اين همايش علمي يك روزه كه «گردشگري در شهر قنات قصبه؛ گناباد» نام دارد، قرار است موضوعات خود را بر «حقوق گردشگري، جغرافياي تاريخي و حفظ ميراث بومي» متمركز كند و در آن، افرادي چون دكتر «هادي خانيكي» استاد علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبايي تهران، دكتر «مهراب داراب پور» استاد حقوق دانشگاه شهيد بهشتي تهران، «مهدي سيدي» پژوهشگر تاريخ و جغرافياي تاريخي و فرهنگي ايران، دكتر «عباس شيخ الاسلامي» استاد دانشگاه و رييس كانون وكلاي خراسان و «رجبعلي لباف خانيكي» باستان شناس و پژوهشگر برجسته حوزه قنات سخنراني خواهند كرد.
همايش «گردشگري در شهر قنات قصبه» با همكاري خانه انديشمندان علوم انساني، انجمن حقوق شناسي، كانون وكلاي خراسان، دانشگاه دولتي گناباد، شوراي اسلامي گناباد و دهياري گيسور در محل مجموعه فرهنگي «پارك باغ بيك ها» در روستاي تاريخي گيسور برگزار مي شود.
به گفته «محمد اسدي» دبير همايش، شماري از استادان و چهره هاي علمي دانشگاه هاي كشور، جمع زيادي از استادان و دانشجويان گناباد و شخصيت هاي فرهنگي شناخته شده اين شهرستان به همايش مذكور دعوت شده اند و انتظار مي رود برگزاري آن با استقبال خوبي از سوي آنان روبرو شود.
اسدي در يك نشست خبري در محل شهرداري گناباد به خبرنگاران گفت: اميدواريم برگزاري اين همايش با حضور استادان و شخصيت هاي شناخته شده دانشگاه هاي كشور، يك آغاز و فتح باب مناسب براي توسعه فعاليت هاي علمي گردشگري در سطح روستاها و شهرهاي تاريخي ايران باشد.
وي افزود: در زمانه ای که ما در آن بسر مي بريم، گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین عوامل توسعه پایدار شناخته می شود، به گونه اي كه حتي كشورهاي پيشرفته نيز كه برخي از آنها حتي بسترها و ظرفیت هاي لازم در حوزه گردشگری را به اندازه ایران ندارند، تلاش خود را بر فراهم نمودن بستر توسعه گردشگری متمرکز كرده اند.
اسدي تصريح كرد: وجود ظرفیت های فراوان تاریخی، طبیعی و بومی و تنوع فرهنگی و اقلیمی که خداوند به سرزمین کهن ايران ارزانی داشته است، ايجاب مي كند كه برنامه ريزي هاي مناسب براي بهره گيري از آنها در حوزه گردشگري و توسعه روستاها و شهرها به عمل آيد.
دبير همايش گردشگري در شهر قنات قصبه يادآور شد: علاوه بر وجود قنات قصبه شهر که ثبت جهانی شده است، شهرستان گناباد دارای ظرفیت های تاریخی و طبیعی فراوانی جهت جذب گردشگران داخلی و خارجی است اما تاکنون از این ظرفیت، استفاده صحیحی صورت نگرفته است.
وي در اين زمينه از برنامه ايجاد كتابخانه تخصصي گردشگري، برگزاري دوره هاي تخصصي گردشگري و راه اندازي مدرسه تابستانه گردشگري در مجموعه فرهنگي پارك باغ بيك هاي گيسور در آينده نزديك به منظور كمك به توسعه گردشگري شهرستان گناباد خبر داد.
گيسور يكي از روستاهاي تاريخي شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوي با جمعيتي بيش از سه هزار نفر است كه در آن، آثار تاريخي از دوره هاي مختلف از جمله بقاياي يك آتشكده باستاني، مقبره جغتين از دوره ايلخاني، قلعه گيسور از دوره قاجار و چندين رشته قنات به جاي مانده و برخي از آنها نيز در فهرست آثار ملي ايران ثبت شده است.