ساخت نیروگاه خورشیدی در کویر از ریشه غلط است

گروه اقتصادی الف،   3990823015 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون وزیر نیرو گفت: گرما منجر به کاهش بازدهی چشمگیر صفحه‌های خورشیدی است، از طرفی مناطق کویری، بدون زیرساخت و شبکه هستند، بنابراین ساخت نیروگاه خورشیدی در کویر از ریشه غلط است.

ساخت نیروگاه خورشیدی در کویر از ریشه غلط است

محمد ساتکین، رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در گفت‌وگو با فارس ضمن اشاره به انواع نیروگاه‌های خورشیدی موجود گفت: نیروگاه‌هایی که انرژی خود را از خورشید تامین می‌کنند، به دو نوع نیروگاه‌های حرارتی خورشیدی و نیروگاه‌های فوتوولتائیک خورشیدی تقسیم بندی می‌شوند.

معاون وزیر نیرو در تشریح نحوه عملکرد نیروگاه‌های حرارتی خورشیدی گفت: نیروگاه‌های حرارتی خورشیدی ذاتاً در مناطق گرم و کویری می‌تواند اجرا بشود اما به دلیل نیاز به سرمایه اولیه فوق العاده زیاد، تاکنون در مقیاس کلان مورد استفاده قرار نگرفته‌اند.  همچنین ساختار پیچیدۀ این نیروگاه‌ها دلیل دیگری بر استفاده کمتر از آن‌ها است.

*امکان نصب نیروگاه خورشیدی در کویر وجود ندارد

وی با اشاره به توسعه نیروگاه‌های خورشیدی حرارتی افزود: : ظرفیت ایران به دلیل مناطق کویری وسیعی که در اختیار داریم، برای توسعه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی حرارتی مناسب است اما چون ساخت این نیروگاه‌ها در حال حاضر تجاری نیست، در دستور کار هم قرار ندارد.

ساتکین در تشریح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی فوتوولتائیک (صفحه‌‌های خورشیدی) در کویرهای کشور گفت: نسل فعلی صفحه‌های خورشیدی به نور نیاز دارد اما گرما قاتل آن است و اگر گرم بشود، بهره‌وری آن تا یک‌ سوم کاهش می‌یابد. برای مثال استان‌های همدان و آذربایجان از مکان‌های خوب برای نصب نیروگاه‌های فوتوولتائیک است، ولی در یزد و کرمان امکان نصب آن با تکنولوژی فعلی مهیا نیست، چرا که بهره وری آن فوق‌العاده کاهش می‌یابد.

*کویر زیر ساخت انتقال برق ندارد

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، با اشاره به اینکه کویرها نمی‌تواند مقصد مناسبی برای توسعه صفحه‌های خورشیدی باشد، گفت: علت اول گرما است که بازدهی صفحه‌های خورشیدی را کاهش می‌دهد، از طرفی مناطق کویری، بدون زیرساخت و شبکه هستند و برای توسعه در این مکان‌ها اول باید زیرساخت ایجاد کنید که هزینۀ فراوان دارد.

ساتکین با اشاره به سایر دلایل ناتوانی کویرهای کشور از میزبانی نیروگاه‌های خورشیدی گفت: در مناطق کویر آب برای شستشوی سطوح صفحه های خورشیدی وجود ندارد، مصرف‌کننده‌ای هم در نزدیکی نیست و برای انتقال آن باید هزینه کرد، پس اساسا منطق نصب نیروگاه‌های خوشیدی در کویرها از ریشه غلط است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۸۴۱۹۷۱۱:۵۰:۱۹ ۱۳۹۹/۸/۲۳
ضمن اشاره به انواع نیروگاه‌های خورشیدی موجود گفت: نیروگاه‌هایی که انرژی خود را از خورشید تامین می‌کنند، به دو نوع نیروگاه‌های حرارتی خورشیدی و نیروگاه‌های فوتوولتائیک خورشیدی تقسیم بندی می‌شوند..../////////////// متاسفانه این آقا با آنکه معاون وزیر است از دیگر روشهای تامین برق از انرژی خورشید اطلاع ندارد . لذا پیشنهاد می شود به سازمان عریض و طویل تحت مدیریتشان فشار آورند تا کمی هم مطالعه کرده و با روشهای نوین در دنیا آشنا شوند .
ناشناس۱۶۸۴۵۲۰۱۶:۱۰:۰۰ ۱۳۹۹/۸/۲۳
شما که دانشمند این حوزه هستید ما را مستفیذ کنید
موسی۱۶۸۴۶۹۲۱۷:۵۹:۴۴ ۱۳۹۹/۸/۲۳
امروزه شش شیوه‌ی تولید برق از نور خورشید شناخته شده است: 1. آینه‌ی سهمی‌گون 2. دریافت کننده‌ی مرکزی 3. آینه‌های شلجمی (بشقابی یا استرلینک) 4. دودکش خورشیدی 5. استخر خورشیدی 6. سلولهای نوری (فتوولتاییک)
ناشناس۱۶۸۴۹۷۱۲۱:۲۱:۴۴ ۱۳۹۹/۸/۲۳
برو سرچ کن یاد میگیری
مولا۱۶۸۴۷۲۹۱۸:۲۳:۰۶ ۱۳۹۹/۸/۲۳
به لحاظ معيارهاي علمي ، هر متر مربع از زمين هاي آفريقا قابليت توليد 5 تا 7 كيلووات انرژي خورشيدي را دارد كه بيش از دو برابر فرانسه است.
ناشناس۱۶۸۴۳۰۶۱۳:۲۵:۱۲ ۱۳۹۹/۸/۲۳
اتفاقا روش فتوترمیک که استفاده از گرمای خورشید هست بسیار ارزان و باصرفه تر و مناسب صحراهاست. متاسفانه اطلاعات شما کم است. ضمنا کشیدن کابلهای انتقال برق که چیز مهم و خارق العاده ای نیست. اگر فقط زمینه برای فعالیت شرکتهای خصوصی در این زمینه فراهم میشد، میدید که چقدر برق، بازار کار ، تکنولوژی و.. در حاشیه آن ایجاد میشد. افسوس ..
ناشناس۱۶۸۴۳۸۱۱۴:۲۱:۰۷ ۱۳۹۹/۸/۲۳
اتفاقا کویر در حاشیه بسیاری از مناطق مسکونی و صنعتی ایران قرار داره یا بالعکس. کشیدن چند کیلومتر خطوط انتقال نیرو هم کار ساده ای میباشد. سایر زیرساختاشم شرکتهای خصوصی دانش بنیان خودشون میتونن فراهم کنند. فقط باید زمینه فعالیت فراهم باشه. انرژی حرارتی خورشید امروزه در مراکش و اسپانیا و آمریکا به مقیاس نیمه صنعتی رسیده و از مراحل پروتو تایپ و نیمه صنعتی عبور کرده. ضمنا بر پایه کدوم بررسی علمی این حرفو میزنین؟ ..
ناشناس۱۶۸۴۴۰۴۱۴:۳۴:۱۱ ۱۳۹۹/۸/۲۳
ایران گاز دارد نیروگاه خورشیدی مقرون به صرفه نیست
ناشناس۱۶۸۴۷۶۳۱۸:۴۹:۳۷ ۱۳۹۹/۸/۲۳
ای بابا، پس با این حساب این همه کشور نفت خیز که رفتن سراغ انرژی های پاک عقلشون پاره سنگ برداشته؟
ناشناس۱۶۸۴۴۱۷۱۴:۴۷:۳۸ ۱۳۹۹/۸/۲۳
لابد کشورهای دیگر اشتباه میکنند از انرژیهای تجدید پذیر استفاده میکنند اطلاعات ایشان را بروز رسانی کنید . دوشنبه/ ۱۰ تیر ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۰،به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، بزرگترین پروژه نیروگاه خورشیدی جهان به نام Noor Abu Dhabi توسط اداره آب و برق دبی(DEWA) به بهره‌برداری رسید. تولید این نیروگاه با هدف کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی صورت گرفته است. تخمین زده شده که ۳.۲ میلیون سلول خورشیدی مستقر در نیروگاه ^^ Noor Abu Dhabi ^^ برای ۹۰ هزار نفر برق تولید کند و انتشار کربن‌دی اکسید را ۹۸۴ هزار و ۲۰۶ تن (واحد بریتانیایی) کاهش دهد. این نیروگاه ظرفیت تولید ۱.۲ گیگاوات برق را دارد. این میزان کاهش آلودگی معادل حذف ۲۰۰ هزار ماشین از جاده‌هاست. از سوی دیگر، عربستان سعودی هم درصدد راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی با مجموع ظرفیت ۲.۶ گیگاوات ساعت است. در حال حاضر بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در امریکا واقع بوده و قادر به تولید ۵۶۹ مگاوات ساعت برق است
ناشناس۱۶۸۴۴۵۵۱۵:۲۱:۴۰ ۱۳۹۹/۸/۲۳
هنگام امضای برجام دولت کلی تبلیغات کرد که با سرمایه گذاری خارجی کویر لوت را تبدیل به نیروگاه برق خورشیدی می کند و کشور در زمینه منابع نو از برق هسته ای بی نیاز می شود.
ناشناس۱۶۸۴۵۰۹۱۶:۰۶:۵۵ ۱۳۹۹/۸/۲۳
می گوید بصرفه نیست اینهمه هزینه مالی و سیاسی و جانی که صرف انرژی هسته ای شده به صرفه است
ناشناس۱۶۸۴۷۵۸۱۸:۴۷:۵۶ ۱۳۹۹/۸/۲۳
اگر منفجر شونده بود برای اینم سرمایه گذاری میشد
ناشناس۱۶۸۴۹۵۴۲۱:۰۶:۰۹ ۱۳۹۹/۸/۲۳
چون که حق مسلم ماست.
علی۱۶۸۴۵۱۷۱۶:۰۸:۳۳ ۱۳۹۹/۸/۲۳
عرضه ندارید این حرفها را میزنید مگر کشور امارات و عربستان که بیشترین سرمایه گذاری رو انرژی خورشیدی کرده اند کشور بیابان و کویری نیستند کویر ایران با صحرای امارات چه فرقی دارد غیر از این که بخت و اقبال هم به سرزمین آنها تابیده
ناشناس۱۶۸۴۵۴۲۱۶:۲۲:۴۰ ۱۳۹۹/۸/۲۳
متاسفم برای کشورم که معاون وزیرش چنین بی سواد هست. دوستان عزیز بدانند یکی از روشهای کسب برق از خورشید استفاده از صفحات خورشیدی حرارتی هست. یعنی از گرمای خورشید برق تولید می‌کنند. که اتفاقا مخصوص مناطق گرم مثل کویر هست.
ناشناس۱۶۸۴۵۷۱۱۶:۳۹:۲۴ ۱۳۹۹/۸/۲۳
در خود استان کرمان در شهر ماهان که هوای سردی دارد یک نیروگاه خورشید نصب شده است. لطفا آدرس غلط ندهید. شهرستانهای کرمان. بافت و بسیاری از شهرها جز شهرهای سرد هستند. در نزدیک جیرفت شهری بنام دلفارد وجود دارد که هوای سردی دارد. اکثر شهرها روستاهای سردسیری دارند که میشه اونجا نیروگاه زد.
ناشناس۱۶۸۴۵۹۴۱۷:۰۱:۱۸ ۱۳۹۹/۸/۲۳
پس چرا دنبال نيروي هسته اى از مد افتاده بيست برابر گرانتر رفتيد
ناشناس۱۶۸۴۵۹۷۱۷:۰۴:۱۲ ۱۳۹۹/۸/۲۳
این که مصرف کننده در نزدیکیش نیست جوک بیمزه ایه چند شهر بزرگ و مهم ما یا در کویر یا در حاشیه کویر قرار دارند از اصفهان و یزد گرفته تا کرمان و سمنان و حتی خود تهران
ناشناس۱۶۸۴۶۶۹۱۷:۴۱:۵۵ ۱۳۹۹/۸/۲۳
منظور ایشان از کویر ظاهرا مرکز کویر لوت است. اما هر عاقلی که به یزد و کرمان سفر کرده باشد می داند که این طور شهرها برای استفاده از برق خورشیدی ایده آل هستند و برخلاف نظر ایشان به زیر ساختها هم دسترسی دارند. مشکلات دیگری هم که ایشان اشاره کرده اند کاملا با استفاده از فناوری مناسب قابل حل است.
ناشناس۱۶۸۴۷۰۵۱۸:۰۹:۱۶ ۱۳۹۹/۸/۲۳
نیروگاه حرارتی خورشیدی اگر در جنوب ایران به صرف نیست پس در کجا به صرفه است ضمن اینکه استهلاک کم و نیاز به سوخت ندارد
حسن۱۶۸۴۷۱۹۱۸:۱۸:۴۲ ۱۳۹۹/۸/۲۳
تهران- ايرنا- در چارچوب گسترش استفاده از انرژي هاي تجديد پذير و با هدف تامين انرژي الكتريسيته براي كشورهاي آفريقايي، يك شركت فرانسوي احداث نيروگاه خورشيدي در شمال سنگال را آغاز كرد.
علی۱۶۸۴۷۲۷۱۸:۲۱:۴۹ ۱۳۹۹/۸/۲۳
يك نيروگاه خورشيدي با ظرفيت 40 مگاوات قراراست در نزديكي انجامنا پايتخت زيمبابوه احداث شود.
بهروز محمدی۱۶۸۴۷۳۶۱۸:۳۱:۴۷ ۱۳۹۹/۸/۲۳
اشاره شده که یزد مناسب نیست. اما منطقه شیر کوه یزد و منطقه علی آباد پیشکوه بدلیل ارتفاع 2500 متر به بالا از سطح دریا میانگین هوایی بسیار پایین , عدم الودگی هوا بدلیل طبیعت سر سبز و نبود کارخانه و الوده کننده ها, و کوهستان هایی با نسیم دائمی که امکان نصب پنل به سمت جنوب که دارای طول زیاد تر روز و نور خورشید و عدم نیاز به هزینه زیاد برای استراکچر چون منطقه شیب مناسب رو به جنوب دارد یکی از مناسب ترین مکان ها برای سرمایه گذاری و تولید انرژی پاک میباشد
ناشناس۱۶۸۴۷۶۶۱۸:۵۴:۳۷ ۱۳۹۹/۸/۲۳
ایشان میفرمایند که گرمای کویر، بهره وری صفحات خورشیدی را تا یک سوم کاهش می دهد، که به نظر درست نیست، چرا که پیک گرمای کویر در تابستان را در نظر گرفته اند. اگر هم درست باشد (که در این حد نیست)، چرا به این حقیقت اشاره نمی کنند که روشهای فعلی (انرژی فسیلی، تولید برق از سدها، انرژی هسته ای) هم در ایران بهره وری بسیار پایینی دارد!؟
محمد۱۶۸۴۷۷۰۱۸:۵۸:۱۲ ۱۳۹۹/۸/۲۳
اصلا نیروگاه خورشیدی در مقیاس بزرگ به صرفه نیست و فقط در برخی موارد جدا از شبکه و دور از شبکه و کارهای پرتابل استفاده می شود در بقیه موارد عمدتا تحقیقاتی هستند.
روزبه۱۶۸۴۷۸۲۱۹:۰۴:۰۴ ۱۳۹۹/۸/۲۳
ببینید دوستان، روی اوری و گرایش به انرژیهای تجدید پذیر، مسیری است که ما هرچه زودتر باید به آن وارد بشویم. بسیاری از کشورهای جهان، بویژه قاره اروپا از هم اکنون استانداردهای خاصی را برای استفاده از انرژیهای پاک دارند برنامه ریزی میکنند. این استانداردها، در اینده ما را وادار به تولید انرژی های تجدید پذیر خواهد کرد. اگر ما در پیشتازی در این انرژی ها. عقب بمانیم، به احتمال زیاد انها خیلی راحت، کنوانسیونهای خودشان را بر صادرات خدمات و تولیدهای انرژی محور ما(انرژیهای فسیلی.. حتی شاید نیروگاهای سیکل ترکیبی)، غالب خواهند کرد. در ثانی، آلودگی بیش از حد ََََوحساب سوختهای فسیلی، راهی جز تغییر مسیر و استفاده از انرژی های پاک نمیگذارد، ثالثا با وجود کشوری با این همه انرژی خدادادی پاک، ما باید پیشگام و خوشحال و خوششانس هم تازه باشیم و نهایت اینکه شراکت در تولید این انرژی استراتژیک، برای ما یقینا فن اوری ببار خواهد داشت که بسیار ضروریست. نشود مثل زمینه های تولید قطعات الکترونیک و موبایل که با کلمات قشتگ توجیح ناپذیری که باب دهنهایمان کردند، واقعا تلقینمان بشود و از دنیا در این زمینه هم عقب بمانیم. در یک کلام، برای اینده بشریت و فرزندان این کشور، انرژی تجدید پذیر از نان شب هم واجبتر است.
حمید۱۶۸۴۸۲۹۱۹:۳۵:۴۵ ۱۳۹۹/۸/۲۳
بله حق با شماست مهندس مقرون به صرفه نیست فقط احداث کارخانه های فولاد و ذوب آهن با نیاز فراوان به آب در کویر خشک و یا کاشت برنج در مناطق کویر با انتقال آب از خوزستان کاملا کارشناسی شده و منطقی، علمی و مقرون به صرفه است
ناشناس۱۶۸۴۹۴۴۲۰:۵۸:۵۳ ۱۳۹۹/۸/۲۳
پس چرا برای امارات و عربستان مقرون به صرفه است؟
ناشناس۱۶۸۵۰۰۲۲۱:۴۱:۵۹ ۱۳۹۹/۸/۲۳
هزینه تولید برق توسط نیروگاه خورشیدی خیلی به صرفه تر از نیروگاه اتمی است. فقط جهت اطلاع. حدودا با هر یک میلیارد دلار می توان یک نیروگاه هزار مگاواتی برق خورشیدی تولید کرد در حالی که فقط برای تولید 2 واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر که شامل 2 واحد 1000 مگاواتی می شود (جمعا 2000 مگاوات) بنا به گفته مسوولین سازمان اتمی کشورمون باید 10 میلیارد دلار به روسیه برای ساخت این دو واحد جدید پرداخت کنند تازه زمان رو هم در نظر بگیرین تولید این دو واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر حدود 10 سال طول می کشد در حالی که زمان ساخت نیروگاه خورشیدی خیلی کمتر طول می کشد. بعبارتی هم در زمان به صرفه تر است و هم در هزینه اقتصادی دقیقا یک پنجم نیروگاه اتمی
ناشناس۱۶۸۵۰۱۲۲۱:۵۰:۴۸ ۱۳۹۹/۸/۲۳
یک مشت بی.. که اسمشون دکتر و مهندسه مثلا شدن مدیر تو مملکت این هم وضع وحشتناک کشور. از نظر .. مدیرهای رانتی، میفهمن ولی کشورهای پیشرفته نمیفهمن.
مصطفی امانی۱۶۸۵۰۵۰۲۲:۲۲:۴۷ ۱۳۹۹/۸/۲۳
نیروگاه‌های دودکش بلند هم جزء نیروگاه‌های خورشیدی است که هزینه ساخت آن با نیروگاه حرارتی تقریبا برابر است و فن آوری و توانایی ساخت آن هم در ایران وجود دارد. در ضمن ایشان درست میگن در وسط کویر ساخت نیروگاه عقلانی نیست اما همین نیروگاه را در نزدیکی شهرهای کویری و حتی همین تهران هم می‌توان ساخت
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. توضیح درباره همسر عراقچی

