به گزارش خبرگزاری تسنیم، داوود منظور در گفتگو با رادیو درباره مالیات در سال آینده گفت: در سال آینده میزان درآمدهای مالیاتی را 1122 هزار میلیارد تومان پیشبینی کردهایم که از چهار بخش تأمین میشود؛ مالیات بر اشخاص حقوقی و شرکتها، مالیات بر درآمدها که عمدتاً شامل مشاغل، حقوق و دستمزد است، مالیات از فروش کالا و خدمات و مالیات ثروت مثل مالیات از نقل و انتقالات، مالیات بر ارث.
وی افزود: مالیات بر اشخاص حقوقی و مالیات بر کالا و خدمات که عمدتاً مالیات بر ارزش افزوده است بیشترین سهم را از درآمدهای مالیاتی دارند؛ بهگونهای که سال آینده پیشبینی کردیم درآمدهای مالیاتی 49.8 درصد افزایش یابد که از این میزان افزایش 53 درصد آن از رشد مالیات بر اشخاص حقوقی و مالیات بر کالا و خدمات حاصل میشود و حدود 32 درصد نیز از مالیات بر ثروت و درآمدها بهدست میآید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن تأکید بر اینکه به اشخاص حقیقی و تولیدکنندگان فشار مالیاتی وارد نمیشود، گفت: ضرایب مالیاتی یا نرخ مالیاتی را بالا نبردهایم و نرخهای مالیاتی در همه بخشها اعم از حقوق و دستمزد، ارزش افزوده، و شرکتها همه ثابت هستند.
وی گفت: مالیات بر حقوق و دستمزد تا 12 میلیون ثابت ماند و مالیاتی تعلق نمیگیرد، همچنین درآمد مشاغل تا 75 میلیون معاف از مالیات است و درآمد مستغلات و اجاره نیز تا 57 میلیون معاف از مالیات هستند.
منظور درخصوص چگونگی افزایش درآمدهای مالیاتی گفت: مالیات روی درآمدهاست و از سود اسمی دریافت میشود؛ یعنی تولیدکننده با قیمت بالاتری کالا را میفروشد و هزینهها را با قیمت بالاتر تأمین میکند و این تورم هرساله خود به خود سود شرکتها را بالا میبرد؛ لذا مقدار مالیات هم متناسب با تورم رشد میکند. از سوی دیگر عامل دوم افزایش درآمدهای مالیاتی، شناسایی مؤدیان جدید است و تعداد مؤدیان بالا میرود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: تمرکز دولت در زمان حاضر بر جلوگیری از فرارهای مالیاتی بهویژه فرارهای مالیاتی بزرگ است.