بزرگترین صادرکنندگان سلاح کدام کشورها هستند؟

  4020907099

در سال ۲۰۲۲، بودجه نظامی جهانی به ۲.۲ تریلیون دلار رسید و برای هشتمین سال متوالی افزایش یافت و بخشی از این بودجه برای تهیه تسلیحات استفاده شد، اما کدام کشورها تامین کنندگان اصلی تسلیحات نظامی جهان هستند و چگونه بر تجارت این جهانی تاثیر می گذارند؟

بزرگترین صادرکنندگان سلاح کدام کشورها هستند؟

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری روزیاتو نوشت: اینفوگرافیک زیر با استفاده از داده های موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI)، ۱۰ کشور را که بیشترین سهم را در صادرات تسلیحات جهانی دارند، ترسیم می کند.

ایالات متحده بزرگترین صادرکننده تسلیحات است که ۴۰ درصد از کل حجم انتقال تسلیحات بین المللی بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ را به خود اختصاص داده است. نزدیک به یک پنجم این صادرات به عربستان سعودی و سایر مقادیر قابل توجه به ژاپن (۸.۶ درصد) و استرالیا (۸.۴ درصد) بوده است.

در زیر بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات را بر اساس سهم کل حجم مبادلات ۲۰۱۸-۲۰۲۲ و همچنین رشد یا کاهش آنها نسبت به روندهای ثبت شده در سال های ۲۰۱۳-۲۰۱۷ رتبه بندی می کنیم.

روسیه (۱۶٪) و فرانسه (۱۱٪) در رتبه های نزدیک به هم قرار دارند و پس از آن چین (۵٪) و آلمان (۴٪) در رتبه های بعدی پنج صادرکننده اصلی سلاح قرار می گیرند.

با این حال، به لطف فروش بزرگ فرانسه به هند، که شامل ۶۲ هواپیمای جنگی و چهار زیردریایی، حجم صادرات فرانسه نسبت به دوره پنج ساله قبل به طور قابل توجهی (+۴۴٪) افزایش یافته است.

از سوی دیگر، صادرات روسیه از نظر حجمی حتی قبل از شروع تحریم‌ها پس از حمله به اوکراین (۳۱-%) کاهش یافته است. بزرگترین شرکای تجاری آن، هند و چین، توسعه صنایع تسلیحاتی خود را در اولویت قرار داده اند.

یکی دیگر از کشورهایی که فروش تسلیحات آن سر به فلک می کشد، کره جنوبی است که رتبه نهم را در سهم کلی صادرات تسلیحات جهانی دارد، اما در حجم صادرات خود ۷۴ درصد افزایش داشته است. خریداران اصلی محصولات این کشور، فیلیپین، هند و تایلند هستند.

یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی متعهد شده است تا سال ۲۰۲۷ کشورش را به چهارمین صادرکننده بزرگ سلاح در جهان تبدیل کند. جالب اینجاست که کره جنوبی یکی از سه کشوری است که هم صادرکننده و هم واردکننده تسلیحات برتر (به همراه چین و ایالات متحده) است، زیرا خریداران زیادی برای تجهیزات نظامی تولید داخل دارد، در حالی که به طور همزمان متکی به تسلیحات دوربرد، موشک ها و هواپیماهای جنگی پیشرفته تولید آمریکا است.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. درد بیمار و ناز طبیبان !

    14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21. یارانه‌ها واریز شد

    22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    آخرین عناوین