توطئه پنداری یک نقد !

سامان مهراد، گروه سیاسی الف،   4030729055 ۵۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
توطئه پنداری یک نقد !

ماجرای منع قانونی محمدجواد ظریف برای حضور در دولت با توجه به قانون «نحوه انتخاب اشخاص در مشاغل حساس» و بی‌توجهی دولت به این مسئله و حتی تلاش دولت برای اصلاح این قانون هر روز ابعاد تازه‌تری به خود می‌گیرد. برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب سعی دارند مخالفین حضور ظریف در دولت را با  عناوینی چون تندرو , شکست‌خورده‌های انتخابات و دشمنان دولت خطاب قرار دهند و هر نوع انتقاد را تلاشی در جهت ساقط‌کردن دولت جلوه دهند.

منتقدین اعتقاد دارند که شان قانون بسیار بالاتر از آن است که دولت برای فعالیت یک شخص لایحه اصلاحی به مجلس ارائه دهد و از سویی دیگر مدافعین حضور ظریف و مخالفین قانون فوق، معتقدند که تصویب چنین قوانینی راه را برای استفاده از نیروهای کارکشته و زبده مسدود می‌کند. 

این مناقشه چند هفته‌ای است که میان مخالفین و منتقدین حضور ظریف در دولت بالا گرفته و حول ابعاد قانونی حضور وی در دولت بحث‌های فراوانی صورت می‌گیرد که در فضای سیاسی این مناقشه‌ها کاملاً طبیعی تلقی شده و از قضا عمل مفید سیاسی محسوب می‌شود. اما آنچه که در این بین فارغ از درست یا غلط بودن ادامه کار ظریف در دولت و اصلاح قانون به چشم می‌خورد، تهمت‌پراکنی‌های برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب به منتقدین معاون راهبردی رئیس‌جمهور است. آنان معتقدند که انتقادها به ظریف از روی حب و بغض شخصی بوده و پروژه‌ای است برای حذف کامل او از صحنه سیاسی و نیت مخالفین برای ساقط‌کردن دولت!

روزنامه اصلاح‌طلب هم‌میهن در گزارشی با عنوان «پروژه حذف ظریف» نوشته: «پایداری‌‌ها که قدرت را از دست رفته می‌بینند به هر دری می‌زنند تا دولت را تضعیف و حتی برای برکناری دولت تلاش می‌کنند تا شاید بتوانند به جایگاه خود بازگردند و همچون دوره سه سال گذشته قدرت را در اختیار بگیرند. آنها برای بازگشت به نقطه قدرت و جولان افکاری که کشور را به دوقطبی کشانده و به سوی انحطاط پیش می‌برد، از هر ارزش و هر کسی عبور می‌کنند حتی اگر رهبری تاکید کرده باشند: «موفقیت دولت موفقیت همه است.
«به توپ بستن قالیباف برای رسیدن به ریاست‌های مجلس»، «حمایت از جلیلی در انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری»، «تلاش برای قدرتمند نگه داشتن دولت در سایه که افول کرد»، «تصمیم به رای نیاوردن حداقل ۴ وزیر دولت چهاردهم در جلسه رای اعتماد»، «خواهان‌ انتقام اسماعیل هنیه و نابودی شتابزده و یکشبه اسرائیل»، «ضعیف دانستن سخنرانی مسعود پزشکیان در سازمان ملل»، «مقصر دانستن پزشکیان در ترور سیدحسن نصرالله»، «خونخواهی سیدحسن نصرالله» و «نادیده گرفتن فتوا و جایگاه رهبری و درخواست دکترین دفاعی یا همان سلاح هسته‌ای» این خلاصه‌ای از کارنامه ۷ ماهه نخستین سال فعالیت سوپرانقلابی‌ها در مجلس دوازدهم است. آنهایی که پس از قهر مردم با صندوق‌های رای با حداقل آرا کرسی‌های مجلس را صاحب شدند حالا خواهان برکناری محمدجواد ظریف هستند و نهمین رئیس‌جمهوری کشور با پشتوانه بیش از ۱۶ میلیون رای را تهدید به شکایت و خلع از ریاست‌جمهوری می‌کنند. پایداری‌‌ها که قدرت را از دست رفته می‌بینند به هر دری می‌زنند تا دولت را تضعیف و حتی برای برکناری دولت تلاش می‌کنند تا شاید بتوانند به جایگاه خود بازگردند و همچون دوره سه سال گذشته قدرت را در اختیار بگیرند. آنها برای بازگشت به نقطه قدرت و جولان افکاری که کشور را به دوقطبی کشانده و به سوی انحطاط پیش می‌برد، از هر ارزش و هر کسی عبور می‌کنند.»

