انتقاد روزنامه اصولگرا از هجمه به دولت درباره ظریف/ دشواری ماموریت رهبری به مخبر

  4030730109 ۲۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

انتقاد روزنامه اصولگرا از هجمه به دولت درباره ظریف/ دشواری ماموریت رهبری به مخبر

انتقاد روزنامه اصولگرا از هجمه به دولت درباره ظریف 

فرهیختگان نوشت: «چهره‌های سیاسی همچون رسایی و غضنفری که در ایام انتخابات خود را در کمپین رقیب پزشکیان می‌دیدند پس از پیروزی پزشکیان به نحوی علیه ظریف به‌عنوان عضو ستاد تبلیغاتی پزشکیان رفتار می‌کنند که این تصور ایجاد می‌شود هنوز دعوای انتخاباتی برایشان تمام نشده....

نمایندگانی که در راس آنها رسایی قرار داشت از تریبون مجلس خواهان پاسخگویی رئیس‌جمهور به‌خاطر این انتصاب شده و عزل او را خواستار شدند. رسایی به همراه برخی دیگر از نمایندگان مجلس همچنان بر این موضوع تاکید داشتند که حضور ظریف در کابینه به دلیل تابعیت خارجی فرزندانش مغایر با قانون است و باید هرچه سریع‌تر برکنار شود. او از رئیس‌جمهور خواست تا پیش از اینکه مجلس مجبور به دخالت شود خود ظریف را برکنار کند...

اوج این انتقادات زمانی بود که برخی نمایندگان پا را از خواسته برکناری ظریف فراتر گذاشته و حتی تهدید کردند که در صورت عدم اقدام پزشکیان، خود رئیس‌جمهور نیز محاکمه خواهد شد...

از همان ابتدای تشکیل دولت پزشکیان اصلاح‌طلبان به‌دقت تحولات را رصد کرده و انتصاب‌های کلیدی در کابینه را مورد نقد قرار دادند. این انتقادات عمدتا حول محور عدم توجه به نیروهای نزدیک به جبهه اصلاحات و استفاده از افراد وابسته به جریان اصولگرایی بود. جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات در یکی از مواضع رسمی خود آشکارا از انتصابات اخیر دولت انتقاد کرده و اعلام کرده بود که روند انتصاب‌ها بر خلاف انتظارات بوده است...

اولین نتیجه‌ای که از این رویکردهای جناحی و نقدهای تند به دولت می‌توان گرفت عدم شناخت صحیح از زمان و اولویت‌های کنونی کشور است. در شرایطی که ایران در صحنه بین‌المللی با تهدیدات جدی مواجه است و هر روز اخبار جدیدی از تجاوزها و حمله‌های رژیم صهیونیستی به مواضع نیروهای مقاومت منتشر می‌شود، این انتظار وجود دارد که گروه‌های سیاسی داخلی توجه خود را به این تهدیدات معطوف و از تشدید تنش‌های داخلی خودداری کنند اما برخی جریان‌ها به جای این رویکرد همچنان بر انتقادات خود از دولت متمرکز هستند و با طرح مسائل جزئی مانند انتصابات، فضای سیاسی کشور را از مسائل حیاتی منحرف می‌کنند.

این نوع رفتار حاکی است که برخی از گروه‌های سیاسی زمان‌سنجی دقیقی از شرایط حساس منطقه‌ای و بین‌المللی ندارند و بیشتر بر منافع حزبی و جناحی خود متمرکز شده‌اند تا منافع ملی. این زمان‌نشناسی سیاسی به‌ویژه در شرایطی که رژیم‌ صهیونیستی به دنبال ایجاد آشوب و تضعیف جبهه مقاومت است، می‌تواند کشور را در مقابل دشمنان خارجی آسیب‌پذیرتر کند...

دومین نتیجه‌ای که از این رفتارهای جناحی و انتقادات رادیکال به دولت می‌توان گرفت، شائبه سهم‌خواهی سیاسی است. درحالی‌که کشور نیازمند اتحاد و همبستگی در برابر دشمنان خارجی است برخی جناح‌های سیاسی به جای تمرکز بر مسائل ملی به نظر می‌رسد که به دنبال تامین منافع جناحی و سهم‌خواهی از قدرتند. این شائبه زمانی قوت می‌گیرد که انتقادات به دولت عمدتا حول محور انتصابات و تغییرات مدیریتی متمرکز است...

