رتبه اول ذخایر نفت و گاز در دنیا را داریم، اما با ناترازی گاز، برق و بنزین مواجه هستیم

  4020903014 ۳۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

مدیرعامل انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه «بازار متشکل ریالی» در حوزه انرژی ایجاد شود، گفت: از نظر مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا اول هستیم؛ اما با ناترازی برق در تابستان و ناترازی گاز در زمستان و ناترازی بنزین در روزهای پرمصرف مواجه هستیم و اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف هم موفق نبوده است.

رتبه اول ذخایر نفت و گاز در دنیا را داریم، اما با ناترازی گاز، برق و بنزین مواجه هستیم

«سید مسلم موسوی» در گفت‌وگو با ایرنا، ضمن اشاره به وجود قوانین و برنامه‌های فراوان در حوزه «بهینه‌سازی مصرف انرژی» اظهار کرد: در این حوزه مطالعات فراوانی در مرکز پژوهش‌های مجلس، وزارت نفت، شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، وزارت نیرو و مراکز متعدد پژوهشی صورت گرفته است، همچنین در شورای اقتصاد، از حدود ۱۰ سال پیش، پروژه‌ها و طرح‌های کلانی تعریف شد؛ اما در عمل توفیق خاصی در این زمینه حاصل نشده است؛ زیرا سرمایه‌گذاری در حوزه مصرف بهینه انرژی صرفه اقتصادی نداشته باشد.

موسوی ضمن اشاره به کسری افزایش مصرف بنزین در تابستان، گفت: از ده پانزده سال پیش، کارشناسان حوزه انرژی شرایط امروز را پیش‌بینی می‌کردند و هشدار می‌دادند که در اوایل ۱۴۰۰، با ناترازی گاز و برق و بنزین مواجه خواهیم شد.

عضو هیئت علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در بیان دلیل «ناترازی‌ها» توضیح داد: هم از نظر مجموع ذخایر نفت و هم از نظر گاز در دنیا اول هستیم؛ اما با ناترازی برق در تابستان و ناترازی گاز در زمستان و ناترازی بنزین در روزهای پرمصرف مواجه هستیم؛ زیرا قیمت‌های انرژی در کشور نسبی است؛ گاز و گازوئیل مصرفی نیروگاه‌ها یارانه‌ای است. قیمت تبدیل انرژی به ازای هر کیلو وات ساعت نزدیک به ۷۰۰، ۸۰۰ تومان تمام می‌شود؛ ولی کشور ما به صورت متوسط آن را به قیمت ۱۰۰ تومان به هر مصرف‌کننده می‌دهد یعنی به ازای هر کیلو وات ساعت حدود ۷۰۰ تومان یارانه به هر مصرف‌کننده داده می‌شود.

موسوی یکی از دلایل شرایط نامطلوب اقتصادی و کسری بودجه دولت را صرف شدن عمده درآمدهای دولت برای یارانه‌های انرژی دانستد کرد و گفت: قیمت‌ها در حوزه انرژی منصفانه نیست؛ مثلاً قیمت یک لیتر بنزین از قیمت یک لیتر آب معدنی هم ارزان‌تر است. وقتی قیمت‌ها متناسب نیست مصرف خودبخود بالا می‌رود.

موسوی گفت: متأسفانه در برخی از دوره‌های مجلس شورای اسلامی، بعضی از نمایندگان به نام حمایت از مردم سیاستی را پایه‌گذاری کردند که الان گریبانگیر خود مردم شده و معضلاتی را برای کشور ایجاد کرده است و آن هم ثابت نگه داشتن قیمت حامل‌های انرژی بود؛ غافل از اینکه این سیاست باعث ایجاد مشکلاتی عدیده در حوزه گاز و برق و بنزین می‌شود.

وی با بیان اینکه اصلاح قیمت حامل‌های انرژی ضروری است، درباره روش این اقدام توضیح داد: وقتی دولت قیمت انرژی را مشخص می‌کند، بعد از یکی‌دو سال تورم ایجاد می‌شود. مصرف انرژی در کوتاه‌مدت کاهش پیدا می‌کند ولی در بلندمدت دوباره به مسیر خودش برمی‌گردد و افزایش می‌یابد چون با تورمی که ایجاد می‌کند دوباره قیمت‌های نسبی در حوزه انرژی در مقایسه با سایر کالاها ارزان می‌شود و مصرف دوباره افزایش پیدا می‌کند.

