مقایسه «سیاست خاورمیانه‌ای» هریس و ترامپ

  4030730124

«موسسه خاورمیانه» به بررسی و مقایسه دیدگاه های «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ» در قبال تحولات خاورمیانه پرداخته و آورده است که هریس مسیر «جو بایدن» را خواهد پیمود و ترامپ هم سیاست های ناتمام دور نخست خود را ادامه می‌دهد.

مقایسه «سیاست خاورمیانه‌ای» هریس و ترامپ

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، حدود دو هفته تا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده باقی مانده است. رقابت بین دو کارزار اصلی انتخابات یعنی حزب دموکرات و حزب جمهوریخواه این بار بسیار به هم نزدیک است و هر روزه نظرسنجی های مراکز معتبر از برتری یکی از آن دو یا نزدیک شدن دیگری به رقیب گزارش می دهند.

براساس آخرین نظرسنجی ها، نشریه اکونومیست اعلام کرد که ترامپ رای های الکترال بیشتری را کسب می کند و در انتخابات پیروز می شود. پایگاه رسانه های «هیل» نیز احتمال پیروزی ترامپ را ۵۲ درصد پیش بینی کرد.

از سوی دیگر رسانه ها و اتاق های فکر مختلف تحلیل های گوناگونی را در مورد نگاه هر یک از این دو نامزد به مسائل داخلی و بین المللی بیان می کنند. «موسسه خاورمیانه» (MEI) در مجموعه گزارش هایی به ارزیابی خط مشی های دو نامزد ریاست جمهوری نسبت به مسائل خاورمیانه پرداخته و سیاست هر دو نامزد را در منطقه مقایسه کرده است.

هریس، دولت دوم بایدن

این اندیشکده مستقر در واشنگتن در مورد سیاست های «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات آورده است که حزب دموکرات پس از اعلام رسمی نامزدی هریس در انتخابات، ۹ اولویت را از اقتصاد و بحران آب و هوا تا مهاجرت و رهبری آمریکا در عرصه بین الملل به عنوان هدف تعیین کرده است که یکی از آخرین اولویت ها به استراتژی ایالات متحده در قبال خاورمیانه می پردازد.

این گزارش تصریح دارد: هریس احتمالاً مواضع کلی دولت بایدن را حفظ خواهد کرد و حداقل در ابتدای دوره خود سعی می کند در سیاست خارجی و تلاش‌های دیپلماتیک به طور گسترده با مواضع دولت بایدن هماهنگ باشد. هریس یک انترناسیونالیست سرسخت است که تمایل دارد با متحدان آمریکایی خود برای محدود کردن نفوذ دشمنانی مانند روسیه، چین و ایران همکاری کند.

بر این اساس، سیاست های بالقوه دولت هریس در قبال خاورمیانه به ویژه در ارتباط با رژیم صهیونیستی، فلسطین و لبنان بر این محور استوار خواهد بود که «اجبار هر یک از دو طرف منازعه برای انجام دادن یک اقدام، راه حل دودولتی را به خطر می اندازد.»

اگرچه طبق این گزارش، هریس مخالفت خود را با گسترش شهرک سازی اعلام کرده است اما وی بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی قبول دارد و خواستار دسترسی همه ادیان به مکان های مقدس آن شهر شده است.

وی همچنین می گوید که از اعطای کمک های ضروری به مردم فلسطین تا زمانی که این اقدام با قوانین ایالات متحده مطابقت داشته باشد، حمایت می کند. ضمن آنکه هریس با هر گونه اقدام برای مشروعیت زدایی از رژیم صهیونیستی در سازمان ملل یا از طریق تحریم، سلب سرمایه یا تحریم مخالف است ولی در این زمینه از حقوق آمریکا برای آزادی بیان پشتیبانی می‌کند.

هریس می گوید: به دنبال یک راه حل دیپلماتیک برای حل فصل درگیری ها در امتداد مرز اسرائیل و لبنان با استفاده از یک لبنان مستقل خواهد بود.

ترامپ، تداوم دولت اول خود

گزارش این اتاق فکر آمریکایی آورده است که حزب جمهوریخواه در مورد سیاست خارجی دولت ترامپ در قبال منازغه خاورمیانه تنها بر ذکر دو نکته بسنده کرده است: «ایستادن در کنار اسرائیل و بازگرداندن صلح به خاورمیانه».

گزارش تصریح دارد: دولت دوم ترامپ ممکن است ادامه سیاست های قبلی وی بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ باشد که در آن بر رویکرد «فشار حداکثری» نسبت به ایران و تحریم‌های اقتصادی، لفاظی‌های قوی و اقدامات نظامی هدفمند تمرکز داشت. وی همچنین مخالفت شدیدی را در مورد دیپلماسی با ایران بر سر توافق هسته ای نشان خواهد داد.

در گزارش این موسسه همچنین آمده است که ترامپ اولویت کمتری را برای حقوق بشر و دموکراسی در سیاست ایالات متحده قائل خواهد بود و بیشتر به همکاری در زمینه انرژی و سیاست های اقتصادی اهمیت خواهد داد.

گزارش با بیان اینکه ترامپ یک نوع رابطه معامله گونه با رهبران مصر و ترکیه به راه می اندازد، می افزاید: داشتن رابطه گرم با ریاض و تمایل به دستیابی به یک توافق میان عربستان سعودی و اسرائیل شبیه به توافق ابراهیم در سال ۲۰۲۰، از اصول مهم وی خواهد بود.

طبق این گزارش، ترامپ کماکان ممنوعیت مهاجرت شهروندان کشورهای دارای اکثریت مسلمان به آمریکا را دنبال خواهد کرد، ضمن اینکه ممکن است به دنبال خروج نیروهای آمریکایی از سوریه هم باشد.

به گزارش ایرنا، آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوق‌های رای می‌روند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. مسیرهای نامرئی مهاجرت غیرقانونی اتباع بیگانه به ایران

  2. حالا که اروپا سه شرکت هواپیمایی ایران را تحریم کرده، ما هم تنگه هرمز را ببندیم!

  3. چالش های بازدارندگي هسته ای ایران

  4. اسرائیل ممکن است انبار‌های موشک و پهپاد ایران را مورد حمله قرار دهد

  5. افشاگری بزرگ درباره قدرت نظامی ایران/ آنچه تا حالا دیده اید نوک کوه یخ بوده است! / سلاح هایی قوی تر از بمب هسته ای در اختیار داریم!

  6. پس چرا وزیر شدید؟!

  7. در فضیلت «نصیری» نشدن!

  8. چرا به سلاح اتمی نیاز نداریم؟

  9. تمرینات بدنسازی جمشید هاشم پور در ۸۰ سالگی

  10. توطئه پنداری یک نقد !

  11. ابو موسی یا "بوموسی"

  12. پاسخ عراقچی به اظهارات بایدن در مورد زمان حمله اسرائیل به ایران/ حمله پهپادی حزب‌الله به اقامتگاه نتانیاهو

  13. سکانداری تورم

  14. آسیب ناترازی بنزین؟؛ بزودی به اندازه نابودی کل صنعت پتروشیمی ایران!

  15. اعراب و اتحادیه اروپا بدنبال تعامل دیپلماتیک با ایران

  16. خودروی خوب حق مردم است اما …

  17. خبری که دروغگویان را رسوا کرد

  18. حمله کیهان به همتی درباره فیلترینگ/ هشدار مجدد عراقچی به آمریکا

  19. کسی حواسش به این جانورهای زخمی هست؟!

  20. پزشکیان:دولتی بدهکار درست کردند بعد می‌گویند مشکل را حل کنید

  21. مقام طالبان: تصمیم گرفته‌ایم که مهاجران را بازگردانیم

  22. اعلام رسمی پایان تحریم‌های شورای امنیت

  23. وقتی پهپادهای حزب الله راه خانه «بی بی» را پیدا می کنند!

  24. تصاویری از حضور ظریف با عینک و کلاه و ماسک در مراسم تشییع شهید نیلفروشان/ معاون راهبردی رئیس جمهوری چرا با پوشش ناشناس به مراسم رفت؟

  25. پاسخ همتی به ادعای سرکشی به حساب‌های مردم/ واکنش وزیر دفاع به سامانه تاد اسرائیل/ پیشنهاد شریعتمداری درباره بستن تنگه هرمز

پربحث‌های هفته

  1. حالا که اروپا سه شرکت هواپیمایی ایران را تحریم کرده، ما هم تنگه هرمز را ببندیم!

  2. چالش های بازدارندگي هسته ای ایران

  3. افشاگری بزرگ درباره قدرت نظامی ایران/ آنچه تا حالا دیده اید نوک کوه یخ بوده است! / سلاح هایی قوی تر از بمب هسته ای در اختیار داریم!

  4. در فضیلت «نصیری» نشدن!

  5. چرا به سلاح اتمی نیاز نداریم؟

  6. توطئه پنداری یک نقد !

  7. ابو موسی یا "بوموسی"

  8. پاسخ عراقچی به اظهارات بایدن در مورد زمان حمله اسرائیل به ایران/ حمله پهپادی حزب‌الله به اقامتگاه نتانیاهو

  9. حمله کیهان به همتی درباره فیلترینگ/ هشدار مجدد عراقچی به آمریکا

  10. پزشکیان:دولتی بدهکار درست کردند بعد می‌گویند مشکل را حل کنید

  11. تصاویری از حضور ظریف با عینک و کلاه و ماسک در مراسم تشییع شهید نیلفروشان/ معاون راهبردی رئیس جمهوری چرا با پوشش ناشناس به مراسم رفت؟

  12. پاسخ همتی به ادعای سرکشی به حساب‌های مردم/ واکنش وزیر دفاع به سامانه تاد اسرائیل/ پیشنهاد شریعتمداری درباره بستن تنگه هرمز

  13. محسن رضایی: مهیای نبردیم

  14. سردار قاآنی و گیجیِ سعید الصحاف های مجازی!

  15. مرگ نمادین نتانیاهو و حیات نمادین سنوار

  16. ظریف:‌کُت تن مردم است / مردم از کارنامه ما راضی نیستند

  17. انتقادات قائم‌پناه از فرایند گزینش/ ارزیابی سردار فدوی از هماهنگی میدان و دیپلماسی

  18. ظریف: به‌زور هم شده باید به تحمل یکدیگر عادت کنیم

  19. متکی: نروژ مودب باش !

  20. گفتگو با دانشجوی جنجالی که از پزشکیان وقت سخنرانی گرفت | دنبال پست گرفتن نیستم

  21. ادعای بادامچیان درباره پایان حصر موسوی و کروبی

  22. حماسه سنوار

  23. نظرات برگزیده مخاطبان الف: نباید در برابر تحریم‌ها منفعل بود/ وضعیت امروز مهدی نصیری، نتیجه افراط او در گذشته است

  24. شبکه صهیونیستی: آخر خط ما برهنگی است نه فقط مخالفت با الزام حجاب

  25. دور ایران چه خبر است؟ 

آخرین عناوین