مهم‌ترین اتفاقات فضایی در سال ۲۰۲۲

گروه فناوری الف،   4001006016

در این گزارش با جذاب‌ ترین رویداد‌های فضایی سال ۲۰۲۲ آشنا می شوید.

مهم‌ترین اتفاقات فضایی در سال ۲۰۲۲

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از gizmodo، بشر در دستیابی به اسرار فضا اطلاعات مفید و زیادی را به دست آورده است. سازمان‌های فضایی امیدوارند سال ۲۰۲۲ از هیجان انگیزترین دوران انجام ماموریت‌های فضایی باشد. از رویداد‌های حائز اهمیت می‌توان به اولین پرتاب مداری موشک بزرگ اسپیس ایکس و تعدادی از ماموریت‌های شگفت انگیز کره ماه اشاره کرد. یکی از حوادث مهم سال ۲۰۲۲ پرتاب اولین موشک SLS با ارتفاع ۱۰۱ متر ناسا است. پرتاب این موشک به شکل رسمی آغازگر ماموریت آرتمیس است. این موشک هنگام بلند شدن ۸.۸ میلیون پوند نیروی رانش اعمال می‌کند. این میزان نیرو ۱۵ درصد بیشتر از موشک زحل V ناسا است.

اسرار فضا

در ماموریت آرتمیس ۱، فضاپیمای بدون سرنشین اوریون ۴۵۰ هزار کیلومتر را تا مدار ماه طی خواهد کرد. پس از آن به سرعت به زمین باز خواهد گشت. پرتاب Artemis One در اواسط ماه مارس رخ می‌دهد. پرتاب موفقیت آمیز SLS زمینه را برای آرتمیس ۲ فراهم می‌کند. این ماموریت برای سال ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده است. این ماموریت مشابه آرتمیس ۱ با حضور فضانوردان انجام می‌شود.

موشک SLS

اسپیس ایکس نیز احتمالاً در ژانویه یا فوریه یک موشک بزرگ را به فضا پرتاب خواهد کرد. این ماموریت اولین پرواز مداری سفینه فضایی اسپیس ایکس است. موشک Starship قابل استفاده مجدد از Super Heavy Booster ۴ و نمونه اولیه SN۲۰ تشکیل شده است. این وسیله با ارتفاع ۱۲۰ متر بلندترین موشک ساخته شده تاکنون خواهد بود. این موشک از تاسیسات Starbase اسپیس ایکس در بوکا چیکا در تگزاس به مدار زمین پرتاب می‌شود.

دیگر موشک‌هایی که انتظار می‌رود اولین پرواز خود را در سال ۲۰۲۲ انجام دهند، عبارتند از Arianespace's Ariane ۶، Blue Origin's New Glenn، United Launch Alliance's Vulcan Centaur و Mitsubishi's H۳. دومین آزمایش بدون خدمه هواپیمای بوئینگ CST-۱۰۰ Starliner نیز از دیگر رخداد‌های شگفت انگیز ۲۰۲۲ است. بوئینگ در حال توسعه این کپسول به عنوان بخشی از برنامه خدمه تجاری ناسا است. آزمایش ناموفق پرواز مداری بوئینگ ۲ (OFT-۲) شکست بزرگی در اکتبر ۲۰۲۱ برای بوئینگ بود. در آن ماموریت ۱۳ دریچه از ۲۴ دریچه اکسید کننده در سیستم پیشران فضاپیما باز نشدند. به گفته ناسا، بوئینگ اکنون به دنبال پرتاب استارلاینر در ماه می ۲۰۲۲ است.

شرکت بوئینگ

وظیفه گرفتن تقویت کننده موشک Electron در حال سقوط برعهده Rocket Lab است. همچنین تقویت کننده مجهز به سیستم چتر نجات است. با اضافه شدن یک مخزن سوخت کمکی به هلیکوپتر امکان سفر طولانی فراهم می‌شود. هیچ انسانی در سال ۲۰۲۲ به ماه نخواهد رفت. اما آمریکا، روسیه، هند و ژاپن همگی برای انجام ماموریت‌هایی در ماه در سال آینده آماده می‌شوند. Peregrine Lunar Lander بخشی از ابتکار خدمات باربری تجاری ناسا (CLPS) است. این وسیله بر فراز موشک United Launch Alliance Centaur انجام خواهد شد. Intuitive Machines مستقر در هیوستون یکی دیگر از شرکای CLPS قصد دارد سفینه فضایی Nova-C را به ماه بفرستد. Nova-C ۲۲۰ حدود ۱۰۰ کیلوگرم کالا را در ماه تحویل خواهد داد.

فرود کاوشگر بر روی ماه در سال ۲۰۲۲ 

سازمان تحقیقات فضایی هند در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ مجدداً تلاش خواهد کرد که ماموریت چاندرایان ۲ را برای فرود موفقیت آمیز فرودگر ویکرام انجام دهد. هند با اجرای ماموریت Chandrayaan-۳ در ناحیه قطبی جنوبی ماه چهارمین کشور دنیا در زمینه فرود کاوشگر روی ماه خواهد بود. به گفته ناسا، هدف از این ماموریت تجزیه و تحلیل ترکیب سنگ قطبی و مطالعه اجزای پلاسما و غبار اگزوسفر قطبی ماه است. اولین ماموریت ژاپن به ماه SLIM خواهد بود. هدف SLIM بررسی دقیق و مناسب فرود روی ماه و انتخاب مکان‌های بهینه برای تاچ داون است. این کاوشگر توسط آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) ساخته شده است. انتظار می‌رود این فرودگردر نزدیکی سوراخ ماریوس هیلز در ورودی لوله گدازه‌ای ماه فرود بیاید.

کره ماه

برنامه‌های سازمان‌های فضایی در مریخ

مریخ نورد روزالیند فرانکلین آژانس فضایی اروپا همراه با فرودگر کازاچوک روسیه در ۲۹ سپتامبر به فضا پرتاب می‌شوند. روزالیند فرانکلین پس از رسیدن به مریخ نمونه‌های سطح سیاره را جمع‌آوری می‌کند. سپس آزمایشگاه آنبورد آنالیز‌های شیمیایی، طیفی و فیزیکی دقیق را انجام خواهد داد. این مریخ نورد باید هر روز در مریخ حدود ۱۰۰ متر را طی کند. مریخ نورد ژورنگ ناسا در سال ۲۰۲۲ به فعالیت خود ادامه خواهد داد. در ماه آگوست، یک موشک فالکون هوی اسپیس ایکس کاوشگر ناسا را به ۱۶ Psyche می‌رساند. به گفته ناسا، این سیارک فلزی حاوی مقادیر زیادی نیکل و آهن است. انتظار می‌رود کاوشگر Psyche در ژانویه ۲۰۲۶ به این سیارک برسد. این فضاپیمای دوتایی به پروژه Janus معروف است. کاوشگر‌ها چهار سال بعد به مقصد می‌رسند.

سیاره سرخ

فضاپیمای جونو ناسا در ۲۹ سپتامبر پروازی به قمر مشتری انجام خواهد داد. پس از آن زمان دوره مداری آن به دور غول گازی از ۴۳ به ۳۸ روز کاهش خواهد یافت. کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در سال ۲۰۲۲ چهار پرواز به سمت خورشید انجام می‌دهد. علاوه بر این، تلسکوپ فضایی جیمز وب به نقطه ویژه خود در فضا یعنی نقطه لاگرانژ ۲ می‌رسد. پس از قرار گرفتن در L۲ و باز شدن ابزار‌های تلسکوپ اولین نمای وب از کیهان نمایان خواهد شد.

در سال ۲۰۲۲ دو خورشید گرفتگی جزئی رخ خواهد داد. اولین مورد آن ۳۰ آوریل و دومی در ۲۵ اکتبر رخ می‌دهد. این پدیده در اروپا و بخش‌هایی از شمال آفریقا قابل مشاهده است. ماه گرفتگی جزئی نیز در روز‌های ۱۵ و ۱۶ می‌ در بخش‌هایی از آمریکای شمالی و کل آمریکای جنوبی قابل مشاهده خواهد بود. ر حالی که ماه گرفتگی جزئی هفتم و هشتم نوامبر عمدتاً بر فراز اقیانوس آرام و بخش‌های غربی آمریکای شمالی و شرق آسیا ظاهر خواهد شد.

خورشید گرفتگی

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  2. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  3. نکنید آقایان، نکنید!

  4. کنایه سنگین ربیعی به مخالفان رفع فیلترینگ

  5. مرزبانی در سرمای زیر صفر درجه

  6. واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد

  7. نیامده، جنجال را شروع کرد!

  8. اسامی مسؤلان ارشد محکوم شده دولت حسن روحانی اعلام شد

  9. وزیر ارتباطات: گام اول رفع محدودیت از اینترنت برداشته شد

  10. یک ادعا درباره نقش زنگنه در ناترازی انرژی/ برسد به دست خانم سخنگوی دولت/ مذاکره می‌ کنیم اما با عزت

  11. فرآیند تبدیل جولانی به احمد شرعِ کراواتی

  12. زمان پخش «گاندو۳» مشخص شد

  13. رژیم صهیونیستی مسئولیت ترور هنیه در تهران را بر عهده گرفت

  14. حکم اعدام برای کفتار کثیف

  15. هماهنگی خوب امروز دولت و مجلس برای ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز

  16. پزشکیان: اگر مردم را همراه خودمان کنیم، هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را زمین‌گیر کند

  17. رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتساپ حاصل همراهی اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی بود

  18. درخواست مضحک وزیر خارجه صهیونیست‌ها از شورای امنیت سازمان ملل

  19. پزشکیان: تمام دعواها بر سر منیّت‌هاست/ بر سر مسائل بیهوده دعوا نکنیم

پربحث‌های هفته

  1. چرا مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمی کند؟!

  2. وعده های الجولانی تو خالی بود؛ آتش‌ زدن نمادهای مذهبی در سوریه

  3. آقایان، وقت کردید به مشکلات مردم هم فکر کنید!

  4. سردار فدوی: عملیات وعده صادق ۳ ‌حتماً اجرایی خواهد شد

  5. چرا به مردم نمی گوئیم! 

  6. چه کسی ماجرای قطعی برق را درست روایت می‌کند؟!

  7. عصبانیت شدید علم الهدی از عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب/دولت برای راضی کردن مردم در بحث ناترازی ها، بی حجابی را آزاد کرد!

  8. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  9. کالبدشکافی شایعه استعفای پزشکیان/ ماموریت چینی برای لاریجانی؟

  10. توهین جنجالی حمید رسایی به پزشکیان بعد از بغض کردن برای همسر مرحومش

  11. مخاطبان‌مان را فراری ندهیم !

  12. خداحافظی مردم با گوشت؟!

  13. توضیح فرزند پزشکیان درباره نقش خود در عزل و نصب‌ها

  14. نظر روحانی نسبت به جلیلی/ اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!/ پاسخ فواد ایزدی به حاشیه‌های یک مصاحبه

  15. دفاع همتی از گران‌شدن دلار/ چراغ سبز آقای وزیر به تورم؟

  16. استقبال از موضع اخیر قالیباف/ سهم‌خواهی‌ها صدای پسر رئیس‌جمهور را درآورد

  17. نشاطی که نباید از دانشگاه دریغ شود

  18. نامه کمیسیون امنیت ملی به دیوان عدالت اداری درباره ابطال حکم انتصاب ظریف

  19. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  20. امان از این یاغی!..

  21. همسایه جدید اموی - صهیونی اردوغان!

  22. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: تیم اقتصادی آقای پزشکیان حتی الفبای اقتصاد را هم بلد نیست/ مسئله حجاب برجسته می‌‎شود تا مردم سراغ مطالبات مهم نروند

  23. مردم دو درجه کمتر، دولت ۱۰ درجه!

  24.  کاسبان تسلیم و شلیک به اصلِ مذاکره در رسانه‌های اصلاح‌طلب

  25. نکنید آقایان، نکنید!

آخرین عناوین