سرنوشت داعش بعد از تعیین سرکرده جدید

  4010913065 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

از زمان مرگ ابوبکر البغدادی تاکنون عمده تمرکز سرکردگان داعش معطوف به نگه داشتن این گروه تکفیری در کانون توجهات از طریق ادامه عملیات‌های پراکنده در سوریه و عراق بوده است.

به گزارش الف، طی روزهای گذشته، سخنگوی گروه تروریستی-تکفیری داعش از کشته شدن «ابوحسن الهاشمی القریشی» سرکرده خود خبر داده و اعلام کرد که «ابوالحسین الحسینی القرشی» به عنوان جانشین او انتخاب شده است.

در میان شایعات منتشر شده درباره چگونگی مرگ سرکرده قبلی داعش و اینکه چه کسی او را کشته، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از منابع امنیتی این کشور گزارش داد که ابوحسن الهاشمی القرشی حدود یک ماه ونیم قبل توسط نیروهای ارتش سوریه در یک عملیات امنیتی در حومه درعا به هلاکت رسیده است.

بر این اساس ابوالحسین الحسینی القرشی بعد از ابوبکر البغدادی، عبدالله قرداش و ابوحسن الهاشمی، چهارمین سرکرده داعش از زمان ظهور این گروه تکفیری تاکنون محسوب می‌شود که قرار است سرنوشت داعش را به دست بگیرد.

طی 3 دوره قبلی که سرکردگان داعش یکی پس از دیگری به هلاکت رسیدند، این گروه تروریستی استراتژی و سیاست‌های مختلفی را برای ادامه موجودیت خود اتخاذ کرده است. بسیاری معتقدند که بعد از مرگ ابوبکر البغدادی، داعش که در برپایی خلافت ادعایی خود در عراق و سوریه شکست خورده بود، مجددا در مسیر سقوط قرار گرفت.

بعد از مرگ ابوبکر البغدادی عمده تمرکز سرکردگان مختلف داعش معطوف به نگه داشتن این گروه تروریستی در کانون توجهات بود، اما عملا هدف اصلی داعش که برپایی خلافت بود در حاشیه قرار گرفت و عملکرد عناصر وابسته به تکفیری‌های داعش نشان می‌دهد استراتژی آنها در مرحله بعد از البغدادی مبتنی بر انجام عملیات‌های پراکنده در مناطق مختلف و به طور خاص سوریه و عراق برای جلب توجهات بوده است.

در سوریه، عملیات‌هایی که تروریست‌های داعش از سال 2019 یعنی زمان کشته شدن ابوبکر البغدادی تاکنون انجام داده‌اند بیشتر در منطقه دیرالزور و شمال و شرق بوده است. طی این مدت درگیری‌های زیادی میان عناصر داعش و نیروهای دموکراتیک سوریه «قسد» (تحت حمایت آمریکا) در شمال سوریه وجود داشته و داعشی‌ها چند نوبت حملات گسترده‌ای علیه زندان‌ها و نیز اردوگاه الهول که تحت سیطره نیروهای قسد بوده و محل نگه داری خانواده‌ها و آواره‌های داعشی است، ترتیب داده‌اند.

در عراق نیز داعشی‌ها همین استراتژی را دنبال کرده‌اند و تحرکات آنها معطوف به عملیات‌های جسته و گریخته علیه نیروهای امنیتی و در نوار مرزی با سوریه بوده است. در این مدت بعد از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، تروریست‌های داعش از فضای نابسامان و هرج و مرج به وجود آمده در افغانستان برای تشدید عملیات‌های خود در این کشور نهایت بهره‌برداری را کردند.

به طور کلی سرکردگان  داعش بعد از البغدادی قدرت لازم را نداشتند و اختلاف و شکاف‌های زیاد میان رهبران و عناصر این گروه تکفیری به سقوط و ضعف آن کمک کرد و حتی دیگر گروه‌های تروریستی در سوریه بیشتر از داعش عرصه مانور داشته‌اند. دودستگی میان داعشی‌ها و جدا شدن شمار قابل توجهی از آنها از این گروه تروریستی بعد از مرگ البغدادی عمده‌ترین علت افول آن بود. بر همین اساس دو سرکرده داعش پس از البغدادی نتوانستند خیلی دوام بیاورند و زود کشته شدند.

اما در مرحله فعلی داعش هم‌زمان با تغییر کادر اصلی، استراتژی خود را نیز تا حدودی تغییر داده و همانطور که اشاره شد قصد دارد محدوده فعالیت‌های خود را از سوریه و عراق به افغانستان و دیگر مناطق نیز گسترش دهد. به نظر می‌رسد که سرکرده جدید داعش نیز از همان راهبرد دو سرکرده قبلی پیروی کند.

در حال حاضر، گروه تروریستی داعش فعالیت‌های خود را متمرکز به افغانستان و نیز آفریقا کرده و بعد از کاهش قدرت سازمانی خود در تلاش برای ایجاد ائتلاف با گروه‌های تروریستی در شمال آفریقاست. در همین راستا اخیرا اخبار متعددی از حملات داعش در آفریقا منتشر شده که آخرین آنها مربوط به عملیات تروریستی در شمال شرقی نیجریه بود که بیش از 10 کشته به جا گذاشت.

گزارش‌های رسیده از مناطق شمالی آفریقا نشان می‌دهد که  داعش در سایه ائتلاف با گروه‌های سلفی و تکفیری همچون بوکوحرام، شمال آفریقا را کاملا ناامن کرده و در صدد تسلط بر این مناطق است. بر همین اساس سناریو حرکت داعش به سمت آفریقا مجددا مطرح شده است.

شواهد نشان می‌دهد داعشی‌ها که نتوانستند خلافت ادعایی خود را در عراق و سوریه برپا کنند اکنون آفریقا را به عنوان مقصد جدید این هدف انتخاب کرده‌اند؛ به ویژه اینکه می‌دانند عملیات‌های انفرادی و پراکنده موجب به حاشیه رفتن داعش می‌شود. البته از تحرکات این گروه تروریستی در پاکستان نیز نباید غافل شد و یک رسانه روسی گزارش داده که داعش اکنون در تلاش برای گسترش حضور در مناطق مرکزی و جنوبی آسیاست.

اما با این وجود کارنامه تحرکات داعش در منطقه غرب آسیا و به طور خاص عراق و سوریه نشان داده که فارغ از اینکه چه کسی سرکرده داعش باشد، سیاست‌های این گروه تروریستی عمدتا بر پایه منافع آمریکا تنظیم می‌شود و هر زمانی که پای مصالح ایالات متحده در میان باشد شاهد کاهش یا افزایش فعالیت‌های داعش در منطقه هستیم. داعشی‌ها از بی ثباتی اوضاع در مرزهای عراق و سوریه برای احیای فعالیت‌های خود حداکثر استفاده را می‌برند.

علاوه بر آن بستر عضوگیری برای داعش در محدوده این مرزها همچنان وجود دارد و جدااز عراق و سوریه، سرویس امنیت داخلی لبنان طی یک سال گذشته اخبار مستمری از دستگیری هسته‌های داعش و نیز فرار جوانان این کشور به عراق و سوریه برای پیوستن به این گروه تروریستی، منتشر کرده‌اند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۷۸۵۵۸۴۱۱:۵۸:۴۸ ۱۴۰۱/۹/۱۴
این ها بنحوی مثل داروغه ها عمل میکنند . و بعد از اینکه تاریخ مصرفشان گذشت حذف میشوند
ناشناس۲۷۸۵۶۵۹۱۲:۴۴:۲۴ ۱۴۰۱/۹/۱۴
قبلا آمریکا کارهایی که نکرده بود رو هم گردن می‌گرفت، الان کارش به جایی رسیده که گفته کشته شدن رهبر داعش کار ما نبوده!!
ناشناس۲۷۸۵۶۸۸۱۳:۰۱:۱۲ ۱۴۰۱/۹/۱۴
داعش امروز برای حفظ خودش نیاز به تبلیغ و بزرگنمایی داره برای همین حاضره در اختیار هرکشور یا گروهی قرار بگیره وبه نام خودش اهداف اونا رو عملی کنه با این کار هم اسم خودش رو حفظ کرده هم طرفی که اجیرش کرده رو به مقصود رسونده .
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  3. نکنید آقایان، نکنید!

  4. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

  5. مرزبانی در سرمای زیر صفر درجه

  6. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  7. واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد

  8. نیامده، جنجال را شروع کرد!

  9. اسامی مسؤلان ارشد محکوم شده دولت حسن روحانی اعلام شد

  10. وزیر ارتباطات: گام اول رفع محدودیت از اینترنت برداشته شد

  11. فرآیند تبدیل جولانی به احمد شرعِ کراواتی

  12. زمان پخش «گاندو۳» مشخص شد

  13. رژیم صهیونیستی مسئولیت ترور هنیه در تهران را بر عهده گرفت

  14. حکم اعدام برای کفتار کثیف

  15. هماهنگی خوب امروز دولت و مجلس برای ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز

  16. پزشکیان: اگر مردم را همراه خودمان کنیم، هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را زمین‌گیر کند

  17. رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتساپ حاصل همراهی اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی بود

  18. درخواست مضحک وزیر خارجه صهیونیست‌ها از شورای امنیت سازمان ملل

  19. پزشکیان: تمام دعواها بر سر منیّت‌هاست/ بر سر مسائل بیهوده دعوا نکنیم

پربحث‌های هفته

  1. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  2. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  10. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  11. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  12. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  13. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  14. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  15. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  16. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  17. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  20. امان از این یاغی!..

  21. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  23. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  24.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  25. نکنید آقایان، نکنید!

آخرین عناوین