غذای لاکچری یک مدرسه، به همه ما ربط دارد

  4020706017 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

به نظر می‌رسد که آقای وزیر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مدارس غیردولتی این اجازه را می‌دهد که شهریه‌های نجومی بگیرند و هر کاری که می‌خواهند انجام دهند، اما آیا در قانون جمهوری اسلامی آمده‌است که هر کسی که پول بیشتری بدهد می‌تواند خدمات آموزشی کیفی و غذای لاکچری بگیرد و هر کسی که پول ندارد هم به تماشای آن‌ها بنشیند؟ ا

غذای لاکچری یک مدرسه، به همه ما ربط دارد

روزنامه جوان نوشت: اوایل این هفته، عکسی در فضای مجازی دست‌به‌دست شد که تصویر فهرست غذای یک مدرسه غیرانتفاعی را نشان می‌داد. نوع غذا‌ها و قیمت‌هایشان در این فهرست واکنش برانگیز شد، چراکه برای دانش‌آموزان غذای ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی را در نظر گرفته‌بود. برخی از کاربران فضای مجازی، نام این عکس را «فهرست غذای لاکچری» گذاشتند. از نظر آن‌ها این غذاها، فقط مربوط به مدارس خاص در مناطق بالای شهر تهران است که دانش‌آموز خانواده‌های پولدار امکان استفاده از آن را دارند. هر چند هنوز اسمی از این مدرسه برده نشده‌است، اما هر مدرسه‌ای که اقدام به چنین کاری کرده، از نظر کاربران شبکه اجتماعی عدالت آموزشی را زیر سؤال برده‌است، البته وزیر آموزش و پرورش در واکنش به این اظهارنظرات گفته‌است: «موضوع عدالت آموزشی را با این حاشیه‌ها ترکیب نکنید.»
به ما ارتباطی ندارد!

روز سه‌شنبه فیلمی در رسانه‌ها منتشر شده که در آن یکی از خبرنگاران، موضوع فهرست غذای لاکچری را مطرح می‌کند و از وزیر آموزش و پرورش درباره دور شدن عدالت آموزشی با انجام چنین اقداماتی، سؤال می‌پرسد، اما واکنش رضا مراد صحرایی بحث‌برانگیز است، چراکه او می‌گوید: «بالاخره مدرسه‌ای این کار را انجام داده و ارتباطی با آموزش و پرورش ندارد، ما روی منوی غذایی مدارس غیردولتی نظارتی نمی‌کنیم.» این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ۷ هزار مدرسه در کشور آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی ندارند و دیدن اینکه در مدارس دیگری، برای دانش‌آموزان پولدار شیشلیک و کنتاکی با قیمت‌های نجومی سرو می‌شود، بسیار ناراحت‌کننده است. کمتر کسی است که با دیدن این تفاوت‌ها درباره بی‌عدالتی آموزشی صحبت نکند. البته این بار اولی نیست که اظهارنظر صحرایی موجی از انتقادات را در فضای مجازی به راه انداخته‌است. اوایل شهریور ماه بود که او طی یک گفت‌وگوی تصویری در تلویزیون و در توجیه گرانی شهریه مدارس غیردولتی گفته بود: «شما وقتی یک ماشین مدل بالاتری بخواهید تهیه کنید باید پول بیشتری بدهید! شاید خانواده دنبال چیز دیگری است، ما که نباید پولش را بدهیم.»

نظارت بر غذا با انجمن اولیا و مربیان

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی در رابطه با فهرست غذای لاکچری دانش‌آموزان یک مدرسه، واکنش متفاوتی داشته‌است. احمد محمودزاده در این خصوص گفته‌است: «بدون تردید در موضوع غذا، سرویس مدرسه و پوشش دانش‌آموزان باید انجمن اولیا و مربیان مدرسه نظارت و مدیریت داشته باشند.» او ادامه داده‌است: «اگر در مدرسه‌ای خارج از ساختار‌ها هزینه‌ای دریافت و بحث اشرافیت ترویج داده‌شود که مناسب با سیاست‌ها و فرهنگ‌سازی وزارت آموزش و پرورش نباشد، حتماً برخورد جدی خواهیم داشت، چراکه می‌خواهیم دانش‌آموزان در محیطی سالم و یکسان پرورش پیدا کنند.»

هشداری که باید به آن توجه کرد

شاهد آن هستیم که برخی از مدارس در ازای گرفتن پول زیاد، خدمات خاصی را به دانش‌آموزان ارائه می‌کنند؛ مدارسی که به نظر می‌رسد روز به روز بر تعدادشان افزوده می‌شود و هر سال فاصله خود را با مدارس عادی بیشتر و بیشتر می‌کنند. اگر اسم این را بی‌عدالتی آموزشی نگذاریم، پس چه اسم دیگری می‌تواند داشته‌باشد؟
وعده پیگیری مسئولان برای مسائل این‌چنینی برای والدین و دانش‌آموزان دلگرم‌کننده است، اما وقتی وزیر آموزش و پرورش حتی در واکنش خود نسبت به این مسائل، کوچک‌ترین نگرانی را از خود نشان نمی‌دهد، آیا می‌توان امیدی به بهتر شدن شرایط داشت؟

به نظر می‌رسد که آقای وزیر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مدارس غیردولتی این اجازه را می‌دهد که شهریه‌های نجومی بگیرند و هر کاری که می‌خواهند انجام دهند، اما آیا در قانون جمهوری اسلامی آمده‌است که هر کسی که پول بیشتری بدهد می‌تواند خدمات آموزشی کیفی و غذای لاکچری بگیرد و هر کسی که پول ندارد هم به تماشای آن‌ها بنشیند؟ اگر اینطور است پس فلسفه وجودی آموزش و پرورش چیست؟ به طور حتم اظهارنظرات اشتباه از سوی مسئولان این وزارتخانه، شکاف طبقاتی را بیشتر از قبل خواهد کرد، بنابراین نیاز است تا دیرتر از این نشده علاوه بر توانمندتر کردن مدارس دولتی، نظارت‌ها بر مدارس غیردولتی بیشتر شود تا شاهد موارد این‌چنینی نباشیم.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۳۸۲۸۰۱۰:۱۲:۵۸ ۱۴۰۲/۷/۶
اگر بخواهیم وارد مقولات غیر آموزشی شویم از این به بعد باید در خصوص کیفیت کفش و لباس دانش آموزان/ کیفیت ماشین سرویس/ کیفیت لوازم التحریر مورد استفاده هر دانش آموز/ کیفیت ساعت و عینک / کیفیت آرایشگاه مو و همچنین موارد شخصی معلمان و .‌... هم اعلام نظر کنیم. قیمتهای اعلام شده غذا در حد یک رستوران متوسط است. اینکه همه چیز را به هم مرتبط بدانیم غلط است. یا باید مدارس را طبقه بندی دولتی غیر دولتی نکنیم یا اگر می‌پذیریم که هزینه ها توسط والدین انجام شود دیگر در موارد غیر آموزشی دخالت بی معنا است. مشکل آنجا است که ایجاد مدارس غیر انتفاعی با این توجیه موافقت شد که برداشته شدن بخشی از هزینه ها از دوش دولت موجب افزایش کیفیت مدارس دولتی شود. یعنی هزینه سرانه تخصیصی به آموزش و پرورش در مدارس دولتی صرف شود. متاسفانه عدم مدیریت صحیح مالی در این خصوص موجب شده که دولت به جای پاسخگویی به عملکرد خود به عملکرد مدارس غیر دولتی ایراد بگیرد.
نعیم۳۲۳۸۲۹۹۱۰:۳۰:۵۶ ۱۴۰۲/۷/۶
یاد شعارهای اول انقلاب افتادم که میگفتن جامعه بی طبقه توحیدی
ناشناس۳۲۳۸۳۰۴۱۰:۴۸:۱۶ ۱۴۰۲/۷/۶
این هم یک حاشیه دیگر برای سرگرمی مردم!! مگر این غذا ها در رستوران ها با این قیمت ها فروخته نمی شود. حالا شما فرض کنید یک مدرسه که دانش آموزان آن تا ساعت 4 در مدرسه حضور دارند این تسهیل را ایجاد کرده که دانش آموز می تواند از رستوران برای خود غذا سفارش دهد. این که ما پول سفارش چنین غذاهایی را نداریم و یا کسی که چنین غذا هایی برای بچه دانش آموزش سفارش می دهد پولش را از کجا آورده، بحث جداگانه ای است که باید دولت و قوه قضائیه باید پاسخ دهد.
ناشناس۳۲۳۸۴۱۷۱۲:۲۹:۴۶ ۱۴۰۲/۷/۶
وقتی در زندان هستند و غذاهای لاکچری از بیرون برایشان میاورند پس دیگر نباید گله نمود از بیرون از زندان
ناشناس۳۲۳۸۴۲۱۱۲:۳۱:۰۷ ۱۴۰۲/۷/۶
من نظر مساعدی نسبت به این دولت و وزراش ندارم اما انصاف هم باید داشته باشیم مگر آموزش و پرورش این غذا ها را برای دانش آموزان مدارسی خاص سرو میکند اگر خوردن غذاهای گران تبعیض است پس تمام رستوران های کشور رو تعطیل کنید چون عده ای توان خرید نان و پنیر و تخم مرغ رو هم ندارند و از طرف دیگر در تمام رستورانها غذاهای چند صد هزارتومانی از منوهای معمولی آنهاست
محمد۳۲۳۸۴۸۱۱۳:۰۹:۵۷ ۱۴۰۲/۷/۶
معلوم نیست این وزیر با خودش چند چند است؟
ناشناس۳۲۳۸۵۴۳۱۳:۴۷:۴۵ ۱۴۰۲/۷/۶
دختر من ۳ سال در شعبه این مدرسه در سعادت آباد تحصیل میکرد یک خانه قدیمی که به مدرسه تبدیل شده و اتاق‌های کلاس شده اش کولر و بخاری هم نداشت ناهار هم از خانه میبردخوب اگر کسی میخواست و پولش را داشت میتوانست سفارش بدهد برایش غذا بیاورند دلیر خوب هم نداشت مدرسه دولتی خوب هم دور بر نیست که میبردیم خلاصه هزار رحمت به مدارس دولتی شهرستانهای کوچک … اکثر این مدارس غیرانتفاعی همینجوری هستند گول نخورید …
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. خار چشم محور غربی- عبری

  3. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  4. آداب باخت

  5. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مذاکره با آمریکا همه مشکلات را حل نمی‌کند/ چرا با این همه ثروت به این وضع دچاریم؟!/ نمی‌شود هزینه‌ها دلاری و حقوق‌ها ریالی باشد

  6. صفرای دلار و سرکنگبین مسوولان اقتصادی !

  7. بازی جدید طالبان با ایران

  8. ۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

  9. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  10. «بن بست» فرزین؟!

  11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  12. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  13. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  14. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  15. داریوش کاردان: انگار مهران مدیری از اینکه من آوردمش تلویزیون ناراحته!/به برنامه‌اش هم نرفتم، چون غیرقابل پخش می‌شد

  16. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  17. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  18. پزشکیان در تنگنای چاپلوسان دستپاچه ودوستان عجول/ اشتباه راهبردی و دلار ۸۰ هزار تومانی/ عملکرد دولت به روایت یک اصولگرا

  19. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  20. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  21. قدرت دفاعی ایران را با یک سلسله رزمایش نشان می‌دهیم

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  24. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین