اسلام ستیزی غربی، محصول چیست؟

علی علی پور فلاح پسند، گروه سیاسی الف،   4020511052 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
اسلام ستیزی غربی، محصول چیست؟

در ادامه ی اقدامات اسلام ستیزانه در سوئد و دانمارک، بار دیگر نسخه ای از قرآن کریم، این مرتبه در مقابل پارلمان سوئد به آتش کشیده شد. چند روز پیش از این هم، با وجود توهین آمیز خواندن اقدامات این چنینی توسط وزارت امور خارجه این کشور، مقام عالی رتبه ی دیگری در اکانت توییتر خود پیامبر اسلام (ص) را مورد شدیدترین و سخیف ترین اهانت ها قرار داد. ریچارد جمسف (Richard Jomshof) رئیس کمیته دادگستری نهاد قانونگذاری ملی که عالی‌ ترین نهاد تصمیم گیری سوئد است در  بخشی از توییت خود اینگونه نوشت:

از منظر من ما به گفتگوی جامع تری نیاز داریم. گفتگو در مورد اینکه آیا می توانیم دموکراسی را در دنیای مسلمانان نهادینه کنیم. گفتگو در مورد دینی که اساساً غیر دموکراتیک، خشونت طلب و زن ستیز است.

وی در ادامه با سخیف ترین کلمات به توهین پیامبر مسلمانان پرداخت...

این قبیل اقدامات و سخنان طیف وسیعی از نگرانی ها را در میان سیاستمداران سوئدی در بر داشته است. خطر از شورش و اقدامات تلافی جویانه در کنار قطع روابط دیپلماتیک و اعمال تحریم توسط کشورهای مسلمان و خدشه به تصمیم ترکیه در قبول عضویت سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی ناتو از جمله نگرانی هایی است که از سوی سیاستمداران سوئدی مطرح شده است. با تمام این تفاسیر، به ظاهر واکنش مقامات سوئدی در حرف و عمل چیزی بیشتر از پاک کردن صورت مسئله و فرار رو به جلو در برابر پاسخگویی به دو میلیارد مسلمان و تمام مردم آزاده جهان نبوده است. وزیر خارجه این کشور پیش از این هم در تشریح علل وقوع چنین اقداماتی، کمپین های نشر اطلاعات نادرست روسی را عامل هجمه ها  بر علیه سوئد عنوان کرده بود! 

توضیح سیاستمداران سوئدی چیست؟

واکنشهای احزاب راست، چپ و میانه ی سوئدی طیف وسیعی از موافقان و مخالفان اینگونه نفرت پراکنی ها را شامل می شود. حامیان، این دست اقدامات را مصداق بارز وجود آزادی بیان در این کشور قلمداد کرده و به متن قانون اساسی و ۴ اصل بنیادین (rikets grundlagar) برگرفته از آن استناد می کنند. 

در تفسیر حدود آزادی بیان که اصلی لاینفک از قانون اساسی این کشور است اینگونه بیان می شود که هدف قانون  آزادی بیان، تضمین تبادل آزاد عقیده، اطلاعات و خلق آثار هنری است. هیچ محدودیتی برای آزادی های  مجاز عنوان شده در این قانون وجود ندارد مگر با استناد به سایر مفاد قانونی. این حق برای شهروندان محفوظ است که هر مطلبی را آزادانه در رادیو، تلویزیون و اینترنت منتشر کنند. با این حال، استثنائاتی وجود دارد. برخی اقدامات همچون افترا به شخص دیگر یا توهین عمومی مستثنی شده اند. همچنین، تحریک اذهان یک گروه اجتماعی خاص یا تولید فیلم با محتوای خشونت جنسی مغایر با قانون آزادی بیان است. ضمناٍ، انتشار مطالبی که با هدف تهدید امنیت ملی یا جامعه که محتوای جاسوسی داشته باشد، شامل قانون حمایت از قانون آزادی بیان نمی شوند.