برخلاف آنکه مناقشه‌های موجود میان موافقین و مخالفین حضور ظریف در دولت، حول مسائل حقوقی است و حتی بسیاری از طرفداران معاون راهبردی رئیس‌جمهور هم از زاویه منافع متصوره به استدلال می‌پردازند، عده‌‌ای از چهره‌های سیاسی و رسانه‌های اصلاح‌طلب سعی دارند این اختلاف‌نظر را سیاسی جلوه داده و حتی ادعاهایی گزاف را پیرامون این موضوع مطرح و فضای سیاسی را آلوده کنند.

اینکه منتقدین را با چوب تندرو، شکست‌خورده‌های انتخابات و دشمنان دولت رانده و هر نوع انتقاد، تلاشی در جهت ساقط‌کردن دولت جلوه داده شود چیزی جز توهم توطئه نیست. چهره‌ها و رسانه‌هایی که خود داعیه‌دار آزادی بیان، فضای باز، تکثر سیاسی و لزوم طنین‌انداز شدن صدای مخالف در عرصه سیاسی هستند، پیرامون موضوعی که با گفت‌وگو و بحث در حال پیشروی است، سعی دارند تعابیر غیرواقعی را مطرح کرده و رقبای سیاسی را به انواع و اقسام صفت‌های ناروا متصف کنند که این رویکرد با ادعاهای پرطمطراق آنان تناقض دارد.

