بعد از حمله ایران به مقر تروریستها در پاکستان و متقابلا حمله پاکستان به چند نقطه مرزی در ایران که به گفته آنها محل اقامت تروریستهای پاکستانی بوده ، سایه ای از ابهام بر روابط دیرینه این دو کشور مهم اسلامی افکنده شده است.
در این شرایط حساس البته بهترین اقدام دو طرف اتخاذ خویشتنداری حداکثری و نرفتن به سمت افزایش تنش ها می باشد.
روابط ایران با پاکستان بسیار دیرینه و محکم است که به سالهای بسیار دور و تقریبا به آغازین روزهای استقلال پاکستان از هند بر می گردد.
در تمام این چند دهه و در تمام جنگ و کشمکش هایی که پاکستان با دیگرهمسایه خود یعنی هند داشته ، ایران همواره حمایت از پاکستان را در اولویت خود قرار داده و البته پاکستان هم متقابلا در تمام سالهای گذشته چه در زمان جنگ و چه در هنگامه وضع تحریم ها علیه کشورمان حداکثر مساعدت را با ایران داشته است.
این دو کشور همسایه همیشه خیالشان از بابت هم راحت بوده اما شاید بزرگ ترین مساله ای که در طول سالهای گذشته باعث ایجاد مشکلاتی در روابط شده بحث تردد ، آموزش ، اقامت و طرح ریزی عملیات تروریست ها در خاک پاکستان علیه ایران بوده که تا به امروز منجر به شهادت تعداد زیادی از مردم ایران گردیده است.
برای حل این مسئله بسیار مهم و اینکه این موضوع هرگز منجر به کوچک ترین خدشه در روابط فی مابین نگردد چند راهکار پیشنهاد می شود که ضمن برطرف نمودن دغدغه های دو طرف بویژه طرف ایرانی در مورد آزادی عمل تروریست ها درخاک پاکستان ، منجر به تعمیق روابط برادرانه دو کشور نیز می گردد.
1- ابتدا کمیته مشترک ضد تروریستی بین دو کشور تشکیل گردد.
2- در گام بعدی دو طرف لیستی از افراد و سازمان های تروریستی در منطقه بین مرزهای دو کشور را تهیه کرده و اطلاعات موجود را با هم به اشتراک بگذارند.
3- اطلاعات هر گونه تردد و تحرک غیر عادی و یا عبور ترویست ها از مرزهای دوطرف دراختیارطرف مقابل گذاشته شود.
4- در صورت لزوم واحد اطلاعاتی و عملیاتی مشترک ایجاد گردد.
5- در صورت ضرورت انجام عملیات ضد تروریستی درکشور مقابل ، ضمن اطلاع به مقامات آنها مجوزانجام عملیات از آن کشور اخذ گردد؛
در این مورد 3 حالت پیش می آید :
الف - کشور مقابل اجازه عملیات طرف دیگر در خاک خودش را می دهد .
ب- یا این اجازه را منوط به انجام عملیات مشترک می نماید .
ج - و سومین حالت اینکه مختصات و مشخصات مقر تروریستی مورد نظر را گرفته و خود راسآ علیه آن اقدام می نماید.
در صورت محقق شدن این شرایط مبارزه با تروریست ها بویژه در شرق کشور با حدت و شدت بیشتری انجام پذیرفته و عملا لانه امنی برای آنها در منطقه باقی نخواهد ماند.
در عین حال چند تروریست مزدور نخواهند توانست روابط حسنه بین دو کشور بزرگ و قدرتمند اسلامی را دستمایه اهداف شوم اربابان فرا منطقه ای خود قرار دهند.