احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفتگو با تسنیم اظهار کرد: دامداران در سال گذشته یک میلیون و 300 هزار راس صادرات دام زنده داشتند و به شرکای خود تعهد داده اند اما صادرات این محصول به یک مرتبه ممنوع شد و این زمینه شرایط را برای فعالیت قاچاقچیان که انگل اقتصاد کشور به حساب می آیند، باز کرد.
وی افزود: تا زمانی که قیمت ارز به صورت دستوری پایین نگه داشته شده بود از خارج از کشور شاهد ورود دام به صورت غیرقانونی بودیم و اکنون نیز که نرخ ارز بالارفته این روند برعکس شده است و ما نیز به عنوان تولید کننده از این شرایط موجود در بازار خوشحال نیستیم.
رئیس انجمن صنفی گاوداران ادامه داد: در شرایط فعلی نیز بهتر است دولت به جای یارانه ای که برای تامین ارز کالاهای اساسی پرداخت میکند و ممکن است به درستی به جامعه هدف نرسد آن را به قشر آسیب پذیر جامعه اختصاص دهد.
خرید 7 دلاری دام زنده ایرانی در خارج از کشور
وی تصریح کرد: هر کیلو دام زنده (گوسفند) را کیلویی 7 دلار از قاچاقچیان در خارج کشور خریداری می کنند که با دلار نرخ امروز حدود 85 هزار تومان می شود و در داخل نیز هر کیلوگرم دام زنده (گوسفند) حدود 40 هزار تومان و گوساله 30 هزار تومان خریداری می شود.
مقدسی با بیان اینکه دامداران تحت فشار هستند، گفت: در حالی که قیمت مصوب هر کیلوگرم جو و ذرت 1350 تومان و کنجاله سویا 2450 تومان است اما در بازار آزاد به ترتیب 1700 تومان و 3400 تومان به فروش می رسد.
مقدسی گفت: در حال حاضر تنها 20 درصد علوفه مورد نیاز گاوداران به قیمت دولتی تامین می شود که این امر 10 درصد هزینه های آنها را شامل می شود.
وی افزود: وضعیت تامین علوفه در روزهای اخیر بهتر شده است به طوری که تا 15 روز قبل علوفه های دولتی به دست دامدارن نمیرسید.
مثل هروئینیها مجبوریم گاوهای شیری را بفروشیم
رئیس انجمن صنفی گاوداران ادامه داد: درحالی که هزینه های تولید بالارفته است اما نرخ مصوب شیر خام 2 هزار تومان است و دامداران مجبور به فروش به این قیمت هستند و این امر هزینه های تولید آنها را پاسخگو نیست.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز دامداران علوفه را سخت پیدا میکنند و قیمت آنها نیزگران شده که این امر باعث شده که مانند یک هروئینی که ممکن است برای تامین مواد حتی بچه خود را بفروشد ما نیز در صورت ادامه این روند مجبوریم که گاوهای خود را بفروشیم. این امر تامین شیر و لبنیات را در سال آینده دچار مشکل میکند.
مقدسی یادآور شد که وضعیت تولید شیردر سال جاری مناسب و میزان تولید 5.7 درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است اما ادامه روند فعلی شرایط معکوسی ایجاد میکند.