سومین نتیجه‌ای که از رفتارهای جناحی و نقدهای تند به دولت می‌توان گرفت تقلیل مسائل کلان و حیاتی کشور به موضوعات جزئی مانند عزل و نصب‌های مدیریتی است. »

***

رشد نقدینگی از هدف اعلامی بانک مرکزی بالاتر رفت

دنیای اقتصاد نوشت : «بانک مرکزی پس از چند ماه وقفه، آمارهای رشد نقدینگی و پایه پولی را تا پایان شهریور ماه به‌روز کرد. مطابق بررسی‏ها، رشد نقدینگی در شهریور ماه به رقم ۲۷.۸درصد و رشد پایه پولی به سطح ۱۸.۷درصد رسیده است.

بررسی آمارهای پولی حاکی از آن است که در نیمه نخست سال جاری رشد نقدینگی یک مسیر صعودی را طی کرده و از سطح هدف‌گذاری پایان سال جاری بانک مرکزی (۲۵درصد با دامنه نوسان ۲درصد) خارج شده است.

بانک مرکزی دلیل افزایش رشد نقدینگی در سال جاری را تامین مالی دولت از طریق انتشار اوراق بدهی دولت در ماه‌های ابتدایی سال۱۴۰۳ در مقایسه با مقطع مشابه سال گذشته عنوان کرده، اما مکانیزم اثرگذاری انتشار اوراق بدهی بر رشد نقدینگی را مشخص نکرده است.

از سوی دیگر، به نظر می‏رسد که عامل اصلی پایین آمدن رشد پایه پولی، عرضه دلارهای حاصل از فروش نفت در بازار و اثر کاهنده خالص دارایی‏های خارجی بر رشد پایه پولی باشد.»

***

پشت پرده انتشار اسناد عملیات نظامی اسرائیل علیه ایران چیست؟ 

ایران نوشت: « «عمدی» بودن درز این اسناد توسط امریکا، چندان دور از ذهن و واقعیت نیست. پس از حمله 1 اکتبر ایران به اسرائیل که با شلیک قریب به 180 موشک بالستیک انجام شد، رژیم صهیونیستی از تأسیسات نفتی و هسته‌ای ایران به‌عنوان اهداف این رژیم در حمله تلافی جویانه به ایران نام برد. از سویی دیگر ایران هم به اسرائیل و هم به امریکا هشدار داد که پاسخ ایران به چنین اقدامی به مراتب سخت‌تر از عملیات وعده صادق2 خواهد بود.

عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز به صراحت تأکید کرد که در صورت اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران، نیروهای نظامی امریکایی که به‌عنوان اپراتور سامانه ضدموشکی «تاد» در سرزمین‌های اشغالی مستقر می‌شوند نیز مصون نخواهند ماند.

اما این، همه مشکلات ایالات متحده نیست. جنگ غزه وارد دومین سال خود شده و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، انگشت اتهام را مستقیم به سمت امریکا نشانه برده است. افزایش ارسال تسلیحات نظامی امریکا به اسرائیل، این گزاره را تثبیت کرده که دولت امریکا به‌عنوان مهم‌ترین حامی اسرائیل، عامل اصلی کشتار مردم فلسطین و لبنان است. گناه ایالات متحده در کشتار مردم غزه، بیشتر از صهیونیست‌ها نباشد، کمتر هم نیست و پروژه سفیدشویی بایدن که افشای عامدانه طرح حمله اسرائیل می‌تواند بخشی از آن باشد، جوابگو نخواهد بود.

با فرض عامدانه بودن درز اطلاعاتی از طرح حمله اسرائیل به ایران، احتمال دیگری هم وجود دارد. اینکه رئیس‌جمهور امریکا همزمان با پشتیبانی همه جانبه از رژیم صهیونیستی، به دنبال جلب اعتماد تهران هم هست. همزمانی استقرار سامانه ضدموشکی «تاد» در سرزمین‌های اشغالی و افشای اسنادی از تمرین رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران که می‌تواند منجر به تأخیر آن و یا حتی تغییر نقشه حمله شود، این ظن را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کند.

