مازوت‌سوزی؛ هم داریم، هم نداریم!

گروه اجتماعی الف،   4020914114 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

اظهارات متناقض پیرامون مسئله مازوت‌سوزی در نیروگاه‌های تهران و نقش آن در آلودگی هوای پایتخت مردم و رسانه ها را سر در گم کرده است.

مازوت‌سوزی؛ هم داریم، هم نداریم!

به گزارش الف،‌ تنفس هوای آلوده در نیمه دوم سال، رویه‌ای تکراری است که هر ساله گریبان‌مان را گرفته و نفس‌هایمان را به شماره می‌اندازد. آلودگی به مهمان ناخوانده و همیشگی تهران تبدیل شده و انگار نه عزمی برای کاستن از این مشکل وجود دارد و نه توانایی خاصی در مهار آن.

معضل آلودگی یک چالش پیچیده و چندوجهی است و نمی‌توان صرفاً با تکیه بر تک‌ عوامل این مشکل مزمن را چاره‌جویی کرد. اما در بین عوامل مولد آلودگی هوا، همیشه مسئله مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها، مورد اختلاف بوده و صحبت‌های متفاوت و البته متناقضی در این خصوص مطرح شده است.

برخی عامل مهم در تشدید آلودگی هوا را استفاده از مازوت می‌دانند و به علت خطرات استفاده از این سوخت، حساسیت‌ها روی آن بیشتر شده است. هر چند که بنا به گزارش شرکت کنترل کیفیت هوا، 80 درصد آلودگی هوای تهران، به وسایل نقلیه اعم از خودروها، موتورسیکلت و اتوبوس‌ها بازمی‌گردد و نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها، منازل و صنایع مختلف سهم 20 درصدی در رقم‌خوردن هوای آلوده دارند اما با این وجود، مسئله مازوت‌سوزی به کلافی سردرگم تبدیل شده و اظهارات متناقض پیرامونی آن، ابعاد ماجرا را پیچیده‌تر کرده است.

*مازوت‌سوزی داریم یا نداریم؟

روز شنبه بود که یک اظهارنظر از عضو شورای‌شهر تهران، آغازگر مناقشات پیرامون این مسئله بود. مهدی پیرهادی گفته بود: « بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، سوخت‌های تولیدی کشور از جمله بنزین، نفت گاز و دیگر سوخت ها مطابق استاندارد ملی نیستند و از ۱۶ نیروگاه کشور ۱۴ نیروگاه مازوت مصرف می‌کنند و اگر کسی اعتراضی دارد می‌تواند به کمیسیون مراجعه کند. در جلسه روز گذشته استانداری تهران، نماینده پخش و پالایش رسماً اعلام کرد که دو نیروگاه از مازوت استفاده می‌کنند؛ شاید در دولت‌های قبل نیز به این موضوع بسیار کمتر توجه شده‌است؛ اما باید در این دوره موضوع به طور جدی پیگیری و حل شود.»

حتی پیش از این اظهارات، سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورای‌شهر تهران با تایید مازوت‌سوزی برخی نیروگاه‌ها گفته بود: « شهروندان بدانند که یکی از دلایل آلودگی هوای شهر تهران در ۶ ماه دوم سال مازوت‌سوزی و موارد اینگونه است اما متاسفانه به دلیل عملکرد بد شهرداری تهران به ویژه مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی در تبیین این موضوع اولین نهادی که در این روزهای آلودگی هوا مورد انتقاد است مدیریت شهری است و شهروندان خواستار حل این موضوع از سوی مدیریت شهری هستند.»

همین اظهارات دوتن از اعضای شورای‌شهر و افزایش انتقادات، کافی بود تا استاندار تهران به شائبه مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها پاسخ دهد. علیرضا فخاری در واکنش به این گمانه‌‌زنی‌ها گفت: « تاکنون خبر موثقی مبنی بر استفاده از مازوت در نیروگاه ها نداشتیم. به نظر می‌رسد در این خصوص کمی فضاسازی شده است همه مراکز تولید انرژی به ویژه نیروگاه‌ها سوخت دوگانه دارند اما هنوز به شرایط حاد برای عدم استفاده از سوخت گاز نرسیده‌ایم و به نظر می‌رسد کمی فضاسازی غیرواقعی در برخی رسانه‌ها انجام شده است.»

با افزایش انتقادات به عملکرد نیروگاه‌ها و ادعای مازوت‌سوزی آنان، پای وزارت نیرو هم به ماجرا باز شد و بر اساس گزارش این وزارت‌خانه، عمده نیروگاه‌های کشور امکان مازوت‌سازی ندارند و در خصوص آلودگی هوا، آدرس غلط به افکار عمومی داده می‌شود.

در این گزارش آمده است: « در تازه‌ترین اظهار نظر‌های صورت گرفته درباره نقش نیروگاه‌ها در ایجاد آلودگی هوای شهر تهران، برخی از اعضای شورای شهر با بیان اینکه در نیروگاه‌های پایتخت مازوت مصرف می‌شود، عامل اصلی آلاینده‌های جوی تهران را این موضوع عنوان کرده‌اند.

"سوده نجفی" و "مهدی پیرهادی" از جمله اعضای شورای شهر تهران هستند که طی روز‌های گذشته با اظهار نظر درباره مصرف سوخت مازوت در نیروگاه‌های شهر تهران، توجهات را در زمینه منابع آلودگی هوای تهران در حال حاضر به سمت نیروگاه‌ها جلب کرده اند.

این مواضع در حالی بیان می‌شود که از سویی اساساً از بین ۱۴۱ نیروگاه بزرگ کشور تنها ۱۶ واحد نیروگاهی کشور امکان مصرف سوخت مازوت دارند و از سوی دیگر هیچکدام از نیروگاه‌های فعال استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند.

آن طور که " مصطفی رجبی مشهدی" سخنگوی صنعت برق کشور و نیز دیگر مسئولان ارشد صنعت برق کشور بیان می‌کنند، در تهران برای تامین برق هیچ نیروگاهی مازوت مصرف نمی‌کند. همچنین در کل کشور فقط ۱۶ نیروگاه بخاری وجود دارد و بقیه نیروگاه‌ها گازی و سیکل ترکیبی هستند که اساساً امکان مصرف مازوت را ندارند.

توضیح بیشتر اینکه نیروگاه‌های موجود در استان تهران شامل نیروگاه‌های طرشت، بعثت و ری هر سه از سوخت گاز استفاده می‌کنند و نیروگاه‌های دیگر شامل شهدای پاکدشت و پرند نیز به دلیل ماهیت سیکل ترکیبی امکان مصرف مازوت ندارند.

در مورد نیروگاه طرشت نکته اینکه این نیروگاه بیش از ۴۰ سال است که هیچ مازوتی را در خود جای نداده و حتی بخش مازوت‌سوز این نیروگاه نیز به زمین فوتبال تبدیل شده است. ضمن اینکه این نیروگاه همه ساله و در فصول سرد به دلیل افت فشار گاز و قرار گرفتن نیروگاه در منطقه شهری از مدار خارج و وارد دوره تعمیرات می‌شود.

واحد مازوت نیروگاه برق بعثت نیز سال هاست به دلیل محدودیت‌های زیست‌محیطی به طور کامل پلمب شده و این نیروگاه گاز طبیعی مصرف می‌کند. با این توضیح که مصرف گاز نیروگاه بعثت به صورت تقریبی یک میلیون و ۶۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز است و هر زمان که فشار گاز افت کند، تولید کاهش می‌یابد و به هیچ عنوان از سوخت دوم در این نیروگاه استفاده نمی‌شود.

نیروگاه شهدای پاکدشت نیز که بزرگترین نیروگاه سیکل‌ترکیبی محسوب می‌شود، از سال ۱۳۸۲ وارد چرخه بهره‌برداری شد و در قالب دو فاز ابتدا فاز گازی و در مرحله دوم به صورت سیکل‌ترکیبی تا کنون مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. در خصوص سوخت مصرفی این نیروگاه باید گفت سوخت اصلی این نیروگاه مطابق مدارک سازنده سوخت گاز طبیعی است و از سوخت گازوئیل در صورت نیاز به عنوان سوخت دوم و کمکی استفاده می‌شود.

همچنین نیروگاه پرند نیز که یکی از نیروگاه‌های گازی استان تهران با ظرفیت تولید ۱۵۲۶ مگاوات است از سوخت گاز برای تولید برق استفاده می‌کند و سوخت مازوت در این نیروگاه نیز استفاده نمی‌شود.

در نهایت نیروگاه ری نیز که یکی از قدیمی‌ترین نیروگاه‌ها شناخته می‌شود، طراحی واحد‌های تولیدی آن به‌گونه‌ای است که به هیچ عنوان قابلیت استفاده از سوخت مازوت را ندارند، سوخت اول و اصلی این نیروگاه گازطبیعی بوده و تنها سوخت جایگزین دراین نیروگاه سوخت مایع گازوئیل است که درمواقع عدم تخصیص سهمیه گاز، این مجموعه برای تامین برق مورد نیاز شبکه از سوخت جایگزین یعنی گازوئیل استفاده خواهد کرد. در عین حال به دلیل این که استفاده از سوخت مایع گازوئیل آثار مخرب بیشتری روی تجهیزات توربین خواهد داشت و هرگز اولویت مصرفی نیست.

مستند به اطلاعات فوق که قابل راستی آزمایی است، مشاهده می‌شود که نه تنها هیچ کدام از نیروگاه‌های استان تهران مصرف مازوت ندارند، بلکه از میان ۱۴۱ نیروگاه بزرگ کل کشور نیز تنها ۱۶ نیروگاه از مازوت برای تولید انرژی برق استفاده می‌کنند.

با این تفاسیر به نظر می‌رسد آنچه تهران در حوزه آلودگی هوای در حال حاضر با آن درگیر است، کاهش ضریب تخلیه آلودگی هوای تهران به دلیل سرد شدن هوا، افزایش تعداد خودرو و عدم بازنشستگی خودرو‌های فرسوده و در نتیجه افزایش مصرف بنزین است.

این موضوع از آن جهت مورد تاکید قرار می‌گیرد که بر اساس بسیاری از آمار و اطلاعات مستند سهم منابع متحرک در آلودگی هوای تهران بیش از ۸۰ درصد است و این در حالی است که در بخش منابع ثابت، سهم نیروگاه‌ها از کل آلایندگی شهر تهران تنها ۳.۸ درصد است.»

*اظهارات متناقضی که بی‌اعتمادی را رقم می‌زند

بر اساس ادعای وزارت نیرو، در تهران هیچ نیروگاهی برای تولید برق از مازوت استفاده نمی‌کند و باید دید که چگونه دو تن از اعضای شورای‌شهر، مسئله مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها را مطرح کرده‌اند.

هر چند که مسئله مازوت‌سازی در کشور و با توجه به محدودیت‌های صنعت گاز در فصل سرما، قابل انکار نیست اما نباید صرفاً آن را به چند نیروگاه‌ در پایتخت تقلیل داد و حتی نقش این نیروگاه‌ها را در تداوم آلودگی هوا بزرگ کرد. در برخی از پالایشگاه‌ها و کارخانه‌های تولید سیمان هم مازوت‌سوزی صورت می‌گیرد اما تا این اندازه برجسته‌سازی پیرامون آن‌ها صورت نمی‌گیرد. علاوه بر این، مطالعات و تحقیقات جدیدترو جامع‌تری برای بررسی عوامل آلودگی هوا در تهران و دیگر کلانشهرها و مقایسه بین عوامل ثابت و متحرک در بروز این معضل نیاز است.

اما فارغ از این مسئله، همین اظهارات متناقض پیرامون یک مسئله مشخص است که بی‌اعتمادی افکارعمومی به سخنان متولیان امر و مسئولین را رقم می‌زند. وقتی در شهری چون تهران که تعداد نیروگاه‌هایش مشخص است تا این حد سخنان متفاوتی مطرح می‌شود، ممکن است مردم این برداشت را داشته باشند که برخی مسائل از نظر آن‌ها پنهان نگه‌داشته می‌شود در حالی که ممکن است این‌گونه نباشد و صرفاً برداشت‌های نابجا و عدم احاطه به موضوع، چنین اظهارات حاشیه‌سازی را رقم بزند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۱۴۷۷۸۰۹:۱۳:۰۳ ۱۴۰۲/۹/۱۵
هر کسی میگه مازوت سوزی نداریم راست نمی گوید.
ناشناس۳۳۱۴۹۱۸۱۱:۳۹:۰۲ ۱۴۰۲/۹/۱۵
یک نگاهی به توان مدیران ارشد سیستمهای دولتی بکنین واقعا چه انتظاری دارید نخبه ها و آدمهای باهوش این کشور رو ترک میکنن جاش انسانهای که پارتی دارند هستند و... پستهای کلیدی رو بدست میارن و با آزمون و خطا میخوان مدیریت یاد بگیرند انتظار دارید در عمل چه اتفاقی بیافتد اگر خروجی اینها غیر از این بود عجیب بود
ناشناس۳۳۱۴۷۸۴۰۹:۲۱:۳۷ ۱۴۰۲/۹/۱۵
جالبتر از همه اینها جواب استاندار تهرانه که میگه خبر موثقی نداریم.مگه الان عهد تیرکمونه که خبر نداری؟یکی از تلفن های روی میزت رو بردار و زنگ بزن به روسای نیروگاه های تهران و ازشون بپرس.
علی۳۳۱۴۷۸۸۰۹:۲۸:۰۵ ۱۴۰۲/۹/۱۵
مسئولان عزیزم فراموش کرده اند کشور در حال حاضر درگیر بحران زیست محیطی بحران اقتصادی و بحران های سیاسی اجتماعی است و بحران های فوق به نقطه ای رسیده اند که برروی یکدیگر تاثیر می گذارند به هم متصل شده اند باید با تمام توان متمرکز بر کنترل و کاهش مشکلات شویم
ایرانی۳۳۱۴۷۹۷۰۹:۳۶:۳۷ ۱۴۰۲/۹/۱۵
متاسفانه دیگه نفس ها مفرح ذات نیست فقط ممد حیات است لطفا فقط یه چیز از شما مسوولان می‌خواهیم *نفس ها را مفرح ذات کنید *ممنون چیز دیگه ای از شما نمی خواهیم
ناشناس۳۳۱۴۷۹۸۰۹:۳۹:۱۱ ۱۴۰۲/۹/۱۵
همون نیروگاههای سیکل ترکیبی از گازوئیلی استفاده میکنند که دست کمی از مازوت ندارد. مسئله اول اینجاست که تمرکز آلودگی بر اساس نقشه های هوایی دقیقا روی نیروگاههاست حتی در شرایط تعطیلی و کاهش ترافیک. مسئله دوم وضعیت کوههای اطراف تهران و کرج است که با توجه به جهت غالب بادها آلودگی را پشت کوه و روی شهر متمرکز میکند. به عبارتی نیروگاهها از هر سوخت فسیلی که استفاده میکنند -در تمام نقاط کشور- نه الزامات زیست محیطی را بر آورده میکنند و نه در جای درست جا نمایی شده اند.
ناشناس۳۳۱۴۸۰۰۰۹:۴۱:۳۶ ۱۴۰۲/۹/۱۵
الودگی هوا معلول همون چیزیه که منجر به اختلاس چای دبش، بحران اب، تورم ، صندوق بازنشستگی، خودرو، بیکاری و دهها مورد دیگه شده. وقتی نظر مردم و نخبگان جامعه کم کم با نظرات یک گروه خاص جایگزین میشد چنین روزهایی به وضوح دیده میشد. متاسفانه انداختن مشکلات گردن دولت قبل و امریکا و انگلیس دیگه دردی دوا نمیکنه و حتی یک درصد مردم هم این توجیهات را نمیپذیرند.
ناشناس۳۳۱۵۰۷۴۱۳:۰۷:۲۷ ۱۴۰۲/۹/۱۵
در این کشور همه چیز معلول رتبه 149 فساد اقتصادی جهانی سیستم است. از آلودگی هوا تا طرد عملی نخبگان و حتی تلاش برای جلوگیری از آموزش استعدادهای واقعی.
صمصام۳۳۱۴۸۱۵۰۹:۵۶:۰۳ ۱۴۰۲/۹/۱۵
خدایا این سرزمین را از دروغ و خشکسالی محفوظ بدار
ناشناس۳۳۱۵۱۴۶۱۳:۴۷:۰۰ ۱۴۰۲/۹/۱۵
امین یا رب العالمین
ناشناس۳۳۱۴۸۲۹۱۰:۰۸:۳۱ ۱۴۰۲/۹/۱۵
اشتباه نشود این آلودگی هوا نیست که کشور را فرا گرفته بلکه نکبت عدم توجه به همه مسائل اجتماعی و فرهنگی و مذهبی می باشد
ناشناس۳۳۱۵۰۶۷۱۳:۰۳:۱۱ ۱۴۰۲/۹/۱۵
به نوعی مجازات الهی می باشد نمی خواهیم از خواب بیدار شویم
ناشناس۳۳۱۶۰۳۵۱۳:۰۶:۱۰ ۱۴۰۲/۹/۱۶
چرا ناکارآمدیهای برخی مسئولین را به مجازات الهی نسبت میدی؟
ناشناس۳۳۱۴۸۳۸۱۰:۱۳:۵۴ ۱۴۰۲/۹/۱۵
این از قیمت مسکن, این از آلودگی هوا, این از ترافیک, این از تورم و فشار خرد کننده اقتصادی, این از دست مزدها و این از اختلاسهای نجومی. من جوان باید به چی دل خوش باشم ؟
ناشناس۳۳۱۴۸۴۷۱۰:۱۷:۰۱ ۱۴۰۲/۹/۱۵
مازوت سوزی علت اصلی آلودگی نیست علت وسایل نقلیه زیاد هست که وارد خیابان شده و همزمان قیمت پایین نگه داشتن سوخت برای چند سال وقتی تورم بالا در کشور وجود دارد
امیر۳۳۱۴۸۵۷۱۰:۲۶:۴۰ ۱۴۰۲/۹/۱۵
مردم سر در گم نیستند می دانند چه خبر است و تکذیب عده ای هیچ اثری در مردم ندارد .
ناشناس۳۳۱۴۹۰۵۱۱:۲۰:۵۲ ۱۴۰۲/۹/۱۵
متاسفانه رئیسی تا اینجا معلوم نیست چه برنامه ای داره خدا عاقبت همه ما را به خیر کنه
ناشناس۳۳۱۴۹۴۱۱۱:۵۸:۵۰ ۱۴۰۲/۹/۱۵
۷۰۰۰ صفحه!
ناشناس۳۳۱۴۹۶۷۱۲:۱۴:۱۵ ۱۴۰۲/۹/۱۵
تعلل دولت روحانی در ساخت نیروگاههای هسته ای و خرید خودروهای برقی دلایل الودگی هواست.
ناشناس۳۳۱۴۹۲۲۱۱:۴۱:۵۲ ۱۴۰۲/۹/۱۵
این مورد بستگی دارد که کدام جناح سرکار باشد
علی۳۳۱۴۹۲۳۱۱:۴۲:۳۹ ۱۴۰۲/۹/۱۵
مردم آنقدر دروغ شنیدن که حرف راست رو هم قبول نمی کنند. نمونه اش هم رفتارها و گفتار دولتمردانی نظیر استانداری تهران و...
عاشق ایران۳۳۱۴۹۲۵۱۱:۴۴:۳۴ ۱۴۰۲/۹/۱۵
رنگ رخساره شهر، میدهد خبر از سر درون
شهیدی۳۳۱۵۴۰۲۱۸:۰۷:۲۶ ۱۴۰۲/۹/۱۵
سه عامل اصلی در کشور باعث این آلودگی وحشتناک شده عدم کیفیت سوخت فرسودگی خودروها و مازوت سوزی ......چطور در کشور های هم مرز ما مثل ترکیه و دوبی و آذربایجان این معضل وجود ندارد ؟
ناشناس۳۳۱۶۲۳۱۱۸:۰۶:۴۰ ۱۴۰۲/۹/۱۶
چرا این کارخانه های اطراف تهران را یکبار برای همیشه جمع نمیکنید؟! علت اصلی آلودگی وحشتناک و خطرناک هوای تهران همین ها هستند و بعد اندکی خودروهای خیابان!
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  2. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  3. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  4. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

  5. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

  6. ظریف: ترامپ اقدامات عملی انجام دهد، ایران آماده گفت‌وگو است

  7. مجوز برای بی‌مجوزها/ ماجرای تذکر اتباع به زنان ایرانی در قانون چیست؟

  8. قانون حجاب چه می‌گوید؟

  9. جلیلی: حرف از توافق جدید اشتباه است  

  10. قالیباف: فیلترینگ فعلی غلط و با آن مخالفم

  11. مسائل اصلی کشور را نباید زمین بگذاریم و به مسائل فرعی و دست چندم بپردازیم

  12. نمی گوییم قانون حجاب وحی منزل است؛ واکنش اژه ای به قانون حجاب

  13. پزشکیان: یکی از مشکلات امروز برخورد سلیقه‌ای با قانون است

  14. مصرف علنی الکل در سریال ایرانی

  15. اظهار نظر عباس عبدی درباره قانون عفاف و حجاب

  16. نیرو‌های حشد الشعبی در راه سوریه

  17. ‌بازداشت متهمان ‌آزار دختر یاسوجی

  18. انتقاد معاون رئیس‌جمهور از قانون حجاب : چه عجله‌ای است که این قانون با این شتابزدگی اجرا شود؟

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. مکالمه خيالي «جک» و «آرش»، فرداي تحقق بازدارندگي هسته ای!

  4. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  6. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  7. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  8. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  9. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  10. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  11. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  12. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  13. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  14. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  15. مذاکره؛ نه تابو نه هدف / سالاد جلایی‌پور برای دولت/ هنوز ماه عسل شماست آقای عارف!

  16. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  17. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  18. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  19. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  20. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  21. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  22. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  23. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  24. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  25. دومین گفت‌وگوی تلویزیونی پزشکیان با مردم/ باید مردم را مطمئن کنیم که از نظر معیشتی مشکل پیدا نمی کنند

آخرین عناوین