در بخش دیگر به غیرمجاز بودن سانسور در رسانه ها اشاره شده است: مقامات مجاز به ممیزی مطالب پیش از انتشار در رسانه های جمعی همچون رادیو، تلویزیون نیستند. استثنائاتی برای نمایش فیلم های سینمایی وجود دارد، که به بررسی پیش از پخش ملزم شده اند. شورای رسانه ‌های سوئد این اختیار را دارد تا رده های سنی برای فیلم های مختص کودکان و نوجوانان تعیین کند.

 همچنین فصل دوم قانون نظام حاکمیتی سوئد حدود و آزادی های فردی به شرح مواردی تحت حمایت حاکمیت قرار دارد.

آزادی بیان: یعنی آزادی به اشتراک گذاری اطلاعات و بیان افکار، نظرات و احساسات، به صورت شفاهی، تصویری، نوشتاری یا به هر روش دیگری؛ آزادی اطلاعات: یعنی آزادی تهیه و دریافت و به اشتراک گذاری اطلاعات؛ آزادی تجمع: یعنی آزادی برگزاری یا شرکت در تجمعات به منظور اطلاع ‌رسانی یا بیان نظر یا به هر هدف مشابه دیگری، یا برای ارائه کار هنری؛ آزادی اعتراض: یعنی آزادی برگزاری یا شرکت در اعتراض‌ ها در مکان ‌های عمومی؛ آزادی انجمن: یعنی آزادی ارتباط با دیگران به منظور اهداف عمومی یا خصوصی؛ آزادی عبادت: یعنی آزادی توسل به دین خود به صورت انفرادی یا با دیگران.

کدامین آزادی؟

با تعمق در اصول بنیادین آزادی در یکی از کشورهای طلایه دار دموکراسی این پرسش مطرح می شود که حدود آزادی در جوامع غربی کجاست و  چگونه آزادی انفرادی به خیر و تعالی جمعی می انجامد؟ کلایو همیلتون (Clive Hamilton) در کتاب خود با عنوان: «پارادوکس آزادی» به این ادعا می پردازد که اندیشه‌ ی متناقض زندگی مبتنی بر مصرف‌ گرایی در جامعه مدرن از این گزاره نشأت می گیرد که به همان میزان که جوامع به تعقیب خواسته ‌ها و اهداف مادی خود می ‌پردازند و مجموعه ای از قوانین مبتنی بر این اهداف را تدوین می کنند، از آزادی درونی خود محروم می‌ شوند. او به فلسفه‌ های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی غرب رجوع می کند که پایه‌ های اصلی اندیشه ‌های معاصر غربی را تشکیل می ‌دهند. وی عنوان می کند: آزادی حقیقی انسان با زندگی اخلاقی برگرفته از دین گره خورده است. نتیجه گیری عمیق و چالش بر انگیز برای جوامع سکولار مدرن. 

از منظر منطقی هم، در حالی که آزادی بیان حق مهمی است، این حق نباید به عنوان ابزاری برای اشاعه ی توهین، افترا و صدمه روانی و جسمی به دیگران به کار گرفته شود. به ویژه در شرایطی که خطر اشاعه ی خشونت و نفرت علیه گروه ‌های اقلیتی در حال افزایش است، تنها از طریق برقراری تعادل در این اصول می ‌توان جامعه ‌ای چند قومیتی و آزاد ایجاد کرد. همچنین، اگر یک فرد از آزادی بیان خود برای گسترش تبلیغات نفرت ‌انگیز علیه یک گروه خاص استفاده کند، می ‌تواند جرقه ی تبعیض و حتی خشونت علیه افراد در جامعه را روشن کند. این شرایط فضایی از ترس و انزوا را برای جامعه پدید خواهد آورد که اصول بنیادین غربی شامل گوناگونی نژادی و دموکراسی را مورد تهدید قرار دهد؛ چرخه ای رفت و برگشتی و ادامه دار. 

با تمام تفاسیر،‌ پرسش مهم تر این است که آیا آزادی بیان - که اصلی اساسی در جامعه دموکراتیک و سکولار غربی است - به سپری برای توجیه اقدامات تجاوز کارانه، نژاد پرستانه و مذهب ستیزانه تبدیل شده است؟ آیا کشورهای غربی این آمادگی را دارند تا یکبار برای همیشه از منظر تاریخی و واقع گرایانه با آحاد جامعه این موضوع را به اشتراک بگذارند که دقیقا برداشت آنها از آزادی  چه مختصات و اهدافی را دنبال می کند؟ توجیه و بهره سیاسی از اقدامات نژاد پرستانه و مذهب ستیزانه یا حفظ حقوق فردی و اجتماعی؟! 

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۷۰۵۳۸۱۵:۳۵:۵۵ ۱۴۰۲/۵/۱۱
با شرایط کنونی جامعه ایران باید به فکر رفتارهایی باشیم که منجر به دین گریزی و دین ستیزی مردم ایران و علی الخصوص جوانان و نوجوانان شده و میشه. رفتارهایی که به سرعت در حال گسترشه و آینده دین در ایران رو بسیار نگران کننده میکنه‌‌‌....
ناشناس۳۱۷۰۸۱۹۱۹:۴۶:۴۰ ۱۴۰۲/۵/۱۱
به عنوان کسی که در فضای حقیقی با جوانان و نوجوانان رابطه گسترده ای دارم و در فضای مجازی و اینستاگرام هم رصد عمیق و گسترده جامعه شناسانه ای دارم به جد اخطار می دم که ادامه وضع کنونی و سرشاخ شدن با جوانان و نوجوان منجر عواقب جبران ناپذیری در ارتباط نسل جوان با دین اسلام خواهد گذارد. از ما اخطار به مسئولان !
ناشناس۳۱۷۱۱۰۹۰۰:۲۶:۰۶ ۱۴۰۲/۵/۱۲
چرا فکر می کنیم عمدی در کار نیست !! آخه این همه بی سیاستی در بر خورد با معضل های اجتماعی دور از ذهن و مشکوکه !!
ناشناس۳۱۷۱۶۶۵۱۵:۱۶:۴۳ ۱۴۰۲/۵/۱۲
طبق خواست امام خمینی نظر اکثریت مردم را در اداره کشور لحاظ کنید تا اسلام به خطر نیفتد و حکومت نمونه در دنیا باشد
ناشناس۳۱۷۰۵۷۸۱۵:۵۵:۵۵ ۱۴۰۲/۵/۱۱
به نظرم این کارها سفارشی هست
ناشناس۳۱۷۰۵۹۱۱۶:۰۵:۵۶ ۱۴۰۲/۵/۱۱
تفکر مدرن انسان محور و دین زدا است. بین اسلام و مسحیت و یهودیت و ... فرقی نیست، ضد دین است.
ناشناس۳۱۷۰۵۹۷۱۶:۱۲:۰۳ ۱۴۰۲/۵/۱۱
تعیین حدود آزادی مشروع حقیقتا دشوار است. هم آزادی و هم محدودیت هردو دارای هزینه ها و تبعاتی است. حتی اگر با نگاه عملگرایانه، ارتقا قدرت پایدار یک جامعه مبنای تعیین حدود آزادی باشد، شاید از جامعه ای به جامعه دیگر و از زمانی به زمان دیگر این حدود نیازمند بازنگری و باز تعریف باشد. اما به شهادت تاریخ قطعا جزم اندیشی و بستن راه تحول در قانون گذاری سودمند نبوده است. مثلا فکر کنید اگر رسانه ها نبودند و ۵۰۰ سال پیش کسی در آن مکان اینکار را میکرد چقدر اهمیت داشت و الان چقدر؟ در ورای کثرت و تضاد کشور ها در حقیقت ما به سمت یک جامعه متحد جهانی در حال حرکتیم که باید هم تحمل اختلاف نظر و هم شیوه بیان آن و هم نحوه مواجهه با عبور از قوانین بازبینی شود.
علیرضا۳۱۷۰۶۵۵۱۷:۱۰:۵۰ ۱۴۰۲/۵/۱۱
هراس از اسلام ناب محمدی وجود همه منافقین و کفار را همیشه لرزانده و بیشترین ترس آنها از قرآن واهل بیت پیامبر ص میباشد که مایه قدرت گرفتن مسلمانان میشود. انشاالله ارزش این دو گرانبها را بیش از پیش بدانیم
ناشناس۳۱۷۰۸۰۲۱۹:۲۶:۴۰ ۱۴۰۲/۵/۱۱
واقعاً اسلام ستیزی خیلی بده .. مگه مسلمونا چکار کردن ....
ناشناس۳۱۷۰۸۳۵۲۰:۰۷:۵۴ ۱۴۰۲/۵/۱۱
شرایط کنونی ایجاب می کند که چهره ای از اسلام به نمایش بگذاریم که وحدت بخش و حلال مشکلات جامعه باشد
ناشناس۳۱۷۱۲۸۵۰۸:۲۷:۴۷ ۱۴۰۲/۵/۱۲
اسلام برداشت های متفاوتی دارد..
علیرضا۳۱۷۱۷۵۸۱۶:۴۶:۳۲ ۱۴۰۲/۵/۱۲
اسلام یک چهره داره و مواضعش هم مشخصه
ناشناس۳۱۷۰۸۵۲۲۰:۲۱:۲۴ ۱۴۰۲/۵/۱۱
در هیچ شرایطی هیچ قدرتی مقابل دشمنی کشورهای دیگر سنگری مستحکمتری از مردم نیست ..
عمران۳۱۷۱۱۸۷۰۳:۱۷:۵۷ ۱۴۰۲/۵/۱۲
بخشی از اسلام ستیزی در غرب ریشه در مسائل داخلی غرب خصوصا موضوع مهاجرت در اروپا دارد. فراوان محله هایی مشاهده میکنید در شهرهای اروپایی که مملو از مهاجران غیر قانونی/ یا پناهجویانی است که با بطن جامعه ی غربی ممزوج نمیشوند. بالاخره یا جامعه ی غربی را میخواهند یا نمیخواهند، اگر نمیخواهند چرا مهاجرت کردند، اگر میخواهند چرا فرهنگ جامعه میزبان را نمیپذیرند. این باعث میشود شهروند غربی به مسلمانان بدبین شود. البته نژادپرستی سفیدپوستان نسبت به رنگین پوستان بی تاثیر نیست. از طرفی تبلیغات رسانه ها خصوصا بر ذهن شهروندان اروپایی خیلی تاثیر گذار است، و انجا هم خبر های منفی از این منطقه پخش میشود.
مهدی۳۱۷۱۳۸۱۱۰:۲۰:۰۵ ۱۴۰۲/۵/۱۲
آیا کشورهای اسلامی برای مردم جهان نمونه و مبنای خدمات هستند؟
ناشناس۳۱۷۱۶۵۷۱۵:۰۷:۱۰ ۱۴۰۲/۵/۱۲
شما چهره ی ناب اسلامی رو به ما نشان بدین تا همه جذب اسلام شوند
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  3. نکنید آقایان، نکنید!

  4. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  5. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

  6. مرزبانی در سرمای زیر صفر درجه

  7. واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد

  8. نیامده، جنجال را شروع کرد!

  9. اسامی مسؤلان ارشد محکوم شده دولت حسن روحانی اعلام شد

  10. وزیر ارتباطات: گام اول رفع محدودیت از اینترنت برداشته شد

  11. فرآیند تبدیل جولانی به احمد شرعِ کراواتی

  12. زمان پخش «گاندو۳» مشخص شد

  13. رژیم صهیونیستی مسئولیت ترور هنیه در تهران را بر عهده گرفت

  14. پزشکیان: تمام دعواها بر سر منیّت‌هاست/ بر سر مسائل بیهوده دعوا نکنیم

  15. حکم اعدام برای کفتار کثیف

  16. هماهنگی خوب امروز دولت و مجلس برای ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز

  17. پزشکیان: اگر مردم را همراه خودمان کنیم، هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را زمین‌گیر کند

  18. رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتساپ حاصل همراهی اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی بود

  19. درخواست مضحک وزیر خارجه صهیونیست‌ها از شورای امنیت سازمان ملل

پربحث‌های هفته

  1. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  2. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  10. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  11. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  12. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  13. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  14. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  15. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  16. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  17. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  20. امان از این یاغی!..

  21. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  23. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  24.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  25. نکنید آقایان، نکنید!

آخرین عناوین