پورمحمدی: در پرونده کرسنت نقشی نداشتم

  4030404068

پورمحمدی کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نقش مردم در جمهوری اسلامی تعیین‌کننده است. امام راحل و رهبری انقلاب هم نقش مردم و مشارکت آنان را جدی گرفتند. نقطه قوت و برگ برنده در عرصه بین‌المللی ما مشارکت و حضور مردم است.

پورمحمدی: در پرونده کرسنت نقشی نداشتم

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی دوشنبه ۴ تیر ۱۴۰۳ در نشستی که به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در سالن شهید رجب‌بیگی دانشکده فنی برگزار شد، اظهار کرد: نقش دانشگاهیان و نخبگان در هر جامعه مشخص است. ما پیشینه تمدنی و فرهنگی داریم و انقلاب ما نیز فکری و انسانی است.

وی افزود: ما از ظرفیت خوب نخبگی، پژوهشی و علمی برخورداریم اما آیا آن‌چه آموزش دیده‌ایم را در عرصه زندگی خودمان هم آورده‌ایم یا نه؟ در این زمینه در جاهایی موفق بودیم و در جاهایی موفق نبودیم.

پورمحمدی یادآور شد: نقش مردم در جمهوری اسلامی تعیین‌کننده است. امام راحل و رهبری انقلاب هم نقش مردم و مشارکت آنان را جدی گرفتند. نقطه قوت و برگ برنده در عرصه بین‌المللی ما مشارکت و حضور مردم است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر دشمنان از تعرض به ایران پروا دارند نه‌تنها به دلیل قدرت نظامی و سایر قدرت‌های ماست که بیش از همه به حضور مردم مرتبط است. تاکید رهبری انقلاب هم بر مشارکت در انتخابات همین درک را از قدرت بازدارندگی ملی نشان می‌دهد.

مردم را به مشارکت دعوت و تشویق کنیم

وی ادامه داد: امروز مشارکت و حضور ملی مسئله اصلی کشور است. ما باید در این جهت جدی باشیم. مردم را دعوت و تشویق کنیم اما هنوز نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد آن‌چه مطلوب بوده، محقق نشده است. قرار است جمهوری اسلامی به اتکای همه مردم پیش رود و همه مردم ما نیستیم.

پورمحمدی اظهار کرد: کشور فقط متعلق به ما نیست. کشور برای همه مردم ایران است، همه حق دارند، همه می‌خواهند زندگی کنند. اصل حفظ و توسعه کشور است و دیدگاه مذهبی و انقلابی عامه مردم نیز باید تأمین شود ولی حق نداریم دیدگاه‌های فوق‌العاده ارزشی خود را به مردم تحمیل کنیم.

حق نداریم ارزش‌های دینی را به زور به مردم تحمیل کنیم

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برای تحقق ارزش‌های دینی از ابتدای زندگی سیاسی خود در پیش از انقلاب تلاش کردیم و هرگز هم تصور نمی‌کردیم حکومت هم تشکیل بدهیم اما در عین حال، حق نداریم ارزش‌های دینی را به زور به مردم تحمیل کنیم بلکه باید منطق در این زمینه عمل کرد.

وی افزود: جوانان ما ذهنیتی دارند و این ذهنیت القایی است و از جای دیگری آب می‌خورد. این‌که کسی امنیتی باشد و وظیفه امنیتی را به عهده بگیرد خادم است یا خائن؟ اگر کسی برای کشورش جنگید و لباس نظامی پوشید برای کشور خادم است یا خائن؟ جوری حرف می‌زنیم انگار کسی که جنگیده است فقط برای شهادت خوب است. جوری از آدم امنیتی تعبیر می‌کنید که گویی یک دستمال کثیف است و باید او را کنار گذاشت.

پورمحمدی خطاب به حاضران در نشست، یادآور شد: اشتباه نکنید. بیشترین حمله را چه کسانی به من انجام می‌دهند؟ دوست ندارم بچه‌های حزب‌اللهی ما با آنان یکصدا شوند. اینکه تفکر امنیتی نباید بر کشور حاکم شود را حتماً قبول دارم اما آیا شما هم قبول دارید که تفکر نظامی نباید بر کشور حاکم شود؟

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: من طمعی بر ریاست‌جمهوری ندارم و برای مقام عمل نکردم و نمی‌کنم. من صراحت دارم و بسیار جدی هم هستم و اگر بنا باشد بصیرت بر این کشور حاکم شود، خواهیم گفت چه گفته‌ایم و چه نوشته‌ایم و چه تذکراتی دادم و چه پیش آمد. روزی این مسائل را روشن و منتشر خواهم کرد اما برای پست و مقام کار نکردم و امنیت مردم برایم همیشه اهمیت داشته است و اهمیت دارد.

وی گفت: برای من پست ریاست‌جمهوری و وزارت و ریاست بر سازمان‌ها اهمیتی نداشته و ندارد. اگر رئیس‌جمهور شوم حتماً افتخار می‌کنم اما رفتار و اقدامات و گفتارم برای این هدف نیست.

پورمحمدی تصریح کرد: من با رئیس‌جمهوری وزیر و نظامی هم موافقم اما به این شرط که تفکر نظامی خود را بر کشور حاکم نکند. کسی که امنیتی است خیلی مثبت است. من ۸ تا ۹ سال اول کارم که قاضی بودم و با منافقین و ضدانقلاب مواجهه داشتم. بعد از آن با اصرار به وزارت اطلاعات رفتم. چون آدم اجتماعی هستم و علنی حضور دارم و مباحثه می‌کنم و حرف می‌زنم. اکنون هم نماد اطلاعات و امنیت در این کشور من هستم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: من از ۴۵ سال حضورم در انقلاب ۱۳ سال در وزارت اطلاعات بودم که باز از این مدت هم ۹ سال در بخش خارجی بودم که جایگاه امنیتی تلقی نمی‌شود اما مسئولیتی اطلاعاتی است. وقتی هم که به وزرات کشور رفتم از مردمی‌ترین مسئولان بودم.

کرسنت اصلأ به من ربطی دارد؟

پورمحمدی در پاسخ به پرسشی درباره ماجرای پرونده کرسنت و SFO، اظهار کرد: اصلأ به من ربطی دارد؟ سال ۸۱ قرارداد بسته شده است، مسئله داشته و در دولت آقای احمدی‌نژاد آمده تا پیگیری شود. آقای احمدی‌نژاد دو بار اقدام کرد که انجام شود. من سال ۸۷ به سازمان بازرسی رفته‌ام. من باید پاسخ دهم؟ خیلی جالب است. 

وی یادآور شد: پرونده قبل از آن توسط دیوان محاسبات آماده شده و به دادگستری برای رسیدگی به تخلفات ارجاع شده است. گزارش‌هایی هم به سازمان بازرسی رسید و همکاران ما که الان مدیران یکی از استانداران دولت آقای رئیسی است، قبل از اینکه من به آنجا بروم اطلاعاتش را آماده کرده بود و من هم وقتی آمدم تکمیل شد و به افراد آن پرونده رسیدگی شد و محاکمه صورت گرفت و محکوم شدند. ثم ماذا؟ من باید جواب دهم؟ خیلی عجیب است.

آن آقا گفت با شما حرف داریم؛ بله، ما هم حرف داریم‌

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: کرسنت داستان بزرگی است و خیلی خسارت از کرسنت به کشور وارد شده است. آن آقا گفت با شما حرف داریم؛ بله، ما هم حرف داریم‌. من خیلی چیزها را نمی‌خواستم بگویم. ما سر کرسنت حرف داریم‌. من هم هیچ نقشی نه این طرف و نه آن طرف نداشتم و فقط در دوره‌ای و در بخشی به من اطلاعات تکمیلی رسید و طبق ضوابط سازمان به مراجع مرتبط منتقل کردم ولی امروز برای کرسنت حرف جدی داریم. باید پاسخ دهند.

آن آقا پرونده دیگری را هم اسم برد که نمی‌دانست چیست

پورمحمدی یادآور شد: آن آقا پرونده دیگری را هم اسم برد که نمی‌دانست چیست! آنجا را که افتخار می‌کنم. قبل از من در سازمان بازرسی شروع شده بود و پول بسیار زیادی به دلار خرج کردیم تا اطلاعاتی از خارج وارد کنیم که هزاران صفحه بود. آنچه که اهمیت داشت ترجمه کردیم و خلاصه‌ای مفصل از آن به قوه قضاییه فرستادیم که منجر به محکومیت همان چهره‌های معروفی شد که اسم نمی‌برم.

وی تصریح کرد: افتخار می‌کنم که سعی کردم وظیفه خودم را بدون در نظر گرفتن قرابت‌ها، دوستی و رفاقت و آشنایی و با احترامی که به شخصیت‌ها و بزرگان کشور داشتم گزارش‌هایم را فرستادم، تاریخ دارد، شماره دارد و مخاطب دارد. هرکسی ادعا دارد می‌تواند به اسناد مراجعه کند.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

    2. خار چشم محور غربی- عبری

    3. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

    4. آداب باخت

    5. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مذاکره با آمریکا همه مشکلات را حل نمی‌کند/ چرا با این همه ثروت به این وضع دچاریم؟!/ نمی‌شود هزینه‌ها دلاری و حقوق‌ها ریالی باشد

    6. صفرای دلار و سرکنگبین مسوولان اقتصادی !

    7. بازی جدید طالبان با ایران

    8. ۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

    9. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

    10. «بن بست» فرزین؟!

    11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

    12. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

    13. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

    14. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

    15. داریوش کاردان: انگار مهران مدیری از اینکه من آوردمش تلویزیون ناراحته!/به برنامه‌اش هم نرفتم، چون غیرقابل پخش می‌شد

    16. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

    17. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

    18. پزشکیان در تنگنای چاپلوسان دستپاچه ودوستان عجول/ اشتباه راهبردی و دلار ۸۰ هزار تومانی/ عملکرد دولت به روایت یک اصولگرا

    19. دو كلمه با آقاي خاتمي!

    20. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

    21. قدرت دفاعی ایران را با یک سلسله رزمایش نشان می‌دهیم

    22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

    23. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

    24. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

    25. کاش اینجا ایران بود!

    آخرین عناوین