وضعیت ۱۵ کاندیدای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ / از «ضرغامی» و «جلیلی» تا «لاریجانی» و «ظریف»

  3990706021 ۳۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

در این گزارش وضعیت ۱۵ کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در گفت‌وگو با خودشان یا نزدیکانشان بررسی شده است.

تسنیم نوشت: در شرایطی که کمتر از 9 ماه به موعد انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 زمان باقی مانده، گمانه ها درباره گزینه های بالقوه صندلی ریاست پاستور رو به فزونی گرفته و پرداختن به  آمدن یا نیامدن چهره های سیاسی به کارزار انتخاباتی 1400 به یکی از سوژه های روتین رسانه های کشور بدل شده است.

در این میان نام برخی چهره ها با بسامد بیشتری در رسانه ها تکرار می شود. از جمله این افراد می توان به علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی اشاره کرد که برغم تکیه 12 ساله بر کرسی ریاست مجلس ترجیح داد در انتخابات مجلس یازدهم شرکت نکند و همین موضوع بود که  گمانه زنی ها مبنی بر دورخیز لاریجانی برای تصاحب کلید پاستور را بیش از پیش بر سر زبان ها انداخت.

همچنین خبرهایی که از اردوگاه اصلاح طلبان به گوش می رسد، حاکی از این است که  بزرگان این جریان به واسطه عملکرد ناموفق دولت مورد حمایتشان و متعاقب آن سرخوردگی بخش قابل توجهی از بدنه اجتماعی حامی خود، ترجیح داده اند که _حداقل در ظاهر_ بی رغبتی خود به فعالیت در عرصه انتخابات را نشان دهند و فعلا چشم انتظار نتیجه انتخابات آبان ماه در آمریکا  باشند تا بر همین اساس تئوری های انتخاباتی خود را طرح ریزی کنند.

اصولگرایان نیز که همانند انتخابات های  گذشته لیستی بلند بالا از چهره های منتسب به خود را در میان کاندیداهای حضور در انتخابات می بینند،  به تعبیر محمدرضا باهنر در شرایط فعلی در فرآیند تکراری با دوره های گذشته، به دنبال سازوکاری برای رسیدن به وحدت هستند.

اما فارغ از گمانه زنی ها، برخی چهره ها که تاکنون بعضاً نامشان از سوی رسانه ها به عنوان گزینه های احتمالی انتخابات 1400 مطرح شده، به فراخور شرایط به این گمانه‌زنی‌ها واکنش نشان داده‌اند که در این گزارش به برخی از این واکنش‌ها پرداخته‌ایم:

محمدجواد ظریف: در گفت‌وگوی کوتاهی که اخیراً در حاشیه جلسه هیئت دولت داشت، در واکنش به این سوال که چرا با وجود تکذیب اخیرش ولی باز هم  به عنوان یکی از گزینه‌های بالقوه ریاست‌جمهوری از او یاد می‌شود، گفت: «قسم حضرت عباس را میخورم ...» اما جمله خود را به پایان نرساند  و در ادامه در پاسخ به این سوال که یعنی شما در هر صورت برای انتخابات نمی‌آیید؟ با حالتی آمیخته با همان لبخند همیشگی گیت خروج حیاط پاستور را ترک کرد.

البته ظریف در ماه های گذشته در مصاحبه ای که به شکل زنده در یکی از شبکه های اجتماعی داشت، در واکنش به احتمال حضورش در انتخابات 1400 گفته بود: «به‌ضرس قاطع می‌گویم در انتخابات 1400 شرکت نخواهم کرد.»

محمدرضا عارف: علیرضا خامسیان مشاور و مسئول رسانه ای عارف، هرگونه فعالیت انتخاباتی وی برای 1400 را رد کرد. با این‌وجود علی صوفی از چهره های نزدیک به عارف، از عارف و جهانگیری به عنوان گزینه‌های بالقوه اصلاح طلبان برای 1400 نام برد.

اسحاق جهانگیری: معاون اول رئیس جمهور که به اعتقاد بسیاری از اصلاح طلبان، کمرنگ شدن او در دولت دوازدهم، با هدف فاصله گرفتن از روحانی و تلاش برای حضور مستقل در انتخابات 1400 است. وی در روزهای گذشته در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه گفته می شود شما به عنوان یکی از کاندیداهای 1400 هستید؟ گفت: «چرا سوالات سیاسی می پرسید؟!»

