بیش از نیمی از آمریکایی‌ها خواستار سلب صلاحیت از ترامپ هستند

  4021023084 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد بیش از نیمی از مردم آمریکا خواستار سلب صلاحیت از دونالد ترامپ برای شرکت در انتخابات اولیه در تمام یا برخی ایالت‌ها هستند.

بیش از نیمی از آمریکایی‌ها خواستار سلب صلاحیت از ترامپ هستند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهد 56 درصد از مردم آمریکا از تصمیم دادگاه عالی این کشور برای سلب صلاحیت از دونالد ترامپ برای شرکت در انتخابات اولیه در تمام ایالت ها حمایت می کنند و یا خواستار آن هستند که ایالت ها درباره حضور یا عدم حضور ترامپ در انتخابات ایالتشان تصمیم گیری کنند.

براساس این نظرسنجی، توسط شبکه ای بی سی/ ایپسوس انجام شد، حدود یک سوم یا 30 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی معتقدند قضات باید دستور حذف نام ترامپ از برگه های رای گیری در تمام ایالت های آمریکا را بدهند و 26 درصد نیز بر این باورند این موضوع باید بر عهده مقامات انتخاباتی هر ایالت باشد. علاوه بر این 39 درصد مردم آمریکا می گویند آنها فکر می کنند دادگاه عالی باید به ترامپ دستور دهد که از حضور در انتخابات تمام ایالت ها خودداری کند.

علاوه بر این، 53 درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی، بر این باورند که قضات دیوان عالی کشور، براساس قانون در این پرونده رای خواهند داد در حالی که 43 درصد معتقدند آنها براساس دیدگاه های سیاسی خود نسبت به ترامپ رای می دهند.

همچنین بیشتر شرکت کنندگان در این نظرسنجی اظهار کردند که از اتهامات کیفری مطرح شده علیه ترامپ در پرونده تلاش برای تغییر نتایج انتخابات 2020، نسبت به تصمیم گیری برای حذف نام او از برگه های رای گیری اولیه، حمایت بیشتری می کنند.

علاوه بر این، 56 درصد ابراز کردند که از اتهامات کیفری مطرح شده علیه رئیس جمهور سابق حمایت می کنند در حالی که 49 درصد از رای دادگاه های کلرادو و مین برای سلب صلاحیت از ترامپ پشتیبانی می کنند.   

دادگاه عالی ایالت کلرادو در تاریخ 19 دسامبر سال گذشته رای داد دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نقشش در حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در 6 ژانویه 2021 ، نمی تواند در رای گیری اولیه این ایالت برای انتخابات 2024 شرکت کند.

این حکم تاریخی در دادگاه عالی کلرادو که احتمالا به تایید دادگاه عالی آمریکا نیز می رسد، ترامپ را تبدیل به نخستین نامزد ریاست جمهوری می کند که با استناد به لایحه‌ای از قانون اساسی که در آن فردی که در یک شورش شرکت داشته است، نمی‌تواند مناصب دولتی یا فدرال را در اختیار بگیرد.

این حکم- که با 4 رأی موافق و 3 رأی مخالف به تصویب رسید- طبق مفاد بند 3 متمم 14 قانون اساسی آمریکا نام دونالد ترامپ به دلیل نقشی که او در شورش 6 ژانویه 2021 داشته نمی‌تواند در برگه‌های رأی قرار بگیرد و او با استناد به این قانون «صلاحیت داشتن مسئولیت‌های فدرال» را از دست داده است.

یک دادگاه رده‌پایین‌تر پیش از این حکم داده بود که اقدامات ترامپ در روز 6 ژانویه 2021 که هواداران او به ساختمان کنگره حمله کردند در حد شورش محسوب می‌شود اما این دادگاه با این استدلال که بند 3 روسای جمهور را شامل نمی‌شود از رد صلاحیت او خودداری کرده بود.

رأی‌دهندگان و گروه‌های حقوق بشری تا کنون در بیش از 12 ایالت تلاش کرده‌اند نام ترامپ را از برگه‌های انتخاباتی حذف کنند اما در دست‌کم 7 مورد این شکایت‌ها بنا به دلایل مختلف به نتیجه نرسیده‌اند.