علاوه بر این، تنها 16 روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا باقی مانده و دموکرات‌ها تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا از وقوع هر بحران و اتفاقی که پیروزی مجددشان بر ترامپ را به خطر بیندازد، جلوگیری کنند. حمله احتمالی اسرائیل به ایران و متقابلاً پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی، مهم‌ترین بحرانی است که می‌تواند انتخابات آتی امریکا را تحت‌الشعاع قرار دهد. از همین رو کارشناسان و محافل خبری معتقدند که نشتی اطلاعاتی اخیر و لو رفتن طرح اسرائیل برای حمله به ایران، می‌تواند وقوع آن را به تأخیر بیندازد.»

***

سناریوهای احتمالی درز اسناد محرمانه حمله احتمالی اسرائیل به ایران

فرهیختگان نوشت: «مقامات آمریکایی هنوز موضع‌گیری دقیقی در مورد چگونگی انتشار اخبار و اطلاعات نداشتند. در این رابطه اما چند سناریو را می‌توان مورد توجه قرار داد. پیش از این سابقه داشته که اسناد و اطلاعاتی در مورد آمریکایی‌ها در رسانه‌های ایرانی بازنشر پیدا کند. انتشار اطلاعاتی در مورد رابرت مالی، که در روزنامه تهران تایمز منتشر شد، امری است که این گزاره را دور از ذهن نمی‌کند که ایران توانسته باشد به اطلاعاتی دست پیدا کند.

بر این اساس یکی از سناریوهایی که در مورد انتشار این اسناد مورد توجه قرار دارد این است که این اطلاعات به دست ایرانی‌ها رسیده است و انتشار آن نیز به‌منظور به‌هم‌ریختن برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها صورت گرفته باشد.

سناریوی دیگری که درباره این حمله می‌توان مطرح کرد، این است از آنجا که انتخابات آمریکا نزدیک است و آمریکایی‌ها حداقل در شرایط فعلی تشدید هرنوع تنش را در منطقه مثبت نمی‌دانند، آنها انتخابات ریاست‌جمهوری را در پیش دارند و به‌نظر نمی‌رسد خواهان بروز بحران تازه‌ای در منطقه باشند.

از طرفی نیز این احتمال وجود دارد که آمریکایی‌ها به دنبال اینند تا مرزگذاری با اقدامات احتمالی صهیونیست‌ها داشته باشند. سناریوی دیگری که در این رابطه مورد توجه قرار دارد این است که انتشار این اطلاعات، جنگ روانی علیه مردم ایران است.

امری که اولین اثر آن ایجاد هراس در میان افکار عمومی در این راستاست که حمله صهیونیست‌ها به ایران قطعی است. علاوه بر این انتشار این اسناد را می‌توان عملیات فریب آمریکایی‌ها با فرض تأثیر‌گذاری بر محاسبات دستگاه نظامی و امنیتی ایران دانست تا امکان محاسبه دقیق حمله احتمالی صهیونیست‌ها را سلب کند.»

***

انتقاد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از ایده تک‌نرخی کردن ارز

محمدجواد ایروانی، معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در کیهان نوشت: «شوک درمانی تحت عنوان ایده تک نرخی کردن ارز در دوره‌های مختلفی در اقتصاد ایران مطرح شد و هیچ گاه موفق نشد‌، ولی در نتیجه آن بلعیده شدن سریع ذخائر ارزی کشور، افزایش واردات در یک دوره کوتاه، افزایش جذابیت صادرات در دوره کوتاه ولی در عین حال هیچ‌گونه آثار پایداری در رشد تولید و ثبات اقتصاد بر جای نگذاشته بلکه تورم شدید به همه عرصه‌های اقتصاد گسترش پیدا کرده و به صورت پلکانی نرخ ارز مداوماً افزایش پیدا کرده است و بنابراین باید مراقبت نمود که اقتصاد کشور دوباره دچار تجربه تلخ دیگری نشود و تکرار این تجربه، با آشفتگی اقتصاد ملی و کسب و کار و معیشت مردم باعث کاهش اعتماد به دولت و افت سرمایه اجتماعی نگردد.

در دوره‌هایی که سیاست‌های حمایتی صادرات (بجز افزایش نرخ ارز) در قالب حمایت‌های یارانه‌ای در پیش گرفته شده و همزمان مدیریت واردات و انضباط در فرآیندهای تخصیص ارز (از جمله کمیته تخصیص ارز) در پیش گرفته شده آثار مناسبی بر ثبات اقتصادی و حمایت از سرمایه‌گذاری و تولید داشته است.

در یک جمله با اجرای این‌گونه طرح‌ها عملاً هزینه‌های خرید به معادل دلار بازار سیاه ولی درآمد و دستمزد مردم به ریال تنظیم می‌گردد و این باعث افزایش معنی‌دار شکاف درآمدی و در نتیجه مشکلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.»

***

علت فشار سیاسی اصلاح‌طلبان به پزشکیان چیست؟

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا به خبرآنلاین گفت: «اگر این ادعا را داشته باشیم که پزشکیان از ابتدا که رئیس جمهور شد و می‌خواست کابینه و مدیران دولت را انتخاب کند، تحت فشار نبوده، این حرف غلط است و می‌دانیم تحت فشار بوده است. منتها پزشکیان نخواسته این موارد را برملا کند، به خاطر اینکه به نظریه وفاق ملی که مطرح می‌کند، آسیب وارد می‌شود. لذا پزشکیان در این موارد سکوت کرده است.

اما واقعاً تحت فشار بوده، در حقیقت پزشکیان توسط اطرافیانش تحت فشار بود و همچنین از طرف جریان و جناحی که او را حمایت کرد تحت فشار بود، یک شاهد این قضیه که عیان شد این بود روزی که هیئت دولت را به مجلس معرفی کرد، ظریف استعفا داد و از سوی جریان اصلاح‌طلب به سرعت مورد انتقاد قرار گرفت، اما پزشکیان سکوت کرد و بعد هم جریان اصلاح‌طلبی برای اینکه راه خودشان را از پزشکیان جدا کنند، سکوت کردند...

آن جریان سیاسی که در هر انتخاباتی از فردی حمایت می‌کند باید از قبل نسبت به آن فرد شناخت داشته باشند که اگر آن فرد رئیس جمهور شد، چه خط و مشی را پیگیری خواهد کرد و تا چه اندازه می‌خواهد به حامیان خود بها بدهد، همان زمان باید مسیر خودشان را انتخاب کنند.

به عبارت دیگر این درست نیست که یک جریان سیاسی از فردی حمایت کند و بعد هم انتظار داشته باشند که همه اقداماتی که آن فرد باید انجام دهد را به او دیکته کنند و فرد اجرا کند. این خیلی صحیح نیست. البته در زمان مرحوم رئیسی هم همین اتفاق افتاد، یعنی جریان اصولگرا که از او حمایت کرد، انتظاراتی که در مورد انتصابات از رئیسی داشتند، جدای از اینکه انتصابات درست بود یا خیر، اما او برخی از آن انتظارات را برآورده کرد و برخی را هم برآورده نکرد و در درون اصولگرایان مورد انتقاد قرار می‌گرفت که چرا چنین انتخابی انجام داده است.

منظور این است که این قبیل موارد همیشه مطرح بوده و مطلب جدیدی نیست که یک وقتی یک جریان از فردی حمایت می‌کند از او انتظار باشد که مهره آنها شود و هر آنچه آنها دیکته می‌کنند را انجام دهند، این غلط است.»

***

دشواری ماموریت رهبری به مخبر

فرهیختگان نوشت: «با حکم ویژه رهبری، مسئولیت و مأموریت خطیر مشاوره و دستیاری رهبر انقلاب در امر امتداد سیاست‌های مدبرانه دولت شهید رئیسی برای شناسایی و به‌کارگیری نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاه‌های مختلف به محمد مخبر سپرده شده است...

در شرایطی که معیارها و شاخص‌های شایستگی مدیران در سطوح مختلف نظام حکمرانی به‌وضوح مشخص نیست، شناسایی و تربیت نیروهای مناسب با کمترین میزان خطا به‌سختی میسر خواهد بود، لذا به‌کارگیری شاخص‌های مشخص شایستگی و تدوین یک سیستم ارزیابی عملکرد مدیران در لایه‌های مختلف، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است...

اگرچه مأموریت آقای مخبر برای شناسایی و به‌کارگیری نخبگان سیاسی می‌تواند در کوتاه‌مدت به رفع برخی خلأهای مدیریتی و تقویت کارآمدی منجر شود، اما برای ایجاد نتایجی پایدارتر لازم است این فرایند از حالت موقتی و متمرکز خارج و به سازوکار نهادی و بومی‌شده تبدیل شود. چنین سازوکاری باید به شکلی طراحی شود که ضمن بهره‌گیری از نخبگان، فضای رقابتی و شفافیت بیشتری را در فرایند تربیت نیروهای سیاسی فراهم کند.

این نوع حکمرانی نهادینه‌شده می‌تواند الگویی مشابه به حکمرانی حزبی ارائه دهد که در آن، جریان‌های سیاسی مختلف که به قواعد بازی سیاسی احترام می‌گذارند، فرصت مشارکت و نقش‌آفرینی مؤثر داشته باشند. در این راستا با تضعیف انحصارگرایی و اجازه‌دادن به جریان‌های متنوع سیاسی برای ایفای نقش در تربیت و گزینش نخبگان می‌توان از تجربیات و ظرفیت‌های مختلف برای تقویت مدیریت سیاسی استفاده کرد.

این مدل نهادی ضمن کاهش خطرپذیری‌های ناشی از تک‌صدایی و تمرکز بیش از حد قدرت می‌تواند به انسجام و پایداری بیشتری در سطوح مختلف مدیریتی و حکمرانی در کشور بینجامد. همچنین با به‌رسمیت‌شناختن تنوع سیاسی در چهارچوب ارزش‌های نظام و جلوگیری از ورود نیروهای برهم‌زننده قواعد سیاسی، فضای سیاسی سالم‌تر و پویاتری ایجاد می‌شود که در آن همه گروه‌های سازنده بتوانند به شکل مناسبی نقش‌آفرینی کنند و به بهبود مستمر نظام یاری رسانند.»

