متخصصان مدعی هستند که اگر فردی دچار فشار خون بالا باشد، حتی در زمان استراحت دارای فشار خون بالاتر از حد طبیعی میشود. مطالعات علمی نشان میدهند که از هر ۴ نفر در کره زمین یک نفر دچار فشار خون بالاست و این بیماری بیشتر در افراد مسن دیده میشود و با افزایش سن، افزایش خواهد یافت.
فشار خون در میان جوانان در مردان بیشتر دیده میشود، اما بر اثر بالاتر رفتن سن، زنان بیش از مردان به آن مبتلا میشوند، که در اینصورت باید با راهکارهای درمانی و مراجعه به پزشک به سلامت خود اهمیت دهند.
دلایل بروز فشار خون بالا
افزایش سن به خصوص میانسالان بالای ۶۰ سال، چاقی، استفاده از دخانیاتی مانند الکل، سیگار یا قلیان، مصرف نکردن بشقاب سبزیجات و میوه جات و استفاده از مواد غذایی حاوی نمک زیاد یا چربی اشباع شده، بی تحرکی، استرس یا اضطراب زیاد، نشستن زیاد در پشت میز، مصرف اندک پتاسیم و سابقه خانوادگی از دلایل اصلی بروز فشار خون است که به عقیده متخصصان در صورت تغییر سبک زندگی میتوان از ایجاد فشار خون پیشگیری کرد.
کاهش وزن، فعالیت بدنی مرتب به صورت نیم ساعت پیاده روی در طول روز یا انجام ورزشهای دیگر، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و حاوی نمک زیاد و کاهش استفاده از نوشیدنیهایی مانند قهوه، الکل و ...، پرهیز از مصرف روغنهای آشپزی به صورت چند باره، مدیریت استرس، استراحت کافی، انجام فعالیتهای بدنی مانند شنا، دوچرخه سواری، پیاده روی و ... راهکارهایی هستند که برای جلوگیری از افزایش فشار خون توصیه میشوند.
عوامل فشار خون بالا در صورت پرهیز از درمان زودهنگام
نارسایی و حمله قلبی، سکته قلبی و مغزی، کاهش بینایی، اختلال در عملکرد جنسی و بیماری یا نارسایی کلیه از عوامل اصلی فشار خون هستند که در صورت عدم درمان بروز پیدا خواهند کرد. تنگی نفس، سردرد، خون دماغ، کمردرد، بی حسی، تغییر در بینایی و اضطراب شدید از جمله عواملی هستند که نشان دهنده فشار خون بالا بوده و باید هرچه سریعتر برای درمان نزد پزشک مراجعه کرد.
گفتنی است؛ درمان مشکلات فشار خون برای افراد بستگی به وضعیت آنان دارد و بیشتر مواقع مواردی از قبیل کاهش وزن، عدم استفاده از دخانیات، کنترل فشار خون به صورت روزانه، مصرف داروهای ضد فشار خون با توصیه پزشک مربوطه، کنترل استرس و اضطرابهای بیش از حد، فعالیت بدنی مناسب و تغییر سبک زندگی را شامل میشود که در صورت رعایت دیگر نباید نگران فشار خون باشیم.