موسوی درباره «اصلاح قیمت حامل‌های انرژی» توضیح داد: این موضوع به این معنا نیست که قیمت‌ها افزایش پیدا کند بلکه به این معنا است که یک «بازار متشکل ریالی» در حوزه انرژی ایجاد شود و خودِ بازار، قیمت انرژی را مشخص کند، نه دولت. ضمن اینکه به این معنا هم نیست که قیمت انرژی‌مان را با قیمت فوب خلیج فارس مقایسه کنیم، چون درآمدها و هزینه‌های ما در کشور، ریالی است.

مدیرعامل انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران گفت: این اقدام، قطعاً تبعات سیاسی و اجتماعی دارد. متأسفانه دولت قبل قصد داشت با کج‌سلیقگی قیمت بنزین را اصلاح کند که دوباره همان سیاست غلط قبلی را در پیش گرفت و باز هم قیمت توسط دولت تعیین شد؛ ضمن اینکه این اقدام به یکباره و بدون اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی و بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم صورت گرفت که اثر منفی داشت.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۰۱۵۲۸۰۹:۲۶:۱۶ ۱۴۰۲/۹/۳
عجیبه
1۳۳۰۱۵۹۷۱۰:۵۹:۵۸ ۱۴۰۲/۹/۳
دولت ها خودرو ۷۰۰ میلیونی را دو میلیارد می فروشد و دلار ۳۰ تومانی را ۵۰ تومان ، این پول ها دقیقا کجا مصرف می شود ؟! قبوض هم پلکانی شده اند ..
ناشناس۳۳۰۱۵۳۱۰۹:۳۳:۰۹ ۱۴۰۲/۹/۳
مهمتر از آن این که معلوم نیست درآمد فروش نفت و گاز چه می شود که تاثیری در سفره مردم ندارد و فقط آلودگی آن می رسد.بقیه کشور های نفتی نه تنها در اوج رفاه زندگی می کنند حتی دولت از محل نفت مالیات مردم را هم می پردازد.
ناشناس۳۳۰۱۶۱۱۱۱:۱۷:۰۹ ۱۴۰۲/۹/۳
عزیزم فروش نفت به کشورهای دیگر در سر سفره هست از جمله حقوق کارمندان پرداخت یارانه و بدهی های دولت قبل یا پایین نگه داشتن دلار ولی آیا می دانید با فروش نفت که با آن هزینه جاری‌ مملکت اداره می شود تورم درست می کند؟ در ضمن ناترازی مانند بنزین در داخل هم با اعمال شدید قیمت پایین ایحاد شده وقتی تورم بالا هست ولی برای چند سال قیمت ان پایین نگه داشته شده حتی عامل تورم هست که بابت هزینه این پایین نگه داشتن از جاهای دیگر تامین می شود یا افزایش قاچاق و هدر رفتن سوبسیدی که داده می شود یا دور دور کردن
ناشناس۳۳۰۱۶۵۹۱۲:۱۳:۵۹ ۱۴۰۲/۹/۳
اگر با فروش نفت و خرج ان بابت هزینهدهای دولت تورم درست میشد الان کشورهای حوزه خلیج فارس باید رکورد دار تورم بودن اما مشکل در جای دیگه است
ناشناس۳۳۰۱۶۹۱۱۲:۴۹:۵۶ ۱۴۰۲/۹/۳
عمده حقوق ها با مالیات و منابع داخلی پرداخت می شود، از طرفی نمی دانم کجای دلار ۵۰ تومانی پایین نگه داشتن محسوب می‌شود ؟! وضعیت کشور های نفتی اطراف ما که بعضاً حتی مجبورند آب خوردن را هم وارد کنند نشان از رفاه است .
ناشناس۳۳۰۱۷۷۳۱۵:۲۹:۴۳ ۱۴۰۲/۹/۳
اولا آنها برای حقوق و هزینه جاری‌ از درآمد نفتی به آن صورت برداشت نمی شود بابت آن و بلکه بیشتر در بخش سرمایه گذاری می رود و سهم نفت و مشتقات ان در بودجه مانند ایران تا 50 درصد هم نیست بلکه 10 الی 15 درصد هست دوم هم در ایران از سال 1345 که قیمت نفت بالا رفت و در بودجه امد تورم های بالا از آن موقع ایجاد شد چون معادل ریالی آن تبدیل می شود و خرج هزینه های جاری (که جز پول های سرگردان هست و دلالی ... و می شود تورم) سوم اینکه دلار 50 هزار تومانی با توجه به تورم فعلی 40 درصدی ایران و تورم 5 درصدی امریکا که می شود 35 درصد و دلار سال قبل هم 47 هزار تومان بود 35 درصد افزایش یابد برای امثال چه عددی می شود؟!! ارز 28500 که بماند
ناشناس۳۳۰۱۷۸۴۱۵:۵۶:۵۷ ۱۴۰۲/۹/۳
دوست عزیز بهتره کمی از خوای بیدار بشی! و ببینی که پول بلوکه شده دولت قبل در کره را دریافت کردید البته این فقط یک فقره اش است. در ضمن مگه دولت قبل به کارمندا حقوق نمیداد؟
ناشناس۳۳۰۱۶۱۲۱۱:۲۰:۵۲ ۱۴۰۲/۹/۳
همچین می گوید دیگر کشورهای نفتی در اوج رفاه هستند یا مالیات آن کاملا گویا هست که از کشورهای دیگر خبر ندارد
ناشناس۳۳۰۱۷۸۸۱۵:۵۹:۴۵ ۱۴۰۲/۹/۳
شما که خبر داری از وضعیت اونا شمه ای با ارائه سند بگو.
ناشناس۳۳۰۱۸۷۲۱۹:۲۳:۵۱ ۱۴۰۲/۹/۳
یعنی شما ادعا دارین سطح رفاه مردم ما از کشورهای منطقه عرب نشین بیشتره!!!!!!!
ناشناس۳۳۰۲۲۱۵۱۰:۰۴:۰۶ ۱۴۰۲/۹/۴
مگر همه عرب از خلیج فارس هستند و یا فقط انها نفت دارند؟
ناشناس۳۳۰۱۵۴۱۰۹:۴۹:۴۲ ۱۴۰۲/۹/۳
ناترازی برخی مسوولان با مردم
ناشناس۳۳۰۱۵۵۰۱۰:۰۱:۱۴ ۱۴۰۲/۹/۳
در دولت های قبل هم تولید نفت و گاز و برق همینجور بوده بلکه بیشتر هم شده پس کجا میرن؟؟؟
سهرابی۳۳۰۱۵۵۵۱۰:۰۹:۵۲ ۱۴۰۲/۹/۳
به نظر من صنایع نفت و گاز و برق و منابع بار دیگر باید ملی شوند ...
پژوهشگر۳۳۰۱۵۵۹۱۰:۱۶:۳۱ ۱۴۰۲/۹/۳
همین قیمت یک لیتر بنزین با احتساب مجموع تورم و گرانی و درامد های طبقات مختلف مردم ایران در مقایسه با کشور امریکا ۴۴برابر گرانتره در مقایسه با کشور ترکیه ۱۵ برابر گرانتره در مقایسه با امارات ۲۵ برابر گرانتر در مقایسه با ارمنستان ۵برابر گرانتره پس نباید بصورت خام قیمت بنزین رو با کشورهای پیشرفته مقایسه کرد بلکه با در نظر داشتن مجموعه ای از مولفه ها ی اقتصادی مقایسه کرد مقایسه خام یک نوع سوء استفاده کردنه
ناشناس۳۳۰۱۶۸۳۱۲:۴۱:۵۸ ۱۴۰۲/۹/۳
این آمار را برای مقایسه از کجا و با چه فرمولی بدست اوردید؟ مشکل ایران عدم استفاده پول ملی و دلاری شدن محاسبات زندگی روزانه مردم و صنایع داخلی هست. به جرات می گویم بعد از ۳۰ سال زندگی در خارج ایران تنها کشورهایی مانند کوزوو را دیدم که پول ملی را رها کرده و مبنای خود را یورو یا دلار گذاشته‌اند نتایج این سبک زندگی را می شود به سهولت حس کرد.
ناشناس۳۳۰۱۸۷۴۱۹:۲۵:۳۷ ۱۴۰۲/۹/۳
اگه اهل علم اقتصاد باشی میدونی این امار از کجا اومده
ناشناس۳۳۰۱۷۷۵۱۵:۳۹:۱۵ ۱۴۰۲/۹/۳
جهت اطلاع متوسط درآمد ماهیانه آمریکا 5900 دلار و قیمت یک لیتر بنزین هم یک دلار و بیست سنت در فرانسه متوسط 3000 یورو و قیمت یک لیتر بنزین یک یورو و 70سنت در ترکیه متوسط حقوق ماهیانه 18 هزار لیر و یک لیتر بنزین 30 لیر در ایران متوسط حقوق بین 15 الی 17 میلیون یک لیتر بنزین هم 3 هزار تومان
ناشناس۳۳۰۲۳۰۰۱۲:۰۴:۲۵ ۱۴۰۲/۹/۴
چطوره که در مورد متوسط حقوق کشورهای دیگه با قطعیت اعلام کردی ولی در مورد خودمان با شک؟!
ناشناس۳۳۰۱۵۷۲۱۰:۲۷:۲۱ ۱۴۰۲/۹/۳
یه قصه ی مشابه وجود داره که دولت ها زمانیکه نتونن از درامدهای ارزیشون خوب استفاده کنن با استفاده از این قصه میخوان گرانی بیشار حامل های انرژی را توجیه کنن ..
ناشناس۳۳۰۱۵۷۴۱۰:۲۸:۳۵ ۱۴۰۲/۹/۳
برای گرانی هر چیزی باید از مردم اجازه بگیرید
ناشناس۳۳۰۱۵۷۵۱۰:۲۹:۵۶ ۱۴۰۲/۹/۳
اول بیا مسکن مناسب واسه ملت بساز که با یک پکیج خونشون گرم بشه و بخاری و خونه های قدیمی رو نو ساز کن بعد
ناشناس۳۳۰۱۵۷۷۱۰:۳۱:۴۹ ۱۴۰۲/۹/۳
بزرگترین ناترازی مهم و موثر در زندگی عموم مردم ناترازی بین درآمدها ،حقوق ها و هزینه های زندگیه این و مقایسه کن با کشورهای پیشرفته
ناشناس۳۳۰۱۵۷۹۱۰:۳۳:۴۲ ۱۴۰۲/۹/۳
به قول امام خمینی ره :این ملت صاحبان اصلی این مملکت هستن مسئولین همه خدمتگزار ملت هستن
علی۳۳۰۱۶۱۰۱۱:۱۳:۵۳ ۱۴۰۲/۹/۳
بدترین قسمت تحریم این است که معلوم نیست نفت کشورمان به چه قیمتی توسط چه کسی به فروش رفته و درامدش چه شد
علی۳۳۰۱۶۳۴۱۱:۴۷:۱۸ ۱۴۰۲/۹/۳
اقای حداد عادل به عنوان رییس مجلس وقت، اعلام کردند که ما امسال به مردم هدیه ای دادیم و اون هم ثابت نگه داشتن قیمت حامل های انرژی.
ناشناس۳۳۰۱۶۶۲۱۲:۲۱:۱۴ ۱۴۰۲/۹/۳
با توجه به تصویب چند قانون چالش بر انگیز اقتصادی از مجلس و دولت می پرسم ایا افزایش سن بازنشستگی به ۳۵ سال مورد رضایته اکثریته؟؟؟ایا افزایش حقوق کمتر از نصف تورم موجود به نفع مردمه؟؟؟ ایا
ناشناس۳۳۰۱۷۰۶۱۳:۰۷:۳۸ ۱۴۰۲/۹/۳
رتبه اول ذخایر نفت و گاز در دنیا را داریم، اما با ناترازی گاز، برق و بنزین مواجه هستیم، جالبه رتبه بالایی از تورم و گرانی، فساد اداری.... راهم داریم، به نظر من این یعنی در مدیریت مشکل اساسی داریم.
ناشناس۳۳۰۱۷۵۸۱۴:۴۶:۳۷ ۱۴۰۲/۹/۳
با سلام؛ افزایش قیمت حامل های انرژی یک راه مقطعی است که افزایش یارانه و کمک های دولتی را می طلبد پس مقداری از درآمد آن هزینه می شود و تورم هم ایجاد می نماید. پیشنهاد:استفاده از انرژی های پاک،استفاده از خودروهای هایبرید و گازی،نیروگاه های خورشیدی،بادی همچنین نیروگاه های اتمی و... که راه حل((مصرف حامل های انرژی))می باشد و قابل اجرا در کشور. همچنین موردهای بالا سبب ایجاد اشتغال و درآمدپایدار و قدرت برای کشور،همین طور رفع ناترازی بازرگانی و حتما رسیدن به تورم تک رقمی، ارزتک نرخی و تقویت پول ملی می شود که هدف قابل تحقق کشور می باشد. با سپاس
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  2. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  3. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  4. مذاکره با ترامپ پیشنهاد ساده‌لوحانه یا خیانت به منافع ملی؟!

