سوغات مسافران بی‌فرهنگ برای جنگل‌های هیرکانی/ فقط آشغال!

  4030622014 ۵۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

تعطیلات هفته گذشته و هجوم مسافران از حالا و در تعطیلات پیش رو به مازندران صحنه های دردناکی را در حوزه محیط زیست استان رقم زده است، مسافران می‌ریزند و می‌روند...

 سوغات مسافران بی‌فرهنگ برای جنگل‌های هیرکانی/ فقط آشغال!

به گزارش تسنیم، مازندران و هوای تازه‌اش، مازندران و جنگل‌های سرسبزش، مازندران و دریا پهناورش، اینها توصیفاتی است که معمولا هر گردشگری قبل از هر تعطیلات بیشتر از دو روز، از شمالی ترین استان ایران تعریف می‌کند تا اهل و عیال و دوست و رفیق و آشنا را متقاعد کند برای چندمین بار چند روزی دل از خانه و کاشانه بکنند و راهی جاده چالوس، هراز و یا فیروزکوه شوند تا بادی به کله بخورد و نفسی چاق کنند.

 تا اینجا که همه چیز خوب است، گردشگرانی که هر جای دنیا بودند نعمتی بودند برای اهالی منطقه و درآمد خوبی از طریق سفر و تفریح می‌توانستند در جیب بومیان آن مناطق ایجاد کنند حالا آفتی شدند برای مازندران، البته نه لزوما مردم مازندران که خود مازندران، همان طبیعتش را میگویم.

جنگل‌های هیرکانی با 1.9 میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال گیلان تا گُلی‌داغ در شرق گلستان پراکنده‌اند که نیمی از آن در مازندران است و همین بهانه خوبی ست برای تفریح در این مکان خوش آب و هوا، 

تازه درباره ساحل دریا و دیدنی‌های شهرهایش حرف‌ها زیاد است اما حیف که رد انسان ها در این مناطق را باید از بوی متعفن زباله های به جامانده از خوش گذرانی دیشب و پریشب و پس پریشب و فردا و پس فردا مردمانی زد که شاید الان در خانه هایشان باشند و یا حتی کوله بار سفر بسته‌اند اما رهاسازی زباله آزار میدهد این مادر پیر طبیعت را...

 فیلم‌های این روزهای فضای مجازی  و دقیقا بعد از تعطیلات هفته‌های گذشته بود که کلیپ هایی را دست به دست کرد. در یکی از این فیلم‌ها مردی را مشاهده می‌کنیم که به درون درخت تنومندی رفته و دارد آشغال ها را از تنه درخت جدا می‌کند.

 مرد از فرهنگ نداشته بعضی از مسافران گلایه دارد. می‌گوید: معلوم نیست این درخت را با چه چیزی اشتباه گرفته‌اند که اینگونه در آن آشغال می ریزند، یعنی شعورشان نمی رسد که این درخت تنومند را با سطل آشغال اشتباه نگیرند.

وقتی کار جمع آوری زباله تمام می‌شود مردی که با دستکش و یک لباس شبرنگ سبز در درون این درخت رفته بود تا زباله ها را دسته دسته بغل کند و به بیرون بیاندازد میگوید: وقتی این صحنه‌ها را می بیند خیلی ناراحت می‌شود زیرا ما به این درختان نیازمندیم.

در فیلمی دیگر که یک شهروند عباس آبادی تهیه کرده انبوهی از زباله را در جنگل می‌بینیم که گوشه ای افتاده است و شیرابه‌اش سهم ریشه درختان می‌شود. 

مرد با حالتی نگران و ناراحت گله دارد از آن ها که آمدند و ریختند و رفتند. می‌گوید: مگر این جنگل مال آیندگان نیست؟ فقط خودتان می‌خواهید از آن استفاده کنید؟ این چه  بلایی است که سر جاده عباس آباد آورده اید؟

او با گلایه از عدم جمع آوری این زباله‌ها در سطح جنگل‌های این منطقه می‌گوید: مردم فکر میکنند اگر این زباله ها را اینجا بریزند کسی می‌آید و جمع می‌کند اما اینگونه نیست و مسافران خودشان باید این زباله را جمع کنند.

درد و دل مردم مازندران گوشی می‌خواهد برای شنیدن، این مردم می ترسند کار از کار بگذرد و تصویر شیرین مازندران سبز تبدیل به رویای شیرین مازندران سبز بشود. 

مردم نگرانند وقتی نوه هایشان عکس جنگلی پر از درخت را نشان می‌دهند با آه و افسوس گوشه‌ای خشک و بی آب و علف را با دست نشان دهند که این تصویر همین جاست و ما نتوانستیم از این نعمت الهی به درستی استفاده کنیم.

فرهنگ‌سازی علاج درد پسماند ‌زمانه عجیبی است. بیشتر از آنکه سعی کنیم درس عبرت بگیریم، تمام تلاشمان را میکنیم تا درس عبرت بشویم. 

تالاب هایمان با خطر خشک شدن دست و پنجه نرم می‌کنند. جنگل هایمان یواش یواش دارند خورده می شوند، دریایمان روز به روز دارد کثیف تر می‌شود از هجوم مسافر، کشاورزی جایش را به ویلا‌سازی داده است و هزاران مشکل دیگر گریبان گیرمان شده است و حالا زباله گردشگران هم غوزی شده است بالای غوز درد‌های مازندران.

عطاالله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: معضل سختی در این چند وقت ایجاد شده و آن هم این است که مسافران زباله و پسماند خود را در کنار جاده‌ها و جنگل ها رها می‌کنند و حالا هم باز هم با سیل مسافران روبرو هستیم و این مساله باعث خسارت جدی به زیرساخت های طبیعی استان شده است.

وی افزود:  این مساله به این معناست که در شمال کشور حتی تفکیک زباله از مبدا نیز کارساز نخواهد بود زیرا در ایام تعطیلات، مشابه اتفاقات چند وقت اخیر را شاهد خواهیم بود که این نکته نیازمند فرهنگ سازی همه دستگاه ها به ویژه سازمان محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پاسخ به این سوال که نمیتوانیم با نصب زباله دان و سطل آشغال در مناطق مختلف جنگلی از خسارات به وجود آمده جلوگیری کنیم؟ با پاسخی شنیدنی‌تر گفت: جنگل متولی ندارد پس جمع آوری این زباله ها دردسر جدیدی ایجاد می‌کند لذا بهترین کار این است که مسافران زباله خود را به همراه خود ببرد و از محیط طبیعت دور کنند.

کاویان اظهار کرد: مساله مهم تر شیرابه زباله هاست زیرا تا ریشه درختان نفوذ می‌کند و اکوسیستم جنگل‌های استان را به مخاطره می اندازد که حاصلش کاهش سطح جنگل‌های استان نسبت به سال‌های گذشته خواهد بود.

وی در پایان تنها راه برون رفت از این مساله را فرهنگ سازی در این زمینه و کمک گرفتن از نهاد‌های مردمی برای پاکسازی جنگل های عنوان کرد.

در بین صحبت های آقای کاویان کلمه‌ای ذهن را درگیر خود می‌کرد زیرساخت طبیعی ...

 شاید هر نقطه از کشور زیر ساخت خاص خودش را داشته باشد اما زیر ساخت مازندران همین جنگل و دریا و در یک کلام طبیعتش است. 

مازندران بدون جنگل دیگر چه تفاوتی با سمنان و یزد و کرمان دارد؟ و اصلا سوال مهم‌تر، اگر جنگلی نباشد آیا مسافری هم خواهد آمد تا بتواند از این موهبت الهی استفاده کند و در تعطیلات جوجه کباب با نوشابه میل کند و پسماندش را هم جایی در طبیعت رها کند؟

به گزارش تسنیم، مهمان نوازی هزینه دارد! حفاظت از محیط زیست شاید مهم‌ترین قانون در کشور‌های توسعه یافته نباشد اما جزو مهم ترین و اساسی ترین قوانین تنظیم شده در این کشور‌ها است به طوری که تمامی کارخانه‌جات و صنایع تبدیلی و تولیدی موظف به رعایت این اصل از قوانین هستند. 