علی نیکزاد: وی که هم اکنون نائب رئیس دوم مجلس است، به موجب کارنامه نسبتاً موفقی که در دوران وزارتش بر راه و شهرسازی دولت دوم احمدی نژاد داشته، در ماه های اخیر نامش به عنوان یکی از گزینه های نشستن بر صندلی ریاست پاستور مطرح بوده است. با این حال نیکزاد در واکنش به احتمال کاندیداتوری اش گفت: «رسانه‌ها آزادند که هرچه دلشان خواست بنویسند ولی بنده تاکنون هیچ مصاحبه‌ای راجع به این موضوع نداشته‌ام.»

علی لاریجانی: رئیس مجالس هشتم، نهم و دهم که ترجیح داد برای انتخابات مجلس یازدهم دیگر خود را در معرض رای مردم قرار ندهد، در ماه های گذشته همواره به عنوان یکی از گزینه های بالقوه برای انتخابات 1400 مطرح بوده است. با این وجود یکی از نمایندگان سابق مجلس که از چهره های نزدیک به لاریجانی محسوب می شود، هرگونه فعالیت رئیس سابق مجلس برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرد.

پدرام پاک آئین مدیرکل روابط عمومی سابق مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: بنظر نمی‌رسد آقای لاریجانی برنامه‌ای برای انتخابات داشته باشد.

محسن رضایی:علی رغم اینکه در دوره های گذشته 4 بار شانس خود را برای تکیه زدن بر صندلی ریاست جمهوری امتحان کرده اما با این حال فعالیت مستمر او در شبکه های اجتماعی، گمانه زنی ها مبنی بر کاندیداتوری مجدد وی در 1400 را افزایش داده است. با این وجود یکی از نزدیکان دبیر فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره علت افزایش فعالیت‌های محسن رضایی تصریح کرد: «تغییری در برنامه‌های آقای رضایی حاصل نشده و فعالیت‌های ایشان در فضای مجازی و غیره مانند گذشته است. سفرشان به استان خوزستان نیز صرفاً به دلیل فرارسیدن سالگرد هفته دفاع مقدس بوده است که هرسال به این استان سفر می‌کنند.»

سورنا ستاری: در بیش از 7 سالی که مسئولیت معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور را بر عهده داشته، کمتر پیش آمده که موضع گیری خاصی در حوزه مسائل سیاسی داشته باشد. اما با این حال نام وی در برخی محافل اصلاح طلب به عنوان یکی از گزینه های این جریان برای 1400 مطرح می شود. در همین رابطه یکی از چهره های نزدیک به ستاری گفت: «با وجود گمانه زنی هایی که مبنی بر حضور آقای ستاری در انتخابات 1400 مطرح می شود، بنده تاکنون هیچ نشانه و علامتی که دال بر فعالیت های انتخاباتی از سوی ایشان باشد، ندیده‌ام.»

محمدجواد آذری جهرمی: جوان ترین وزیر دولت روحانی که به دلیل فضاهای شاذ خود در فضای مجازی همواره از سوی فعالان سیاسی به عنوان چهره ای مطرح بوده که سودای ریاست جمهوری در سر دارد،  اخیرا در گفت وگویی تلویزیونی گفته است: «تا الان برنامه‌ای برای کاندیدا شدن نداشتم هر چند که در همان لحظه اعلام رای اعتماد این زمزمه بین نمایندگان مجلس شروع شد. البته هدف آن کسانی که این موضوع را مطرح کردند این بود که بخواهند حسادت ایجاد کنند که علیه من فضاسازی شود.‌»

سردار حسین دهقان: وزیر دفاع دولت یازدهم که برخی محافل سیاسی از عزم جدی او برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری 1400 سخن گفته‌اند، در واکنش  به این مسئله با تایید خبر کاندیداتوری‌اش گفت:«با قدرت خواهم آمد و معتقدم باید مردم را از این وضعیت فعلی نجات داد.»

سعید جلیلی: وی که یکبار شانس خود را در انتخابات 92 امتحان کرده، در سالهای گذشته نیز با در قالب مجموعه ای تحت عنوان دولت سایه سعی کرده تا با سفر به استانهای مختلف از نزدیک جویای برخی مشکلات کشور شود. یکی از اعضای دفتر وی درباره احتمال کاندیداتوری جلیلی در انتخابات 1400 گفت: «مبنای ایشان این نیست که از قبل مثل برخی سیاستمداران قوایی تشکیل دهد و اعلام آمدن کند. ایشان نگاهی به عرصه سیاست دارد که ورای این اخبار است و اگر ببیند مثل دور قبل شخصی مثل آقای رئیسی هست به کمک وی می‌آید و اگر هم تکلیف ببیند خودش وارد عرصه خواهد شد.

وی گفت: آقای جلیلی از سال 92  فعالیت‌هایی مانند دولت در سایه  و کارگروه‌هایی داشتند که به هیچ وجه جنبه انتخاباتی نداشته  و اساساً هیچگاه تاکنون کلمه‌ای درباره انتخابات  نگفته‌اند».

عزت‌الله ضرغامی: رئیس اسبق سازمان صدا و سیماست که نام وی در سال 96 جزو کاندیداهای احتمالی جبهه مردمی نیروهای انقلاب بود. وی فعالیت‌هایی در فضای مجازی دارد و هرازگاهی با چهره‌های سیاسی و فرهنگی از جناح‌های مختلف صبحانه کاری می‌خورد که برخی همین فعالیت‌ها را نشانه حضور او در انتخابات دانسته‌اند. ضرغامی درباره احتمال حضور خود در انتخابات گفت:  اولا تا 1400 کی زنده و کی مرده است؟ پاسخ من همیشه این بوده که من سرباز هستم و مثل ورزشی‌هایی که روی نیمکت نشسته تا هر زمان لازم شد وارد بازی شود، آماده هستم تا کمک کنم. البته ممکن است هیچ وقت لازم هم نشود اما به هر حال روی نیمکت جمهوری اسلامی هستم و هر زمان احساس کنم که لازم است کمک خواهم کرد.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی: وی از اعضای جبهه پایداری است که در این دوره نائب رئیس اول مجلس شد و همین موجب شد تا به‌عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی نامش در رسانه‌ها مطرح باشد. قاضی‌زاده اظهار داشت: برخی به صورت "زودهنگام" به دنبال کشاندن فضای سیاسی کشور به عرصه انتخابات هستند که کمکی به حل مشکلات مردم نخواهد کرد. من  خدمتگزار  مردم بعنوان نماینده مجلس  شورای اسلامی هستم و کمکِ مجلس بعنوان نائب رئیس، همین!

عباس آخوندی: وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم که سه بار از سوی نمایندگان استیضاح شد و دست آخر سال 97 برای فرار از استیضاح دوباره، استعفا داد. در ماه‌های گذشته برخی نمایندگان به‌دنبال محاکمه او به‌دلیل ترک فعل در دوران وزارت  در عدم ساخت و ساز مسکن و افزایش 400 درصدی قیمت مسکن، بودند. او مردادماه امسال در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های اصلاح‌طلب، با بیان اینکه هیچ‌کدام از کاندیداهایی که اسمشان برای ریاست‌جمهوری مطرح است چنگی به دل نمی‌زنند، از ایده انتخاباتی خود تحت عنوان «ایده‌ی ایران» سخن گفت: "با این ایده در ایران، یک گفتمان جدید می‌تواند شکل بگیرد. این ایده عناصر اقتصادی و سیاسی و امنیتی هم دارد. ایده ایران، فراتر از دولت رفاه است. از نظر من ایده ایران ایده‌ای است که بنیان‌های معرفتی دارد و هم تجربه تاریخی در ایجاد نظم اجتماعی اعم از نظم سیاسی و امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حتی دفاعی...".

پرویز فتاح: وزیر نیرو در دولت نهم که هم اکنون ریاست بنیاد مستضعفان را برعهد دارد. اظهارات اخیر وی در برنامه تلویزیونی نگاه یک درباره اموال بنیاد مستضعفان که در اختیار اشخاص و نهادهای مختلفی بود، موجب شد تا برخی از این صحبت‌های فتاح برداشت انتخاباتی کنند. وی درباره احتمال حضورش در انتخابات 1400 بعد از این اظهارات گفت: آیا من این کارها رو می‌کنم که رئیس‌جمهور شوم؟ کسی که بخواهد وارد این فضا شود از این کارها می‌کند؟ مگر عقلم را از دست داده‌ام که همه را در مقابل خودم قرار دهم؟

محسن هاشمی: فرزند ارشد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که ریاست شورای شهر تهران را در اختیار دارد و رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران است. علی محمد نمازی عضو حزب کارگزاران، درباره احتمال کاندیداتوری محسن هاشمی می‌گوید: تاکنون در شورای مرکزی کارگزاران به هیچ وجه صحبتی از کاندیداتوری آقای هاشمی نشده ولی در حزب کارگزاران تنها گزینه‌ای که علاوه بر اجماع گروهی، امکان تایید صلاحیت را داشته باشد، آقای محسن هاشمی است. اگر شرایط تایید صلاحیت باشد، ایشان می‌تواند گزینه مطلوبی برای اصلاح‌طلبان باشد.

نام کاندیدا جناح سیاسی  وضعیت حضور در انتخابات
محمد جواد ظریف نزدیک به روحانی قسم حضرت عباس می‌خورم که ...
اسحاق جهانگیری اصلاح‌طلب نزدیک به روحانی چرا سوال سیاسی می‌پرسید؟
علی نیکزاد اصولگرا آزادید هرچه خواستید بنویسید!
محمدرضا عارف اصلاح‌طلب هم آری هم نه
علی لاریجانی     __ فعلاً نه
محسن رضایی اصولگرا پاسخ مبهم یکی از معاونان: تغییری در برنامه‌هایش ایجاد نشده
سورنا ستاری مستقل فعلاً نشانه‌ای ندیده‌ام
محمد جواد آذری جهرمی نزدیک به روحانی حسادت می‌کنند
سردار حسین دهقان   __ با قدرت می‌آیم! مردم را باید نجات داد
سعید جلیلی اصولگرا یکی از نزدیکان: نگاهش به سیاست ورای این اخبار است
عزت‌اله ضرغامی اصولگرا فعلاً روی نیمکت نشسته‌ام؛ نیاز باشد می‌آیم
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی اصولگرا فعلاً خدمتگزارم و نایب رئیس؛ همین
عباس آخوندی اصلاح‌طلب می‌آیم؛ ایده هم دارم!
پرویز فتاح اصولگرا آیا من اینکارها را می‌کنم که رئیس‌جمهور شوم؟
محسن هاشمی اصلاح‌طلب یکی از نزدیکان: تایید صلاحیت شود، احتمالاً می‌آید


درباره شخصیت‌هایی مانند آقای قالیباف و آقای رئیسی و بعضی دیگر امکانی برای پرس و جوی بیشتر ممکن نشد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۱۴۵۷۸۰۹:۰۵:۱۱ ۱۳۹۹/۷/۶
اینا هیچکدومشون به درد نمیخورن و امتحانشون رو پس دادن . احتیاج به یک تاجر و معامله گر داریم تا ایران رو نجات بده
ناشناس۱۶۱۴۵۹۸۰۹:۱۳:۱۰ ۱۳۹۹/۷/۶
وقتی صحبت از اینا برای حضور مجدد میشود ، برای آینده کشورم اشک میریزم
امید۱۶۱۴۶۰۲۰۹:۱۶:۲۱ ۱۳۹۹/۷/۶
هیچ وقت نمیتونید نام احمدی نژاد رو حذف کنید
ناشناس۱۶۱۵۲۶۱۱۳:۳۳:۳۵ ۱۳۹۹/۷/۶
سورنا کاندید شود دانسته ۲۰ میلیون رای دارد این مردم دنبال همین چیزا هستن مثلا میگن چه اسم قشنگ و سوسولی همانطور که با همین حربه سوت و کف روحانی و دادن وعده بعضی ‌آزادی ها رای اورد
ناشناس۱۶۱۵۷۷۹۱۷:۲۶:۲۰ ۱۳۹۹/۷/۶
حاج آقا سورنا
ناشناس۱۶۱۵۲۸۴۱۳:۳۷:۳۶ ۱۳۹۹/۷/۶
احمدی نژاد عامل تحریم هاست ! جمله معروف کاغذ پاره !
ناشناس۱۶۱۴۶۹۵۱۰:۰۱:۴۰ ۱۳۹۹/۷/۶
اخى يكى از يكى بهتر ن ! ما و اين همه خوشبختى !!! محاله !!
اسد۱۶۱۴۷۴۱۱۰:۲۶:۳۸ ۱۳۹۹/۷/۶
خدا به دادمردم برسد اینها کانیداهستند تمام این اشخاص چندین سال است که مسولیت دارند وکاری برای مردم نکردند
ناشناس۱۶۱۴۷۴۸۱۰:۲۸:۵۵ ۱۳۹۹/۷/۶
عجله احساس تکلیفی ها ما اگر نخوایم کی را باید ببینیم
حکاک عابد !۱۶۱۴۷۶۳۱۰:۳۵:۲۶ ۱۳۹۹/۷/۶
پس کو حداد عادل ؟
ناشناس۱۶۱۴۷۹۱۱۰:۴۷:۳۹ ۱۳۹۹/۷/۶
احساس تکلیفی ها امدن
ناشناس۱۶۱۴۸۳۱۱۱:۰۵:۴۱ ۱۳۹۹/۷/۶
انتخاب بین بد و بدتر ‌‌‌...
ناشناس۱۶۱۵۴۱۹۱۴:۲۴:۱۸ ۱۳۹۹/۷/۶
بچه ها به سورنا رای بدید اسمش خوشگله وسعت دید مردم ایران اینه
ناشناس۱۶۱۵۴۲۱۱۴:۲۵:۰۵ ۱۳۹۹/۷/۶
تو خوبی و روحانی!
ناشناس۱۶۱۵۵۴۱۱۵:۰۴:۳۹ ۱۳۹۹/۷/۶
مجبور نیستم بین بد و بدتر انتخاب کنم. اگه احمدی‌نژاد بیاد رای میدم اگه نیاد رای نمیدم
ناشناس۱۶۱۴۸۴۳۱۱:۱۳:۱۴ ۱۳۹۹/۷/۶
کلا جایی برای احمدی نژاد در نظر ندارید نه؟
ناشناس۱۶۱۵۲۸۶۱۳:۳۸:۱۸ ۱۳۹۹/۷/۶
8 سال احمدی نژاد شما رو هم دیدم همش شعار و تحریم بیشتر !
ناشناس۱۶۱۴۸۵۳۱۱:۱۶:۳۵ ۱۳۹۹/۷/۶
هیچ کدام از این افراد حرف جدیدی ندارند و سالیان سال است که در حاکمیت هستند . باید کسی بیاید که به مردم و خواست انها توجه کند
ناشناس۱۶۱۴۸۶۷۱۱:۲۵:۱۴ ۱۳۹۹/۷/۶
به همین خیال باش
ناشناس۱۶۱۴۹۰۷۱۱:۴۲:۲۲ ۱۳۹۹/۷/۶
آخوندی: می آیم ؛ ایده هم دارم ؛ ایده ام تعطیل کردن ساخت مسکن و افزایش قیمت املاک است ربطی هم به فعالیتهای خودم در زمینه املاک ندارد
بهنام۱۶۱۴۹۷۹۱۲:۱۰:۳۸ ۱۳۹۹/۷/۶
فقط احمدی نژاد
ناشناس۱۶۱۵۰۳۰۱۲:۳۴:۱۶ ۱۳۹۹/۷/۶
تو این لیست آخوندی با آن کارنامه اقتصادی سیاه چه میخواهد؟ در کل هیچکدام
ناشناس۱۶۱۵۰۳۴۱۲:۳۸:۲۰ ۱۳۹۹/۷/۶
فرقی هم میکنه که کدوم بشه رییس جمهور؟
ناشناس۱۶۱۵۰۸۵۱۲:۵۳:۲۷ ۱۳۹۹/۷/۶
اکثر اینها رد صلاحیتی هستند .
سرگردان۱۶۱۵۰۹۴۱۲:۵۶:۰۲ ۱۳۹۹/۷/۶
بابا شما خونه و زندگی ندارین!!؟ برید به کار خودتون برسین همه امتحان تون رو پس دادین. چهرهای تکراری و خسته کننده و.....
منتظر۱۶۱۵۱۹۶۱۳:۲۰:۱۱ ۱۳۹۹/۷/۶
احمدی نژاد ایرادهای زیادی داشت ولی علیرغم همه اینها شیر روسای جمهوری است شیر میدان اجرایی است در باج ندادن به خارجی ها و داخلی ها همچون ...ها به معنای واقعی رئیس جمهور بود مهمترین مخالفانش کسانی هستند که نمی توانند از او باج بگیرند
ناشناس۱۶۱۵۲۲۴۱۳:۲۸:۱۲ ۱۳۹۹/۷/۶
آقای محمود احمدی نژاد به لطف خداوند
ناشناس۱۶۱۵۳۷۲۱۴:۰۸:۱۰ ۱۳۹۹/۷/۶
تکراری ها
وحید۱۶۱۵۴۲۹۱۴:۲۸:۳۴ ۱۳۹۹/۷/۶
دیگه ؟
مصطفی۱۶۱۵۴۳۵۱۴:۳۱:۰۵ ۱۳۹۹/۷/۶
یکیشونو خودتون انتخاب کنید همشون یکی اند ما که فعلا می خوایم جیبمون قرص بگیریم با دوزار درآمدمون به گشنگی و گدایی نیفتیم
ناشناس۱۶۱۵۶۳۹۱۶:۱۰:۳۱ ۱۳۹۹/۷/۶
بازیه!؟ منم میام!!
مصطفی۱۶۱۵۶۵۳۱۶:۱۴:۴۷ ۱۳۹۹/۷/۶
فقط دکتر محمود احمدی نجات
ناشناس۱۶۱۶۱۷۳۲۲:۱۳:۵۷ ۱۳۹۹/۷/۶
سورنا ستاره خوبه اسم قشنگی داره
ناشناس۱۶۱۸۷۰۳۲۲:۳۴:۲۸ ۱۳۹۹/۷/۷
جهرمی اگه بیاد قطعا به صورت مستقل رییس جمهور ۱۴۰۰ ایران هست
ناشناس۱۶۱۸۸۳۹۰۰:۱۹:۲۴ ۱۳۹۹/۷/۸
فقط احمدی نژاد یاور مستضعفین
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

  1. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  2. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  3. درخواست عجیب کارشناس تلویزیون از مردم برای فرزندآوری

  4. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

  5. از برق تا تخم‌مرغ؛ افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت

  6. صحنه وحشتناک ۲ زورگیر که گوش یک مرد را می‌برند!

  7. جزئیات تازه از ترور دانشمندان هسته‌ای/ وزیر پیشین اطلاعات: نیم‌ساعت قبل از آنکه برسیم، تروریست‌ها فرار می کردند

  8. رضا رشیدپور برای مذاکره با ایلان ماسک افتخار داد!

  9. با پول دناپلاس توربو چه خودروهایی می‌توان خرید؟

  10. گرد و خاک عارف علیه منتقدین دولت/ سه ماه قبل کجا بودید؟

  11. کارگران ۱۰۰ دلاری/ دستمزدهایی که ناگهان پودر می شود!

  12. رقم وحشتناک ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌های ایران

  13. خداحافظی با چادرخوابی خانواده‌های شهرستانی در اطراف بیمارستان‌ها

  14. تاریخ ابلاغ قانون حجاب مشخص شد

  15. چرا اروپا دنبال آغاز مجدد گفت‌وگوها با ایران است؟

  16. بازی با مرگ؛ قلیان کشیدن جوان موتورسوار در اتوبان !

  17. تابعیت دوگانه جرم است؟

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. فردوسی‌پور و فرش قرمزی که پهن نشده!

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. فمینیسم ایرانی و عبور از سکولاریسم

  8. بدهکاران، طلبکار شدند!

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  11. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  12. آواز خواندن یک روحانی با تک نوازی ویولون

  13. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  14. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  15. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  16. درد بیمار و ناز طبیبان !

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  20. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  25. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

پربحث‌های هفته

  1. تکرار بازی سیاسی با مذاکره؟!

  2. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. بازگشت روحانی به سیاست با پرواز در خواب/ نسخه‌ جدید لاریجانی/ ادعای تازه درباره تابعیت فرزندان ظریف

  5. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  6. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  7. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  8. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  9. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  10. چند نکته درباره تعامل عبدالحمید با دولت/ آیا پزشکیان همه صداهای اطراف خود را می‌شنود؟/ اولین قطعنامه فصل مدارا

  11. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  12. امام جمعه اردبیل: امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد

  13. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  14. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  15. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  17. دختر صفدر حسینی در دولت پست گرفت / فاطمه حسینی کیست؟

  18. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  19. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  20. پیشنهاد خواننده کیهان درباره‌ ‌حجاب در مترو

  21. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  22. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

  23. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  24. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  25. رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود/ بسیجی ایرانی یقین دارد روزی رژیم‌صهیونیستی را از بین خواهد برد

آخرین عناوین