سرزمین های اشغالی در روزهای اخیر صحنه اوج گیری قابل توجه تنش و درگیریهای سیاسی و اجتماعی بوده است. در این راستا، تنها اندکی پس از انتشار خبر پیدا شدن اجساد 6 اسیر اسرائیلی در نوار غزه که در نتیجه بمباران های رژیم اشغالگر قدس علیه این منطقه کشته شده اند، سیل قابل توجهی از ساکنان فلسطین اشغالی به خیابان ها ریختند و علیه نتانیاهو و دولتش دست به تظاهرات زدند.
خبرهای رسمی حاکی از اعتراضات کم سابقه نیم میلیون نفری در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و البته آغاز اعتصابات گسترده در بخش های مختلف اقتصاد صهیونیست ها نظیر حوزه بانکی و حمل و نقل است.
رهبران و چهره های اپوزیسیون رژیم اشغالگر قدس نظیر یائیر لاپید نخست وزیر و وزیر خارجه اسبق رژیم اسرائیل نیز در موضع گیریهای مختلفی به نتانیاهو حمله کرده اند و تاکید دارند که او صرفا به منافع متحدان افراطی متحد خود در قدرت توجه دارد و در حال پیش بردن اسرائیل به لبه پرتگاه است. با این همه این سوال مهم مطرح می شود که دلیل انفجار اعتراضات علیه نتانیاهو و دولتش در برهه زمانی کنونی چیست؟
به نظر می رسد، پاسخ به این سوال را می توان در یک رویداد قابل تامل در اراضی اشغالی جستجو کرد. ماجرا از این قرار است که یوآف گالانت وزیر جنگ صهیونیستها به همراه روسای سازمانهای اطلاعاتی اسرائیلی نظیر موساد، شین بت و شاباک، به صراحت تاکید دارند که نوعِ رویکرد نتانیاهو به جنگ غزه اشتباه است و تاکیدات وی بر موضوعات بیاهمیت در مذاکرات آتش بس جنگ غزه سبب شده تا این مذاکرات به نتیجه نرسد و جان اسرای اسرائیلی در بندِ حماس به خطر بیفتد.
به عنوان مثال، چهار دستگاه اطلاعاتی اسرائیلی به صراحت تاکید کرده اند که تاکیدِ نتانیاهو بر حضور ارتش اسرائیل در محور فیلادلفیا یعنی همان مرز زمینی نوار غزه با مصر، به هیچ عنوان منطقی نیست. نتانیاهو تاکید دارد که تونل های حفر شده در این منطقه به حماس کمک می کنند تا تسلیحات مورد نیاز خود را تامین کند با این حال، دستگاه های اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل به صراحت اعلام کرده اند که حماس به فناوری ساخت سلاح در داخل نوار غزه دست یافته و نیازی به واردات سلاح از محور فیلادلفیا و تونل های زیرزمینی ندارد.
در عین حال، این دستگاه ها تاکید دارند که حضور ارتش اسرائیل در این محور موجب خواهد شد که تنش ها میان اسرائیل و مصر که قویا با حضور نیروهای اسرائیلی در مجاورت مرزهای خود مخالف است هم افزایش یابد. البته که کلیتِ حضور ارتش اسرائیل در این منطقه نیز از هرگونه مشروعیت بین المللی عاری است و موجب تشدید فشارها علیه رژیم صهیونیستی خواهد شد.
با این همه، نتانیاهو کارِ خود را می کند و بنا بر تفسیرهای شخصی اش در جنگ غزه رفتار می کند. موضوعی که عملا خسارات جدی و قابل توجهی را به رژیم اشغالگر قدس تحمیل کرده و می کند. حال در این فضا، وقوع رخدادهای مختلف صرفا موجب انفجار گاه و بیگاه اعتراضات در فلسطین اشغالی می شوند. روندی که اسرائیلِ کنونی دیگر تحمل آن را ندارد.