به گزارش الف؛ آمریکا و انگلیس با همراهی و کمک دولت هایی نظیر استرالیا، بحرین، کانادا و هلند، 73 حمله را به اهداف مختلفی در خاک یمن(گفته شده 16 پایگاه نیروهای ارتش یمن هدف حمله قرار گرفته است) انجام داده اند. حملاتی که به گفته منابع رسمی یمنی منجرِ به شهادت رسیدن 5 نفر از نیروهای مسلح یمن و زخمی شدن 6 تن دیگر شده است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پس از این حملات در بیانیه ای، اقدام نظامی علیه انصار الله یمن را با طرح این ادعا که نیروهای این جنبش علیه امنیت کشتیرانی بین المللی در دریای سرخ و تنگه باب المندب دست به کنشگری می زنند، توجیه کرده است. اتهامی که انصار الله یمن بارها و بارها آن را رد کرده است. در این چهارچوب، مقام های ارشد جنبش انصار الله یمن در سطوح مختلف به این نکته اشاره داشته اند که اقدامِ طرف های مخاصم علیه یمن، بی جواب نخواهد ماند.
با این همه، در تحلیل کلیتِ حمله اخیر آمریکایی-انگلیسی به یمن، توجه به 3 نکته، ضروری و مهم به نظر میرسد.
اولا، ماجراجویی اخیر به رهبری آمریکا و انگلیس علیه یمن، در شرایطی رخ داده که دولت آفریقای جنوبی به تازگی، به واسطه طرح شکایت در دیوان بین المللی دادگستری علیه رژیم اشغالگر قدس(به دلیل ارتکاب صهیونیستها به نسل کشی در نوار غزه)، توجهات زیادی را در عرصه جهانی به سمت خود و اقدامش جلب کرده است. دولت ها و ملت های مختلفی در اقصی نقاط جهان نیز از این اقدام دولت آفریقای جنوبی حمایت کرده و می کنند و به نظر می رسد که این موضوع به یک دردسر بزرگ برای صهیونیست ها در ادامه راه تبدیل خواهد شد.
حال در این فضا، قدرت های غربی با انجام حملاتی علیه خاک یمن به نوعی سعی داشته اند تا فضا و جو را تغییر دهند و حواسِ افکار عمومی بین المللی را از ضرورت پیگرد قضایی و محاکمه مقام های ارشد صهیونیست، منحرف کرده و پرت سازند.
دوم اینکه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و متحدان غربی وی در توجیه حمله به خاک یمن، بار دیگر دست به فرافکنی زده و ادعاهای غیرواقعی را مطرح کرده اند. دولت آمریکا معتقدند است که انصار الله یمن ، امنیت کشتیرانی بین المللی را در دریای سرخ به خطر می اندازد و باید با این تهدید مقابله شود. این در حالی است که جنبش انصار الله یمن به صراحت اعلام کرده که صرفا کشتی های تجاری اسرائیلی و یا آن دسته از کشتی هایی که به مقصد بنادر صهیونیست ها حرکت می کنند را هدف قرار می دهد و در دیگر موارد، حافظ امنیت دریانوردی بین المللی است و هیچ مشکلی وجود ندارد(انصار الله تاکید کرده که تا جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه خاتمه نیابند و کمک های گسترده ای به دستِ مردم این منطقه نرسد، این جنبش نیز به سیاست خود علیه صهیونیست ها ادامه خواهد داد). به بیان ساده تر، دولت آمریکا و همچنین انگلیس، با یک بهانه واهی اقدام تجاوزکارانه خود در حمله به یمن را توجیه می کنند.
و در نهایت سوم اینکه حوثی های یمنی در مدت اخیر با شجاعت و جنسِ خاص کنشگری خود در دریای سرخ و تنگه باب المندب، هزینه های گزافی را به رژیم اشغالگر قدس و همچنین قدرت های غربی تحمیل کرده اند. معادله ای که حتی به اذعان و اعتراف شمار قابل توجهی از تحلیلگران غربی، نوعی تحمیلِ تحقیر از سوی انصارالله یمن به غربی ها و صهیونیست ها است. حال در این شرایط، قدرت های غربی با حمله به اهدافی در خاک یمن به زعم خود بر آن بوده اند تا از انصار الله یمن زهرچشم بگیرند و آن را وادار به عقب نشینی از مواضع خود کنند. این در حالی است که این قبیل تحلیل ها بدون تردید نتیجه عکس خواهند داد زیرا انصار الله یمن و کنش های آن در هدف قراردان تجارت دریایی رژیم اشغالگر قدس و البته حمایت از ملت و مقاومت فلسطین، از حمایت پرشور میلیون ها یمنی برخوردار است و این مساله، اراده ملت یمن جهت تحمیل هزینه های سنگین تر به محور غربی-عبری را چند برابر بیشتر می کند. جدای از این ها، نه آمریکا و نه انگلیس به واسطه مشکلات و گرفتاری های عمیق و گسترده خود، در منطقه غرب آسیا، از ابتکار عمل برخوردار نیستند این در حالی است که انصار الله یمن دقیقا در منطقه و جغرافیای خود قرار دارد و می تواند تغییر دهنده بسیاری از معادلات باشد. به عنوان مثال، هیچ بعید نیست که همچون حمله چند روز قبل انصار الله یمن به یک کشتی جنگی آمریکایی که مقام های آمریکایی آن را یک حمله پیشرفته و ترکیبی توصیف کردند، در ادامه شاهدِ به بار آمدن بی آبروهایِ بیشتر برای آمریکایی ها و تحقیرشان از جانب ملت یمن باشیم. مسائلی که همه و همه یک پیام معنادار را مخابره می کنند: اقدام نامشروع اخیر آمریکا و انگلیس در حمله به اهدافی در یمن، بیش از آنکه برای آن ها امنیتزا باشد، امنیتزدا خواهد بود و صورت حساب های سنگینی را روی دستِ آن ها خواهد گذاشت.