  5. رهبر انقلاب: شهید سلیمانی ایران را حرم اطلاق می‌کرد/ خونی که در راه حق ریخته شود هدر نمی‌رود

  6. اولین واکنش سعید جلیلی به پیشنهاد معاون اولی دولت پزشکیان/ ممانعتم از اختصاص برنامه تلویزیونی به میرحسین موسوی خلاف است

  7. گیر جدید رسانه ‌ها به میرسلیم

  8. صهیونیست ها و باتلاق غزه

  9. هشدار ۱۲۲ نماینده مجلس به پزشکیان: از ابزارهای قانونی خود استفاده می‌کنیم/ کدام نمایندگان پای نامه هشدارآمیز را امضا کردند؟

  10. آقای فرزین! این حرف ها درباره قیمت دلار که درون تاکسی ها زده می شود، در شان شما نیست

  11. سردار نقدی: حضور ما در سوریه عاقلانه‌ترین تصمیم بود

  12. حسین طائب: عملیات وعده صادق ۳ با قدرت انجام می شود/ اگر قرار است با آمریکا مذاکره کنیم، باید حق خود را بگیریم

  13. اعتراض شدید ایران به سعودی‌ها در پی اعدام ۶ ایرانی/ سفیر عربستان به وزارت خارجه احضار شد

  14. همسرم را کشتم چون مهدورالدم بود

  15. تکذیبیه دفتر احمد توکلی درباره خبر برخی کانال‌های تلگرامی

  16. وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد

  17. پیمان همکاری ایران و روسیه چالشی جدید برای آمریکا و متحدانش

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. خار چشم محور غربی- عبری

  3. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  4. ما و آینده ایران

  5. آداب باخت

  6. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مذاکره با آمریکا همه مشکلات را حل نمی‌کند/ چرا با این همه ثروت به این وضع دچاریم؟!/ نمی‌شود هزینه‌ها دلاری و حقوق‌ها ریالی باشد

  7. صفرای دلار و سرکنگبین مسوولان اقتصادی !

  8. بازی جدید طالبان با ایران

  9. ۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

  10. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  11. «بن بست» فرزین؟!

  12. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  13. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  14. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  15. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  16. داریوش کاردان: انگار مهران مدیری از اینکه من آوردمش تلویزیون ناراحته!/به برنامه‌اش هم نرفتم، چون غیرقابل پخش می‌شد

  17. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  18. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  19. پزشکیان در تنگنای چاپلوسان دستپاچه ودوستان عجول/ اشتباه راهبردی و دلار ۸۰ هزار تومانی/ عملکرد دولت به روایت یک اصولگرا

  20. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  21. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  22. قدرت دفاعی ایران را با یک سلسله رزمایش نشان می‌دهیم

  23. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

آخرین عناوین