باید پذیرفت که رقابت سیاسی بر تقابل‌های تحدید‌ شده استوار بوده و مخالفت با جریان‌های رقیب، ذات کنش سیاسی است و هیچ ارتباطی با توطئه‌افکنی مخالفین برای خلع ید جریان سیاسی مستقر ندارد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۳۶۱۳۷۱۵:۳۵:۳۲ ۱۴۰۳/۷/۲۹
می‌گویند هیچ کاره ایم و این همه دربه‌در دنبال پست و مقام، بیچاره طرفداران این ها و هم مردم ایران که باید.....
ناشناس۳۶۳۶۲۷۶۱۸:۲۲:۵۱ ۱۴۰۳/۷/۲۹
آقای ظریف که از قوانین اطلاع دارند خودشان باید سریعا کناره گیری کنند و وقت نمایندگان مجلس که باید صرف کارهای مهم شود را تلف نکنند آقایان عارف و دبیری و قائم پناه هم مشکل آقای ظریف را دارند و این چهار نفر مشروعیت حضور در دولت را نداشته اند وزرات اطلاعات و سایر نهادهای امنیتی هم مطابق قانون مجوز کار در دولت را برای آنها صادر نکرده اند و قطعا آقای پزشکیان تخلف بزرگی را انجام داده اند که سریعا باید تخلف خود را اصلاح کنند
ایرانی۳۶۳۶۳۶۵۱۹:۵۴:۳۹ ۱۴۰۳/۷/۲۹
متاسفانه عملکرد 3 ساله دولت قبل چنان اعتماد به نفسی به جناح مقابل داد که فکر می کنند هر کاری بکنند بهتر از دولت قبل هستند. طبق قواعد حکمرانی در همه جای جهان قانون و قوه قانونگذاری از قوه مجریه ارجح است و قوه مجریه مجری قوانین مصوب قوه مقننه است. تغییر قانون آن هم بنا بر مصلحت قوه مجریه باید از مسیر مجمع تشخیص مصلحت بگذرد که در کشورهای پیشرفته با اسامی مجلس سنا، شورای قانون اساسی و ... وجود دارد و راه دیگر برای تغییر قانون بجز کودتا و هرج و مرج و برکناری دولت یا انحلال پارلمان وجود ندارد که این موارد معمولاً به نفع مردم نخواهد بود. وفاق ملی به معنی پذیرش همه جناح کنونی پیروز در انتخابات در همه مناصب بدون توجه به قانون نیست. این می تواند به سومت یک دیکتاتوری جناحی با نتیجه ای خطرناک برای ملت تمام شود زیرا چنین رویه ای تکرار خواهد شد و دیگر هیچ قانونی برای هیچ کس احترام نخواهد داشت. جناب پزشکیان که خودت 22 سال در کسوت قانونگذاری بوده ای حرمت امامزاده ای را که متولی اش بوده ای نگه دار.
ناشناس۳۶۳۶۱۴۹۱۵:۴۸:۲۹ ۱۴۰۳/۷/۲۹
حرف حق تلخ است. مقدار زیادی از گفته ها درست نیستند؟
ناشناس۳۶۳۶۱۷۹۱۶:۱۷:۳۷ ۱۴۰۳/۷/۲۹
کلی گویی فایده نداره‌ کجاش درست نیست؟ اونجاش گه میگه باید به قانون تمکین کنی؟ مگه میشه با نام وفاق با قانون و مردم جنگید؟ شما از چی و از کی تبعیت میکنین؟ مگه مردم به هرج و مرج و هرکی هرکی و لاابالی گری رای دادن؟ ظریف عامل نفاق و انشقاقه ، نه مأمور وفاق
ناشناس۳۶۳۶۲۱۳۱۶:۵۶:۵۰ ۱۴۰۳/۷/۲۹
اونجایی که نمایندگان فیلتر شده از شورای نگهبان با درصد رای خنده دار قانون برای کوبیدن اشخاصی تصویب می‌کنند که اگر مردم اقبالی هم به صندوق رای داشته باشند بخاطر وجود همین هاست
ناشناس۳۶۳۶۳۳۵۱۹:۲۰:۰۲ ۱۴۰۳/۷/۲۹
حاکمیت‌حق‌نداره‌به‌کسی‌که‌ بچه‌هاش‌درلانه‌ی‌دشمن‌رشد پرورش‌پیدامیکنن‌اعتمادکنه حتی‌یانکی‌ها‌هم‌چنین‌اجازه‌ای به‌مدیران‌ومسئولان‌کشورشون نمیدن یعنی‌هیچ‌کشوری‌دردنیاوجود نداره‌اینقدولنگار باشه چطورانتظارداریدایران‌تمدن‌ واقتدار‌عزت‌شرافت۷۰۰۰ساله‌ خودشوجلوی‌پای‌یه‌ عده قربانی کنه؟
ناشناس۳۶۳۶۴۴۹۲۱:۵۳:۰۸ ۱۴۰۳/۷/۲۹
می خواستین رای بدین که آمار خنده دار یا گریه دار نباشه عملکرد کسانی که شما بهشون اقبال دارین رو هم دیدیم
ناشناس۳۶۳۶۵۲۱۲۳:۲۷:۱۳ ۱۴۰۳/۷/۲۹
آهان الآن رییس جمهور بدون فیلتر شورای نگهبان اونده و با اقبال آن چنانی مواجه است! کمترین رای تاریخ ریاست جمهوری داره!!!
ناشناس۳۶۳۶۲۲۵۱۷:۱۲:۲۶ ۱۴۰۳/۷/۲۹
بااین قانون اینده شغلی تمام دیپلمات‌هاوفرزندانشان که بر اساس وظایف شغلی در خارج کشور هستند به خطر می افتد، قانون ناقص هست وباید اصلاح شود
ناشناس۳۶۳۶۴۲۶۲۱:۱۵:۰۰ ۱۴۰۳/۷/۲۹
قانون باید برای همه باشه. دیپلمات و غیر دیپلمات هم نداره. اگر فرزند ظریف خارجه و نباید شغل حساس داشته باشه که کاملا هم قانون درستیه همین قانون باید برای شهردار هم رعایت بشه. مثال زیاده ولی به همین دو تا بسنده میکنم.
ناشناس۳۶۳۶۵۰۷۲۳:۱۱:۲۰ ۱۴۰۳/۷/۲۹
هیچکس در هیچ کشوری مثل شما فکر نمیکنه‌ هیچکس مصالح مملکتشو قربانی مطامع و منافع فردی و خانوادگی و ملی نمیکنه هیچ حاکمیتی در دنیا نمیذاره دیپلماتهاش و مدیرانش گستاخی کنن و با قوانین کشورشون بجنگن
ناشناس۳۶۳۶۴۲۰۲۱:۰۷:۱۳ ۱۴۰۳/۷/۲۹
ظریف عامل سکته شماست
ناشناس۳۶۳۶۴۳۶۲۱:۲۶:۵۲ ۱۴۰۳/۷/۲۹
جنگ با قانون ؟حمله کنندگان به سفارتخانه ها رو چه کسانی پشتیبانی می‌کنند ؟
ناشناس۳۶۳۶۴۵۱۲۱:۵۵:۱۹ ۱۴۰۳/۷/۲۹
از اینکه بچه های ظریف در آمریکا متولد شده اند ، ظریف مقصر است یا قانون ، ناقصه که در اینمورد گنگه؟
ناشناس۳۶۳۶۳۶۶۱۹:۵۵:۰۴ ۱۴۰۳/۷/۲۹
قانون قانونه در این شرایط دادن پست های حساس به تابعیت مضاعف دارها عین خیانت به مملکته
ناشناس۳۶۳۷۴۴۸۲۲:۱۸:۳۷ ۱۴۰۳/۷/۳۰
فرزندان آقای ظریف ، هنگام ماموریت ایشون در آمریکا متولد شده اند. قانون مذکور در این مورد سکوت کرده.
ناشناس۳۶۳۶۱۵۲۱۵:۵۰:۱۳ ۱۴۰۳/۷/۲۹
این‌طیف‌درطول۴۵سال‌همیشه زیاده‌خواهی‌کردن درحالیکه‌بیش‌از۳۵‌سال‌بصورت‌ مستقیم زمام‌اموررودرتصرف‌و تصاحب‌خودداشتن‌ونتیجه‌ش‌ شده‌این‌چیزی‌که‌داریم‌میبینیم همیشه‌با‌توهّم‌سازی‌ودشمن‌ پنداری‌‌به‌جنگ‌شفافیت‌وپاسخ گویی‌رفتن هیچوقت‌مسئولیت‌فجایعی‌را که‌خلق‌کردن‌به‌عهده‌نگرفتن همیشه‌باقانون‌واخلاق‌وشرع‌ درمخاصمه‌وستیزهستن درهمین‌مورداخیربه‌خاطریه‌نفر علناًبه‌جنگ‌باقانون‌قیام‌کردن! همین‌ظریف‌که‌تفاوت‌بین‌لغو وتعلیق‌رونفهمیده‌خداوکیلی‌به‌ چه‌کاری‌میاد؟ چطورمیتونن‌همزمان‌هم‌قانون‌ روزیرپابذارن‌وهم‌شعارقانون مداری‌بدن؟؟
ناشناس۳۶۳۶۱۶۰۱۵:۵۹:۱۴ ۱۴۰۳/۷/۲۹
از نظر برخی اصلاح طلبان قانون‌تا جایی خوب است که به نفع آنها باشد وگرنه دستور «بریزید تو خیابون» صادر میکنن
استاد۳۶۳۶۱۶۷۱۶:۰۳:۴۷ ۱۴۰۳/۷/۲۹
اوایل انقلاب یکی از دانشجویان بمن کفت ما امام را تازمانی قبول داریم که در خط ما باشد. حال بعضی از دوستان نظر رهبری و مخالفان نظام را در مورد ظریف می دانند و اینکونه عمل می کنند.
ناشناس۳۶۳۶۱۶۹۱۶:۰۶:۰۷ ۱۴۰۳/۷/۲۹
تعجب از کسانی که مارادونا(اسرائیل) ول کردن و در این زمان حساس چسبیدن به عباس آقا!!!!!!
ناشناس۳۶۳۶۱۷۷۱۶:۱۶:۲۰ ۱۴۰۳/۷/۲۹
خیلی عجیب است ، در شرایطی که دشمن در حال برنامه ریزی برای حمله است ، دوستان نماینده درگیر چنین مسائلی شده اتد !
ناشناس۳۶۳۶۵۰۶۲۳:۱۰:۴۳ ۱۴۰۳/۷/۲۹
این نمایندگان دغدغه داخل را دارند ودشمن را در حال حاضر در جناح مخالف خود جستجو می کنند وبرای آنها دشمنی آمریکا واسرائیل فرع قضیه است دقیقا آنها در سنگر دشمن اصلی قرار گرفته وبه سمت خودی ها با انگ زدن وبهانه های واهی شلیک می‌کنند ومطمئنا دشمن هم از بیرون مرزها برای آنها کف میزند واز خوشحالی قند در دلش آب می‌شود.
محمد۳۶۳۶۱۸۰۱۶:۱۹:۰۲ ۱۴۰۳/۷/۲۹
حتی اگر قانون هم علیه حضور ظریف باشد ، آن قانون غلط است و باید اصلاح شود .
ناشناس۳۶۳۶۴۳۰۲۱:۱۸:۳۵ ۱۴۰۳/۷/۲۹
قانون کاملا درسته و باید اجرا بشه ظریف و غیر ظریف هم نباید داشته باشه. تازه آقایون اخیرا همسرشون را طلاق صوری میدن تا رد گم کنند.
ناشناس۳۶۳۶۲۱۲۱۶:۵۵:۵۴ ۱۴۰۳/۷/۲۹
اصلاح طلبان بهتر است دوقطبی هایی که خود ایجاد کرده اند، تهمت هایی که زده اند، حمایت هایی که که از خطاکاران کرده اند، دروغ هایی که گفته اند و ... را بیان کنند تا معلوم شود چه کسی تندرو است
حسینرضا تاجیک۳۶۳۶۲۱۴۱۶:۵۷:۲۴ ۱۴۰۳/۷/۲۹
امیدواریم که مسؤولان و همه ما مردم ، هر که باشیم ، به این حد از بلوغ سیاسی و اجتماعی برسیم که از قانون ، ولو به ضررمان باشد ، تمکین کنیم . به قول میرزا یوسف مستشار الدوله راز پیشرفت و سعادت ایران یک کلمه است و آنهم قانون مداری است . با شناختی که از جناب آقای دکتر پزشکیان داریم ، بعید است که ایشان از قانون ، سر پیچی کنند ؛ امیدواریم نمایندگان مجلس و قوه قضاییه و... و ما مردم‌ هم از قانون اطاعت کنیم .
ناشناس۳۶۳۶۴۰۲۲۰:۳۷:۱۹ ۱۴۰۳/۷/۲۹
قانونی که نمایندگان با رای حداقلی برای به کرسی نشاندن امیال و نظرات و عقاید یک اقلیت تصویب می کنند قابل احترام نیست واقعیت اینه که اکثریت مردم بنا به دلایلی که همه می دانند با صندوق رای قهر کردند و قانونی که چنین مجلسی تصویب کند برای مردم ارزش و احترام ندارد
ناشناس۳۶۳۶۴۳۲۲۱:۱۹:۵۰ ۱۴۰۳/۷/۲۹
کاملا درسته ولی قبلش باید به یک تعریف مشترک از قانون برسیم. در مرجله بعد همه باید در برابر قانون برابر باشند حتی شهردار تهران
ناشناس۳۶۳۶۲۳۲۱۷:۲۲:۵۲ ۱۴۰۳/۷/۲۹
به نظرم« نقد پنداری یک توطئه » تعبیر مناسب‌تری ست
ناشناس۳۶۳۶۲۴۴۱۷:۴۸:۳۱ ۱۴۰۳/۷/۲۹
ماجراي انتصاب غير قانوني آقاي بذرپاش بر ديوان محاسبات توسط مجلس را مرور كنيد بعد به مفهوم استانداردهاي دوگانه خودي و غير خودي در امر مشابه بيشتر واقف خواهيد شد
ناشناس۳۶۳۶۲۴۹۱۷:۵۱:۴۵ ۱۴۰۳/۷/۲۹
جبهه پایداری نه اولویت می شناسد و نه زمان شناس
ناشناس۳۶۳۶۲۵۱۱۷:۵۲:۳۰ ۱۴۰۳/۷/۲۹
آیا اولویت کشور پست ظریف است.
ناشناس۳۶۳۶۲۹۳۱۸:۴۲:۴۷ ۱۴۰۳/۷/۲۹
چطور اونجایی که به خاطر شهردار تهران قانون عوض شد کسی صداش در نیومد؟
ناشناس۳۶۳۶۳۵۱۱۹:۳۷:۲۹ ۱۴۰۳/۷/۲۹
در زمان برجام روسیه به هر نحوی خواستار برکناری ظریف بود و همچنین اسراییل هم از وجود ظریف نگران بود و عده ای در داخل هم همسو با انها خواستار برکناری ظریف بودن.بنظر شما این همراستایی چه معنایی دارد؟
ناشناس۳۶۳۶۳۸۲۲۰:۰۸:۳۱ ۱۴۰۳/۷/۲۹
یکی از رهبران جبهه پایداری می گوید اگر ۴ میلیارد نفر برای رسیدن به هدفی که طرح می کند از بین بروند طوری نیست. این سخنان را در مجامع بین المللی نشان بدهند چی راجع به کشور ما فکر می کنند؟ آیا طرف ما را می گیرند ؟ یا نه کشوری که اینگونه فکر کند را مستحق مجازات می دانند
ناشناس۳۶۳۷۶۷۲۰۸:۵۱:۵۴ ۱۴۰۳/۸/۱
به نظر صدا و سیما از این نظرات مشعشع خوشش هم می آید ، و مدام ایشان را دعوت میکند.
ناشناس۳۶۳۶۳۹۸۲۰:۲۵:۵۸ ۱۴۰۳/۷/۲۹
این بازی های سیاسی برای مردم دیگه جذابیتی ندارد، درد مردم مشکلات اقتصادی و بی توجهی ساختار سیاسی به شرایط اقتصادی جامعه است.
ناشناس۳۶۳۶۴۰۴۲۰:۳۹:۴۶ ۱۴۰۳/۷/۲۹
یادمون نرفته شما هم برای شهردار شدن آقای زاکانی، قانون رو تغییر دادید.
ناشناس۳۶۳۶۴۱۳۲۰:۵۱:۰۵ ۱۴۰۳/۷/۲۹
مهراد جان، دلبستگی ات به پایداری ها را نتوانسته ای در پشت حمایت مصلحتی از قانونمداری پنهان کنی!
ناشناس۳۶۳۶۴۳۹۲۱:۲۹:۵۴ ۱۴۰۳/۷/۲۹
این قانون را دقیقا تندروها برای عدم حضور ظریف و بعضی دیگر در سیاست و کاندیدا شدن برای ریاست جمهوری تصویب کردند
ناشناس۳۶۳۶۴۴۶۲۱:۴۳:۲۲ ۱۴۰۳/۷/۲۹
درباره عدم اجرای قانون در مورد اقای صدیقی ،قصد نوشتن ندارید.
ناشناس۳۶۳۶۴۵۹۲۲:۰۵:۴۹ ۱۴۰۳/۷/۲۹
این جماعت به ظاهر اصلاح طلب و دموکراسی خواه را افلاطون به درستی ترسیم نموده اند و در باره شان از تعبیر سوفسطائی استفاده کرده است. این ها تنها مهارت شان تحریک مردم علیه عقلا و دلسوزان است و بس تا به مرادشان برسند. یکی از شگرد هایشان خود را به بیماری زدن است و هنگام شکست یا مشکلات نیز یا میگویند چیزی نشده یا می گویند ما خبر نداریم.
ناشناس۳۶۳۶۴۶۴۲۲:۱۳:۴۷ ۱۴۰۳/۷/۲۹
مسلما اگر اعضای خانواده مسئول تابعیت کشور دیگری را داشته باشند آن کشور از طریق فشار بر آن فردِ خانواده می تواند بر مسئول هم فشار وارد کند
علی۳۶۳۶۴۷۹۲۲:۴۱:۴۵ ۱۴۰۳/۷/۲۹
موضوع بلحاظ حقوقی و ابعاد قانونی اش کاملا روشن است؛ هیچ فردی نباید فراتر از قانون قرار گیرد، در غیر اینصورت سنگ روی سنگ بند نمی شود و بستره برای بروز دیکتاتوری از سوی هر فرد و هر جناحی فراهم خواهد شد. اما، دوستانی که علاقه دارند اشتغال آقای ظریف در دولت را سیاست زده کنند و بر روغن آن نیز بیفزایند و منتقدین حضور ایشان در دولت را بازندگان انتخابات اخیر معرفی کنند باید بخاطر بیاورند که؛ اولا، این نگاه و رویکرد با گفتمان ‌وفاق تجانس و سنخیت که ندارد بلکه در عمل برضد آن هم عمل خواهد کرد و پیامدهایش نقض غرض است. ثانیا، حامیان دولت جناب دکتر پزشکیان اقدام به ارزیابی بر اساس سود-هزینه کنند که آیا حضور آقای ظریف در دولت بیشتر به نفع رئیس جمهور و اهداف ایشان است و یا هزینه هایش می چربد؟ بنظر می رسد حتی بر اساس معیارهای اصلاح طلبانه چنین ارزیابی دقیقی هنوز صورت نگرفته است! ثالثا، معاونت راهبردی رئیس جمهور یک جایگاه ابداعی است. صرفنظر از آن، آقای دکتر ظریف نه تحصیلاتش و نه سوابق دیپلماتیکش ارتباطی با «مباحث و موضوعات راهبردی» ندارد و خصوصا دوره هشت ساله وزارت خارجه ایشان بخوبی نشان داد که ایشان درکی هم از مباحث ‌‌و موضوعات استراتژیک ندارد! مصاحبه نسنجیده ایشان در تفکیک میدان و دیپلماسی، اوج این بی تدبیری بود که حتی مورد انتقاد مقامات دولت دوازدهم هم قرار گرفت. رابعا، همین دوره کوتاه وزارت امورخارجه آقای دکتر عراقچی (معاون چندین ساله آقای ظریف) در عرصه ابتکارات سیاسی، تعامل با همسایگان، و اعلام مواضع بخوبی نشان می دهد که مشی ایشان به سلفش مرحوم امیرعبداللهیان نزدیکتر بوده تا دیدگاه های آقای ظریف! بی شک اگر دکتر ظریف مجددا به سمت وزارت امورخارجه در دولت چهاردهم منصوب می شد قطعا به شیوه آقای عراقچی مشی نمی کرد و مواضع دیگری را نیز به رئیس جمهور توصیه می کرد. خامسا، دوستان اصلاح طلب و حامیان رادیکال جناب آقای ظریف لطف کنند از دید خودشان و با عرق ملی و اولویت منافع و امنیت ملی در شرایط کنونی که منطقه پیرامون ایران در آتش و خون غلطان است این موضوعات را با نیت وفاق ملی و کمک به ریاست جمهوری محترم کنار بگذارند. اگر با جنگ روانی بتوان مانع روند تقنین و اجرای آن در کشور شد، این دیگر نقد و کار حرفه ای و رسانه ای نیست، بلکه میتواند هر چیزی از جمله خدمت به دیگران و خیانت نیز تلقی شود …
