حسن نیت اروپا زیر ذره‌بین دیپلمات‌های ایرانی

  4030917062 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

گفتگوهای ایران و تروئیکای اروپایی در حالی انجام شد که اروپا با مجموعه ای از بهانه ها و اتهام هایی که هیچگاه به اثبات نرسید به ژنو آمد و خود می‌داند که با چه پرونده‌های سنگینی روبروست.

حسن نیت اروپا زیر ذره‌بین دیپلمات‌های ایرانی

 مهر: روز جمعه نهم آذرماه گفتگوها یا مذاکرات و یا هر تعبیری که دیپلمات‌ها در وزارت خارجه بر آن تأکید می‌کنند، میان ایران و تروئیکای اروپایی پس از دو سال وقفه پ یرامون مسائلی چون رفع تحریم‌ها، مسائل منطقه و ادعای اروپا مبنی بر حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین، در ژنو برگزار شد.

گفتگوهایی که پس از اعلام تحریم‌های اخیر از هواپیمایی تا کشتیرانی به بهانه حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین و همچنین تلاش برای تصویب قطعنامه در شورای حکام از سوی اروپا، انجام شد؛ البته اروپا با مجموعه‌ای از بهانه‌ها و اتهام‌هایی که هیچگاه به اثبات نرسید به ژنو آمد و خود می‌داند که با چه پرونده‌های سنگینی روبروست.

دور جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا در حالی علیه ایران اعمال شد که تقابل اروپا و ایران رو به افزایش و وارد فازی کم‌سابقه شده و در بدترین دوران خود طی چند دهه گذشته قرار دارد.

به نظر می‌رسد سیاست ایران در حوزه رفع تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای تغییر چندانی نکرده و بر همین اساس، تهران مذاکرات با طرف‌های برجامی را متوقف نمی‌کند، اما طبق گفته سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری، روند جاری یک مذاکره در معنای دقیق دیپلماتیک نیست، بلکه به گفته او، یک گفتگو محسوب می‌شود.

پایان مأموریت سیاستمداران سابق اروپایی

تغییرات مدیریت سیاست خارجی در سه کشور اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) نیز قابل توجه بوده و کادرهای پر سابقه دیپلماتیک که از ایران شناخت بیشتری داشتند، از صحنه تصمیم گیری‌ها خارج شده‌اند و جای آنها را کادرهای جوان سیاسی گرفته‌اند و در آمریکا هم ترامپ که به طراح سیاست فشار حداکثری علیه ایران مشهور است، مجدداً وارد کاخ سفید شده است.

گفتگوهای ژنو تازه شروعی برای انجام و ادامه گفتگوهای دیگر است و مسیر زیادی برای دستیابی به توافق باقی مانده است؛ زیرا طرف اروپایی تا زمانیکه نتیجه تغییرات در واشنگتن و مدیریت سیاست خارجی اروپا اجرایی نشود تصمیم مشخصی نخواهد گرفت و البته بارها در روند مذاکرات طی دوره‌های قبلی، ثابت کرده که بدون آمریکا از خود هیچ اختیاری ندارد.

توافق برای ادامه گفتگوها

پس از گفتگوهای ژنو که پشت درهای بسته برگزار شد، نمایندگان هر یک از طرفین با انتشار پیامی در صفحات مجازی خود اعلام کردند که رایزنی‌ها روی برنامه هسته‌ای و تحریم‌های ایران و دیگر مسائل منطقه‌ای متمرکز بوده است.

کاظم غریب آبادی معاون وزیر خارجه و از اعضای هیأت مذاکره کننده ایران در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس در مورد این دیدار که با حضور وی و مجید تخت روانچی و نمایندگان سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان برگزار شد، اظهار کرد: دور دیگری از گفتگوها با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار شد.

وی افزود: آخرین تحولات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه مباحث هسته‌ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت. این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ما قاطعانه به پیگیری منافع مردم خود متعهد هستیم و ترجیح ما مسیر گفتگو و تعامل است.

وی گفت: توافق شد که در آینده نزدیک گفتگوهای دیپلماتیک ادامه یابد.

همچنین بعد از این نشست، وزارت امورخارجه آلمان و دیپلمات‌های بلندپایه فرانسه و انگلیس نیز به‌طور هماهنگ در بیانیه‌ای که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، گفتند که طرف‌ها توافق کرده‌اند این گفتگوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک ادامه دهند.

در این بیانیه آمده است: مدیران سیاسی انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو با غریب آبادی، همتای ایرانی خود دیدار و درباره برنامه هسته‌ای و تحریم‌های ایران، موضوعات دوجانبه و وضعیت منطقه گفتگو کردند. ما توافق کردیم که گفتگوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک ادامه دهیم.

گفتگوهای ژنو یک طوفان فکری بود

عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان گفتگوهای ژنو را به «طوفان فکری» تعبیر کرده و در این زمینه گفت: دیدار مذاکره‌کنندگان ایرانی و اروپایی در ژنو در روز جمعه در حقیقت یک جلسه طوفان فکری است تا ببینیم آیا واقعاً راهی برای خروج از وضعیت فعلی وجود دارد یا خیر.

وی اظهار داشته بود: اگر غرب تهدید به اعمال مجدد همه تحریم‌های سازمان ملل متحد را ادامه دهد، احتمالاً بحث هسته‌ای در داخل ایران به سمت در اختیار داشتن تسلیحات (هسته‌ای) گرایش پیدا خواهد کرد. ایران پیش‌تر نیز توانایی و دانش ساخت سلاح هسته‌ای را داشته، اما این موضوع بخشی از راهبرد امنیتی این کشور را تشکیل نمی‌دهند.

وزیر خارجه ایران افزوده بود: تعامل ایران با غرب در مورد برنامه هسته‌ای تضمین شده نیست. در حال حاضر در ایران این بحث وجود دارد که شاید سیاست اشتباهی بوده است. چرا؟ زیرا ثابت کرد که ما هر کاری که آنها می‌خواستند انجام دادیم و وقتی نوبت آنها بود که تحریم‌ها را لغو کنند، در عمل اتفاقی نیفتاد. اگر کشورهای اروپایی در شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌ها را مجدداً علیه ایران اعمال کنند، آن‌وقت همه در ایران متقاعد خواهند شد که بله، این دکترین اشتباه بوده است.

وی همچنین تاکید کرده بود که «اگر «اسنپ بک» اتفاق بیفتد، با بحران مواجه می‌شویم»: اگر این اتفاق بیفتد، فکر می‌کنم همه متقاعد می‌شوند که ما در مسیر اشتباهی رفته‌ایم، بنابراین باید مسیر را تغییر دهیم. معتقدم اگر اسنپ بک اتفاق بیفتد، با بحران مواجه می‌شویم.

عراقچی گفته بود: نسبت به این دیدار خوش‌بین نیستم چرا که مطمئن نیستم ایران با طرف درستی صحبت می‌کند یا نه. به نظر می‌رسد کشورهای اروپایی به ویژه بریتانیا، آلمان و فرانسه سیاست تقابل را انتخاب کرده‌اند.

بهتر است تهران در شکل‌گیری سیاست ترامپ نقش مؤثری داشته باشد

به گزارش مهر، یک دیپلمات در گفتگو با مهر درباره اینکه موضوع ایران در گفتگوها چگونه است، می‌گوید که ایران با در نظر گرفتن مصالح ملی خود با همه طرف‌ها کار می‌کند، چرا که هر کدام از آنها را دارای ظرفیتی می‌داند.

با این حال، به گفته این دیپلمات ایرانی «بهتر است تهران در شکل‌گیری سیاست ترامپ نقش مؤثری داشته باشد.»

قرار است ایران و اروپایی‌ها تا ۲۰ ژانویه (اول بهمن‌ماه) یعنی قبل از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، گفتگوهایی را برگزار کنند؛ چیزی که قبل از تعطیلات سال ۲۰۲۵ یا بلافاصله پس از تعطیلات ترتیب داده خواهد شد.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۸۶۰۴۷۱۴:۴۸:۴۳ ۱۴۰۳/۹/۱۷
روزی نیست که از اروپا صدایی در نیاد وایران رو دشمن معرفی نکنه یکی به من توضیح بده دقیقا ما دنبال چی هستیم؟
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  3. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  4. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  5. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  6. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  7. ۲ قاضی در دیوان عالی کل کشور مورد سو قصد قرار گرفتند/ ضارب خودکشی کرد

  8. پنج اصل برای موفقیت مذاکرات آمریکا با ایران

  9. ظریف: شب قبل از ملاقات دولت با رهبر انقلاب، تماس گرفتند و گفتند بیا، گفتم من نمی‌آیم، تکلیف من را معلوم کنید!/ گفتند با استعفای تو مخالفت می‌شود

  10. ستادکل اظهارات اخیر پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد

  11. نامه مهم ربیعی به رییس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

  12. پزشکیان: باید باور کنیم که می‌توانیم

  13. مجری شبکه من‌وتو: تعطیلی این شبکه برای ایرانیان پشیزی ارزش نداشت | جواد خیابانی را به مزدک میرزایی ترجیح می‌دهم

  14. پزشکیان برای حداد عادل حکم زد

  15. واکنش احمد زیدآبادی به ترور «مقیسه» و «رازینی»

  16. رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم

  17. محسنی‌اژه‌ای: شهیدان رازینی و مقیسه از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. تمرین کشت بادمجان !

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  7. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  8. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  9. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  10. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  11. لطفا جوگیر نشوید!

  12. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  13. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  14. هم فرصت، هم تهدید!

  15. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  16. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  17. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  18. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  19. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  20. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  21. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  22. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  23. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  24. دیوانه یا عاقل؟!

  25. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

آخرین عناوین