۳ دلیل فرید زکریا برای شکست هریس از ترامپ

  4030821147

فرید زکریا کارشناس مشهور هندی-آمریکایی با تحلیل نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، به سه دلیل عمده شکست دموکرات‌ها از ترامپ اشاره کرد.

۳ دلیل فرید زکریا برای شکست هریس از ترامپ

به گزارش ایسنا، «فرید زکریا» مجری و کارشناس مشهور هندی-آمریکایی با انتشار ویدیویی از تحلیل خود درباره شکست «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات در برابر «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا توضیح داد که دموکرات‌ها چطور به سه‌دلیل عمده جدی نگرفتن نگرانی‌های مهاجران، بهره‌بردن از اتهامات علیه ترامپ و تقویت «سیاست هویتی» در این رقابت شکست خوردند.

این کارشناس شبکه سی‌ان‌ان می‌گوید: انتخابات ریاست‌جمهوی ۲۰۲۴ آمریکا در میان آشفتگی‌هایی که دامنگیر کشورهای جهان شده بود، از جمله شکست حزب محافظه‌کار انگلیس در انتخابات سراسری این کشور، فروپاشی دولت ائتلافی آلمان، شکست حزب «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در انتخابات پارلمانی این کشور، پیروزی حزب مخالف کره جنوبی در انتخابات پارلمانی، خارج شدن کنترل اکثریت مجلس نمایندگان ژاپن از دست حزب حاکم لیبرال دموکرات «ال‌دی‌پی»، از قبل قابل پیش‌بینی به نظر می‌آمد و شکست هریس محتمل بود.

او در ادامه با بررسی سوابق عملکرد ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی چند سال اخیر، گفت: دونالد ترامپ توانمندی‌های زیادی به عنوان یک چهره سیاسی برخوردار است اما ضعف‌های زیادی نیز دارد. به یاد داشته باشیم که پس از ۶ ژانویه ۲۰۲۱، میزان تایید همگانی ترامپ در یک نظرسنجی شبکه سی‌ان‌ان به ۳۴ درصد رسید و یک سال بعد، در یک نظرسنجی دیگر، بایدن با کسب آرای ۴۳ درصد از رای‌دهندگان نسبت به ترامپ که ۳۳ درصد از رای‌دهندگان او را ترجیح می‌دادند، پیشتاز بود.

او با اشاره به این که جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۲ عملکرد بسیار بدی داشتند، گفت: میزان محبوبیت ترامپ در نظرسنجی سی‌ان‌ان به ۳۱ درصد رسید. وضعیت او حتی جمهوری‌خواهان را نیز سرخورده و مایوس کرده بود. در این برهه، ترامپ در حالی رهبری حزب جمهوری‌خواه را بر عهده داشت که اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا را در ۲۰۱۸ از دست داده بود.

زکریا در ادامه توضیحات خود بیان کرد: «ران دی‌سانتیس» یکی از کاندیداهای حزب جمهوری‌خواه در دسامبر در میان جمهوری‌خواهان دیگر در یک نظرسنجی روزنامه وال ‌استریت ژورنال پیشتاز بود. این یکی از حساس‌ترین فرصت‌ها برای حزب دموکرات از زمان ورود ترامپ به عرصه سیاست بود اما آن را از دست دادند.

دورویی دموکرات‌ها

زکریا توضیح داد: کنترل تورم جهانی نیز دشوار بود. اما عوامل دیگری نیز در کار بود که دموکرات‌ها درباره آن مرتکب اشتباهات بزرگی شدند که مخالفانشان را خشمگین و خودشان را تضعیف کرد. اولین اشتباه آن‌ها نادیده گرفتن فروپاشی نظام مهاجرت و آشوب برپاشده در مرزها بود. یک سازمان کوچک پناهندگی که به افراد تحت تعقیب اختصاص داشت، از سوی یک میلیون برای ورود قانونی مورد استفاده قرار می‌گرفت. لیبرال‌ها به جای تعطیل کردن آن، هر کسی را که به فعالیت آن اعتراض می‌کرد، سنگدل و نژادپرست می‌نامیدند. در چند سال اخیر، تغییر بزرگی در افکار عمومی آمریکا از نظر آن‌ها دور مانده بود.

او در این راستا بیان کرد: در سال ۲۰۲۰، درصد آمریکایی‌هایی که خواستار کاهش نرخ مهاجرت بودند، تنها ۲۸ درصد بود اما در سال ۲۰۲۴ به ۵۵ درصد رسیده است. وقتی از هریس سوال شده بود که چگونه عملکرد متفاوتی نسبت به بایدن خواهد داشت، او اساسا، به جای این که بگوید هیچ فرقی نخواهد داشت، باید می‌گفت «فورا و شدیدا، مرزها را می‌بندم».

زکریا با گفتن این که اشتباه دوم دموکرات‌ها «سوءاستفاده افراطی از قانون برای محاکمه ترامپ» بود، در این باره توضیح داد: برجسته‌ترین آن پرونده تحت نظر «الوین برگ» دادستان منطقه‌ای منهتن در نیویورک بود که خود او هم نسبت به آن تردیدهایی داشت اما گفته شده از سوی یکی از چپگراها تحت فشار بوده تا آن را پیگیری کند. برخی پرونده‌ها نیز مانند پرونده جورجیا قانونی بودند. اما تعداد زیادی از آن‌ها این احساس را ایجاد کردند که از نظام قضایی برای بازداشت ترامپ استفاده ابزاری می‌شود. این موضوع بیانگر این بود که دموکرات‌ها افراد دورویی بودند که وقتی به نفعشان بود، حاضر بودند قوانین و هنجارها را تحریف کنند.

تبدیل بازنده به قربانی

در یک نظرسنجی شبکه سی‌ان‌ان، اکثریت ۵۸ درصدی از رای‌دهندگان بر این باور بودند ترامپ معتقد است تهدیداتی علیه دموکراسی وجود دارد. ترامپ از یک بازنده به یک قربانی تبدیل کرد. کمک‌های مالی به کارزار انتخاباتی او افزایش پیدا کرد و آرای او در نظرسنجی‌ها تثبیت شد.

خبرنگار سی‌ان‌ان با اشاره به غلبه «سیاست هویتی» بر جناح چپ آمریکا به عنوان خطای آخر انتخاباتی دموکرات‌ها، گفت: این موضوع جناح چپ را به پافشاری بر تمامی سیاست‌های «تنوع، برابری و شمول»(دی‌ای‌آی) وامی‌داشت که بیشتر ناشی از یک تفکر شهری آکادمیک است اما باعث شد رای‌دهندگان اصلی به حاشیه رانده شوند. این باعث شد دموکرت‌ها بیش از حد مردم را با هویت قومیتی، نژادی یا جنسیتی آن‌ها ببینند و روی آوردن طبقه کارگر آمریکایی‌های لاتین‌تبار به ترامپ از نظر آن‌ها دور بماند. 

تجربه شکست

ذکریا در پایان گفت: یک راه آسان برای فکر کردن به تجربه‌ این انتخابات و درسی که به ما داد، این است که لیبرال‌ها نمی‌توانند از روش‌های غیرلیبرال به اهداف لیبرال خود دست پیدا کنند، فارغ از این که تا چه اندازه درست باشد.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

    1. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    2. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    3. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    4. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    5. کشوری که بازیچه رقابت های حزبی آمریکا شد

    6. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    7. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

    8. شیطان بزرگ باز هم پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه را وتو کرد

    9. ادعای گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر اورانیوم با غلظت ۶۰ درصد را پذیرفت

    10. متن کامل پیش نویس قطعنامه ضد ایرانی ارائه شده به شورای حکام؛ به ایران تا بهار ۱۴۰۴ مهلت داده شد  

    11. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

    12. رسایی: یک جریانی که ۸ سال کشور را به قهقرا برد امروز کنار گوش رئیس جمهور ایستاده است

    13. قتل شوهر با همدستی پسرعمه

    14. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

    15. حزب‌الله: اگر قدرت مقاومت نبود، آمریکا به دنبال راه حل نمی‌آمد

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. چطور ترازش کنیم؟!

    14. درد بیمار و ناز طبیبان !

    15. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

    24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

    25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

    آخرین عناوین