ناشناس۳۶۳۶۴۸۳۲۲:۴۶:۱۰ ۱۴۰۳/۷/۲۹
واقعا همه دردهای مملکت ظریف است که پایداری چی ها به دنبال اجرای قانون در مورد او هستند؟! صد درصد سیاسی و حب و بغض است. از لایک های کامنت ها می توان برداشت مردم را هم فهمید. بچه ظریف که متولد آمریکاست و خود به خود تبعیت گرفته مشکله یا بچه فلان آقا که در به در دنبال تابعیت گرفتن از این کشور و اون کشوره؟
ناشناس۳۶۳۶۴۸۴۲۲:۴۷:۴۴ ۱۴۰۳/۷/۲۹
اخوی کجایی.مردم کلا تو فاز دیگه ای هست
ماهان۳۶۳۶۴۹۳۲۲:۵۴:۳۲ ۱۴۰۳/۷/۲۹
آیا در مورد جناب آقاتهرانی که گرین کارت آمریکا دارد نظری ندارید
ناشناس۳۶۳۶۴۹۴۲۲:۵۵:۱۱ ۱۴۰۳/۷/۲۹
ظریف یکی از بزرگمردان دلسوز تاریخ این سرزمین است
ناشناس۳۶۳۶۵۱۵۲۳:۲۰:۱۳ ۱۴۰۳/۷/۲۹
این نقد نبود بلکه ضربه فنی بود
ناشناس۳۶۳۶۵۹۶۰۱:۱۹:۳۷ ۱۴۰۳/۷/۳۰
از قدیم گفتن کسی که خواب هست را میشه بیدار کرد اما اونی که خودش را به خواب زده نه. جناب مهراد توجیه درست نکن اقای غضنفراباذی و دارو دسته پایداری زمانی که ظریف وزیر بود هم همینقدر مخالفت میکردند الان هم رک و پوست کنده مخالف شخص خودش هستند . نقد صیغه چندم هست ؟
ناشناس۳۶۳۶۷۰۰۰۷:۳۹:۳۹ ۱۴۰۳/۷/۳۰
اگر واقعا اینقدر به قانون پایبند هستند چرا در ارتباط با زاکانی خلاف نص صریح قانون با توجه به تخصصش اونو شهردار کردن....؟؟؟؟
مصطفی۳۶۳۶۷۱۰۰۷:۵۷:۰۹ ۱۴۰۳/۷/۳۰
این اصلاح طلبان تندرو نمی دونم یا بی سواد هستن یا خودشون رو به نفهمی زدن . همش گیر دادن به دولت سایه !! و دوست ندارن مفهومش رو متوجه بشن و همش دارن به اذهان مردم القا می کنند که دولت سایه همون دولت پنهان و قدرت پشت پرده هست !!! درحالی که دولت سایه یک مفهوم اصولی و اساسی در سیاست در غرب هست که گروهی از افراد اقدامات دولت رو تحت نظر دارند و در مورد مشکلاتی که در دولت وجود دارد پیشنهادات و توصیه های کارشناسی خودشون رو ارائه می کنند .
امیر۳۶۳۶۷۲۴۰۸:۱۰:۵۳ ۱۴۰۳/۷/۳۰
منطقه درگیر جنگ هست ایران هم در این جنگ هست حضور این افراد در پستهای بالای دولتی به ضرر کشور می باشد چرا که یک طرف جنگ آمریکا ، انگلیس ، فرانسه و آلمان هستند و این آقایون هم بصورت افراطی این کشوره رو دوست دارند
ناشناس۳۶۳۶۸۰۲۰۹:۳۱:۴۶ ۱۴۰۳/۷/۳۰
ظریف مانند قیس در مصر برای امیرالمومنین بود که متاسفانه عده ای مثل خوارج آن زمان به همراهی عمروعاصها از دور خارجش کردند و نگذاشتند مملکت از عقل و شجاعت و کیاست و سیاستش بهره مند شود. بدا به حال مملکتی که ظریف را بزنند و ثابتیها را بفرستند برای سخنرانی و مضحکه شدن.
محمد۳۶۳۶۸۲۳۱۰:۱۹:۰۹ ۱۴۰۳/۷/۳۰
عجیب است از کسانی که سالهای سال پرچم قانونمداری آن گوش فلک را کر کرده بود حال چون قانون مخالف هوای نفس آنان است انواع هجمه علیه قانون و طرفداران اجرای آن میکنند. واقعا چه شباهت عجیب و زیادی با دوستان غربی خود دارند
ناشناس۳۶۳۷۰۳۸۱۳:۰۹:۵۲ ۱۴۰۳/۷/۳۰
رسایی و قانون مداری از جوک های روزگار است.
ناشناس۳۶۳۷۴۵۱۲۲:۲۳:۳۰ ۱۴۰۳/۷/۳۰
آقای مهراد! چرا نقد پنداری یک توطئه نه؟! محاکمه رئیس جمهور و برکناری ظریف به خاطر گناه تولد فرزندان ظریف هنگام ماموریت در آمریکا ، اگر توطئه نیست پس چیه؟
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. زمزمه‌های استیضاح همتی/ سیاست‌ ارزی، کار دست وزیر اقتصاد داد؟

