وی اظهار کرد: حقوق عقبمانده یک ماه کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه بهحساب آنها واریز شد و همچنین مقررشده در هفته جاری نیز حقوق یک ماه دیگر پرداخت شود.
بر اساس همین گزارش، روز پنجشنبه یک حقوق از چهار ماه حقوق معوق کارگران شرکت نیشکر هفتتپه بهحساب آنها در بانک ملی واریز شد اما حقوق کارگران به دلیل اقساط عقبافتاده، توسط بانک مسدود شد.
برخی شعب بانک ملی اقساط خود را برداشت کردند
یکی از کارگران نیشکر هفتتپه که دریکی از روستاهای اطراف شوش زندگی میکند اما حقوق خود را از شعبه بانک ملی شوش برداشت میکند میگوید: شعبه شوش، حر و عبدالخان اقساط معوق کارگران را از حقوق آنها برداشت کرده است؛ برخی از کارگران اعلام کردند حتی یارانه آنها مسدود شده است.
یکی از دیگر کارگران نیز در این رابطه عنوان میکند: من 6 تا 7 قسط عقبافتاده دارم اما بانک از حقوق من قسطی را برداشت نکرد.
وی میافزاید: البته من حقوق خودم را از بانک ملی شعبه هفتتپه برداشت میکنم و اطلاعی تصمیمات شعب بانک ملی در شهرهای شوش، حر و عبد الخان ندارم؛ اقساط هیچکدام از کارگرانی که از شعبه بانک ملی هفتتپه حقوق گرفتند برداشت نشد.
این کارگر عنوان میکند: شاید قانوناً بانک حق برداشت اقساط خود را دارد اما با توجه به شرایط پیشآمده انتظار میرود با کارگران همکاری شود.
فقط یک قسط از کارگران کم میشود
عدنان غزی فرماندار شوش در این رابطه ضمن تایید بسته شدن حقوق کارگران در بانک ملی به خبرنگار فارس، میگوید: با مدیر بانک ملی در استان و شهرستان صحبت شد که فقط یک قسط را از حقوق کارکنان کم کند؛ منتظر هستیم نماینده کارگران لیست کارگرانی را که حقوق آنها بستهشده را برای ما ارسال کند.
وی میافزاید: به شکل جدی در حال پیگیری برای پرداخت حقوق دوم کارگران نیشکر هفتتپه هستیم.
تنها راهحل، همکاری بانک با کارگران است
سید راضی نوری نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به لحاظ قانونی نمیتوانیم به بانک بگوییم که اقساط خود را برداشت نکند، اظهار میکند: قطعاً بانکها حقوق خود را مطالبه میکنند و دنبال دریافت اقساط معوقه خود هستند.
وی میافزاید: تنها راهحل این قضیه همکاری بانک با کارگران است تا زمانی که زندگی و معیشت آنها روال طبیعی به خود گرفته و مشکلات آنها حل شود.
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی عنوان میکند: مسئله پیشآمده راهحل قانونی ندارد؛ فرماندار باید از روابط خود استفاده کرده و از بانکهای شهرستان بخواهد تا زمان حل مشکل کارگری همکاری کنند.
عدم پاسخگویی استاندار
از استاندار خوزستان پیگیر این موضوع و اطلاع از سازوکارهای قانونی و یا اداری مدیریت اجرایی استان جهت جلوگیری از برداشت اقساط معوق کارگران شدیم، اما باوجود تماسهای مکرر و ارسال پیام به وی و حوزه استانداری، پاسخی دریافت نشد.
پیشاز این آیتالله محسن حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در خصوص اعتراض کارگران شرکتهای گروه ملی و نیشکر هفتتپه، گفت: خواسته اصلی کارگران، راه افتادن چرخه تولید و حل اساسی و ریشهای مشکلات است و بهحق اعتقاد دارند که طبق تجربه پرداخت حقوق یک یا دوماه آنها به حل مشکلات شرکت در بلندمدت کمکی نمیکند.
به گزارش خبرگزاری فارس، شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه با 12 هزار هکتار زمین قابلکشت، حدود 13 هزار هکتار قابل تسطیح و سه کارخانه تولید شکر، خوراک دام و الکل چیزی حدود 5 هزار نیروی کار شاغل دارد.
واگذاری نیشکر هفتتپه به نیروی غیربومی و غیرمتخصص در حوزه کشاورزی و نیشکر و بدون ارزشیابی قیمت واقعی باهدف خصوصیسازی، این شرکت را با چالش جدی روبهرو کرد که تعویق 4 ماه حقوق کارگران، از چالشهای اصلی بود و سبب تجمع اعتراضی کارگران در شهرستان شوش ظرف سه هفته اخیر شد.