به گزارش تسنیم، تهران، 18 آبان 1403 – شانزدهمین همایش شعر و موسیقی کانون ادبی زمستان، عصر روز جمعه در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار شد. این مراسم که با حمایت شرکت پُستِکس برگزار شد، به موضوع موسیقی پرطرفدار "کوچه بازاری" اختصاص داشت و از جواد یساری، یکی از برجستهترین هنرمندان این ژانر، تقدیر به عمل آمد.
در این مراسم، که جمعی از هنرمندان و شخصیتهای فرهنگی حضور داشتند، سخنرانان مختلف به بیان نکاتی درباره اهمیت موسیقی کوچه بازاری و نقش برجسته هنرمندانی همچون جواد یساری در فرهنگ موسیقی ایران پرداختند.
نظرات هنرمندان درباره موسیقی کوچه بازاری
در ادامه، هنرمندان دیگری نیز نظرات خود را درباره موسیقی کوچه بازاری و تاثیر آن بر فرهنگ ایرانی مطرح کردند.
اکبر آزاد، ترانهسرا، در این مراسم گفت: «هیچ خوانندهای را در عمرم ندیدم که اینقدر با احساس بخواند. وقتی میخواند احساس میکنم کل ماجرا خودش است؛ مردی افتاده، پهلوان و هنرمند.»
رضا اشعاری، خواننده، گفت: «چقدر زیباست که جمعیتی با دل و جان، بی هیچ محاسبهای آدم را دوست داشته باشند؛ آدم دوست ندارد گهگاه شبیه کسی باشد، اما وقتی وارد شدم، استقبال کردند و من را با آقای یساری اشتباه گرفتند، خوشحال شدم چون کسی که در دل و جان مردم خانه دارد، زیباست که آدم احساس کند شباهتی به او دارد.»
مهدی یغمایی نیز درباره تاثیر ماندگار موسیقی کوچه بازاری اظهار کرد: «موسیقی کوچه بازاری اینقدر تاثیر دارد و با وجود اینکه این همه سال از آن گذشته، همچنان ملودیها و کلامها در ذهن مردم جاری است. این هنرمندان که در این عرصه فعالیت میکردند، در دل مردم جای دارند. هیچ افتخاری برای هنرمند بالاتر از این نیست که در دل مردم باشد.»
حضور چهرههای فرهنگی و هنری
نصرالله مدقالچی، بازیگر پیشکسوت، که با اشاره به لالهزار به عنوان بستر زایش هنر ایران، گفت: «یادآوری لالهزار و هنرمندانی چون یساری همیشه یادآور تاریخ و فرهنگ موسیقی کشورمان است. آقای یساری از آدمهایی است که در تئاتر دهقان رشد کرد و برای من افتخار است که در حضور وی و مردم هستم.»
همچنین رضا خرم، فرزند زندهیاد همایون خرم، به ویژگیهای خاص موسیقی کوچه بازاری پرداخت و گفت: «صداقت، بیتکلفی و خلوص از ویژگیهای موسیقی کوچه بازاری است. پدرم اعتقاد به ژانر در موسیقی نداشت و هیچ موسیقیای مبتذل نیست، بلکه آنچه موسیقی را تفکیک میکند، کلام و ریتم است.
سعید امیرسلیمانی در صحبتهایی گفت: «موسسهای داریم که برای هنرمندان پیشکسوت است. وقتی شنیدند که قرار است از جواد یساری تجلیلی شود این وظیفه را به من دادند و گفتند به عنوان یک پیشکسوت بیایم و این سبد گل را تقدیم آقای یساری کنیم. انشاءالله به زودی در این موسسه هم وارد شوند. من خاطرات بسیاری دارم. من هنرمندی به این فروتنی ندیدهام.»
محمدرضا طالقانی گفت: «حالم امروز خیلی خوب بود. درود به این مردم که برای تقدیر از یساری آمدهاند. جواد یساری بچه محل من است و کشتی گیر بوده است.»
محمدحسین فرحبخش گفت: «بعد از انقلاب، آهنگهای قدیمی را زیرکانه در آثار سینمایی جا دادم و کج فهمی افرادی که سرکار بودند موجب شد این افراد سرکار نباشند. این نگاه را باید برانداخت.»
موسیقی کوچه بازاری: از نگاه هنرمندان جوان
سپند امیرسلیمانی، بازیگر و خواننده جوان، در این مراسم اظهار داشت: «ممنون که تا این حد با احساس بودید. خیلی خوشحالم از 5 سالگی جواد یساری را شناختم و غم و غصه او را در سالهایی که کار نکرد میدیدم.»
سجاد عزیزی آرام، دیگر هنرمند حاضر، در خصوص اصطلاح "موسیقی کوچه بازاری" گفت: «اصطلاح کوچه بازاری، اصطلاح بدی نیست. ما ژانر موسیقی عامه پسند داریم که از مردم نشأت میگیرد و نه آنکه خواننده در خیابان میخواند. موسیقی کوچه بازاری نشاندهنده ارتباطی عمیق با مردم است.»
حضور هنرمندان و علاقهمندان
حسام نوابصفوی، علیاصغر نجات، احمد احمدی (تهیهکننده سینما)، تورج پورزند (برادر 3 شهید)، فرهنگ جولایی، حسن فروزان، بهمن بهکار، محمدیاسین عبادی، غلامرضا عبادی، علی سیف، افشین سیاهپوش، حمید غلامعلی، مونا کرمی، کامران مولایی، غلامرضا کاظمی دینان از جمله چهرههای حاضر در این مراسم بودند. همچنین، هنرمندانی چون قاسم افشار، مهدی یغمایی و عماد آرام در کنار دیگر مهمانان، به اجرای موسیقی پرداختند.
جواد یساری، در کلامی صمیمانه گفت: «من بچه تهرانم و آدم اینجایم، جایی نمیروم و عاشق خوانندگی هستم. جرمم چیست؟ اگر اشتباه خواندم، در گوشم بگویید این را نخوان.»
این همایش با حضور پرشور دوستداران موسیقی و هنرمندان به یادآوری اهمیت موسیقی اصیل ایرانی و نقش هنرمندان برجسته آن در فرهنگ و تاریخ موسیقی ایران پرداخت.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.