چالش بزرگ ترامپ برای شکست بایدن

  4021104120

نتایج برخی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد دونالد ترامپ برای شکست دادن جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با یک چالش بزرگ روبرو است.

چالش بزرگ ترامپ برای شکست بایدن

به گزارش فارس، با پیروزی «دونالد ترامپ» در ایالت «نیوهمپشایر» در مرحله‌ مقدماتی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برخی از تحلیلگران می‌گویند نامزدی نهایی او در انتخابات مسجل و رقابت او با «جو بایدن»، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در انتخابات سراسری نوامبر 2024 امر اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

عملکرد ترامپ در مرحله مقدماتی موجب شده عده زیادی از تحلیلگران برای احتمال پیروزی او در برابر جو بایدن احتمالی فراتر از حد واقعیت متصور شوند. اما نگاهی به برخی آمار و ارقام نشان می‌دهد که این تحلیل لزوماً صحیح نیست.

قبل از انتخابات مقدماتی در ایالت «آیووا» که حدود یک هفته پیش برگزار شد ان‌بی‌سی نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که این مسئله را به وضوح نشان داد.

 آن نظرسنجی نشان داد که 43 درصد از کسانی که هوادار «نیکی هیلی»، رقیب انتخاباتی ترامپ در حزب جمهوری‌خواه هستند گفته‌اند که در صورتی که رقابت بین ترامپ و بایدن باشد ترجیح می‌دهند به نامزد حزب دموکرات رأی بدهند تا ترامپ.

علاوه بر این، آن‌طور که «ران‌دی‌سانتیس» شب گذشته عنوان کرد مشارکت اندک رأی‌دهندگان حزب جمهوری‌خواه در رایزنش ایالت آیووا نشان‌دهنده نارضایتی محافظه‌کاران از ترامپ است.

دی‌سانتیس گفت که در جلسه‌های رأی‌گیری ایالت آیووا 110 هزار نفر شرکت کرده‌اند در حالی که این رقم در سال 2016 حدود 186 هزار نفر بوده است. این در حالی است که تعداد کل هواداران حزب جمهوری‌خواه در این ایالت در سال جاری بیشتر از سال 2016 است.

نتایج انتخابات در ایالت «نیوهمپشایر» مهر تأیید دیگری بر این فرضیه زد. پایگاه پولیتیکو گزارشی منتشر کرده که نشان می‌دهد طرفداران نیکی هیلی رأی دادن به بایدن را به ترامپ ترجیح می‌دهند.

اسکات سیمون، 64 ساله که در انتخابات 2016 و 2020 به ترامپ رأی داده است می‌گوید: «من نمی‌توانم به ترامپ رأی بدهم. او یک متقلب است. بیش از اندازه فاسد است. من به او رأی دادم اما نمی‌دانستم که او تا این اندازه فاسد است.»

پرونده‌های قضائی که علیه ترامپ مفتوح است یکی از دلایل رویگردان شدن شماری از طرفداران او و تغییر نظر آنها نسبت به او است. البته این همه ماجرا نیست و دلایل دیگری هم در اینجا در کارند.

ترامپ در سال 2024 به عنوان کاندیدی که برای اولین بار وارد عرصه انتخابات شده مورد قضاوت قرار نمی‌گیرد و رأی‌دهندگان بیشتر از آنکه برداشت‌هایشان درباره او را حول عملکرد ستاد انتخاباتی‌اش متمرکز کنند نگاهشان را به عملکرد 4 ساله او در کاخ سفید دوخته‌‌اند.

البته از آن طرف، جو بایدن نیز با کارنامه ضعیف 4 ساله نامحبوب‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا لقب گرفته و در دوران حضورش در کاخ سفید نیز عملاً تمامی سیاست‌های ترامپ را به ویژه در زمینه سیاست خارجی در پیش گرفته و ادامه داده است.

با وجود این، ترامپ برای جلب نظر دوباره رأی‌دهندگانی که از خودش رانده است کار دشوارتری نسبت به رقیبش در حزب دموکرات پیش رو خواهد داشت.

حتی قبل از برگزاری انتخابات در آیووا و نیوهمپشایر هم این مسئله در نظرسنجی‌های رسانه‌های آمریکا مورد تأیید قرار گرفته بود. به عنوان مثال روزنامه نیویورک‌تایمز و کالج سی‌نا در یک نظرسنجی متشرک گزارش داده بودند که میزان حمایت از بایدن در میان دموکرات‌ها و رأی‌دهندگان مستقل متمایل به دموکرات‌ها (91 درصد) اندکی بیشتر از میزان حمایت جمهوری‌خواهان و مستقل‌های مایل به جمهوری‌خواهان از ترامپ (86) درصد است.

رقم حمایت 86 درصدی جمهوری‌خواهان از ترامپ البته رقم بالایی برای این است که او بتواند یک بار دیگر مجوز ورود به کاخ سفید را در ماه نوامبر کسب کند اما در یک انتخابات با رقابت نزدیک و تناتنگ همین اختلاف اندک ممکن است وزنه را به سمت نامزد دموکرات‌ها تغییر بدهد.

البته این مشکل مختص ترامپ نیست. بخشی از رأی‌دهندگان حزب دموکرات هم از او با توجه به عملکردش ناراضی هستند و گفته‌اند که قصد دارند در ماه نوامبر به نامزد حزب سوم رأی بدهند.

میشل گرین 34 ساله که سال 2020 به بایدن رأی داده اما اکنون نام خودش را به عنوان یک رأی‌دهنده مستقل ثبت کرده به پولیتیکو گفت: «لازم است ما نشان دهد که انتخابات نمی‌تواند فقط رأی‌گیری بر سر دو حزبی باشد که هیچ‌کس با آن موافق نیست.»

اینکه این گروه از رأی‌دهندگان تا چه اندازه در تعیین رئیس‌جمهور آینده اثرگذار خواهند بود جای سوال دارد اما نشانه‌هایی وجود دارد که وضعیت ترامپ در میان رأی‌دهندگان مستقل بدتر از بایدن است.

در نظرسنجی نیویورک‌تایمز که ماه گذشته برگزار شد مشخص شد که بایدن با نتیجه 50 درصد نسبت به 38 درصد از ترامپ جلوتر است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

آخرین عناوین