اتحادیه اروپا: عمیقا نگران گزارش های آژانس درباره ایران هستیم/ به راه‌حل دیپلماتیک درباره ایران و ازسرگیری برجام متعهدیم

  4021216114 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با ایراد سخنانی در نشست فصلی شورای حکام گفت که این اتحادیه همچنان به از سرگیری اجرای توافق سال ۹۴ و راه‌حل دیپلماتیک برای حل‌وفصل مسائل پادمانی ایران متعهد است.

عمیقا نگران گزارش های آژانس درباره ایران هستیم/ به راه‌حل دیپلماتیک درباره ایران و ازسرگیری برجام متعهدیم

به گزارش ایرنا، کارل هالگارد در سخنان خود که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد ادعا کرد: این اتحادیه به تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه می‌دهد. برای این منظور، اتحادیه اروپا به راه حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران متعهد است و از همه کشورها می‌خواهد که از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (سال ۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت کنند.

وی با اشاره به تدابیر جبرانی ایران در برجام در پی خروج یکجانبه ایالات متحده و بی‌عملی طرف‌های اروپایی در اجرای تعهدات خود ادعا کرد: ما متاسفیم که ایران تصمیمات لازم را نگرفته و اقدامات لازم را برای بازگشت به تعهدات مرتبط هسته ای خود در چارچوب برجام انجام نداده است. از این جهت خطر بحران گسترش سلاح های هسته ای در منطقه در نتیجه پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران بیشتر شده است.

این دیپلمات اروپایی با بیان این ادعا که ایران باید برای احیای اعتماد جامعه جهانی، اقدامات مشخصی را صورت دهد مدعی شد: اتحادیه اروپا عمیقاً نگران گزارش‌های متوالی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که شتاب نگران‌کننده‌ای را درباره برنامه هسته‌ای ایران گزارش می‌کند. اقدامات ایران، که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد، خطرات مرتبط با اشاعه سلاح‌های هسته‌ای بسیار مهمی را به همراه دارد و نگرانی‌های شدیدی را در مورد انگیزه ایران ایجاد می‌کند.

سفیر اتحادیه اروپا در بخش دیگری از اظهارات ادعایی خود به تصمیم ایران برای لغو مجوز تعدادی از بازرس‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که درچارچوب حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان صورت گرفت، اشاره و ادعا کرد: ایران باید به طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند تا اجرای توافقنامه پادمان و همچنین نظارت بر برجام را تسهیل و از برخورد مناسب با بازرسان اطمینان حاصل کند.

هالگارد اقدامات ایران در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) را مانع توانایی آژانس برای تضمین ماهیت صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران خواند و مدعی شد: از ۲۳ فوریه ۲۰۲۱، فرآیند راستی‌آزمایی و نظارت آژانس در رابطه با اجرای برجام در نتیجه تصمیم ایران برای توقف اجرای اقدامات شفاف‌سازی و پروتکل الحاقی به‌طور جدی تحت تأثیر قرار گرفته است. تصمیم یکجانبه ایران در ژوئن ۲۰۲۲ مبنی بر حذف کلیه تجهیزات نظارتی وضعیت را تشدید کرده است [...] ما نگرانی جدی خود را در این زمینه تکرار می کنیم.

هالگارد ضمن تکرار ادعاهای سیاسی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان مدعی شد: ما قویاً از ایران می‌خواهیم که مسیر فعالیت‌های هسته‌ای خود را تغییر دهد، بدون فوت وقت به تعهدات سیاسی خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای بازگردد و اجرای کلیه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام و همچنین پروتکل الحاقی را از سر بگیرد. این اقدامات همراه با اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان، برای کمک به ایجاد اعتماد بین المللی درباره ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران ضروری است.

به گزارش ایرنا، ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، تحریم‌هایی که به واسطه برجام رفع شده بود، با تصمیم یکجانبه وی برای خروج از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸) بازگردانده شد.

جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۸ سازوکار حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در سطح وزیران امور خارجه اعضای باقی‌مانده در این توافق فعال کرد. در نتیجه این نشست، طرف‌های عضو برجام با صدور بیانیه‌ای، ۱۱ تعهد را برای جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از اقدام یکجانبه آمریکا مطرح کردند.

اما اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، ایران نیز در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما همچنان سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است.

مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام در هشت دور با حضور نمایندگان گروه ۱+۴، اتحادیه اروپا و ایران در وین برگزار شد. هیات آمریکایی نیز به صورت غیر مستقیم در گفت‌وگوها حاضر بود. اما نتیجه مذاکرات به دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل ماند.

ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر همواره اعلام کرده است که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین شده رفع کند و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند، آمادگی دارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۴۱۰۴۸۲۰۵:۵۱:۴۰ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
برجام روحاني همچنان راه حل اساسي ومورد قبول جامعه بين المللي است كه قطعابراي ايران هم سودمند است
ناشناس۳۴۱۰۵۲۳۰۷:۱۴:۳۸ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
چرا به کشوری که دارد به نسل کشی در غزه ادامه داده و زنان و کودکان را در بیمارستانها و مدارس و پناهگاه ها قتل عام میکند و مدام دگر کشورها و حتی زنان و کودکان غزه را به حمله هسته ای تهدید می‌کند نمی‌گویند خلع سلاح شود انموقع ایران را که از حقوق خود در زمینه تکنولوژی هسته ای استفاده میکند مورد هجمه قرار میدهند و هر چه بازرس و مأمور اطلاعاتی بازرس نما دارند برای یافتن نقاط ضعف تخریب تجهیزات و حملات سایبری و ...به ایران میفرستند ‌...انچه در غزه دیدیم نشان داد حقوق بشر و کنوانسیون های ژنو و شعار یونیسف صرفا شعار هستند و دنیا دنیای زور است لذا رو قوی شو گر راحت جهان طلبی ....با این تناقض بین شعار و عمل در غزه باید کشورها خود را به تمام تجهیزات بازدارنده متعارف و نامتعارف دفاعی تجهیز کنند وگرنه شبیه آنچه در غزه دیدیم آماج حملات آتی نسل کشی قرار خواهند گرفت ...تعامل با داشتن قدرت و تجهیز بروز میتواند منجر به حفظ منافع شود در غیر اینصورت چیزی جز زورگویی گرگ بر میش نخواهد بود ....
ناشناس۳۴۱۰۵۲۴۰۷:۱۶:۰۸ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
ایران همانگونه که ثابت کرده خواهان درگیری با هیچ کشوری نیست اما قطعا نظیر بسیاری از کشوری دخالت دیگر کشورها بر روند پیشرفت فناورانه خود را نمی‌پذیرد ،این کشور هنوز سناریوی برجام یک را از یاد نبرده که دموکرات‌ها با استفاده از ساده لوحی یا خوش خدمتی عده ای .. . در درون ،صدمات عمده ای بر پیشرفت فناورانه ایران وارد کردند آنهم در قبال وعده سر خرمن بی پشتوانه که با سناریوی فریب سفر چند سفیر به ایران آنرا به ایران قبولاندند و چند مدت بعد ترامپ آنرا پاره کرد ....
ناشناس۳۴۱۰۵۲۶۰۷:۱۷:۳۰ ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
ایشان یک مقدار هم درمورد زرادخانه اتمی اسراییل و تهدیدات مستمر هسته ای وزرای آن هم صحبت کند ،حداقل دیگران متوجه اقدامات جانبدارانه ایشان نمیشود ..همه بازرسان را بر سر یک کشور گذارده اند و بدتر از آن عده ای هم قبلا دردرون در راستای منویات آنها بتون ریزی و تخریب کردند ....رو قوی شو گر راحت جهان طلبی قدرت متعارف و نامتعارف بازدارنده ،قدرت اقتصادی ،قدرت در زمینه امنیت کشاورزی و عذایی،قدرت فرهنگی و رسانه و قدرت در دیپلماسی و تعاملات بر مبنای منافع ملی آنهم با اتکا به زیر ساخت های فراهم شده قدرت نه دیدگاه گرگ و میش و ذلت ...
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. همه چیز برای فروش !

  2. سردار رادان: رسیدگی به وضعیت حجاب مطالبه مردمی بود

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آیا برخورد با زورگیران و سارقان مطالبه مردمی نیست؟/ ترکیه فقط برای پهپاد خودش تبلیغ کرد

  4. آرایش انتخاباتی جناح‌های سیاسی در آستانه انتخابات/ اصلاح‌طلبان به موقعیت ۹۲ برمی‌گردند؟!

  5. وقتی اپوزیسیون هم همان جمله امام خمینی را درباره «سپاه» تکرار می کند!

  6. احساس تکلیف کافی نیست

  7. علی لاریجانی اعلام کاندیداتوری کرد

  8. مشاهده اوضاع اقتصادی تاب تحمل را از هر انسان مسوول سلب کرده است

  9. کیهان خطاب به لاریجانی: افتادن در تله برجام و برجامیزاسیون آمریکا و انگلیس، ارتفاع پست بود؛ پست‌ترین ارتفاع

  10. قالیباف: آمدم تا رکود دهه ۹۰ در کشور حاکم نشود

  11. لطفاً شوق خدمت نداشته باشید!

  12. حماس با دمپایی، اسیر اسرائیلی می‌گیرد

  13. یک عکس و یک دنیا حرف!....

  14. علی لاریجانی: زمانی برای از دست دادن نداریم / مشکلات کشور حل‌ شدنی است

  15. فرانکنشتاین خاورمیانه!

  16. تهران ۲۰۰۰ مسجد کم دارد

  17. عبدالحمید خیرخواه اسرائیل شد!

  18. سعید جلیلی داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری شد

  19. پیشنهاد عجیب شریعتمداری به شورای نگهبان/ ابقای قالیباف در ریاست مجلس / آخرین گمانه‌زنی‌های انتخاباتی

  20. توضیح لاریجانی درباره استفاده از یک هشتگ شائبه‌برانگیز

  21. مانع عبور و‌ مرور غیرمجاز در استان سیستان‌و‌بلوچستان هستیم

  22. مقتدی صدر: سکوت بس است، سفیر آمریکا را اخراج کنید!

  23. و باز هم اعتبارنامه تاج گردون‌!

  24. "محسن هاشمی" کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  25. ثبت نام تکراری احمدی‌نژاد/ نتایج یک نظرسنجی درباره میزان مشارکت در انتخابات

پربحث‌های هفته

  1. همه چیز برای فروش !

  2. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آیا برخورد با زورگیران و سارقان مطالبه مردمی نیست؟/ ترکیه فقط برای پهپاد خودش تبلیغ کرد

  3. آرایش انتخاباتی جناح‌های سیاسی در آستانه انتخابات/ اصلاح‌طلبان به موقعیت ۹۲ برمی‌گردند؟!

  4. علی لاریجانی اعلام کاندیداتوری کرد

  5. مشاهده اوضاع اقتصادی تاب تحمل را از هر انسان مسوول سلب کرده است

  6. کیهان خطاب به لاریجانی: افتادن در تله برجام و برجامیزاسیون آمریکا و انگلیس، ارتفاع پست بود؛ پست‌ترین ارتفاع

  7. قالیباف: آمدم تا رکود دهه ۹۰ در کشور حاکم نشود

  8. لطفاً شوق خدمت نداشته باشید!

  9. علی لاریجانی: زمانی برای از دست دادن نداریم / مشکلات کشور حل‌ شدنی است

  10. عبدالحمید خیرخواه اسرائیل شد!

  11. سعید جلیلی داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری شد

  12. پیشنهاد عجیب شریعتمداری به شورای نگهبان/ ابقای قالیباف در ریاست مجلس / آخرین گمانه‌زنی‌های انتخاباتی

  13. توضیح لاریجانی درباره استفاده از یک هشتگ شائبه‌برانگیز

  14. مانع عبور و‌ مرور غیرمجاز در استان سیستان‌و‌بلوچستان هستیم

  15. و باز هم اعتبارنامه تاج گردون‌!

  16. "محسن هاشمی" کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود

  17. ثبت نام تکراری احمدی‌نژاد/ نتایج یک نظرسنجی درباره میزان مشارکت در انتخابات

  18. قالیباف مجدد بر کرسی ریاست مجلس نشست

  19. اسحاق جهانگیری داوطلب کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری شد  

  20. دعوت خاتمی از چهره‌های اصلاح‌طلب به کاندیداتوری

  21. حسین شریعتمداری: آن روز دیده بودم این فتنه‌ها که برخاست

  22. احضار سفیر چین در تهران به وزارت خارجه

  23. قالیباف برای ثبت نام درانتخابات ریاست جمهوری به وزارت کشور می رود

  24. وزیر کشور: مردم خود را برای مشارکت گسترده آماده کنند

  25. احمدی‌نژاد وارد ستاد انتخابات وزارت کشور شد

آخرین عناوین