناطق سنتی با زمستان‌های سرد دیده می‌شود، رقابت می‌کند و حتی می‌تواند بیشتر از آن باشد.

این مطالعه همچنین افزایش قابل توجهی در ترکیبات فنولی که دسته دیگری از آنتی اکسیدان‌های مفید هستند و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی کلی در پرتقال‌های ذخیره شده در دمای ۱۰ درجه سانتی گراد و ۱۲ درجه سانتی گراد را نشان داد.

جالب توجه است، در حالی که دمای بالاتر برای تقویت آنتی اکسیدان‌ها بهترین بود، دمای پایین‌تر یعنی شش درجه سانتی‌گراد و ۸ درجه سانتی‌گراد در حفظ سایر ویژگی‌های کیفیت مانند سفتی و سطوح اسیدی موثرتر بود.

این تغییرات ممکن است پیامدهایی برای طعم کلی و شیرینی میوه داشته باشد. با این حال، در مقایسه با افزایش قابل توجه سطوح آنتوسیانین، محتوای قند محلول، نسبتاً ثابت باقی ماند. محققان در گزارش خود می‌نویسند: این خبر امیدوارکننده‌ای برای طعم میوه است، زیرا نشان می‌دهد که شیرینی میوه ممکن است با تجمع آنتوسیانین‌ها در طول ذخیره‌سازی به خطر نیفتد.

محدودیت‌ها و مسیر پیش رو

در حالی که نتایج امیدوارکننده هستند، قبل از اینکه این روش به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد، مطالعه بیشتری لازم است. این مطالعه فقط یک نوع پرتقال خونی را بررسی کرد و ممکن است اثرات آن برای موارد دیگر متفاوت باشد. علاوه بر این، تأثیر عملیات ذخیره‌سازی سرد بر طعم و سایر ویژگی‌های حسی نیاز به بررسی بیشتر دارد.

محققان در این مطالعه عمدتا بر روی ترکیبات تغذیه‌ای تمرکز کردند. تحقیقات آینده باید بررسی کند که چگونه این شرایط ذخیره سازی بر طعم، عطر و پذیرش کلی میوه توسط مصرف کننده تأثیر می‌گذارد.

نویسندگان مطالعه همچنین خاطرنشان می‌کنند که اجرای کنترل دقیق دما در حین ذخیره سازی و حمل و نقلی می‌تواند برای تولیدکنندگان و توزیع کنندگان چالش برانگیز و به طور بالقوه پرهزینه باشد.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های دیروز

  1. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  2. گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران

  3. افشاگری صمصامی از پشت پرده گرانی ارز/چطور۱۰۰همت عاید دولت شد

  4. جانشین فرمانده کل سپاه: تا چند سال آینده حکومتی به نام اسرائیل وجود ندارد

  5. زن؛ از مسیحیت تحریف شده تا اسلام انقلابی

  6. فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه به ۲۵ سال زندان محکوم شدند

  7. بازار مسکن؛ آرامش یا آتشِ زیر خاکستر؟!

  8. زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران

  9. واکنش‌ها به گامِ اول در رفع فلیترینگ

  10. دردسر این حرکات موزون برای دانش آموزان بابلی !

  11. اسحاق جهانگیری: همه اطلاعات اداره کشور را دارم/ آقای خاتمی اصرار می کرد که کاندیدا شوم/ به پزشکیان گفتم خودت باش و به حرف های دیگران گوش نده

  12. شلیک پدافند، عامل سقوط هواپیمای آذربایجانی بوده؟/ تصاویری که احتمال شلیک به هواپیما را تقویت می‌کند

  13. زمان ۱۴ ماهه برای مذاکرات رفع فیلترینگ کامل

  14. رتبه کشورهای جهان براساس بیشترین فیلترینگ

  15. روایت یک نماینده مجلس از نحوه حمله اسرائیل به ایران و خسارات آن/ ۱۰۰ جنگنده فرستادند و اکثر موشک‌ها خارج از مرز ایران منهدم شد/ ۱۸۳ موشک‌ ما از ۲۰۱ موشک به هدف خورد

  16. قطر: به روابط خود با جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌کنیم

  17. رفع محدودیت دسترسی کاربران تلفن همراه به گوگل پلی و واتس اپ

  18. سیدحسن خمینی: دشمنان امید مردم را هدف قرار گرفته‌اند/در شرایط سخت، کار جمعی لازم است

  19. پزشکیان: صراط مستقیم حرکت در مسیر عدالت است

  20. موبایل قاپ در این صحنه عجیب گرفتار مردم شد | کتک خوردن سارق از مردم را ببینید

  21. میزان افزایش حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد/ جزییات

پربحث‌های هفته

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  5. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  6. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  7. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  8. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  12. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  13. وقتی افسار قیمت ها از دست دولت در می رود!

  14. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  15. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  16. نکنید آقایان، نکنید!

  17. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. امان از این یاغی!..

  20. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  21. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  22.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  23. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

  24. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  25. اولین دیدار رسمی مقامات آمریکا با الجولانی

آخرین عناوین