نقاب هایی که وزارت بهداشت بر صورتش می زند!

راضیه فلاح، کارشناس بهداشت، گروه اجتماعی الف،   4030820011 ۳۵ نظر، ۱ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

باتوجه به افزایش بودجه و وجود ظرفیت‌های بسیار برای تامین زیرساخت لازم برای افزایش ظرفیت پزشکی، بهانه‌های وزارت بهداشت برای تامین زیرساخت دانشکده‌های پزشکی قابل قبول نیست و راهکارهای بسیار ساده‌ای و قابل حلی برای این مسئله وجود دارد.

نقاب هایی که وزارت بهداشت بر صورتش می زند!

 در خصوص چرایی مقاومت وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت، تنها دو حالت را می‌توان متصور شد. اول، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نمی‌خواهد افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی را بالا ببرد. دوم، از نظر مدیریت، در سطح بسیار ضعیفی قرار دارد.

چند سالی است که در کشور افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی مطرح شده است. درنتیجه مطالبات مردمی و فشار رسانه‌ها، مصوبه افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی در سال 1400 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شد. در این سال‌ها بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تامین زیرساخت‌های لازم برای آموزش، افزایش داشته است. سال دیگر، این وزارت‌خانه باید افزایش دانشجوهای رشته پزشکی را اجرایی کند. اما، اخیرا بهانه نبود زیرساخت لازم برای آموزش دانشجویان از سوی این وزارت‌خانه مطرح شده است. محمد حسینی کارشناس حوزه بهداشت دراین خصوص به خبرنگار الف گفت: «درحالی وزارت بهداشت به طور مکرر نبود کلاس درس، خوابگاه و اعضای هیات علمی را برای زیرساخت‌های لازم افزایش دانشجو مطرح می‌کند که در سه سال گذشته بودجه این وزارتخانه برای ایجاد زیرساخت‌های لازم افزایش داشته است. همچنین، تامین این زیرساخت‌ها ساده است و حتی طرح آن‌ها از سوی این وزارتخانه جای تعجب دارد.» 

حل مشکل خوابگاه دانشجویان پزشکی تنها با یک درصد از بودجه آموزشی وزارت بهداشت

محمد حسینی کارشناس حوزه بهداشت درباره ادعای کمبود زیرساخت‌های آموزشی برای افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: «در رسانه‌ها به طور مکرر نبود سه بخش کلاس، خوابگاه و هیات علمی به عنوان زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی مطرح می‌شود. به واقع تامین کلاس و خوابگاه که توسط مدیران وزارت‌ بهداشت بیشتر مطرح می‌شود، کار بسیار آسانی است. اول آنکه، در حال حاضر از همه ظرفیت کلاس‌های درس دانشگاه‌های علوم پزشکی استفاده نمی‌شود. پس با یک مدیریت بسیار ساده در سطح خود دانشگاه، می‌توان این موضوع را حل کرد. همچنین، برای تامین خوابگاه و کلاس درس با سطح کیفی خوب، زیرساخت‌های بسیاری از دانشگاه‌های وزارت علوم تا دانشگاه آزاد اسلامی، در کشور وجود دارد. پس می‌توان با هم‌افزایی بین دانشگاه‌های مختلف زیرساخت‌های مورد نیاز را تامین کرد. حتی وزارت بهداشت می‌تواند از بخش خصوصی نیز برای تامین زیرساخت‌های مورد نیاز استفاده کند.»

او ادامه داد: «با یک جستجوی ساده در اینترنت، می‌توان خوابگاه‌ها و پانسیون‌های مختلفی را با کیفیت بسیار عالی‌تر از خوابگاه‌های دانشگاهی در شهر تهران پیدا کرد. این خوابگاه‌ها با قیمت‌هایی بین دو تا پنج‌میلیون تومان ماهانه اجاره داده می‌شوند. حتی اگر فرض کنیم همه دو هزار و پانصد نفری که باید طبق قانون به ظرفیت پزشکی کشور در سال آینده اضافه شوند، باید در این پانسیون‌های خصوصی مستقر شوند. هزینه اجاره آن‌ها در مناطق خوب تهران طی یک سال حدود 90میلیارد تومان می‌شود. این در حالی است که بودجه تجهیز فضاهای آموزشی وزارت بهداشت در سال گذشته، ۴ هزارمیلیارد تومان بوده است..»

وزارت بهداشت مشکلی برای تامین هیئت علمی آموزش پزشکی ندارد

این کارشناس حوزه بهداشت درباره راهکار تامین کلاس درس برای ورودی‌های اضافه شده به رشته‌های پزشکی سال بعد گفت: «برای تامین کلاس درس نیز می‌توان مانند تامین خوابگاه، از بخش خصوصی استفاده کرد. درست مانند تامین خوابگاه می‌توان کلاس‌ها و سالن‌های آمفی‌ تاتر خصوصی بسیاری را در اینترنت برای اجاره پیدا کرد. پس برای تامین این بخش از زیرساخت‌های مطرح شده در رسانه‌ها نیز راهکار وجود دارد و تامین آن، مشکل لاینحل نیست.»

حسینی درباره راهکار تامین هیات علمی به عنوان یکی از کمبود زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت دانشجو رشته‌های پزشکی توضیح داد: «اگر وزارت بهداشت از اعضای هیات علمی فعلی خود به درستی استفاده کند و آن‌ها را سرکلاس درس بیاورد، مشکلی در خصوص تامین هیات علمی وجود ندارد. حداقل برای دروس علوم پایه که اصلا مشکلی ایجاد نخواهد شد. به غیر از این هم راهکارهای دیگری برای تامین هیات علمی هست. امسال ظرفیت مناسبی برای جذب هیات علمی به وزارت بهداشت داده شده است. ازسوی‌دیگر، روش‌های متنوعی از آموزش قراردادی و جذب متخصص‌های پزشکی به صورت طرحی به عنوان هیات‌علمی، می‌تواند این مشکل را نیز حل کند. لذا واقعیت این است که چنین بهانه‌هایی نیز مانع جدی برای افزایش دانشجو رشته‌های پزشکی نیست. پس تامین هیئت علمی برای آموزش پزشکی هم ممکن است.

کمبود پزشک مانع اجرای طرح «پزشک خانواده»

او در ادامه برای چرایی طرح این مسائل به عنوان مشکلات بزرگ تامین زیرساخت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموش پزشکی، اظهار کرد: «برای طرح این مسائل تنها دو حالت را می‌توان متصور شد. اول، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نمی‌خواهد افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی را بالا ببرد. دوم، از نظر مدیریت، در سطح بسیار ضعیفی قرار دارد. چون با کمترین علم مدیریت، می‌توان این مسائل را حل کرد. شاید چون بیشتر مدیران دانشکده‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت، افراد غیرتخصصی هستند، این مشکلات ایجاد شده است. باید در نظر داشت که طرح موضوعات خُرد مدیریتی از سوی یک وزارت‌خانه درست نیست. موضوعات مطرح شده حتی در سطح یک اداره کل هم نیست و تنها می‌توان آن‌ها را به اندازه یک اداره جزء وزارت بهداشت دانست. پس یک مدیر جزء هم می‌تواند آن‌ها را حل کند. طرح این موضوعات از سوی وزات‌خانه جای تعجب دارد.»

این کارشناس حوزه مسکن درباره ضرورت افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی درکشور خاطرنشان کرد: «با توجه به نیاز کشور افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی یک امر ضروری است. باید توجه داشت که موج سالمندی جمعیت در سال‌های آینده نیاز به پزشک را افزایش می‌دهد. همچنین، برای اجرای طرح‌های کلانی مانند پزشک خانواده، نیازمند افزایش پزشک در کشور هستند. بنابراین باید ظرفیت پزشکی کشور افزایش پیدا کند.»

بودجه تامین منابع آزمایشگاهی پنج برابر شده است

حسینی درمورد دریافت منابع مالی تامین زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت دانشجوی رشته‌های پزشکی در بودجه سال‌های قبل اظهار کرد: «بودجه سه سال گذشته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای تامین منابع آزمایشگاهی پنج برابر شده است. پس بودجه این بخش افزایش داشته است. ازسوی‌دیگر، تامین اعتبار برای زیرساخت‌های لازم، برای وزارت بهداشت اصلا عدد قابل توجهی به حساب نمی‌آید و به راحتی قابل تامین است. نکته مهم دیگر که باید به آن توجه کرد، زمان ابلاغ این مصوبه است. مصوبه افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی در سال 1400 ابلاغ شده و تازگی ندارد. پس وزارت مذکور سه سال زمان برای تامین زیرساخت‌ها داشته است. اگر هم بودجه در نظر گرفته شده برای تامین این نیازها کفایت نمی‌کرده است، باید توسط وزارت بهداشت مطرح و پیگیری می‌شود تا اعتبار لازم تامین شود.»

او در ادامه گفت: «اگر تامین اعتبار به درستی انجام نشده است، باید وزارت بهداشت پاسخگو باشد. چرا پیگیری لازم از سوی این وزارت‌خانه برای تامین اعتبار انجام نشده است. اگر هم پیگیری‌های لازم از سوی وزارت‌خانه مذکور انجام شده، لازم است، باید اسناد منتشر شده تا سازمان برنامه و بودجه پاسخگوی این کوتاهی باشد. باتوجه به شرایط، این اعتبار به حد زیادی افزایش پیدا کرده است اما وزارت بهداشت پیگیری‌های لازم را برای تامین زیرساخت‌ها انجام نداده است.»

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۵۷۹۲۲۰۸:۰۸:۲۷ ۱۴۰۳/۸/۲۰
آنچه که مهم است، کیفیت است و نه کمیت. یک ده آباد بهتر از صد شهر خراب است.
ناشناس۳۶۵۷۹۸۱۰۹:۲۱:۳۵ ۱۴۰۳/۸/۲۰
دقیقا. نمیدونم چرا مردم عادی و بیسواد به خودشون اجازه میدن در مورد کار پزشکان که قطعا طبقه فرهیخته‌تر و باشعورتری هستند، اظهار نظر کنند. شما اگر عرضه داشتید الآن پزشک بودید. پس لطفا دهنتون رو ببندید و ساکت باشید.
ناشناس۳۶۵۷۹۹۹۰۹:۳۹:۱۶ ۱۴۰۳/۸/۲۰
الف: ما مطمئن نیستیم این کامنت را یک پزشک گذاشته باشد. با این حال گویای نگاهی است که در این زمینه وجود دارد.
سعید۳۶۵۸۰۵۰۱۰:۴۴:۱۶ ۱۴۰۳/۸/۲۰
من یک پزشکم و مطمئنم این کامنت را یک پزشک نگذاشته، یا اگر یک پزشک هم گذاشته باشد، مطئنم شما هم با من موافقید که متاسفانه در همه اقشار جامعه افرادی با دیدگاه های اشتباه یا خودخواهانه وجود دارد. بنده به عنوان فردی از جامعه پزشکی خواهش میکنم این دیدگاه را به همگی جامعه پزشکی بسط ندهید.
ناشناس۳۶۵۸۲۵۲۱۴:۰۶:۳۹ ۱۴۰۳/۸/۲۰
وقتی پزشک می‌بیند برای طرح اجباری باید به مناطق محروم برود، آن هم در شرایطی که ماهانه ۱۶-۱۵ میلیون تومان حقوق می‌گیرد که هزینه کرایه خانه‌ او را هم تامین نمی‌کند، ترجیح می‌دهد که به سمت تخصص نرود.
ناشناس۳۶۵۸۲۵۷۱۴:۰۹:۰۵ ۱۴۰۳/۸/۲۰
تا ۳۰ سال پیش، بیمارانی که به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها مراجعه می‌کردند، هر‌از‌چند گاهی سر‌و‌کارشان به پزشکانی از هند، بنگلادش و حتی پاکستان می‌افتاد. با این وضعیت کنونی به نظر می‌رسد دوباره ایران نیازمند به واردات پزشک هندی و بنگلادشی شود.
ناشناس۳۶۵۸۰۵۴۱۰:۵۷:۲۱ ۱۴۰۳/۸/۲۰
من درجایی حرف شمارا تصدیق میکنم ولی دوست عزیز آیا میدانستی ۱۰۰نفراول قبولی کنکوررشته پزشکی از سهمیه بگیران هستند؟نکنه شمااینهارا فرهیخته ونخبه میدانی؟
نی آزمند ب چاره۳۶۵۸۵۷۹۲۰:۳۳:۳۱ ۱۴۰۳/۸/۲۰
امیدوارم هر بخش و منطقه ای که معلم ، مهندس ، وکیل ، داروساز ، پزشک عمومی و پزشک متخصص در هر رشته ای کمبود دارند بررسی و سهمیه بومی گزینی شوند که موظف بکار در همان مناطق کم برخوردار باشد . سهمیه مناطق ۲ و ۳ و ... اضافه نشود و در صورت کامل نشدن ظرفیت بومی گزینی به بقیه سهمیه ها اضافه نشود دانش آموزان مناطق محروم دانش آموزان با استعدادی هستند که در صورت داشتن حداقل امکانات رفاهی در دوران دانشجویی بهترین خدمات را در دوران مسولیت پذیری پس از فارغ التحصیلی ارایه خواهند کرد.
ناشناس۳۶۵۸۰۵۶۱۰:۵۸:۲۳ ۱۴۰۳/۸/۲۰
درخت هر چه پر بار تر افتاده تر پزشک اگر برای خدمت به جامعه پزشک شده بله شعورش بسیار بالاست ولی اگر برای خدمت به جیب خود پزشک شده نه
ناشناس۳۶۵۸۳۳۶۱۵:۱۲:۱۱ ۱۴۰۳/۸/۲۰
در همه چیز انحصار ایجاد کردن می شود وضعیت الان جامعه
ناشناس۳۶۵۸۰۰۳۰۹:۴۵:۵۲ ۱۴۰۳/۸/۲۰
در جدول میزان حقوق آمده که درآمد پزشکان و پرستاران از متوسط برخی دیگر حقوق بگیران تا چند برابر هست اما همیشه بیشترین انتقاد می کنند!!!!
ناشناس۳۶۵۸۲۶۰۱۴:۱۱:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۲۰
سالیان سال هستش دارید با جان ملت با همین انحصار شدید و بی چون چرا بازی می کنید.
ناشناس۳۶۵۸۷۲۰۰۰:۳۳:۵۹ ۱۴۰۳/۸/۲۱
هر شخصی که در سیستم بهداشت و درمان و آموزش پزشکی حضور دارد و محیط را می شناسد میداند که تحلیل سرکار خانم فلاح بسیار سطحی و ناشی از نداشتن اطلاع از محیطهای آموزش علوم پزشکی است
ناشناس۳۶۵۷۹۲۵۰۸:۱۳:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۲۰
پزشک و کادر درمانی که آموزش کافی ندیده باشند، نه تنها مفید نیستند، بلکه به سلامتی و اقتصاد جامعه آسیب وارد می کنند. همین الان هم تعداد پزشکان کم سواد سهمیه ای و آموزش ندیده بسیار زیاد است. برای تشخیص و درمان بیماری باید پیش چند پزشک رفت تا نتیجه گرفت.
ناشناس۳۶۵۷۹۲۷۰۸:۱۵:۱۶ ۱۴۰۳/۸/۲۰
شما شرایط را طوری مناسب سازی کنید تا پزشکان مهاجرت نکنند. افزایش تعداد دانشجوی پزشکی پیشکش.
ناشناس۳۶۵۷۹۶۸۰۹:۰۳:۴۹ ۱۴۰۳/۸/۲۰
مهاجرت پزشکان فقط یک شایعه است که وزارت پزشکان درست کرده تا کم نگه داشتن ظرفیت پذیرش رو توجیه کنه. این آقایون به اصطلاح پزشک ما رو هیچ جا راه نمیدن، خصوصا متخصصین عزیز رو.
ناشناس۳۶۵۸۰۲۷۱۰:۲۱:۴۴ ۱۴۰۳/۸/۲۰
اگه اینها بقول شما به اصطلاح پزشک هستند بود ونبود این به اصطلاح پزشکان به چه درد ما می خوره که نگران رفتن یا ماندنشان باشیم اگه این سیستم یه گروه به اصطلاح پزشک تربیت میکنه کم و زیادشون چه فرقی می کنه تا بخواهیم ظرفیت رو بالا ببرند
ناشناس۳۶۵۷۹۷۸۰۹:۱۶:۵۳ ۱۴۰۳/۸/۲۰
این تعداد معدود پزشکی که مهاجرت میکنند، معمولا پزشکان عمومی هستند که توسط مافیای پزشکان متخصص و کم کردن ظرفیت پذیرش پزشک متخصص، از ادامه حضور در این منصرف میشن و راهی غیر از مهاجرت ندارند.
ناشناس۳۶۵۷۹۷۹۰۹:۱۸:۵۳ ۱۴۰۳/۸/۲۰
الان مهاجرت پرستاران چندین برابر پزشکان هست. پس چرا اعتراضی ندارید شما؟ چرا وزارت بهداشت کاری نمیکند؟ لطفا هرچی مافیای پزشکی میگه، بدون فکر تکرار نکنید.
ناشناس۳۶۵۷۹۳۲۰۸:۱۸:۳۵ ۱۴۰۳/۸/۲۰
وقتی پزشکان از کشور می‌روند، افزایش تعداد دانشجو پزشکی تنها اتلاف منابع مادی و به نفع کشورهای مهاجر پذیر است.
ناشناس۳۶۵۷۹۳۶۰۸:۲۱:۰۹ ۱۴۰۳/۸/۲۰
مشکل تنها کمبود پزشک نیست. مشکل کمبود امکانات پزشکی و دارویی هم هست. اکنون به سختی می‌توان تخت خالی در بیمارستان‌های دولتی و حتی خصوصی پیدا کرد.
ناشناس۳۶۵۷۹۴۷۰۸:۲۷:۳۷ ۱۴۰۳/۸/۲۰
مشکل اصلی، تقسیم ناعادلانه پزشک و امکانات پزشکی در کشور است. شما به خیابان توانیر در خیابان ولی عصر سر بزنید. در ۱۰۰ متر خیابان، مطب بیش از ۲۰ متخصص قلب و ۸ داروخانه علاوه بر بیمارستان دی را مشاهده می کنید. در حالیکه بعضی از شهرهای دورافتاده فاقد متخصص قلب و تعداد کافی داروخانه هستند.
هاشم۳۶۵۸۰۳۷۱۰:۲۷:۴۷ ۱۴۰۳/۸/۲۰
استدلال پزشکان این است که تعداد پزشک باید کم باشد تا بازارشان کساد نشود. از منظر صنفی ایده خوبی است ولی باید دید سلامت مردم به علت کمبود تعداد پزشکان متخصص در شهرستان ها در معرض خطر قرار نگیرد.
محمد۳۶۵۸۰۶۸۱۱:۱۶:۵۱ ۱۴۰۳/۸/۲۰
همین که شما از این تصویر در متن خبر خود استفاده کرده اید یعنی یک گام به جلو در حل معضلات اجتماعی . هرچقدر که صدا و سیما سعی دارد مردم را شکل دیگری نشان بدهد ولی مردم به خوبی می دانندکه عموم افراد این شکلی هستند نه آن شکل و قیافه و پوششی که تلوزیون اصرار دارد نشان دهد
ناشناس۳۶۵۸۱۴۶۱۲:۵۶:۱۲ ۱۴۰۳/۸/۲۰
اتفاقا چیزی که شما از آن تعریف می کنید یعنی معضلات بیشتر
ناشناس۳۶۵۸۴۶۳۱۷:۲۰:۵۱ ۱۴۰۳/۸/۲۰
امثال شما رها شدن پوشش را هدف و نهایت آرزو می دانید و اگر رها باشد هیچ درد دیگه ای حس نمی کنید انگار
ناشناس۳۶۵۸۱۰۰۱۲:۱۵:۲۶ ۱۴۰۳/۸/۲۰
بیان معضلات گام اولیه برای حلشان است.
ناشناس۳۶۵۸۱۱۵۱۲:۲۸:۴۳ ۱۴۰۳/۸/۲۰
اگه وزارت بهداشت نگاه صنفی داره و منافع مردم داره قربانی میشه
امین۳۶۵۸۱۳۹۱۲:۵۰:۱۵ ۱۴۰۳/۸/۲۰
دوستان پزشک چرا فکر میکنید با افزایش ظرفیت قراره پزشک بیسواد وارد جامعه بشه ؟؟ هرکس سطح علمیش کافی نباشه از سد آزمون علوم پایه و ازمون های دیگه نمیتونه بگذره چرا با این حرف ها ذهن مردم رو نسبت به افزایش ظرفیت خراب میکنید اگه آزمون های علوم پایه و بقیه آزمون های پزشکی انقدر آبکی هستند که باید به سواد و سطح علمی خودتون شک کرد که تونستید ازشون به راحتی قبول عبور کنید اگه نه که کم بگید با افزایش ظرفیت پزشکی پزشک بی سواد وارد جامعه میشه بعدشم تا کی میخواید پزشکی رو در انحصار خودتون نگه دارید؟ 5 سال ؟ 10 سال ؟ یا تا ابد ؟
ناشناس۳۶۵۸۱۷۴۱۳:۲۰:۲۸ ۱۴۰۳/۸/۲۰
نه بودجه کافی است و نه استاد و نه امکانات و تجهیزات کافی. پزشکی فقط کتاب خواندن، امتحان دادن و مدرک گرفتن نیست.
امین۳۶۵۸۳۲۲۱۵:۰۴:۲۶ ۱۴۰۳/۸/۲۰
خب وزارت علوم خودش گفته ما توان اجرای این قانون رو داریم . چرا وزارت بهداشت آموزش پزشکی رو به وزارت علوم منتقل نمیکنه ؟ خب مگه نمیگه زیرساخت و استاد ندارم پس چرا انقدر رو بر عهده داشتن آموزش پزشکی پافشاری میکنه با وجود این همه سختی ؟؟؟؟؟؟ ما میدونیم که اموزش پزشکی بر عهده وزارت بهداشت باشه بهتره و حتی میدونیم ظرفیت پزشکی اونقدر نباید زیاد باشه که شغل پزشکی جایگاهش بشه مثل کارمندی ولی خب شما ها هم کمی انصاف داشته باشید قرار نیست با این افزایش طرفیت ها ضربه خاصی به موقیت پزشکی وارد بشه نهایتش اینه در مناطق محروم به جای یه پزشک دو پزشک خدمت میکنه
ناشناس۳۶۵۸۲۰۵۱۳:۴۳:۱۸ ۱۴۰۳/۸/۲۰
لطفا ظرفیت دانشکده های پزشکی را افزایش دهید. دانشجوی ضعیف قطعا از عهده دروس برنخواهد آمد. بنابراین نگران کم دانشی یا بیسوادی پزشکان دانش آموخته نباشید. چون قاعدتا اساتید به دانشجو، نمره بیخود نخواهند داد.
ناشناس۳۶۵۸۲۲۷۱۳:۵۲:۴۱ ۱۴۰۳/۸/۲۰
نویسنده مطلب همه چیز را ساده دیده .
دغدغه مند۳۶۵۸۳۶۶۱۵:۳۷:۴۵ ۱۴۰۳/۸/۲۰
متاسفانه وزارت بهداشت سلامت مردم را گروگان گرفته است و با طرح بهانه های واهی به فکر تامین منافع صنفی خود است.
ناشناس۳۶۵۸۸۰۶۰۸:۵۳:۰۲ ۱۴۰۳/۸/۲۱
مهم ترین اقدام در جهت اصلاح سیستم این است که نظام سهیمه بندی رشته های دانشگاهی و سهمیه بندی استخدام ها به کلی لغو شود تا یک طبقه خاص که می توانند برای کشور مفید هم باشند به طبقه رانتخوار تبدیل نشوند.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. بدهکاران، طلبکار شدند!

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

آخرین عناوین