وزارت اقتصاد: روند فقر کاهشی است/ برخی نقدها به دولت سیاسی‌کاری است

  4021010010 ۱۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزارت اقتصاد اعلام کرد: آنچه در تحلیل‌ شکست برنامه دولت در مهار فقر مغفول مانده، وضعیتی است که به واسطه عبور از یک دهه معطلی اقتصاد به دولت سیزدهم تحمیل شده؛ بنابراین نتیجه‌گیری‌ طبیعتاً دچار نقصان و نزدیک به سیاسی کاری است تا برآورد تخصصی.

 وزارت اقتصاد: روند فقر کاهشی است/ برخی نقدها به دولت سیاسی‌کاری است

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزارت اقتصاد در پاسخ به ادعاهای مطرح شده مبنی بر عدول دولت از وعده‌های خود درباره معیشت مردم و رفع فقر تاکید کرد: دولت از وعده‌های خود در حمایت از معیشت مردم و مهار تورم کوتاه نیامده و کارنامه دولت در دو سال گذشته موید این مدعا است و آنچه در تحلیل‌های ارایه شده مبنی بر شکست این سیاست‌ها در مهار فقر مغفول مانده، وضعیتی است که به واسطه عبور از یک دهه معطلی اقتصاد به دولت سیزدهم تحمیل شده است؛ بنابراین نتیجه‌گیری‌ها طبیعتاً دچار نقصان و نزدیک به سیاسی کاری است تا برآوردهای تخصصی.

دولت سیزدهم بعد از دولتی سر کار آمد که قائل به هیچگونه اصلاحات اقتصادی نبود و مدیریت اقتصاد کشور را کاملا با رفتار سیاسی کشورهای غربی گره زده بود و به همین دلیل با اعمال تحریم‌های نفتی و تداوم آن به سالهای تورم میانگین 40 درصد و فشار بی سابقه بر معیشت مردم، طبیعی است که فشار 5 ساله این میزان تورم، معیشت و رفاه مردم را شکننده تر از همیشه کرده است.

 در مواجهه با این وضعیت دولت می‌توانست دو انتخاب داشته باشد؛ کشتی اقتصاد و معیشت را در طوفان و بحران بی حرکت نگه دارد تا شاید با گوشه چشمی از کشورهای غربی برای مدتی محدود فشار از مردم ایران برداشته شود و دوباره وضع به همان منوال باز گردد و در نتیجه ساختارها روز به روز معیوب تر و اصلاح آنها دشوارتر شود و یا با تکیه بر عوامل درون‌زا و تغییر نگاه به تعامل با دنیا، این کشتی را به حرکت درآورده و ابتکار عمل را در عبور از این بحران به دست گیرد. انتخاب دولت سیزدهم قاعدتاً راه اول نبود چرا که با مردم برای بهبود وضعیت پیمان بسته و بر پیمان خود ایستاده بود.

 بازگرداندن اقتصاد به ریل آن هم بعد از یک دهه معطلی اقتصاد قطعا هم انرژی و توان مضاعفی نیاز داشت و هم نتایج ملموس آن برای مردم به تاخیر می افتد اما در این میان دولت با روایت‌هایی نادرست و تزریق ناامیدی به جامعه در فضای رسانه‌ای و بدتر از آن از سوی افرادی مواجه است که با وجود توان تحلیل تخصصی و کارشناسی ترجیح می‌دهند چشم بر واقعیت ببندند.

 اصرار دولت بر عبور از بحران با تکیه بر عوامل درون‌زا، تغییر رویکرد در ارتباط با کشورهای دنیا از جمله روابط شکل گرفته در قالب پیمان های بزرگی همچون پیمان شانگهای، بریکس، خلق فرصت ها و ارتباطات جدید با کشورهای همسایه نشانگر آن است که در کارنامه دولت نه تنها استراتژی توسعه با تکیه بر عوامل درون زا وجود دارد که از ظرفیت‌های بین المللی نیز غافل نبوده و ظرفیت‌های مغفول را فعال کرده است.

 مجموعه اقدامات دولت سیزدهم نتایجی را در پی داشته که برخی از این نتایج در شاخص‌های کلان اقتصادی مانند رشد اقتصادی، نرخ تورم، متغیرهای کلان پولی، بهبود وضعیت اشتغال و ... قابل مشاهده است. میانگین رشد اقتصادی کشور در 8 سال دولت قبل بطور میانگین حدود یک درصد و در 4 سال پایانی دولت قبل، بطور میانگین پنج صدم درصد بود؛ یعنی دولت قبل کشور را با رشد اقتصادی نزدیک صفر به دولت سیزدهم تحویل داد. اما اکنون در دو سال پیاپی رشد اقتصادی کشور که معدل عملکرد و تلاش دولت سیزدهم است، براساس گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار، در هر دو سال بالای 4 درصد بوده است.