دادگاه‌های میشیگان، نیوهمپشایر و فلوریدا شکایت‌های مشابه علیه ترامپ را بنا به دلایل آیین‌نامه‌ای و صلاحیتی رد کرده‌اند و در پاره‌ای از موارد دادگاه‌ها گفته‌اند که رد صلاحیت یکجانبه نامزدها در حوزه اختیارات آنها قرار نمی‌گیرد.

ایالت اورگان نیز یکی از ایالت هایی است که بررسی این موضوع را در دست دارد. قرار است دادگاه عالی اورگان در چند روز آینده پرونده سلب صلاحیت از ترامپ برای شرکت در رای گیری مقدماتی در این ایالت را بررسی کند.

ترامپ و متحدانش این احکام سلب صلاحیت را مورد انتقاد شدید قرار داده و آن را اقدامی غیردموکراتیک و توطئه ای از سوی رقبای سیاسی اش برای دور نگه داشتن او از انتخابات خواندند.

وکلای او در این باره اظهار کردند تنها کنگره می تواند بخش 3 این ماده از قانون اساسی را اجرا کند و رئیس جمهور سابق موضوع این سلب صلاحیت نیست. آنها تاکید کردند ترامپ در روز 6 ژانویه 2021، از حق آزادی بیان در متمم اول قانون اساسی استفاده کرده است و وی هیچ ارتباطی با افراط‌گرایان راست که نقش مهمی در این حمله داشته‌اند، ندارد.

همچنین چند روز پیش نیز«شِنا بِلوز» وزیر امور داخلی ایالت «مِین» و بالاترین مقام انتخاباتی این ایالت اعلام کرد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا نمی‌تواند در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری 2024 در این ایالت شرکت کند.

ایالت مین در شمال شرقی آمریکا نیز مانند کلرادو مبنای این تصمیم‌گیری را یورش ششم ژانویه 2021 به کنگره آمریکا و ارتباط ترامپ با آن اعلام کرده است.

حکمی که وزیر امور داخلی در ایالت مین صادر کرده هنوز به مرحله اجرایی نرسیده و در حال طی کردن مراحل قانونی است. سرنوشت این حکم را دیوان عالی ایالات متحده تعیین خواهد کرد و این به معنای آن است که مگر در صورت تأیید این حکم از سوی دیوان عالی، نام ترامپ در برگه‌های رأی مین خواهد بود.

در همین حال دادگاه عالی ایالت میشیگان ، درخواستی برای حذف نام ترامپ از انتخابات مقدماتی حزب جمهوریخواهان در این ایالت را رد و اعلام کرد که این دادخواست قابلیت مطرح شدن در دادگاه را ندارد.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست. ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و تاکنون در هیچ یک از این پرونده ها گناهکار شناخته نشده است.

اما دونالد ترامپ طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند، این در حالی است که براساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، ترامپ همچنان نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان برای انتخابات 2024 است. وی مدعی است طرح این اتهامات تنها باعث پیشتازی او در نظرسنجی‌ها شده است.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر سال 2024 برگزار می شود. در حال حاضر جو بایدن نامزد پیشتاز دموکرات ها و دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان در نظرسنجی ها هستند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۵۴۴۳۲۲۲:۵۶:۰۶ ۱۴۰۲/۱۰/۲۳
ترامپ یا غیر ترامپ، چه فرقی برای ما داره؟
ناشناس۳۳۵۴۷۰۰۰۹:۴۳:۴۰ ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
فرق می کنه ! حداقل برای ما فرق می کنه
مجتبی۳۳۵۴۶۰۹۰۸:۰۵:۴۶ ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
مگه مشکل ما نام رییس جمهور آمریکاست ؟
ناشناس۳۳۵۴۶۳۹۰۸:۳۰:۰۶ ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
اگر نيمي از مردم امريكا نمي خواهندپس ديگه نگراني نداره راي نمي ياره!
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

آخرین عناوین