  2. خار چشم محور غربی- عبری

  3. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  4. آداب باخت

  5. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مذاکره با آمریکا همه مشکلات را حل نمی‌کند/ چرا با این همه ثروت به این وضع دچاریم؟!/ نمی‌شود هزینه‌ها دلاری و حقوق‌ها ریالی باشد

  6. صفرای دلار و سرکنگبین مسوولان اقتصادی !

  7. بازی جدید طالبان با ایران

  8. ۲ نکته در مورد جنجالِ ۱۰۰ همتی!

  9. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  10. «بن بست» فرزین؟!

  11. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  12. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  13. یک آمار تکان‌دهنده درباره وضعیت مستاجران ایرانی

  14. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  15. داریوش کاردان: انگار مهران مدیری از اینکه من آوردمش تلویزیون ناراحته!/به برنامه‌اش هم نرفتم، چون غیرقابل پخش می‌شد

  16. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  17. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  18. پزشکیان در تنگنای چاپلوسان دستپاچه ودوستان عجول/ اشتباه راهبردی و دلار ۸۰ هزار تومانی/ عملکرد دولت به روایت یک اصولگرا

  19. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  20. هدف از پخش شایعه استعفای رئیس‌جمهور چه بود؟/ تلاش رادیکال‌ها برای ایجاد تنش در سطوح بالای حاکمیت/ رمزگشایی از اعتراف بلینکن درباره ایران

  21. قدرت دفاعی ایران را با یک سلسله رزمایش نشان می‌دهیم

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  24. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین