«عبد صالح» لقب کدام شخصیت کربلاست؟

  4030425027

حجت‌الاسلام خداوردی، استاد حوزه و کارشناس مذهبی گفت: امام حسین (علیه‌السلام) اباعبدالله است، حضرت عباس (علیه‌السلام) عبدصالح و امام سجاد (علیه‌السلام) زین العابدین که هر سه در کربلا حضور داشتند.

«عبد صالح» لقب کدام شخصیت کربلاست؟

به گزارش آنا، حجت‌الاسلام مجید خداوردی، استاد حوزه و کارشناس مذهبی در صحبت‌هایی به مناسبت ماه محرم گفت: اگر نگاه اجمالی به واقعه کربلا بیاندازیم از مهمترین ویژگی‌های اصحاب امام حسین (علیه‌السلام) این بود که مدام مشغول هدایت بودند، از منازل مختلف عبور کردند تا به روز عاشورا رسیدند و به مقام شهادت نائل شدند.

وی درباره حضرت عباس (علیه‌السلام) نیز توضیح داد: یکی از این افراد وجود مقدس حضرت عباس (علیه‌السلام) است که در زیارتنامه ایشان هم که از جانب امام صادق (علیه‌السلام) نقل شده آمده «اَلسّلامُ عَلیک أیهَا الْعَبْدُ الصّالِحُ الْمُطِیعُ للّه وَلِرَسُولِهِ وَلاِءمِیرِالْمُؤمِنِینَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَینِ» که بالاترین ویژگی وجود حضرت عباس (علیه‌السلام) عبد صالح بودن و اطاعت از خدای متعال و حجت خداست.

حجت‌الاسلام خداوردی با اشاره به اینکه کلمه عبد پنج مرتبه برای پیغمبران اولی العزم در قرآن به کار رفته است، گفت: البته از اسم و لقب همه پیامبران در قرآن نیامده، بیست و پنج مورد داریم و بقیه از منابع تاریخی و روایی هستند، از بقیه هیچ نامی برده نشده در بین اینها هم خدا پنج نمونه آنها را عبدالله دانسته است؛ حضرت عیسی (علیه‌السلام)، حضرت موسی (علیه‌السلام)، حضرت ابراهیم (علیه‌السلام)، حضرت نوح (علیه‌السلام) و پیغمبر اخرالزمان محمد مصطفی (ص) است.

این کارشناس مذهبی گفت: پس مقام عبودیت و عبد بودن جایگاه ساده‌ای نیست هر کس بگوید که نماز می‌خواند عبدالله نمی‌شود، آنقدر این مقام منزلت دارد که در تشهد شهادت به عبودیت می‌دهیم. حال این وجود مقدس حضرت ابالفضل (علیه‌السلام) است که او را عبد صالح خطاب می‌کنند و در زیارتنامه امام صادق (علیه‌السلام) است. منتها باید بررسی کرد که آیا کسی که نماز می‌خواند عبد صالح است؟ خیر عبد کسی است که تسلیم خدای متعال است، امام حسین (علیه‌السلام) اباعبدالله است، حضرت ابالفضل (علیه‌السلام) عبد صالح و امام سجاد (علیه‌السلام) زین العابدین که هر سه در کربلا حضور داشتند، امام حسین (علیه‌السلام) در اوج مصیبت فرمودند که خدایا من تسلیم و عبد تو هستم، پس تسلیم شدن یعنی عبد بودن، کسی می‌تواند ادعای عبودیت کند که به معنای واقعی عبد باشد و در پیشگاه خدا هیچ اراده‌ای از خود نداشته باشد.

وی اظهار داشت: اینکه قرآن می‌فرماید: «أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ منکم» همین حجت خداست و این اطاعت سه گانه در وجود ما است. حضرت عباس (علیه‌السلام) روز عاشورا خدمت سیدالشهدا (علیه‌السلام) رسید و به حضرت گفت یا اباعبدالله سینه‌ام تنگ است، همه رفته‌اند اجازه بده من هم بروم. حضرت فرمودند: که تو علمدار من هستی، اگر تو وارد میدان شوی لشکر من از هم می‌پاشد، اینجا دیگر حضرت ابالفضل اصرار نکرد و گفت: پس چه کنم و دستور چیست. حضرت فرمود: قدری آب برای فرزندان من بیاور و ایشان عازم فرات شدند که آب بیاورند. نفس ایشان اطاعت محض و مطیع بود، چرا که می‌داند از حجت خدا هر چه رسد، نکوست و این همان معنای عبد بودن است.

وی اظهار داشت: فردی نزد امام باقر (علیه‌السلام) آمد و بیمار بود، حضرت حالشان را پرسید، او جواب داد: روزگاری بر من می‌گذرد که فقر را از ثروت بیشتر دوست دارم و بیماری را بیشتر از سلامتی، همین رفتنم از دنیا را راحتتر می‌کند، حضرت گفت اشتباه می‌کنی ما در پیشگاه خدا عبد هستیم اگر خدا برای ما بیماری بخواهد ما آن را دوست داریم و اگر فقر بخواهد دوست خواهیم داشت.

وی با اشاره به شب تاسوعا و نام مقدس حضرت عباس (علیه‌السلام) در این شب گفت:‌این ارتباط و اتصال ما براساس کهن آداب و رسوم‌هاست، برای اینکه فکر نکنیم با ایشان خیلی فاصله داریم و خودمان را در رکابشان با معرفت و شناخت بدانیم. مثلا بدانیم مادر حضرت عباس (علیه‌السلام) ام البنین معصوم نبوده، اما از چه عظمتی برخوردار بود که چنین فرزندی خدا به او داد، همین معرفت، شناخت و باور در وجود حضرت عباس در وجود مادرشان هم بوده است؛ بنابراین ارتباط و اتصال با این خانواده و خاندان انسان را به مقام عظمت و معرفت می‌رساند، هر چقدر شناخت و باور ما بالا باشد، اتصال هم قوی‌تر می‌شود.

حجت‌الاسلام خداوردی اظهار داشت: ارمنی‌ها هم در روز تاسوعا از حضرت عباس (علیه‌السلام) حاجت می‌گیرند همین نشان می‌دهد که عباس برای همه خوب است و سفره‌اش کریمانه است، همه از این سفره بهره مند می‌شوند و در روز تاسوعا حاجت می‌گیرند چرا که از کرامات حضرت ابالفضل (علیه‌السلام) است.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جابجایی مرزهای وقاحت!

    4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    13. درد بیمار و ناز طبیبان !

    14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

    17. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    21. یارانه‌ها واریز شد

    22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

    23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    آخرین عناوین