این نکته نه در سطح کلان بلکه در زندگی روزمره مردم هم تاثیر گذاشته و قوانین سفت و سختی در برخی کشورها برای رعایت نکردن بهداشت محیط و انداختن زباله در نظر گرفته شده است.

در کشور ما نیز قوانین دست و پا شکسته‌ای در این باره هست اما نبود زیر ساخت‌های مناسب و عدم فرهنگ سازی درست دست برخی را برای هرگونه اهمال کاری در این زمینه باز گذاشته است.

 مازندران به دلیل بالابودن سطح آب‌های زیر زمینی بیشتر از دیگر استان ها در معرض خطر پسماند است.

دادبود سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری مازندران می‌گوید: اگر مازندران را فقط یک استان مانند استان‌های دیگر ببینیم بودجه‌ای محدود برای آن در نظر می‌گیریم و زیر ساخت‌های عمرانی به خصوص در حوزه پسماند نیز بر اساس همین بودجه اجرا می‌شود این درحالی است که مازندران در ایام عید و تابستان و تعطیلات مقصد گردشگری میلیون‌ها مسافر است و رفع مشکلات این پدیده به تنهایی کارساز نیست.

وی در ادامه افزود: مازندران مسافر خیز ترین استان کشور است و طبیعی است که با این حجم از مسافر مشکلاتی نیز به وجود آید اما مهم ترین راه حل در این زمینه همکاری دستگاه‌های اجرایی و همکاری مجموعه‌های مردم نهاد در فرهنگ سازی و مراقبت از زیر ساخت های طبیعی است.

دادبود با بیان اینکه نیروگاه زباله سوز نوشهر با ظرفیت 200 تنی در سال 99 افتتاح شد گفت: در طول بیست سال گذشته در استان با معضل سایت‌های زباله درگیر هستیم که دو نیروگاه زباله سوز نوشهر و ساری می‌توانند نقش مهمی در برون رفت از این شرایط ایفا کنند.

وی با بیان اینکه نیروگاه زباله‌سوز ساری از جمله مصوبات سفر رئیس جمهور شهید به مازندران و از مهم‌ترین طرح‌ها در مدیریت پسماند و مقابله با چالش‌های زیست محیطی در استان است گفت: امیدواریم با اختصاص اعتبار لازم برای ساخت این مجموعه تا پایان سال بتوانیم این مجموعه را افتتاح کنیم تا بخش عمده  از مشکلات حوزه پسماند و زباله استان از بین برود.

عبدالرضا دادبود اشاره ای هم به تفکیک زباله از مبدا کرد و گفت: کاهش هزینه در حوزه پسماند مستلزم کاهش ورودی زباله به سایت‌های زباله استان است که این امر می‌تواند کمک حال اوضاع کنونی باشد.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری مازندران تاکید کرد: مسئله زباله و پسماند استان حرف امروز و دیروز نیست، سال‌هاست که سبز‌ترین خطه ایران با غول زباله دست و پنجه نرم می‌کند و در این نبرد حساس برخی مسافران بی ملاحظه کمک زیادی به باخت طبیعت می‌کنند.

دیدگاه کاربران

محسن۳۶۰۲۸۳۵۰۹:۱۳:۲۰ ۱۴۰۳/۶/۲۲
چی بگم هیچ نظری ندارم
ناشناس۳۶۰۴۶۵۲۱۷:۰۸:۰۹ ۱۴۰۳/۶/۲۴
بومی خود نظافت را رعایت نمیکند
ناشناس۳۶۰۴۸۳۳۲۱:۰۵:۳۴ ۱۴۰۳/۶/۲۴
توصیه کنین با خودشون نایلون زباله داشته باشن لا اقل
ناشناس۳۶۰۲۸۵۵۰۹:۳۲:۲۵ ۱۴۰۳/۶/۲۲
عده کمی هم نیستند تعداد قابل توجهی بی فرهنگ داریم . وقتی هم پای حرف همین عده بشینی از کوروش و فرهنگ ۲۵۰۰ ساله حرف میزنن .
ناشناس۳۶۰۲۸۷۱۰۹:۵۷:۱۲ ۱۴۰۳/۶/۲۲
ما بی فرهنگ هستیم اونوقت انتظار داریم اوضاع مملکت مون مثل کشورهای تمیز اروپایی باشه.
مجتبی۳۶۰۴۸۵۱۲۱:۳۲:۱۱ ۱۴۰۳/۶/۲۴
ایرانی بی فرهنگ نیست اگر یه عده یه جایی کاری خلاف فرهنگ کردند که نباید اون رو به همه ی ملت بافرهنگ ایران نسبت داد
رضا۳۶۰۲۹۱۹۱۰:۵۴:۳۰ ۱۴۰۳/۶/۲۲
نصیحت و گلایه کافیه. قانون تصویب کنید.مامور بذارید و طبق قانون این افراد بی فرهنگ رو جریمه کنید.
ناشناس۳۶۰۴۸۳۸۲۱:۰۹:۴۹ ۱۴۰۳/۶/۲۴
بیست ویک میلیون مسافر اومده ،به نظر شما بیست ویک میلیون هم مامور باهاشون بیاد؟ هر کسی باید خودش عقل وشعور داشته باشه،نمیشه به زور وادارشون کرد که
ناشناس۳۶۰۵۲۵۸۱۱:۴۵:۳۳ ۱۴۰۳/۶/۲۵
بعد یه کمپین میزند نه به بهداشت اجباری!
ناشناس۳۶۰۳۰۰۶۱۴:۱۶:۱۱ ۱۴۰۳/۶/۲۲
بعضی وقت ها فرهنگ هست ولی سطل اشغال نیست بارها تجربه کردم
ناشناس۳۶۰۳۱۳۷۱۹:۴۴:۵۹ ۱۴۰۳/۶/۲۲
من وقتی میرم طبیعت ،با خودم اشغال ها را میارم شهر
ناشناس۳۶۰۳۱۸۳۲۱:۲۷:۲۱ ۱۴۰۳/۶/۲۲
اشغالها رو بذار صندوق ماشین رسیدی سطل اشغال بنداز توش اگه ادم بخواد توجیه کنه هرکاری رو میتونه توجیه کنه
محسن۳۶۰۴۸۵۸۲۱:۳۹:۳۰ ۱۴۰۳/۶/۲۴
مگه میشه منطقه توریستی مثل لفور یا جاده نظامی یا شیرگاه سطل زباله نداشته باشه مسافر که نمیتونه اشغال را تا تهران با خود به ببره مگه دیگران از تهران اشغال خود را به شهر خودشون میبرن
ناشناس۳۶۰۴۴۸۲۱۴:۱۴:۴۵ ۱۴۰۳/۶/۲۴
اگه سطل زباله نیست بریزن تو کیسه با خودشون حمل کنن تا برسن به جایی که سطل زباله داره من خودم همین کار و میکنم
ناشناس۳۶۰۴۸۳۲۲۱:۰۳:۲۸ ۱۴۰۳/۶/۲۴
با خودت یه پلاستیک زباله بیار تا فرهنگت زیرسوال نره،نمیشه به تعداد مسافر سطل زباله بزارن که
ناشناس۳۶۰۵۰۱۷۰۵:۳۹:۱۹ ۱۴۰۳/۶/۲۵
اگه فرهنگ باشه،طرف تونسته غذا رو از شهر به جنگل بیاره بعد نمیتونه اشغال خودش رو تو کیسه زباله بریزه بزاره پشت ماشین به یه سطل زباله برسونه.
فرهاد۳۶۰۵۰۸۷۰۷:۵۹:۵۴ ۱۴۰۳/۶/۲۵
خوب آشغالها را باید با خودشون ببرند همه جا که نمیشود سطل گذاشت
بهروز۳۶۰۳۰۹۲۱۷:۰۵:۴۲ ۱۴۰۳/۶/۲۲
من در اروپا زندگی میکنم در تمام معابر و پارک ها تعداد زیادی سطل های زباله وجود دارد و اگر این سطل ها از هم دور باشند هیچگونه زباله ای را روی زمین نمیبینید چون انداختن زباله در سطل را از بچگی آموزش میدهند و این فرهنگ سازی در تمام مکانها به چشم دیده میشود
بافرهنگ۳۶۰۳۱۷۳۲۱:۱۲:۴۳ ۱۴۰۳/۶/۲۲
کلا بی فرهنگی ترند شده؛ بی فرهنگی در رانندگی، بی فرهنگی در طبیعت، بی فرهنگی در جامعه و ... رنج شو ما باید بچشیم.
زیبا۳۶۰۳۲۶۴۲۳:۴۲:۵۳ ۱۴۰۳/۶/۲۲
دقیقا همینه هفته پیش به استان گیلان سفر کردم،متاسفانه فقط افسوس خوردم نه تنها من بلکه تمام اعضای خانوادم هرجا نگاه میکردیم زباله و بوی بد و تعفن از سفر به گیلان پشیمون شدیم حیف چنین طبیعتی که گرفتار یک مشت آدم بی فرهنگ و بی ظرفیت شده البته اینم بگم که مسئولین استان هم مقصرند چرا که در تفرجگاههای استان که بازدید کننده و توریست زیاده باید تعداد زیادی سطل زباله،آبسردکن و....قرار میدادن خودم شخصا وقتی به حنگل گیسوم رفته بودم اصلا سطل زباله ای ندیدم و مدتها زباله ها رو توی ماشین نگه داشتم تا به سطل آشغال برسم جنگل گیسوم،دیلمان،آستارا ،قلعه رودخان و ...خیلی جاهای دیگه که رفتیم فقط آشغال و آشغال تالش به نسبت جاهای دیگه تمیز تر بود
انسانم آرزوست۳۶۰۳۶۸۴۱۷:۰۶:۵۳ ۱۴۰۳/۶/۲۳
کسانی که آشغال می‌ریزند ، ولی فقط مسافر نیست بارها جاهایی رفتم که فقط بومیان بودن و همین وضعیت ، این داستان برای کل ایرانه نه مازندران
سعید۳۶۰۳۸۰۸۱۹:۳۹:۳۵ ۱۴۰۳/۶/۲۳
چرا همیشه مقصر مردمن؟چرا مسئولین بی‌کفایت چهارتا سطل آشغال نصب نمیکنن...
باهر۳۶۰۳۸۸۴۲۱:۳۰:۳۶ ۱۴۰۳/۶/۲۳
این مسافران بی درک و فهم هم بطور مکرر باهر مناسبتی باز راهی شمال میشوند و در این زباله دانی هایی که درست کرده اند غلت می زنند و انرا بدتر کرده و بر می گردند.
ناشناس۳۶۰۳۹۲۸۲۲:۱۸:۴۴ ۱۴۰۳/۶/۲۳
عدم نظارت ،عدم اموزش،عدم جریمه،وتذکر ندادن مردم به همدیگر،عدم مدیریت ،.....وپرخوری ورفتن به طبیعت برای خوردن ومنفعل بودن ،ازکردستانی ها باید یاد گرفت کسی اجازه ندارد یک پوست شکلات روی زمین بیاندازد
محمدرضا۳۶۰۳۹۴۸۲۲:۴۸:۴۲ ۱۴۰۳/۶/۲۳
اون آشغالهایی که اینارو میریزن جنگل باید از بی فرهنگی شون خجالت بکشن واقعا در مورد خیلی چیزها بی فرهنگی داره بیداد میکنه اشغال اونهایی هستن که این کارها رو انجام میدن
ناشناس۳۶۰۴۰۲۱۰۱:۰۵:۵۸ ۱۴۰۳/۶/۲۴
سلام‌‌‌این‌جنگل‌ودریا‌‌نعمت‌خدای‌‌‌نسل‌به‌نسل‌‌رسید‌به‌ما‌‌‌‌چرا‌همه‌چیزو‌‌خراب‌میکنیم‌‌اشغالها‌رو‌تو‌نایلون‌بریزیم‌‌‌وببریم‌‌تو‌سطل‌اشغال‌بریزیم‌‌‌‌‌‌خیلی‌سخته‌‌‌یعنی‌این‌هم‌فرهنگ‌‌میخواد‌‌‌‌‌فردا‌روزی‌‌همین‌‌بچه‌هامون‌‌نباید‌استفاده‌کنن‌‌لذت‌ببرن‌‌از‌این‌جنگل‌ودریا‌‌‌به‌خداچه‌نسلی‌هستیم‌‌این‌نسل‌‌‌‌همه‌چیزو‌به‌فنا‌دادیم‌‌‌‌فقط‌‌‌ادای‌با‌کلاسها‌رو‌در‌میاریم‌‌‌‌‌همه‌چیزو‌نابود‌کردیم‌‌
علی۳۶۰۴۰۷۵۰۵:۵۹:۰۱ ۱۴۰۳/۶/۲۴
من مازندران زندگی میکنم ولی اصفهانی هستم.متاسفانه درمازندران خودمردم بومی هم نظافت را رعایت نمیکنند.وزیرساخت جمع پسماندهم مانندشهرهای دیگر نیست.فقط بفکر درامد هستند.کافی است سری به جاده هرازبزنید که وسط جنگل شهرداری محترم زباله را دپو کرده وطبیعت رانابود
ناشناس۳۶۰۴۱۶۸۰۸:۵۴:۴۴ ۱۴۰۳/۶/۲۴
همه اینها کار پایخت نشینها است که خودشان برتر میدانند
ملکی۳۶۰۴۱۷۷۰۹:۱۶:۳۸ ۱۴۰۳/۶/۲۴
بنظر منم اگه تعداد سطل زباله ها زیاد باشه کمتر شاهد این بی فرهنگی باشیم
محمدرضا۳۶۰۴۲۲۳۱۰:۰۹:۲۹ ۱۴۰۳/۶/۲۴
اینها بیشتر مربوط به زباله جمع کن هایی است که زباله ها را از روستا ها جمع می کنند و چون جایی برای تخلیه آن ندارند زباله ها را در داخل جنگل رها میکنند چاره کار اخذ پول از مردم برای حفظ محیط زیست و جمع آوری زباله توسط پیمانکار و تحویل آن به مراکز باز یافت یا امحاء آن می باشد
سالار۳۶۰۴۴۰۱۱۳:۱۰:۳۰ ۱۴۰۳/۶/۲۴
من یه سوال از آلوده کننده گان دارم،،اگر مکانی که برای اطراق انتخاب کردید مثل وقتی که ترک میکنید بود،باز هم برای اطراق انتخاب می کردید؟؟
ناشناس۳۶۰۴۴۷۹۱۴:۱۲:۱۹ ۱۴۰۳/۶/۲۴
از اکیپ وشرکت بازیافتی استفاده کنید، یک هفته ای پاک سازی و تمیز میشه برای محیط زیست و چرخه اقتصادی مفیده.
علی رحمانی۳۶۰۴۵۷۴۱۵:۳۴:۵۰ ۱۴۰۳/۶/۲۴
هم مردم مقصرند و هم مسئولین که در محلهایی که گردشگران توقف میکنند سطل آشغال یا محلی برای زباله ها جهت تجمیع و سوزاندن در نظر نگرفتند و بخصوص در شمال کشور مشکل به علت پراکندگی روستاها و خانه ها کاملاً مشهوده و فکر نکنم جایی از طبیعت زباله نباشه
ناشناس۳۶۰۴۶۷۳۱۷:۵۱:۴۲ ۱۴۰۳/۶/۲۴
از پنجره ماشین در محیط شهر زباله میندازن توقع دارید در طبیعت این کار را انجام ندن،ریشه اش در مدارس باید خشکانده شود.
ناشناس۳۶۰۴۶۷۹۱۸:۰۱:۰۵ ۱۴۰۳/۶/۲۴
مسافر عزیز ماست. با نریختن آشغال در طبیعت عزیزتر شوید. سپاس میزبان شما از کلاردشت
ناشناس۳۶۰۴۸۳۴۲۱:۰۷:۲۳ ۱۴۰۳/۶/۲۴
طبیعت سفره پهن شده توسط خداست،سرسفره خدا مودب وبا انضباط باشیم
محسن۳۶۰۴۸۵۴۲۱:۳۵:۴۴ ۱۴۰۳/۶/۲۴
من خودم زیاد شمال میرم ولی کل منطقه که ما هستیم اصلا سطل زباله نداره منطقه شیرگاه تا لفور وجاده نظامی باید یک اشغال تا زیرآب یا قائم شهر باخود ببریم مگه می‌شود کوتاهی استان مازندران رو همش گردنه مسافرا بندازیم
ناشناس۳۶۰۴۹۰۰۲۲:۵۳:۴۹ ۱۴۰۳/۶/۲۴
ای کاش از کودکی مثل همه جای دنیا بهمون یاد میدادن باید به طبیعت احترام بزاریم اون وقت خیلی از معضلات را نداشتیم
رستم۳۶۰۴۹۲۲۲۳:۲۹:۲۵ ۱۴۰۳/۶/۲۴
جان عزیزت این کارا رونکنین
ناشناس۳۶۰۴۹۸۷۰۲:۱۱:۰۹ ۱۴۰۳/۶/۲۵
ماهم تازه ازسفربرگشتیم خیلی ناراحت بودم ازاین کثیفی ها،،واقعا جای تاسف داره،جنگل گیسوم وساحل گیسوم پربود اززباله،هرکی هرزباله ای داشته رها کرده بود کنارساحل جای انداختن پوشاک بچه نیست،،چقدرمامور لازمه بزارن اخه،،هرشهروندی خودش بایدرعایت کنه،،البته سطل زباله خیلی کم بودیابعضی جاهانبود ولی میشدزباله رو همراه خودمون ببریم بالاخره یه سطل پیدامیشه به امید اینکه ایرانی زیبا وتمیز داشته باشیم
شاهرخ۳۶۰۵۰۰۲۰۳:۴۳:۳۵ ۱۴۰۳/۶/۲۵
همین آقایون وقتی داخل مملکت خودمون این کار میکنن وقتی سفر خارجه میرون طوری برخورد میکنن که انگار از سیاری دیگری امدن واقعان جای بسی تآسف
فاطمه۳۶۰۵۰۳۰۰۵:۵۰:۰۵ ۱۴۰۳/۶/۲۵
واقعا واسه همشهری هام متاسفم انداختن آشغال تو طبیعت یا کوچه خیابون آخر بی فرهنگی شون است .
الهام.۳۶۰۵۲۵۷۱۱:۴۵:۲۶ ۱۴۰۳/۶/۲۵
متاسفم برای برخی که لباس شیک میپوشندخانه های لوکس والیبال اثاثیه شیک دارندامارفتارشون بی ادبانه است
ایرانی۳۶۰۵۳۱۹۱۲:۵۷:۳۴ ۱۴۰۳/۶/۲۵
شعور آدم ها نه به ماشین و نه به قیافه های نقاشی شده و نقاب زده است شعور آدم ها همین رفتارهای اجتماعی است مثل نریختن زباله در طبیعت مثل احترام به دیگران مثل پوشش مناسب مثل فحاشی نکردن و ......
علی از گلستان۳۶۰۵۳۳۸۱۳:۱۵:۰۲ ۱۴۰۳/۶/۲۵
در هیچ کجای ایران درختان و جنگل‌ها از آسیبی که انسان‌ها می زنند در امان نیستند چه آنهایی که با مجوز و سواستفاده از موقعیت آنها را نابود می کنن و چه روستاهایی که در دل جنگل‌ها هستند وبرای گسترش زمینهایشان درختان را نابود میکنند وچه نهادهای دولتی و چه دیگران پس نتیجه میگیریم که جنگل‌ها محجور مانده اند وهمه کمر به نابودی آنها بسته اند
باقر۳۶۰۵۴۹۵۱۶:۱۶:۵۰ ۱۴۰۳/۶/۲۵
بله واقعآ جای تآسف داره بعضی جاها که میری اینقدر اشغال ریختن اصلا جای نشستن نیست اما بدترش اینکه خیلی از بومی های آنجا دست کمی از این مسافران بی فرهنگ ندارن این چیزیه که خودم دیدم
ناشناس۳۶۰۵۵۵۴۱۸:۳۱:۰۰ ۱۴۰۳/۶/۲۵
این فرهنگ رو به بچه ها و نوه هاشونم انتقال میدن عشق زباله تولید کردن هم هستیم .
مسافر۳۶۰۵۶۸۶۲۳:۴۵:۱۰ ۱۴۰۳/۶/۲۵
با عرض سلام و ادب اولا به نکته خوبی اشاره کردید اما متاسفانه خود مردم بومی اصلا رعایت نظافت رو انجام نمیدن دوما در طول مسیر راه جنگل و دریا سطل زباله ای وجود نداره سوما روی ریختن زباله در سطح محیط جریمه ببندید مثل خيلي از چیزها
ناشناس۳۶۰۵۷۵۷۰۶:۲۱:۳۸ ۱۴۰۳/۶/۲۶
باید در جادہ ھا و رسانه ھا و مدارس در باره نریختن زباله در طبیعت وشهر ھا تبلیغ بشود چطور توانستند در کیش که جزو ایران ھست اجرا کنند
علی۳۶۰۵۸۰۵۰۹:۱۵:۴۲ ۱۴۰۳/۶/۲۶
یکبار رفتم شمال حال ادم به هم میخورد.به مردم بومی گفتم چرا اینجا اینقدر کثیفه .مردم میگفتن تهرانی ها رعایت نمیکنن
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  2. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  3. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  4. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  5. مساله دهک‌بندی برای ارائه خدمات به ایثارگران از بودجه حذف می‌شود

  6. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  7. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  8. کشوری که بازیچه رقابت های حزبی آمریکا شد

  9. متن کامل پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده به شورای حکام؛ به ایران تا بهار ۱۴۰۴ مهلت داده شد  

  10. شیطان بزرگ باز هم پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه را وتو کرد

  11. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  12. ادعای گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را پذیرفت

  13. قتل شوهر با همدستی پسرعمه

  14. خضریان: میدری به اصل خود در مجلس ششم بازگشت

  15. غریب آبادی: گروسی دست خالی از ایران نرفت/درصورت تصویب قطعنامه پاسخ قاطع و فوری می‌ دهیم

  16. جلوی افزایش قیمت خودرو را بگیرید؛ مردم چه گناهی کردند؟

  17. پاریس: تلاش می‌کنیم با آلمان و انگلیس به مذاکرات هسته‌ای با ایران بازگردیم

  18. رسایی: یک جریانی که ۸ سال کشور را به قهقرا برد امروز کنار گوش رئیس جمهور ایستاده است

  19. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

  20. حزب‌الله: اگر قدرت مقاومت نبود، آمریکا به دنبال راه حل نمی‌آمد

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. چطور ترازش کنیم؟!

  14. درد بیمار و ناز طبیبان !

  15. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  22. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

آخرین عناوین