پشت پرده توافق موشکی آلمان با عربستان سعودی چیست؟

  4021021068 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

یک نشریه آلمانی منافع اقتصادی آلمان و اروپا را در پشت پرده توافق موشکی اخیر برلین با ریاض دانست که به توصیف برلین با توجه به نقش سازنده عربستان در مناقشات خاورمیانه انجام شده است.

پشت پرده توافق موشکی آلمان با عربستان سعودی چیست؟

به گزارش تسنیم، روزنامه اشتوتگارتر ناخریشتن آلمان در مطلبی به پشت پرده توافق موشکی اخیر دولت آلمان با عربستان سعودی با توجیه اینکه ریاض نقش موثری در جنگ خاورمیانه ایفا می کند پرداخته و این پرسش را مطرح کرد که واقعاً پشت پرده قرارداد موشک های یوروفایتر آلمان با عربستان سعودی چیست؟

در ادامه این مطلب آمده است: دولت فدرال آلمان ریاض را به خاطر مواضعش در مناقشه خاورمیانه ستایش می کند و ممنوعیت تحویل هواپیماهای جنگنده به این کشور را لغو می کند. اما منافع اقتصادی روشنی نیز در پس این تصمیم برای برلین وجود دارد.

در ادامه این مطلب آمده است: این معامله‌ای است که بحث برانگیز است. آلمان اخیرا ممنوعیت صادرات جت های جنگنده به عربستان سعودی را لغو کرد. این به سعودی ها اجازه می دهد تا 54 جت یوروفایتر را از آلمان خریداری کند. این البته موضوعی بحث برانگیز در آلمان است. "ریکاردا لانگ"، رهبر حزب سبز آلمان در این باره گفت: من فکر می‌کنم اگر به این موضع پایبند باشیم که هیچ جنگنده‌ای به عربستان سعودی تحویل داده نخواهد شد، درست است.

اما دولت فدرال آلمان چنین اعتراضات و مخالفت هایی را نادیده گرفته و روز چهارشنبه، تحویل موشک هایی یورو فایتر به عربستان را تایید کرد. دلیل رسمی این موضوع نقش سازنده عربستان سعودی در مناقشه خاورمیانه اعلام شده است. به این ترتیب عربستان سعودی به عنوان به توصیف آلمان متحد اسرائیل اکنون اجازه خرید تسلیحات اروپایی را دارد. این بخشی از حقیقت است. اما برخی انگیزه های مهم برای لغو ممنوعیت این معامله تسلیحاتی از ریاض سرچشمه نمی گیرد، بلکه از برلین و بروکسل نشات می گیرد.

در ادامه آمده است: برای درک این موضوع، باید به یک دهه و نیم آینده نگاه کرد. ارتش آلمان قرار است از سال 2040 یک هواپیمای جنگی جدید دریافت کند. این سیستم به اصطلاح Future Combat Air System (FCAS) است. این هواپیما همراه با فرانسه و اسپانیا در حال توسعه است و قصد دارد چیزی کمتر از مدرن ترین هواپیمای جنگنده در جهان نداشته باشد.

FCAS قرار است جایگزین جنگنده های یورو فایتر در نیروی هوایی آلمان شود. اما آخرین یوروفایتر سفارش داده شده قرار است در سال 2030 تحویل شود. به گفته صنایع دفاعی آلمان در حال حاضر حفره‌ای در روند سفارش این جنگنده ها بین سال های 2030 تا 2040 وجود دارد.

سفارش بیش از 50 دستگاه از این جنگنده ها از عربستان سعودی با قیمت حدود 120 میلیون یورو می تواند به بستن این حفره کمک کند. " آندریاس شوارتز ، سیاستمدار بودجه حزب سوسیال دموکرات که مسئول بودجه وزارت دفاع است در این باره گفته است: این یک تسکین برای صنعت محلی است که به سفارشات بیشتر و امنیت برنامه ریزی نیاز دارد. به گفته وی اگر شکافی در سفارشات وجود داشته باشد، دانش و کارمندان از بین می روند.

به گفته وی اما این برای صنعت کافی نیست. وی از آلمان می‌خواهد که یوروفایترهای اضافی را در نسخه بهبودیافته خریداری کند تا توسعه و تحقیق بیشتر انجام شود و پروژه جدید هم از این تحقیقات بهره مند شود.

انجمن صنعت هوافضای آلمان هم هشدار می‌دهد که بدون سفارشات بعدی، خطر از دست رفتن مشاغل، درآمد مالیاتی و به‌ویژه فناوری‌ها و مهارت‌های پیشرفته در صنعت ما که طی دهه‌ها ایجاد شده‌اند وجود دارد. ائتلاف دولتی در آلمان این موضوع را شدیدتر بیان می کند و در این باره گفته است: "ما به سفارشات بیشتری برای یوروفایتر نیاز داریم - در غیر این صورت FCAS مرده است."

دلیل دیگر این مجوز فروش به عربستان سعودی، دلجویی از دیگر شرکای اروپایی است. به طور رسمی، توافق با ریاض از طریق دولت بریتانیا انجام می شود. اما از آنجایی که بخش‌های بزرگی از یوروفایتر در آلمان ساخته می‌شود، دولت فدرال آلمان حرفی برای گفتن دارد و برخی می‌گویند حتی حق وتو دارد. در گذشته، بریتانیایی ها از سیاست صادرات محدودکننده در برلین ناراضی بودند.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان هم روز چهارشنبه در سفری به عربستان سعودی از تغییر رویکرد برلین خبر داده و تاکید کرد: سعودی ها نباید به آغوش چین کشیده شوند.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان روز چهارشنبه به ریاض، پایتخت عربستان سعودی سفر کرد. هابک در بیانیه ای تصمیم دولت فدرال برای تحویل 150 موشک به عربستان سعودی برای تسلیح جت های جنگنده را توجیه کرد. او به دلیل محرمانه بودن این توافق نخواست مستقیماً در مورد این تصمیم اظهار نظر کند. با این حال، وی خاطرنشان کرد که دو ملاحظه در همه تصمیم‌ها نقش دارند: از یک سو، این سؤال که آیا شرکای دیگر مانند اوکراین «نیاز ضروری‌تری» ندارند و اینکه آیا تسلیحات مورد بحث «در دنیایی که پیچیده‌تر شده است» به گونه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد که به حفاظت، کاهش تنش یا ثبات کمک کند.

به گزارش آ ار دی آلمان هابک همچنین گفت که عربستان سعودی بازیگر اصلی منطقه است که بدون آن پیشرفت در برخی مسائل به سختی امکان پذیر است. هابک تاکید کرد: دولت فدرال می داند که عربستان سعودی به عنوان لنگر ثبات در منطقه نیز مورد نیاز است. به گفته وی عربستان تلاش های جدی برای دستیابی به صلح در یمن و همچنین در جنگ در نوار غزه انجام می دهد. نقش عربستان سعودی تغییر کرده است. هابک در مورد موضوع بحث برانگیز حقوق بشر گفت که این موضوع همیشه در بحث ها نقش دارد. با این حال، مشخص نیست که وی اظهارنظر خاصی کرده است یا خیر.

"هابک" همچنین نشانه هایی از تغییر واقعی را می بیند. وی گفت: کشور در حال تحول و در مرحله مدرنیزه شدن است. این را می توان در این واقعیت مشاهده کرد که زنان در حال حاضر به طور قابل توجهی درگیر جامعه و دنیای کار در این کشور هستند و عربستان همچنین نقش متفاوتی در تعامل با سیاست خارجی نسبت به چند سال پیش ایفا می کند.

بهر حال غرب در حال حاضر در تلاش است تا مجدداً عربستان سعودی را به اتحاد خود پیوند دهد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۵۲۲۴۳۱۶:۱۳:۵۳ ۱۴۰۲/۱۰/۲۱
توافق این قرارداد به سال 2018 برمی گردد، و البته که منافع اقتصادی دارد!! این هواپیماها محصول مشترک فرانسه و اسپانیا و آلمان است که طبق قرارداد اولیه مشارکت، فروش آنها نیاز به موافقت هر سه عضو دارد، قرارداد هم همانطور که گفتم سال 2018 بسته شد ولی پس از قتل خاشقچی در سفارت عربستان در ترکیه، آلمان در اعتراض به وضعیت حقوق بشر عربستان، با ادامه آن مخالفت کرد، تا همین چند شب پیش که به دلیل نقش سازنده عربستان در جنگ اسرائیل و حماس (نه مناقشات خاورمیانه!!)، به عبارتی عدم دمیدنش در آتش، از ادامه مخالفت دست برداشت! بنابراین پشت پرده در واقع دقیقا همان چیزی است که در روی سن مشاهده می کنید!! بنده از ابتدا عرض کردم شیخ نشین ها هیچ مشکلی با حمله اسرائیل به حماس ندارند، کاملا برعکس آنها برای توافق با اسرائیل نیاز به تاسیس کشور مستقل فلسطینی دارند، ولی کشور مستقل فلسطینی که در آن برای حماس کرسی مانند کرسی حزب الله در لبنان وجود داشته باشد را نمی خواهند، پس قطعا یکی از شروط توافق با اسرائیل تاسیس کشور فلسطینی بدون حماس است در واقع این از مرز ها هم اهمیت بیشتری دارد، فقط اینبار به جای آنکه مانند حوثی ها خودشان درگیر شوند، نقش سازنده در مناقشه اسرائیل و حماس داشتند!!
ناشناس۳۳۵۲۲۵۷۱۶:۲۵:۳۸ ۱۴۰۲/۱۰/۲۱
این لنگر ثبات که گفت منو یاد قدیم ایران انداخت. راستی نفت عربستان کی تموم میشه؟
ناشناس۳۳۵۲۲۶۹۱۶:۳۶:۴۸ ۱۴۰۲/۱۰/۲۱
برای اینها اقتصاد اول هست نه ایدئولوژی
ناشناس۳۳۵۲۷۳۴۰۷:۳۶:۰۶ ۱۴۰۲/۱۰/۲۲
این همون آلمانی هست که آقای رفسنجانی تعریفشو میکرد
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. خار چشم محور غربی- عبری

  3. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  4. آداب باخت

  5. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مذاکره با آمریکا همه مشکلات را حل نمی‌کند/ چرا با این همه ثروت به این وضع دچاریم؟!/ نمی‌شود هزینه‌ها دلاری و حقوق‌ها ریالی باشد

  6. صفرای دلار و سرکنگبین مسوولان اقتصادی !

  7. بازی جدید طالبان با ایران

  8. ۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

  9. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  10. «بن بست» فرزین؟!

  11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  12. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  13. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  14. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  15. داریوش کاردان: انگار مهران مدیری از اینکه من آوردمش تلویزیون ناراحته!/به برنامه‌اش هم نرفتم، چون غیرقابل پخش می‌شد

  16. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  17. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  18. پزشکیان در تنگنای چاپلوسان دستپاچه ودوستان عجول/ اشتباه راهبردی و دلار ۸۰ هزار تومانی/ عملکرد دولت به روایت یک اصولگرا

  19. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  20. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  21. قدرت دفاعی ایران را با یک سلسله رزمایش نشان می‌دهیم

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  24. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین