مقصران اصلی آلودگی هوای تهران  

  4031021008

آلودگی هوا بار دیگر بر جان تهرانی‌ها چنگ انداخته است، به‌گونه‌ای که تهرانی‌ها از ابتدای زمستان ۱۸ روز هوای آلوده تنفس کرده‌اند. دلایل مختلفی برای این وضعیت برشمرده می‌شود؛ از وضعیت منابع متحرک گرفته تا پسماند سوزی و ... اما به گفته معاون انسانی اداره کل محیط زیست استان تهران بیشتر معضل محیط زیستی استان تهران مانند آلودگی هوا ناشی از فعالیت واحدهای صنفی و واحدهای غیرمجاز آلاینده هستند.

زهره عبادتی در گفت و گو با ایسنا افزود: واحدهای مجاز و دارای مجوز برای تمدید شدن پروانه‌های خود باید استانداردهای زیست‌محیطی را رعایت کنند ولی عمده آلایندگی در سطح استان به علت فعالیت واحدهای صنفی و غیرمجاز است. سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه استقرار و فعالیت این واحدها هیچ نقشی ندارد و آن‌ها را طی گشت و پایش‌های زیست‌محیطی و با مشاهده آلودگی‌های آن‌ها شناسایی می‌کنیم.

وی اضافه کرد: از جمله این واحدها می‌توان به کوره‌های ذغال‌گیری اشاره کرد. همکاران ما با دستور مراجع قضایی حدود ۱۰۰ دهنه کوره ذغال را از اول سال تاکنون تخریب کرده‌اند. این‌گونه واحدها فاقد مجوز هستند و با تغییر کاربری به‌صورت غیرمجاز در اراضی ملی ایجاد شده‌اند بنابراین اداره کل محیط زیست استان تهران مجبور است برای جلوگیری ار تولید دود آلوده ،این واحدها را به دستگاه قضایی جهت تخریب معرفی کند.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان تهران درباره صنایع آلاینده گفت: صنایع اگر مشکل زیست‌محیطی داشته باشند، محیط زیست به آن‌ها اخطاریه می‌دهد. برنامه رفع آلایندگی به ما می‌دهند و به‌گونه‌ای نیست که واحد صنعتی مجوز تولید آلودگی را داشته باشند. در صورت آلایندگی اسامی آن‌ها جزو فهرست صنایع آلاینده محیط زیست قرار می‌گیرد و مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگین می‌شوند.

وی در ادامه پسماندسوزی را آلاینده‌ای مهم در تهران ذکر و اظهارکرد: برخی افراد حجم قابل توجهی پسماند را تخلیه می‌کنند، آتش می‌زنند و متواری می‌شوند بنابراین نمی‌توان متخلف را شناسایی کرد بنابراین با آلودگی با منشاء غیرمشخص روبرو هستیم که سهم قابل توجهی در آلودگی هوا دارند که در سیاهه انتشار محاسبه نشده است.

عبادتی با بیان اینکه در سیاهه انتشار جدید باید به پسماندسوزی توجه شود، گفت: این موضوع را به متولیان اعلام کردیم و احتمال دارد اگر راه و روشی برای محاسبه آن وجود داشته باشد، در سیاهه انتشار دیده شود ولی خیلی سخت است چون قابل تخمین نیست بنابراین محاسبه آن در انتشار آلاینده‌ها بسیار مشکل است.

وی با اشاره به نقش سازمان‌های متولی در کنترل پسماندسوزی اظهارکرد: مشکل این است که دستگاه‌های متولی نظارت لازم را اعمال نمی‌کنند و این عملکرد باعث افزایش آلودگی هوا می‌شود. اگر مدیران اجرایی در شهرها و بخش‌ها وظیفه نظارتی خود را درست انجام دهند، متخلفان جرات به پسماند سوزی پیدا نمی‌کنند.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان تهران درباره راهکارهای کاهش آلودگی هوای پایتخت گفت: اولویت برای کاهش آلودگی هوای پایتخت توسعه حمل و نقل عمومی و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده است اما در کنار آن سایر منابع آلاینده مثل آلایندگی واحدهای غیرمجاز و صنفی را باید در نظر بگیریم بنابراین  یکی از راهکارها محدودکردن چنین فعالیت‌های آلاینده‌ای در استان‌ها و کلانشهرهایی مثل تهران است.

وی ادامه داد: یکی از  مشکلات این است که هر فعالیت صنفی در درگاه ملی مجوزها بدون محدودیت می‌تواند مجوز بگیرد. خواسته ما این است که محدودیتی برای استان‌های آلوده‌ای مثل تهران برای تعداد اخذ مجوز واحدهای صنفی آلاینده مثل ریخته‌گری لحاظ شود. این کار کمک زیادی به جلوگیری از استقرار این صنایع آلاینده می‌کند.

عبادتی در پایان اظهارکرد: همه صنایع و واحدهای صنعتی بزرگ‌مقیاس را شناسایی کردیم و از صنایع و واحدهای دچار آلایندگی خواستیم برنامه‌های مدیریت آلودگی را ارایه دهند و اقدام به رفع آلودگی کنند. خوشبختانه همکاری می‌کنند. به عنوان مثال کارخانه سیمان تهران قراردادی برای به‌روزرسانی فیلتراسیون یکی از واحدهای آلاینده خود با یک شرکت منعقد کرده است و بخش زیادی از آلودگی هوای آن با تحقق این اقدام رفع می‌شود.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  6. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  7. بهشت زمان شاه !

  8. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  9. توضیح درباره همسر عراقچی

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  13. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  14. راه نجات

  15. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  18. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  22. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  23. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  24. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین