انواع میلگرد ساده و کاربردهای آن در صنایع مختلف

گزارش بازرگانی،   4001129030

میلگردها یکی از پرمصرف‌ترین مصالح ساختمانی هستند. این محصولات در انواع مختلفی تولید می‌شوند، ولی کاربردی‌ترین آنها میلگرد ساده است. این نوع میلگرد در صنعت بتن ریزی مصرف می‌شود و با استنداردهای مشخصی تولید شده است. در ادامه‌ی این مطلب با ما همراه باشید، تا با انواع میلگرد ساده و کاربردهای آنها در صنایع مختلف آشنا شویم.

میلگرد ساده؛ مقاطع توپر فولادی

میلگرد نوعی مقطع توپر فولادی، با سطح مقطع دایره‌ای شکل است. میلگردهای فولادی، مقاطع فولادی هستند که برای تقویت بتن فونداسیون و ستون ساختمان‌ها، در مقابل نیروها و تنش‌های کششی استفاده می‌شوند. به میلگردی که سطح آن صاف و بدون آج باشد، میلگرد ساده گفته می‌شود.

معمولاً اغلب افراد با شنیدن نام میلگرد، کاربرد ساختمانی آن در ذهنشان تداعی می‌شود، ولی میلگرد ساده کاربردهای دیگری هم دارد. از میلگرد ساده برای ساخت شفت‌های صنعتی استفاده می‌شود. همچنین اگر میلگرد ساده به‌صورت کلاف باشد، می‌توانیم به‌عنوان دورپیچ میلگردهای شاخه‌ای هم از آن استفاده کنیم. میلگرد کلاف با قطره کم یا به‌اصطلاح نازک، در ساخت سیم‌بکسل، سیم‌خاردار، الکترود جوشکاری، توری، پیچ و پرچ و انواع مفتول صنعتی به کار می‌رود. در بعضی موارد برای مش و گریتینگ هم از میلگرد ساده استفاده می‌شود.

انواع میلگرد ساده صنعتی از نظر شکل ظاهری

میلگرد ساده صنعتی، همان‌طور که می‌توان از نام آن حدس زد در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، صنایع راهسازی، آهنگری و ماشین‌های سنگین استفاده می‌شود. میلگرد ساده صنعتی از نظر شکل ظاهری در 2 مدل دسته بندی می‌شوند:

  • میلگرد ساده بدون آج

میلگرد ساده بدون آج، سطحی کاملاً صاف و ساده دارد. مقاومت کششی میلگرد بدون آج 360 نیوتن بر میلی‌متر مربع و مقاومت تسلیم آن 240 نیوتن بر میلی‌متر مربع است. از نظر درجه سختی نیز میلگرد صاف در رده میلگرد نرم قرار می‌گیرد.

  • میلگرد ساده آج‌دار

میلگردهای آج دار طبق استانداردهای قدیمی A2، A3 و A4 نامیده می‌شوند. ولی در استانداردهای جدید به نام‌های میلگرد آجدار 340 یا مارپیچ، میلگرد آجدار 400 یا جناقی و میلگرد آجدار 500 یا مرکب شناخته می‌شوند.

 

تفاوت میلگرد بدون آج با میلگرد آجدار

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، میلگردی که بدون هیچ آجی روی سطح خود عرضه شده باشد را میلگرد بدون آج یا ساده می‌گویند. از میلگرد بدون آج در حوزه صنایع مختلف، مانند جوشکاری استفاده می‌شود. اولین و مهمترین تفاوت میلگرد آجدار و بدون آج، شکل ظاهری سطح میلگردها است. سطح میلگرد بدون آج، کاملاً صاف است. ولی سطح میلگرد آجدار دارای تراش خوردگی به حالت مارپیچی، جناقی و مرکب است.

خواص ساختاری این دو نوع میلگرد مشابه است. از هر دو در سازه‌های ساختمانی استفاده می‌شود. ولی در سازه‌های بتنی از میلگرد آجدار بیشتر استفاده می‌شود. همچنین به‌دلیل خواص مقاومت خمشی، کششی و ارتجاعی در سازه‌های اسکلت فلزی هم استفاده می‌شود.

انواع میلگرد ساد از نظر نوع کاربرد

میلگردهای ساده‌ای که به بازار عرضه می‌شوند، در فرآیند ساخت مراحل مختلفی را پشت سر می‌گذارند. بعضی از آنها بدون تراش یا پولیش مستقیماً وارد فرآیند برش و بندیل شدن می‌شوند، بعضی دیگر برای زیبایی بیشتر پولیش می‌شوند (مانند میلگردهای ترانس پولیش)، گروهی هم با روکشی از یک کامپوزیت مقاوم، وارد فرآیند افزایش استحکام و مقاوم سازی می‌شوند.

ولی به‌طور کلی انواع میلگردها از نظر نوع کاربرد عبارتند از:

  • میلگرد ساده نوردی
  • میلگرد ترانس (کششی)
  • میلگرد ترانس تک پولیش
  • میلگرد ترانس دو پولیش
  • میلگرد ترانس بلبرینگ خور
  • میلگرد کششی یا روغنی
  • میلگرد ترانس مفتول (کلاف)

 

انواع میلگرد ساده از نظر استانداردهای مهندسی

براساس استاندارد جهانی، انواع میلگردهای ساده در 3 دسته طبقه بندی می‌شوند:

میلگردA1

این نوع میلگرد، با تنش جاری ۲۳۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع، تنش گسیختگی ۳۶۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع، تغییر شکل نسبی پلاستیکی ۲۵ درصد و سطح صاف و بدون آج، میلگرد A1 نام گرفته است. میلگردهای A1 برای انجام عملیات جوشکاری و آهنگری استفاده می‌شوند و به آنها میلگرد داکتیل هم گفته می‌شود.

میلگردA2

این نوع میلگرد، با تنش جاری ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع، تنش گسیختگی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع، تغییر شکل نسبی پلاستیکی ۱۹ درصد و سطح آج دار، میلگرد A2 نام گرفته است. این نوع میلگرد نیمه خشک و نیمه نرم است و حالت نسبتاً فنری دارد. از میلگردهای A2 برای عملیات ساختمانی و خاموت زنی و عملیات جوشکاری استفاده می‌شود.

میلگرد A3

این نوع میلگرد، با تنش جاری ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع، تنش گسیختگی ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع، تغییر شکل نسبی پلاستیکی ۱۴ درصد و سطح آج دار، میلگرد A3 نام گرفته است. این نوع میلگرد تحت عنوان میلگرد خشک شناخته می‌شود و برای عملیات سیویل صنعتی و ساختمانی مناسب است. میلگرد A3 نباید برای تغییر شکل‌های زیاد با زوایای تند و آهنگری استفاده شود. همچنین جوشکاری آن مجاز نیست.

انواع میلگرد ساده از نظر آلیاژ و پوشش سطحی

میلگردهای ساده دسته بندی دیگری هم دارند. در این دسته بندی میلگردها از نظر نوع آلیاژ و پوشش سطحی به 6 گروه زیر تقسیم می‌شوند:

  • میلگرد اروپایی

این نوع میلگرد از آلیاژ کربن، منگنز، سیلیکون، آهن یا منگنز ساخته می‌شود. میلگرد اروپایی در بازار محبوب است، چون قیمت آن در مقایسه با سایر میلگردها بهتر است. ولی این میلگرد مقاومت کمی دارد و استفاده از آن در مناطق زلزله خیز ممنوع است.

  • میلگرد گالوانیزه

این نوع میلگرد نسبت به میلگرد اروپایی مقاوم‌تر است و به همین دلیل طرفداران بیشتری دارد. البته قیمت آن نسبت به سایر میلگردها بیشتر است.

  • میلگرد فولاد کربن

این میلگرد با نام میلگرد سیاه شناخته می‌شود. استفاده از میلگرد فولاد کربن به‌دلیل مقاومت کم در برابر زنگ‌زدگی، در مناطق مرطوب توصیه نمی‌شود.

  • میلگرد اپوکسی

میلگرد اپوکسی همان میلگرد سیاه است، ولی روکش اپوکسی شده است و مقاومت بیشتری در برابر زنگ‌زدگی دارد.

  • میلگرد فولاد استنلس

میلگرد استنلس بهترین نوع میلگرد موجود در بازار ایران است. این میلگرد از نظر قیمتی هم گرانترین میلگرد بازار محسوب می‌شود.

  • میلگرد فایبرگلاس

میلگرد فایبرگلاس ترکیب فیبر کربن است و مقاومت بسیار خوبی در برابر زنگ‌زدگی دارد.

 

کاربردهای انواع میلگرد ساده صنعتی

میلگرد صنعتی، در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، صنایع راهسازی، آهنگری، ماشین‌های سنگین و... کارایی دارد. از انواع میلگرد ساده برای انجام عملیات تراش و جوشکاری، آهنگری و تغییر شکل استفاده می‌شود. همچنین برای ساخت خاموت هم به کار می‌روند. هر چقدر میلگرد ساده کیفیت بهتری داشته باشد، تنوع کاربرهای آن در صنعت بیشتر می‌شود.

از میلگرد ساده صنعتی باکیفیت برای ساخت پیچ و مهره، میخ و ساخت برخی اتصالات استفاده می‌شود. همچنین میلگردهای ساده سایز پایین، برای ساخت مفتول به کار می‌روند.

 

سخن پایانی

در این مطلب درباره انواع میلگرد ساده و کاربردهای آن در صنایع مختلف صحبت کردیم. ولی دقت داشته باشید که میلگردهای ساده صنعتی، ممکن است کاملاً مرغوب بوده یا ناخالص و نامرغوب باشند. به همین دلیل انتخاب تأمین کننده و تولیدکننده معتبر برای تهیه میلگرد صنعتی مرغوب، از اهمیت بالایی برخوردار است.

شرکت صنایع فولادی آذر گستر سدید، یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان میلگرد ساده صنعتی در ایران است که برای استعلام قیمت یا مشاوره خرید میلگرد می‌توانید به وب‌سایت آن به نشانی ahan2.com مراجعه کنید. تولیدات این مجموعه، شامل انواع میلگرد ساده صنعتی، میلگرد ترانس، میلگرد پیلینگ و میلگرد آلیاژی است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  6. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  7. بدهکاران، طلبکار شدند!

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  19. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  20. یارانه‌ها واریز شد

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  25. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

پربحث‌های هفته

  1. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  2. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  3. یارانه‌ها واریز شد

  4. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  5. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  6. چرا خانه دار شدن، خیال محال نیست

  7. یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز؛ نامعلوم!

  8. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

  9. همتی: معتقد به اقتصاد دستوری نیستیم

  10. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

  11. تصمیم اخیر دولت، قیمت خودروهای ایرانی را نجومی‌تر کرد + جدول قیمت

  12. جزئیات جدید از دلیل عدم واریز یارانه آبان ماه

  13. تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

  14. مقایسه تورم ایران و کشورهای جنوب خلیج فارس

  15. افزایش نرخ عوارض ۵ آزاد راه کشور از اول آذر+ نرخ جدید 

  16. قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا ابلاغ شد

  17. موافقت کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد

  18. گرانی ۴۰ درصدی بنزین، خبر قطعی یا تشویش اذهان عمومی؟

  19. وضعیت پرداخت مفسده‌انگیز حق مأموریت ارزی، به دوران قبل از شهید رئیسی برگشت!

  20. کارمندان دولت حتما بخوانند/ میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ کارمندان ۳۰ درصد می‌شود؟  

  21. مهار گرانی یا گران کردن؛ دولت برای کدام برنامه دارد؟!

  22. نرخ تورم سالانه آبان ماه ۳۳.۱ درصد شد  

  23.  یارانه نقدی ۱۴۰۴ با افزایش ۳۵درصدی ارز ترجیحی زیاد می‌شود؟

  24. زمین مسکن ملی؟!؛ آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم!

  25. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

آخرین عناوین