  2. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

  3. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  4. محسن ‌هاشمی دولت روحانی را هم افراطی خواند!

  5. جنگل قوانین !

  6. سلامی: اراده حزب‌الله به اسرائیل تحمیل شد/ داستان ادامه دارد

  7. اعترافات تکان دهنده دختر طماع افغانستانی

  8. سارقان مسلح تهران تنها ۱۲ساعت پس از آزادی دست‌به‌کار خلاف زدند/ سردسته باند: غیر از خلاف، کاری بلد نیستم؛ ماشین سرقت می‌کنم به‌سرعت پلک‌زدن

  9. حاشیه‌های خواندن مهران مدیری با علی زندوکیلی؛ وقتی خوانندگی «دست‌گرمی» سلبریتی‌ها می‌شود!

  10. گلایه توئیتری ظریف از تشکیل پرونده برای محسن رنانی/ او از دلسوزترین اندیشمندان این مرز و بوم است

  11. جلالی: سفر پزشکیان به مسکو، تاریخی خواهد بود

  12. ۳۵ درصد کارگران فقط حقوق پایه می‌گیرند، بدون مزایا

  13. با این روش، همسان سازی حقوق بازنشستگی را پیگیری کنید!

  14. آماری ترسناک از میزان ابتلا به سرطان در کشور!

  15. پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد

  16. استیضاح وزیر نفت متوقف شد

پربحث‌های دیروز

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. بهشت زمان شاه !

  3. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  4. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  5. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  6. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  7. استیضاح «وزیر اقتصاد» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

  8. قطعا در دوره آینده شوراها شرکت نخواهم کرد

  9. سخنان جنجالی یکی اعضای دولت اسد درباره سقوط وی

  10. اردوغان شکست‌خوردن داعش را به نام خود سند زد!

  11. آب پاکی وزیر نیرو روی دست مردم/ علی‌آبادی: نمی‌توانیم ظرف دو ماه کسری گاز را تامین کنیم/ برای تابستان سخت آماده می‌شویم

  12. زندان های جمهوری اسلامی از زبان زیبا کلام

  13. میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است

  14. پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند

  15. وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم/ ناترازی بزرگ در راه است

  16. دعوا سر قبض برق منجر به قتل همسایه شد

  17. تایمز: پدافند انگلیس آسیب‌پذیر است/ در رهگیری موشک‌های ایرانی شکست خوردیم

  18. علی لاریجانی: وفاق با این قیمت دلار و گرانی بی‌معنی است

  19. وزیر راه و شهرسازی اولویت دولت در بخش مسکن‌ را اعلام کرد

  20. قالیباف: راه شهید سلیمانی تا آزادی قدس شریف ادامه خواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. بهشت زمان شاه !

  8. توضیح درباره همسر عراقچی

  9. «بن بست» فرزین؟!

  10. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  11. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  12. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  13. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  14. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  15. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  16. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  17. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  18. تشکیل پرونده برای مداح هتاک

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  22. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  23. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  24. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین