بازماندگان ۱۱ سپتامبر به دنبال اثبات نقش عربستان در حادثه ۲۳ سال پیش

  4030621130

با گذشت ۲۳ سال از حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر، بازماندگان این حادثه و خانواده‌های قربانیان آن با شعار «هرگز فراموش نکن» در پرونده‌ای در یک دادگاه فدرال در نیویورک در جریان است، به دنبال اثبات نقش عربستان سعودی در حمایت مالی و مادی از گروه تروریستی القاعده برای انجام این عملیات و دادخواهی از آن هستند.

بازماندگان ۱۱ سپتامبر به دنبال اثبات نقش عربستان در حادثه ۲۳ سال پیش

به گزارش ایسنا، یک رسانه آمریکایی در بیست‌وسومین سالروز حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر در گزارشی مطرح کرد که هزاران نفر از بازماندگان این حادثه و خانواده‌های قربانیان آن که معتقدند ابعاد اصلی این حاثه مخفی شده، منتظر تصمیم تعیین‌کننده قاضی یک دادگاه فدرال در مبارزات قانونی چندین ساله‌ آن‌ها با عربستان سعودی درباره ادعای آن‌ها مبنی بر نقش ریاض در حمایت از گروه‌های افراط‌گرایی است که به هواپیماربایان در آمریکا کمک کردند که به برج‌های مرکز تجارت جهانی و پنتاکون در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ حمله کنند.

شبکه سی‌ان‌ان در این باره گزارش داد: «تری استرادا» رئیس ائتلاف «خانواده‌های متحد» که متشکل از بازماندگان و خانواده‌های قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر است، می‌گوید «موضوع فقط تاریخی از سال برای به یاد آوردن کسانی نیست که در آن روز از دست داده‌ایم یا کشته شده‌اند. این تعهدی نسبت به اطمینان یافتن از بیان حقیقت است. موضوع فراتر از هرگز فراموش نکردن آن‌هاست. هرگز فراموش نمی‌کنیم چه اتفاقی افتاده تا از رخ دادن دوباره آن جلوگیری شود.»

اشاره استرادا به شعار «هرگز فراموش نکن» در میان بازماندگان این حادثه است که به دنبال اجرای عدالت هستند.

در یک جلسه استماع در ماه ژوئیه برای بررسی تکذیب نقش داشتن در این حادثه از سوی عربستان سعودی، وکلای خانواده‌ها شواهدی را ارائه کردند که به گفته‌ آن‌ها افشا می‌کند که چگونه این شبکه حمایتی چندین نفر از مقامات عربستان سعودی را که در آمریکا کار می‌کردند و برخی از آن‌ها در سفارت این کشور در واشنگتن بوده‌اند، در این طرح مشارکت داده و اقدامات هواپیماربایان را در سراسر کشور تسهیل کرده بودند.

واکنش عربستان

«گوین سیمپسون» یکی از وکلای دادخواه در جلسه ژوئیه گفت که این شبکه شبه‌نظامی سری با «ماموریتی ضدآمریکایی از سوی عربستان سعودی و سازمان‌ها و دیپلمات‌های وابسته به آن در آمریکا ایجاد، تامین مالی، هدایت و حمایت شده بود.»

در حالی که ۱۵ نفر از ۱۹ هواپیماربای این حادثه تروریستی شهروندان عربستان سعودی بوده‌اند،  این کشور هرگونه مداخله دولتی در این حمله را رد کرده است.

آمریکا مدت‌هاست که می‌گوید عربستان، شریک راهبردی آن در منطقه هیچ نقشی نداشته و گروه تروریستی القاعده که مسئول این عملیات تروریستی بوده، به طور مستقل در ربایش چهار هواپیماهای تجاری، به‌پرواز درآوردن و کوبیدنشان به برج‌های دو قلوی مرکز تجارت جهانی و ساختمان پنتاگون در نیویورک عمل کرده‌اند. هواپیمای چهارم در پنسیلوانیا سقوط کرد. 

ماجرا به پایان نرسیده است

سی‌ان‌ان در ادامه نوشت: اما اتهامات علیه عربستان سعودی در این زمینه هنوز مطرح است. دعوی قضایی علیه  عربستان سعودی از سال ۲۰۰۲ تکمیل‌تر شده است. کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۶، وتوی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور وقت این کشور را باطل کرد تا قانونی را مصوب کند که به افراد اجازه می‌دهد شخصا، از دولت‌های خارجی به دلیل ارتکاب حملات تروریستی شکایت کنند.

این اقدام مسیر خانواده‌های بازمانده ۱۱ سپتامبر را برای پیگیری شکایت خود از عربستان سعودی هموارتر کرد.

رسیدگی به هزاران پرونده دادخواهی از نواحی مختلف آمریکا که مطالباتی از جمله پرداخت غرامت از سوی عربستان سعودی به دلیل ارائه کمک‌های مادی و مالی به القاعده تجمیع و به یک قاضی دادگاه فدرال در منهتن واگذار شده است.

اقرارنامه‌ جنجالی

«جورج دنیلز» قاضی این دادگاه فدرال فرصتی به وکلای خانواده‌های قربانیان داد تا درباره یک سلول تروریستی‌ که توسط ۲ نفر از عوامل اصلی این عملیات در اطراف لس‌آنجلس و سان‌دیگو هدایت می‌شد،‌ به تحقیق و گردآوری شواهد بپردازند. وکلای دادخواه باید اثبات کنند که این ۲ شهروند عربستان سعودی به عنوان عوامل عربستان سعودی و به دستور مقامات ارشد سعودی از هواپیماربایان حمایت کردند.

اگر دنیلز در این باره حکمی صادر کند، این پرونده ادامه پیدا می‌کند و ممکن است به علنی‌شدن شواهد بی‌سابقه‌ای منجر شود.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: تقریبا هم‌زمان با اتمام جلسه استماع دادگاه در نیویورک، وزارت دفاع آمریکا، به طور غیرمنتظره، «اقرارنامه‌ای» را از «خالد شیخ محمد» طراح اصلی این عملیات و ۲ نفر  از دیگر هم‌دستان آن منتشر کرد که به آن‌ها امکان جان به در بردن از مجازات اعدام را می‌داد.

این اقرارنامه با واکنش تند سیاستمدران و گروه‌های نماینده قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر مواجه شد که به دنبال اعدام این زندانیان زندان گوانتانامو بوده‌اند که این عملیات تروریستی را طراحی کردند.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. خار چشم محور غربی- عبری

  3. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  4. آداب باخت

  5. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مذاکره با آمریکا همه مشکلات را حل نمی‌کند/ چرا با این همه ثروت به این وضع دچاریم؟!/ نمی‌شود هزینه‌ها دلاری و حقوق‌ها ریالی باشد

  6. صفرای دلار و سرکنگبین مسوولان اقتصادی !

  7. بازی جدید طالبان با ایران

  8. ۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

  9. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  10. «بن بست» فرزین؟!

  11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  12. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  13. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  14. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  15. داریوش کاردان: انگار مهران مدیری از اینکه من آوردمش تلویزیون ناراحته!/به برنامه‌اش هم نرفتم، چون غیرقابل پخش می‌شد

  16. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  17. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  18. پزشکیان در تنگنای چاپلوسان دستپاچه ودوستان عجول/ اشتباه راهبردی و دلار ۸۰ هزار تومانی/ عملکرد دولت به روایت یک اصولگرا

  19. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  20. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  21. قدرت دفاعی ایران را با یک سلسله رزمایش نشان می‌دهیم

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  24. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین