تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی (پرسی)

گزارش بازرگانی، 220287،   4020724049

در حال حاضر استفاده از بتن پلیمری و قطعات پیش ساخته با استفاده از پلیمرها به شدت در حال افزایش است. یکی از مهم ترین این موارد که به دلیل مزایای زیاد آن بر سر زبان افتاده است موزاییک پلیمری است.

مهم‌ترین تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی (پرسی) در مواد اولیه و تکنولوژی ساخت آنها است. برای تولید موزاییک معمولی از پودر سنگ، ماسه، آب، سیمان و سنگ دانه استفاده می‌شود‌ اما در ساختار موزاییک پلیمری علاوه‌بر موارد نام برده رزین سمنت پلاست و رنگ دانه‌های شیمیایی نیز اشتفاده می‌شوند. به همین دلیل موزاییک پلیمری و موزاییک پرسی دو کفپوش متفاوت با ویژگی‌های خاص هستند. به عبارت دیگر تفاوت موزاییک پلیمری و موزاییک معمولی فقط به اینجا خلاصه نمی‌شود و این دو کفپوش تفاوت‌های دیگری نیز با یکدیگر دارند. در ادامه مطلب تصمیم داریم تفاوت موزاییک پلیمری و پرسی را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم. بنابراین اگر می‌خواهید تفاوت موزاییک پرسی و پلیمری را بشناسید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

تفاوت موزاییک پلیمری و موزاییک معمولی در چیست؟

کفپوش‌ها انواع متفاوتی دارند که از جمله رایج‌ترین و پرکاربردترین آنها شامل موزاییک پلیمری و موزاییک پرسی است. هر کدام از این موارد مزایا و معایب خاص خود را دارند و همین عامل سبب شده است که انتخاب گزینه بهتر و مناسب‌تر به شرایط و نوع پروژه بستگی داشته باشد.

موزاییک پرسی نسبت به موزاییک پلیمری قدمت بیشتری دارد. تا همین چند سال پیش،‌ بتن مهم‌ترین ماده برای تولید انواع کفپوش مانند موزاییک به شمار می‌رفت ولی در حال حاضر در این صنعت علاوه بر سیمان و ماسه، مواد شیمیایی و پلیمری مانند رزین‌ها و روان کننده‌ها نیز استفاده می‌شود که سبب شده است کیفیت و تنوع مصالح ساختمانی مخصوصاً بتن‌های پیش ساخته در مقایسه با گذشته بسیار بالاتر برود.

در واقع مهم‌ترین تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی پلیمر در مواد تشکیل دهنده آن است. با ورود پلیمر به صنعت تولید بتن‌های پیش ساخته، شرایط مساعدی برای عرضه کفپوش‌های با کیفیت‌تر فراهم شد. چون مصالحی که با استفاده از بتن و سیمان تولید می‌شوند دارای معایب زیادی هستند. به عنوان مثال در مقابل نفوذ رطوبت و جذب لکه مقاومت کمی دارند که باعث می‌شود استفاده از آنها با محدودیت‌های مختلفی همراه باشد.

کفپوش‌هایی بر اساس مواد پلیمری ساخته می‌شوند، نسبت به کفپوش‌های قدیمی و معمولی از جنبه‌های مختلفی بهترند و بیشتر مورد تایید پیمانکاران هستند. با توجه به توضیحات فوق می‌توان نتیجه گرفت که مهم‌ترین تفاوت موزاییک معمولی و پلیمری نوع مواد به کار رفته برای تولید آنها است. البته تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی فقط به اینجا خلاصه نمی‌شود و این دو نوع کفپوش تفاوت‌های دیگری نیز دارند که مهمترین آنها شامل موارد زیر است.

  • میزان جذب رطوبت

میزان جذب رطوبت به معنی درصد جذب رطوبت توسط هر کدام از این دو کفپوش است. همان‌طور که عنوان شد موزاییک معمولی در برابر نفوذ رطوبت مقاومت بسیار پایینی دارد و همین عامل سبب شده است که در محیط‌های مرطوب از دوام و طول عمر پایینی برخوردار باشد. اما میزان جذب رطوبت توسط موزاییک‌های پلیمری به کمتر از ۰۳/۰ می‌رسد. از این‌رو می‌توان گفت در مقایسه با موزاییک پرسی در مقابل رطوبت بسیار مقاوم‌تر است. به گونه‌ای که حتی می‌توان از این نوع موزاییک به عنوان یک نوع کفپوش ضد آب یاد کرد.

  • ساختار

به طور کلی موزاییک حیاط شامل دو دسته تک لایه و دو لایه است که موزاییک‌های دو لایه، دارای یک لایه سطح رویه و یک لایه زیرین هستند. لایه رویه از ترکیب پودر سنگ، رنگدانه‌های معدنی و سنگدانه‌های رنگی به نسبت مساوی با یکدیگر ساخته می‌شود. لایه زیرین شامل سیمان، آب و ماسه است که در مقایسه با لایه رویی ضخامت بیشتری دارد و می‌تواند وزن و فشار بیشتری را تحمل کند اما توان چندان زیادی در برابر رطوبت ندارد.

موزاییک پلیمری ساختار یک دستی دارد و مواد اصلی تشکیل دهنده آن شامل رنگدانه، سیمان، ماسه و رزین یا مواد فوق روان کننده است. وجود رزین در ساختار موزاییک پلیمری یک پیوند مولکولی بسیار قوی بین ذرات به وجود می‌آورد. در نتیجه باید گفت که این نوع کفپوش دارای ساختاری کاملاً یکدست و متراکم است. به همین دلیل موزاییک پلیمری علاوه‌بر مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و رطوبت و همچنین اشعه مضر خورشید عملکرد بسیار خوبی دارد.

  • تنوع رنگ

رزین یا مواد فوق روان کننده در رنگ‌های مختلفی نظیر سفید، قرمز، قهوه‌ای، مشکی، سبز، زرد و غیره وجود دارد که همین عامل سبب شده است تنوع طرح و رنگ موزاییک پلیمری در مقایسه با پرسی بسیار بالاتر باشد. همچنین برخلاف موزاییک‌های پرسی امکان استفاده از رنگدانه‌های شیمیایی در موزاییک پلیمری با هیچ محدودیتی به همراه نیست و همین عامل نیز شرایط را برای تولید محصولاتی با تنوع طرح و رنگ بالا بسیار مساعد کرده است.

  • میزان مقاومت سایشی

میزان مقاومت سایشی دیگر تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی است. در لایه رویه موزاییک‌های پرسی از رنگدانه‌های معدنی استفاده می‌شود و همچنین لایه رویه پس از تولید باید ساب بخورد. عوامل فوق سبب شده‌اند که میزان مقاومت سایشی آن تا حدود زیادی کاهش پیدا کند. اما موزاییک‌های پلیمری مقاومت سایشی بسیار بالایی دارند و حتی می‌توان از آنها به عنوان یک نوع کفپوش ضد سایش یاد کرد.

  • میزان تراکم

دیگر تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی شامل میزان تراکم آنها است. به طور کلی موزاییک‌های پلیمری نسبت به دیگر کفپوش‌ها تراکم بسیار بالایی دارند. از اینرو یک گزینه بسیار خوب و مناسب برای استفاده در مناطق سردسیر به شمار می‌روند و همواره از معرض یخ زدگی در امان هستند. اما میزان تراکم موزاییک‌های پرسی در مقایسه با پلیمری بسیار کمتر است. البته ناگفته نماند که میزان تراکم موزاییک‌های حیاط بستگی به کیفیت تولید دارد و در فرایند تولید هر چقدر تحت فشار بیشتری بیشتر قرار بگیرند به همان اندازه میزان تراکم انها بالاتر می‌رود.

مزایای موزاییک پلیمری نسبت به پرسی

با توجه به توضیحات ارائه شده در طول بررسی تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی مهمترین مزایای کفپوش‌های پلیمری در مقایسه با پرسی عنوان شد به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که مزایای موزاییک پلیمری نسبت به موزاییک پرسی بیشتر بوده و این دسته از کفپوش‌ها برای استفاده در شرایط سخت گزینه بهتری به شمار می‌روند. البته علاوه‌بر موارد عنوان شده موزاییک پلیمری نسبت به پرسی مزایای دیگری نیز دارد که شامل موارد زیر است.

  • قابل استفاده در محیط‌ها و شرایط آب و هوای مختلف

یکی از معایب بارز موزاییک‌های پرسی عدم سازگاری با محیط‌های خشک و سرد است. اما کفپوش‌های پلیمری با چنین محدودیتی به همراه نیستند. زیرا تراکم بالای این دسته از محصولات سبب شده است که در سخت‌ترین شرایط آب و هوایی نیز دوام بیاورند.

  • ضخامت کمتر

به طور کلی هر چقدر درصد روان کننده‌ها در ساختار موزاییک بیشتر باشد به همان میزان تراکم و مقاومت آن نیز بالاتر می‌رود. همین عامل شرایطی را فراهم کرده است که تولید کنندگان بتوانند انواع کفپوش پلیمری با ضخامت کم اما مقاومت بالا را تولید کرده و به بازار عرضه کنند. اما امکان تولید کفپوش پرسی با ضخامت پایین وجود ندارد. زیرا کاهش ضخامت صورت مستقیم بر میزان مقاومت آنها تاثیر می‌گذارد.

  • تنوع طرح

دیگر مزیت قابل ذکر برای موزاییک پلیمری در مقایسه با پرسی تنوع طرح است. شرایط تولید در کفپوش‌های پرسی به نحوی است که امکان ساخت محصولات متنوع وجود ندارد. اما کفپوش‌های پلیمری با چنین محدودیتی به همراه نیستند و با طرح‌های بسیار متنوعی تولید می‌شوند.

مزایای موزاییک پرسی نسبت به پلیمری

با توجه به توضیحات ارائه شده و بررسی تفاوت موزاییک پلیمری و معمولی مشخص شد که موزاییک پلیمری در مقایسه با پرسی گزینه مقاوم‌تری بوده و برای استفاده در شرایط خاص انتخاب بهتر و کاربردی‌تری است. اما باید متذکر شد که همیشه موزاییک پلیمری نسبت به موزاییک پرسی برتر نیست. بلکه موزاییک معمولی نیز در مقایسه با پلیمری یک سری مزایایی دارد که مهمترین آنها شامل موارد زیر است.

  • وزن کم

موزاییک پرسی در مقایسه با موزاییک پلیمری وزن کمتری دارد و همین عامل سبب شده است که برای برخی از اماکن انتخاب بهتری باشد.

  • قیمت مناسب و اقتصادی

هزینه و فرایند تولید موزاییک‌های پرسی در مقایسه با موزاییک پلیمری پایین‌تر است. همین عامل سبب شده است که این دسته از موارد با قیمت مناسب‌تری در دسترس باشند.

تلگرامفیس‌بوکتوییترلینکدیننسخه‌ی متنی
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  7. هم فرصت، هم تهدید!

  8. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  9. شائبه‌ مذاکرات پنهانی؟/ آتش‌بیار معرکه نباشیم!/ مسئولیت پرونده کرسنت با خاتمی، زنگنه و روحانی است

  10. لطفا جوگیر نشوید!

  11. فائزه هاشمی: از بی‌حجاب حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت!

  12. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  13. دیوانه یا عاقل؟!

  14. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  15. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  16. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  17. سخنانی که فقط به نگرانی مردم دامن می‌زند

  18. شکایت محمد خاتمی از کیهان / حسین شریعتمداری احضار شد

  19. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  20. چرا صهیونیست‌ها سرانجام به آتش‌بس تن دادند؟

  21. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  22. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

  23. علی مطهری‌: برقرای روابط با آمریکا به نفع آرمان‌های انقلاب است!

  24. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  25. همتی:‌ نمی‌توانیم حقوق بیشتری به کارمندان پرداخت کنیم

آخرین عناوین