به گزارش ایرنا، در این بیانیه که در تارنمای «آژانس بین المللی انرژی اتمی» منتشر شده، آمده است: نیروگاههای هستهای فعال اوکراین صبح امروز [به وقت محلی] به دنبال اقدامات نظامی گسترده در سراسر این کشور که بنا بر گزارشها زیرساختهای انرژی آن را هدف و ایمنی و امنیت هستهای را تحت فشار بیشتر قرار داده است، در اقدامی پیشگیرانه تولید برق را کاهش دادند.
رافائل گروسی با استناد به اطلاعات نهاد نظارتی اوکراین تصریح کرد: اگرچه نیروگاههای هستهای «خملنیتسکی»، «ریونه» و «اوکراین جنوبی» به طور مستقیم تحت تاثیر [حملات] قرار نگرفتند و خاموش نشدند اما چندین پست برق که به آنها وابسته هستند، در جریان حملات آسیب بیشتری دیدند.
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: زیرساختهای انرژی کشور [اوکراین] بسیار آسیبپذیر است و به طور مستقیم بر ایمنی و امنیت هستهای تاثیر میگذارد. ما همچنان در حال ارزیابی میزان کامل خسارت هستیم.
وی افزود: در این برهه زمانی حساس، بر اهمیت پایبندی به هفت اصل اساسی برای ایمنی و امنیت هستهای در طول درگیری تاکید میکنم؛ بهویژه رکن چهار که بیان میکند باید یک منبع تغذیه امن از شبکه برق در خارج از محل برای همه سایتهای هستهای وجود داشته باشد.
به گزارش ایرنا، روسیه در تازهترین حملات خود، کییف پایتخت اوکراین و چندین شهر مهم و کلیدی این کشور را با موشک مورد هدف قرار داد. پس از حملات گسترده موشکی روسیه با استفاده از موشک های کروز، بالستیک و پهپادها به مناطق مختلف در غرب اوکراین، لهستان نیز که در همسایگی اوکراین قرار دارد، نیروهای هوایی خود را در حالت آماده باش قرار داد.
اوکراین هفتههای زیادی است که در حالت آمادهباش قرار دارد و با فرا رسیدن زمستان نگران حمله موشکی گسترده روسیه است، چرا که در این حمله و هم در حملات قبلی نیروهای مسلح روسی زیرساختها و شبکههای برق را هدف قرار دادند و باعث خاموشیهای گسترده در اوکراین شدند.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.