 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۳۷۴۱۱۲۰:۴۰:۵۴ ۱۴۰۳/۷/۳۰
وفاق پزشکیان با پایداریچی ها است انگار
ناشناس۳۶۳۷۴۶۳۲۲:۵۱:۰۴ ۱۴۰۳/۷/۳۰
واقعا هنرمند ارجمند کشور جناب آقای عبدی بدرستی میزان فعالیت و کار و حقوق دریافتی نمایندگان را تبیین فرمودند
ناشناس۳۶۳۷۶۹۴۰۹:۲۳:۲۱ ۱۴۰۳/۸/۱
پزشکیان: قیمت تمام شده بنزین ۸ هزار تومان است / هر لیتر بنزین وارداتی نیز ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان است / در صورت ادامه وضع موجود، باید سال آینده ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بنزین وارد شود
ناشناس۳۶۳۷۴۷۶۲۳:۱۹:۰۹ ۱۴۰۳/۷/۳۰
قانون مشروعیت سنجی اموال و دارایی ها برای همه آحاد جامعه باید اجرایی شود
ناشناس۳۶۳۷۵۸۸۰۶:۲۹:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۱
خداوکیلی الان وقت این بازی هاست! کشور در استانه جنگه شما هنوز درگیر بالانس قدرت به نفع یک جناحی؟
ناشناس۳۶۳۷۷۳۳۱۰:۱۴:۲۴ ۱۴۰۳/۸/۱
فعلا که در زمان پزشکیان کسانی که از فتنه ها حمایت می کردند دارند پست می گیرند .
ناشناس۳۶۳۷۴۲۲۲۱:۱۵:۳۰ ۱۴۰۳/۷/۳۰
با توجه به اینکه طبق قانون آقایان ظریف عارف دبیری قائم پناه بدون مجوز امنیتی در دولت بکار گرفته شده اند بر این اساس رییس جمهور مرتکب تخلفی بزرگ شده و مجلس می‌تواند رییس جمهور را طرح سوال کند
ناشناس۳۶۳۷۴۲۸۲۱:۲۸:۱۰ ۱۴۰۳/۷/۳۰
دلیل نمی شود که به خاطر شرایط الان انتقاد نکرد. آقای پزشکیان که دم از قانون می زد چطور آقای ظریف را بر خلاف قانون منصوب کرده و دیگران هم که انتقاد می کنند را با بهانه وفاق و شرایط منطقه ای می خواهند ساکت کنند
ناشناس۳۶۳۷۶۰۵۰۷:۲۲:۳۸ ۱۴۰۳/۸/۱
جالبه الان همه مشکلات نیم قرن اخیر مملکت بخاطر آقای ظریف هست و اگر ایشان در دولت نباشد مشکلات یک شبه حل می شود !!!
ناشناس۳۶۳۷۷۵۹۱۰:۳۴:۲۱ ۱۴۰۳/۸/۱
پس به هیچ چیز ایراد نگیریم و بگوئیم آیا اگر این حل شود مشکلات کشور یک شبه حل می شود؟؟؟
ناشناس۳۶۳۷۸۰۹۱۱:۳۶:۱۱ ۱۴۰۳/۸/۱
قانون مورد نظر در مورد فرزندان ظریف گنگ است زیرا فرزندان ایشون در زمان ماموریتش در آمریکا متولد شده اند.
ناشناس۳۶۳۷۴۳۵۲۱:۴۸:۰۴ ۱۴۰۳/۷/۳۰
دولت و مجلس سریعا قانون عفاف و حجاب را ابلاغ و اجرایی و نظارت بر حسن اجرای آن کنند که هر دستگاه و نیرو وظایفش را بدرستی انجام دهد و نیروی مردمی بسیج هم ناظر بر کار
ناشناس۳۶۳۷۷۴۶۱۰:۲۱:۴۹ ۱۴۰۳/۸/۱
بسیج افغانها را اخراج کنه اخراج افغانها مطالبه ملی است
ی،آ۳۶۳۷۴۵۳۲۲:۳۵:۲۳ ۱۴۰۳/۷/۳۰
قانون اساسی اگر توسط روسای قوا اجرا نشود وبدون طی کردن فرایند تعیین شده اش هر کسی بخواهد تغییرش بدهد که کشور کشور نمی شود. قانونی رفتارکنند ،
ناشناس۳۶۳۷۵۳۹۰۱:۵۹:۵۲ ۱۴۰۳/۸/۱
پشت پرده انتشار اسناد عمليات نظامي اسراييل عليه ايران چيست ؟ --------------------------- --- بالاخره معلوم شد پشت پرده چه بوده كه اسناد عمليات نظامي اسراييل لو رفته ؟ --- ندانم برادر ! نميدانم ! ... ميگم حالا كه من به سؤال شما جواب دادم ! شما هم به يكي دو سؤال من جواب بدهيد ، خدا خيرتان بدهد ! اما سؤال اول : در اين اوضاع و احوال كه اسراييل ملعون بد جوري لبنان را مي كوبد ، ارتش لبنان كجاست ؟ جرا ارتش لبنان در اين مرقعيت حركتي نميكنه ؟ چرا حاضر نيست يك فشنگ به طرف اسراييل شليك كنه ؟ ها ؟ بفرما تا ماهم روشن شويم ! -- من هم نميدانم برادر ! به گمانم لبنان ارتش ندارد ، اگر داشت كه يك كاري ، يك حركتي از خود نشان ميداد ! حالا خدا عالمه شايد لبنان تنها كشوري در اين كره خاكي باشد كه ارتشي ندارد ! --- عجب ! شايد ! .. و حالا سؤال دوم : در اين وضعيتي كه غزه و لبنان در برابر دشمن صهيونيستي دارند ، بشار اسد كجاست ؟ چرا او هم تيري ، فشنگي شليك نميكنه ؟ --- ما چه دانيم ! شايد از ترس به كنجي تپيده ، و يا شايد هم از ترس زرد كرده !! -- و اما سؤال سوم ، كشورهاي ثروتمند متطقه كه از قضاي روزگار هم نژاد و هم زبان و هم كيش و هم مذهب ، لبنان و غزه كجا هستند ، چرا اوناهم ... نه بويي ، نه خاصيتي از خود نشان نميدهند ؟ -- خدا عالمه برادر ! لابد سرشان به پروژه هاي عظيم و عجيب و غريب گرم است و اصلاً ملتفت نيستند كه در بيخ گوش شان جنگي اتفاق افتاده ! لابد در اجراي پروژهاي بزرگ مي خواهند گوي سبقت را از همديگر بربايند !!
بیگی29۳۶۳۷۶۱۹۰۷:۴۹:۲۴ ۱۴۰۳/۸/۱
اونا تو سایه نشسته اند میدانند ایران تمام بارها را بدوش میکشد.این روش انجام کار را در خیلی جا ها و خیلی مردم میبینید.
ناشناس۳۶۳۷۷۳۱۱۰:۱۱:۲۲ ۱۴۰۳/۸/۱
البته شجاعت های یمن یادتان رفت
معلم۳۶۳۷۵۵۶۰۳:۲۸:۳۹ ۱۴۰۳/۸/۱
رسایی و یاران چسبیده به جناح بازی. بقول رسایی اگر تبلیغات ظریف نبود ما انتخابات را می بردیم.
سینا۳۶۳۷۵۵۸۰۳:۴۶:۲۴ ۱۴۰۳/۸/۱
در مورد مسئولیت جناب آقای مخبر.... با گذشت سالها از شکل گیری دولت مدرن در ایران، متاسفانه هنوز بسیاری از ساختارها، چه در حوزه تصمیم گیری و قانون گذاری، و چه در حوزه نظارت و اجرا، دچار ایرادات بنیادین و تضادهای مفهومی و کارکردی عمیق هستند. از انواع شورا ها گرفته تا ممیزی ها و مانند آن که در ظاهر قرار است در حیطه فرهنگ و اقتصاد و سیاست و امنیت و تشخیص و تضمین صلاحیت و سلامت کارگزاران و بسیاری امور دیگر، کمک حال و راه گشا باشند، اما با توجه به نوع تشکیل آنها و اینکه اصولا ساختار و فلسفه وجودی آنها ارتباط روشنی با مبانی حکومت داری ندارند، در نهایت کاری از پیش نمیبرند و نخواهند برد. حل ساختاری این ایرادات امری واجب است. باید به نهاد سازی بیشتر فکر کرد و اهمیت آنها دریافت. قانون گذاری و نظارت باید به مجلس سپرده شود. مجلسی که نمایندگان مردم با نظرات و دیدگاه های مختلف امکان حضور در آن را داشته باشند. این یک نهاد منطقی است. منطبق با ایده مردم سالاریست. پرورش افراد شایسته و سپس چگونگی راه یابی آنها به دولت، امریست که نیازمند ساختار است، شایسته سالاری امری ساختاریست، مبارزه با فساد امری ساختاریست، حضور جوانان شایسته در سیاست و دولت، امری ساختاریست و با دستور و تشکیل شورا و کار گروه و تعیین نماینده ویژه، چنین دست آوردهایی میسر نمیشوند.
علی۳۶۳۷۵۷۴۰۵:۵۸:۳۸ ۱۴۰۳/۸/۱
انتصاب ظریف به علت تابعیت آمریکایی فرزندان وی خلاف قانون است تئوریزه کردن اعمال خلاف به هر دلیلی تعجب آور است؟؟؟!!!!
ناشناس۳۶۳۷۶۴۹۰۸:۲۷:۴۳ ۱۴۰۳/۸/۱
برخی دولتمردان ما، خود و یا فرزندانشان تابعیت مضاعف دارند. این به خودی خود رذیلت نیست برادرجان
ناشناس۳۶۳۷۷۲۷۰۹:۵۹:۰۸ ۱۴۰۳/۸/۱
آقای ظریف در ماموریت چند ساله از سوی دولت جمهوری اسلامی بوده اند و طبیعتا فرزندانش در آمریکا متولد شده اند اون موقع که وزیر خارجه بود و مورد وثوق نظام چرا آقایان ساکت بودند ؟
ناشناس۳۶۳۷۷۴۹۱۰:۲۳:۳۳ ۱۴۰۳/۸/۱
تمامی دیپلمات های ایران که برحسب وظیفه ماموریت خارج از کشوردارتد به همراه خانواده شان را نمیتوان از کار وفعالیت در ایران منع کرد قانون ناقص هست وباید اصلاح شود
ناشناس۳۶۳۷۸۲۹۱۱:۴۷:۳۰ ۱۴۰۳/۸/۱
تعجب آور این است که شما و دوستان در مورد عدم دخالت ظریف و فرزندانش در تابعیت آمریکایی فرزندان هیچ دخالتی نداشتند. چون از بد روزگار آنها در زمان ماموریت ظریف در آمریکا متولد شده اند!
رضا۳۶۳۷۵۹۰۰۶:۳۴:۱۴ ۱۴۰۳/۸/۱
پزشکیان آرا خودش از دست داده.اکر جلیلی هم رای می آورد همین آدمها بودند نسبتا البته سر خورده شدن از پزشکیان موجب کاهش مشارکت دور بعد میشود
امیر۳۶۳۷۶۰۶۰۷:۲۴:۱۰ ۱۴۰۳/۸/۱
درسته که نباید برای دولت چالش ایجاد کرد ولی حرفهای ظریف مسبب چالش هستن
ناشناس۳۶۳۷۶۴۸۰۸:۲۶:۲۳ ۱۴۰۳/۸/۱
درود بر آدمهای صادقی که منافع جناحی خودشون رو به مصلحت کشور ترجیح نمی دن
ناشناس۳۶۳۷۷۶۳۱۰:۳۷:۴۰ ۱۴۰۳/۸/۱
قانون خاله بازی نیست ، فرقی هم در مورد کسی ندارد چه ظریف باشد چه کس دیگر ، باید اجرا شود
ناشناس۳۶۳۷۸۳۳۱۱:۵۲:۲۷ ۱۴۰۳/۸/۱
اون قانونی که تولد فرزند در حین ماموریت در کشور خارجی را نادیده می‌گیرد، باید اصلاح شود.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  2. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  3. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  4. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  5. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  6. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  7. ژاله علو درگذشت

  8. هیچ قدرتی در زمین، دریا و هوا یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  9. سرلشکر سلامی: هیچ قدرتی در عالم، یارای غلبه بر سپاه را ندارد

  10. تندروها از دولت انتقاد نمی‌کنند، انتقام می‌گیرند

  11. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  12. خشم سلطنت طلبان از مقایسه فرح پهلوی و اسماء اسد در بی بی سی فارسی به روایت رسانه اصولگرا/ موج فحاشی به راه افتاده است

  13. گزافه گویی نتانیاهو درباره ایران

  14. تازه‌ترين تأملات نظامي

  15. عارف: مچ گیری هنر نیست/ حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم

  16. هشدار عباس عبدی: پزشکیان آخرین فرصت است/ مقاومت مقابل رفع فیلترینگ و اصرار بر اجرای مصوبه حجاب چیزی جز نقض پیمان است؟

  17. وکالتی نمی‌جنگیم، مستقیم می زنیم؛ آیا ایران به تنهایی از پس کار خود برمی‌آید؟

  18. افشای اسرار پیجرها ؛ مواد منفجره دقیقا کجا جاسازی شده بود؟ | مأمور موساد: ۱۰ سال آن‌ها را غیرفعال نگه داشتیم

پربحث‌های هفته

  1. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  2. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  10. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  11. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  12. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  13. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  14. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  15. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  16. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  17. امان از این یاغی!..

  18. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  20. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  21. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  22. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  23.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  24. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  25. توجه به زبان بدن در فضای بین المللی/ سقوط آزاد مهدی نصیری/ جهانگیری: اژه‌ای پای کار رفع حصر است

آخرین عناوین