برنامه 10 بندی دولت برای مهار تورم و رشد تولید که اکنون در حال اجرا از سوی دستگاه‌های اجرایی است، تدوین برنامه هفتم توسعه با هدف رفع ناترازی‌هایی که دهه‌ها گریبانگیر اقتصاد ایران بوده و برای آنها چاره اندیشی نشده بود، از مواردی است که حکایت از توجه دولت به کاهش فشار بر مردم نه به صورت اتفاقی و مقطعی بلکه با برنامه دارد؛ برنامه‌‌ای که خروجی آن کاهش ناترازی، بازگشت به ریل، بلند مدت و مستمر باشد.

 برنامه‌های دولت برای رفع ناترازی‌ها با رفع نابرابری‌ها همراه است و هیچگاه دولت به این وجه از اصلاح ریل اقتصاد بی توجه نبوده است. اراده جدی دولت برای رفع نابرابری، خود را در کاهش ضریب جینی سال 1401 نشان داد و شاخص های فقر و نابرابری اندکی بهبود داشته است هرچند که از نگاه دولت مطلوب نیست و با استمرار تلاش برای رفع نابرابری به نقطه مطلوب نزدیک خواهد شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۴۰۹۶۶۰۹:۲۱:۴۹ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
ما هم توی این کشور زندگی نمی کنیم و خرید نمی کنیم وضعیت قیمتها و معیشت مردم رو نمیبینیم و توهم فقر داریم و سیاسی کاری میکنیم و شما هم خبره این کار!!
ناشناس۳۳۴۱۰۴۸۱۰:۰۴:۱۹ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
یک اقتصاد دان پیدا کنید و بیاید بگوید از نظر اقتصادی وضعمان از سال 97 بهتر شده است. یک اقتصاد دان پیدا کنید و بیاید و بگوید آینده خوبی در انتظار کشور است بدون برداشته شدن تحریم ها.
امید یاوری دارانی۳۳۴۱۰۸۱۱۰:۲۳:۱۴ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
نیازی به سخن سرایی نیست . رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون. امروزه مردم در گرانی و تورم غرق شده اند .شعار درمانی جواب نمی دهد . امید سازی خوب است اما باید یک قدم هم پیش رفت تا صد قدم نشان داده شود. گرانی روزانه و نوبتی هر نوع کالا و خدماتی امان مردم را بریده است . قبلا در ابتدای سال همه چیز یکبار گران می شد و تمام اما این گرانیها روزانه و نوبتی و پی در پی شده است . صدای ما را کسی می شنود و برایش ارزشی قائل می شود؟
ناشناس۳۳۴۱۰۹۸۱۰:۳۰:۲۷ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
سرکوب ارزی نکنید .
ناشناس۳۳۴۱۲۶۱۱۱:۵۵:۲۲ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
با تورم بالا ولی سرکوب ارزی یعنی خراب شدن همین روند ها در آینده
ناشناس۳۳۴۱۳۸۳۱۳:۲۱:۱۷ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
چرا هر چی میشه میگه مال دولت قبل و قبل تر
ناشناس۳۳۴۱۳۹۴۱۳:۲۳:۴۲ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
خسته نباشید با این اصلاحات اقتصادی --!
ناشناس۳۳۴۱۵۳۹۱۴:۴۴:۱۷ ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
بعد نیست سازمان بازسی کل کشور ورود نمایند ببینند در وزارت اقتصاد چه خبر است ..
ناشناس۳۳۴۲۳۳۶۰۰:۱۷:۵۵ ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
ادعای بدون دلیل! محترمین وزارت اقتصاد آیا افزایش ۱۸ درصدی حقوق در سال آینده و ۲۰ درصدی امسال در مقابل تورم بالای ۴۰ درصد کاهش فقر حقوق بگیران یا افزایش فقر آنان است؟
محمد۳۳۴۲۸۵۰۱۲:۱۸:۴۱ ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
شاخص رو عوض کردن بعد آمار دادن راه حل نیست.
ناشناس۳۳۴۳۸۸۵۱۳:۳۴:۰۴ ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
وقتی همه چیز روز به روز گرانتر می شود و حقوقها کمتر از نصف تورم افزایش می یابد در واقع نه تنها فقر کاهشی نیست بلکه افزایشی هم هست.
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  15. یارانه‌ها واریز شد

  16. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  17. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  18. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  19. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

آخرین عناوین