به گزارش تسنیم، فرح جمالزاده در نشست تخصصی جهادگران فعال عرصه انرژی که ظهر امروز در سالن جلسات شهید حسنپور برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به وضعیت فعلی مصرف برق در تابستان جاری با 10 هزار و 500 مگاوات ناترازی در تولید برق مواجه میشویم که البته این مشکل از قبل پیشبینی شده و طرح مدیریت مصرف برای مقابله با پیامدهای این ناترازی اجرا میشود.
وی با بیان اینکه مصرف برق 75 درصد از مشترکان در محدوده الگوی مصرف است، اضافه کرد: بنابراین هزینه مصرف برق 75 درصد از مشترکان توانیر بر اساس نرخ یارانهای محاسبه و از آنها دریافت میشود و تا 15 شهریورماه هم مشترکان خانگی با مصرف بیشتر از 300 کیلووات ساعت در ماه مشمول قطعی برق میشوند.
جمالزاده با ذکر اینکه مصرف برق در کشور ما بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی است، گفت: در واقع استفاده بهینه از انرژی برق در کشور ما چندان معنایی ندارد؛ به طوری که شاهد این هستیم که 9 درصد از هزینه تولید در صنعت فولاد کشور مربوط به مصرف برق است و یا مصرف برق در گلخانهها بسیار غیرمنطقی و نگرانکننده است.
وی استخراجکنندگان غیرقانونی رمزارز را یکی از تهدیدات پیش روی صنعت برق دانست و ادامه داد: حتی در بخشهای خانگی و تجاری هم مصرف برق از معدل جهانی خیلیبیشتر است که نتیجه آن تحمیل فشار سنگین به نیروگاههای برق دولتی و خصوصی است.
برق صنایع تولید دارو و مواد غذایی قطع نمیشود
رئیس گروه مدیریت مصرف انرژی وزارت نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تولیدکنندگان کالاهای اساسی مشمول قطعی و خاموشی برق نمیشوند، گفت: بنابراین صنایع تولید محصولات دارویی و غذایی از قطعی برق معاف هستند.
جمالزاده افزود: همچنین در چارچوب طرح مدیریت مصرف برق چاههای کشاورزی 5 ساعت در روز قطع میشود و البته مصرف برق این چاهها در بقیه ساعات روز رایگان محاسبه خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات وزارت نیرو برای پایدارسازی تولید برق در زمانهای اوج مصرف ادامه داد: علاوه بر طرحهای تشویقی که روی قبوض برق اعمال میشود، افزایش هوشمندسازی و کنترل هوشمند مدیریت مصرف و افزایش ذخیره آب برای تولید برق در نیروگاههای برقآبی از اقدامات مهم وزارت نیرو و شرکت توانیر در این حوزه محسوب میشود.