قالیباف: حکمرانی در سیاست خارجی به معنای تنظیم روابط است

  4030327101 ۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: حکمرانی در سیاست خارجی به معنای تنظیم روابط است و اینکه حداکثر منافع و حداقل هزینه را برای کشور داشته باشد. همچنین آرمان گرایی واقع بینانه در سیاست خارجی بهترین روش و رویکرد برای سیاست خارجی است.

قالیباف: حکمرانی در سیاست خارجی به معنای تنظیم روابط است

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف یکشنبه - ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - با حضور در برنامه تلویزیونی «میزگرد سیاسی»، با تبریک عید سعید قربان اظهار کرد: اگر با اعتماد مردم دولت چهاردهم را تشکیل دهم، سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی بسیار با اهمیت و رکن دولت خواهد بود؛ یعنی همه دستکاه های دولتی یک طرف و بحث سیاست خارجی و دستگاه دیپلماسی یک طرف است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: حکمرانی در سیاست خارجی به معنای تنظیم روابط است و اینکه حداکثر منافع و حداقل هزینه را برای کشور داشته باشد. همچنین آرمان گرایی واقع بینانه در سیاست خارجی بهترین روش و رویکرد برای سیاست خارجی است.

این نشست با محوریت «سیاست خارجی» برگزار شد. فواد ایزدی، محمدکاظم سجادپور و ابراهیم متقی به عنوان کارشناسان برنامه و کاظم غریب آبادی و فکری به عنوان مشاوران محمدباقر قالیباف در این نشست حضور داشتند.

قالیباف عزت و مصلحت و حکمت را سه رکن مهم در حوزه سیاست خارجی دولت خود عنوان و اظهار کرد: معتقدم در عرصه های بین المللی موضوع ما «ایران و جانمایی ایران در روابط بین المللی» به خصوص در استراتژی های بخشی پنجگانه مهم است.

وی با اشاره به موقعیت ایران ادامه داد: در حوزه اقتصادی آگاهی دارم، اما تخصص ندارم و این شامل حوزه های فرهنگی و اجتماعی می شود، اما در حوزه راهبردی و ظرفیت های جغرافیایی کشور اطلاعات کامل داشته و شاگردی پیش اساتید داشته و در دانشگاه هم درس می دهم.

قالیباف ادامه داد: ۱۹.۵ درصد ظرفیت نفت و گاز جهان در ایران است و ما منابع معدنی غنی داریم؛ اگر این ظرفیت ها هم نبود به تنهایی موقعیت ژئوپلیتیک برای ادامه کشور کافی بود، اما از این ظرفیت استفاده نکردیم.
 
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: مدیریت قوی، آگاه، دارای کارنامه و برنامه، دارای شجاعت تصمیم گیری و تنظیم روابط و اتخاذ تصمیم نهایی مهم است که متاسفانه در دستگاه دیپلماسی این اتفاق نیفتاده است؛ توضیح می دهم و چقدر برنامه باز داریم و پرونده بسته داریم که گفت و گوها تبدیل به قراداد شده، اما توان اجرا نداشتیم.

*سیاست دولت شهید رئیسی در گسترش روابط با همسایگان را ادامه می دهیم

وی اقتدار منطقه و انتفاع اقتصادی را به عنوان راهبردهای خود در عرصه سیاست خارجی بیان کرد و گفت: اقتدار منطقه ای به معنای گسترش روابط با همسایگان است که این سیاست در دولت شهید رئیسی بود که با قوت و قدرت ادامه می دهیم؛ تقویت محور مقاومت و تامین امنیت و ثبات در منطقه را دنبال کرده و اینکه منطقه تحت تاثیر قدرت های بیگانه و خارج از منطقه نباشد و ارتباط نزدیک با کشورهای منطقه داشته باشیم.

قالیباف با بیان اینکه تبدیل شدن به «هاب منطقه» در حوزه ترانزیتی را دنبال می کند، گفت: در حوزه انرژی و صدور کالاهای خدمات عمومی مثل خدمات بهداشت و درمان و مهندسی و آموزش به موضوع انتفاع اقتصادی توجه می شود.

*برای رفع تحریم باید از ظرفیت شرکت‌های کوچک استفاده شود

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت آسیا و اوراسیا گفت: با توجه به اینکه در تحریم هستیم، باید برای رفع تحریم اولویت به شرکت های کوچک داده شده که ظرفیت های خوبی برای ما فراهم می کنند.

قالیباف با بیان اینکه به روابط مالی دوجانیه کم توجه شده است، گفت: برخی از شرکت ها و سازمان ها خارج از قدرت ها جهانی و ‌یا در رقابت هستند که می توان از فرصت آن ها بهره گرفت ولی به آن ها کمتر توجه شده است.

* رئیس جمهور باید بتواند اجماعی بین نخبگان ایجاد کند

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: امتداد مسائل مربوط به سیاست داخلی و خارجی با یکدیگر است؛ نکته مهم در سیاست خارجی قدرت اجماع سازی در درون کشور است. در سال های گذشته در این رابطه چالش داشتیم. رئیس جمهور باید بتواند اجماعی بین نخبگان ایجاد کند.

در ادامه متقی کارشناس برنامه خطاب به قالیباف درباره لزوم اخلاق حرفه ای در امر مدیریتی کشور گفت: آیا هر توزیع قدرتی باشد، باید مشارکت داشت و یا نگاهمان به ساخت قدرت، تراکمی و انباشتی باشد به خصوص که حضرت آقا پیام داده که وقتی وارد مجلس شدید انگیزه نداشته که در دولت مشارکت و نقش‌یابی کنید؛ این مساله جدی است که آیا نگاه به فضای مدیریتی نگاه مرحله به مرحله است. گویی یک «ذهن بی‌قرار» برای حوزه های اجرایی و مسئولیتی وجود دارد، انتظار می رفت آقای قالیباف در مجلس بماند.

قالیباف در پاسخ گفت: آقای متقی حکم استادی بر بنده دارد؛ خیلی صریح به سوال جواب می دهم. شما می فرمایید چرا بعد از آن که رئیس مجلس شدم، ناگهان در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردم که پاسخ روشن است.

وی ادامه داد: حرکتی را در جبهه انقلاب در شکل گیری مجلس یازدهم شروع کردیم و ادامه آن در دولت سیزدهم دولت شهید رئیسی بود. مسیر کار را پیش بردیم و خروجی همکاری بین نخبگان دولت و مجلس برنامه هفتم به عنوان میثاق ملی شد که امروز تنها سند ما است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: تقدیر الهی بود که این شهید از جمع ما خارج شد. اگر این مسیر را به پیش نرویم ریل پیشرفت متوقف و به دهه ۹۰ برگردیم.

وی افزود: من در دوراهی قرار گرفتم؛ من رئیس قوه بودم و با اقتدار و با رای ۱۹۸ نماینده، رئیس شدم و قانون اساسی اختیار مطالبه گری داده اما وقتی دیدم دوستان به عرصه آمدند و می خواهند نمایندگی کنند، به صحنه آمدم چون کشور در نقطه حساس است و احساس کردم آمادگی بیشتری نسبت به بقیه دارم.

قالیبا گفت: از راحت طلبی فرار کردم و به جای مطالبه گری خودم را در معرض زحمت پاسخ قرار دادم؛ اداره کشور به تخصص و قدرت و علم حکمرانی نیاز دارد؛ من ۳۵ سال در این موضوع شاگردی کرده و معلم دانشگاه بودم. کشور نگاه درست و اجتماعی می خواهد.

قالیباف با بیان اینکه ۴۵ سال زندگی شخصی نکردم گفت: بنده خودم را عرضه کرده و اخلاق حرفه ای را رعایت کردم. آگاهم و تجربه و کارنامه حداقل نسبت به دیگر کاندیداهای در معرض دارم.

*جبهه انقلاب قبل از ۸ تیر به یک نفر برسد

وی درباره امکان کناره گیری بعد از مناظرات گفت: دیروز با ستادها صحبت کردم و دو نکته را متذکر شدم، یکی رعایت اخلاق و اینکه جبهه انقلاب باید ملاک باشد؛ باید جبهه انقلاب قبل از ۸ تیر به یک نفر رسیده و این عقلانیت و گذشت و محبت در جبهه انقلاب است.

وی در واکنش به صحبت های یکی از کارشناسان درباره اولویت ها در انتخابات رئیس جمهور از نگاه رهبری گفت: شما بیانات رهبر انقلاب در ملاقات با مدال آوران عرصه علم را نگاه کنید؛ رهبری فرمود که به ملاک های انقلاب نزدیک تر باشند اما قبلش می فرمایند به کار آشنا و سابقه داشته و هم به ملاک ها توجه شود، یعنی لازم است کار بلد بوده و هم به ملاک های ایران و انقلاب وفادار باشد.

قالیباف بیان کرد: ادعا ندارم که در هر دو بهترین هستم چون نسبی است؛ بعد از دفاع مقدس همواره در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی بوده و روحیه استکبارستیزی دارم.

وی ادامه داد: آقای حاجی زاده چند سال قبل مطرح کرد که فلانی در موضوع موشکی تحول و پایه اصلی را گذاشت. در دوره ای که شهید سلیمانی مسئول جبهه مقاومت بود، با ایشان همراه بوده و تلاش و مشورت داشتم که داخل کشور و دشمنان می دانند که نگاه انقلابی و در صحنه بودن کار من بوده و افتخار می کنم.

* در برنامه هفتم اولویت ما در منطقه تقویت جبهه مقاومت است

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم اولویت ما در منطقه تقویت جبهه مقاومت است گفت: نگاه ما صرفا امنیتی نیست و تمام استراتژی های بخشی در حوزه توسعه و رشد اقتصادی است و نمونه ای از الگوی انقلاب اسلامی است.

رئیس مجلس تاکید کرد: امروز فلسطین فقط موضوع جهان اسلام نیست و تبدیل به موضوع اصلی دنیا شده است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21. یارانه‌ها واریز شد

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  25. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  6. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  7. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  8. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  9. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  10. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  11. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  12. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  13. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  14. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  15. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

  16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  17. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  18. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  19. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

  20. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  21. یهودیت در نظر بنیانگذار روانکاوی

  22. واکنش صداوسیما به موضوع سانسور یک دیدار پزشکیان

  23. نماینده مجلس: اهداف فیلترینگ محقق نشد/ سود سرشار در جیب مافیای فیلترشکن‌

  24. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  25. شمخانی: آمریکایی‌ها کشور ما را عقب نگه داشتند و باید خسارت بدهند

آخرین عناوین